2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...


  • Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Çiş kaka var canım sorun yok
 
caneyyy gülücükler geldi ama her pişte değilama uyanınca siz kimsiniz ben nerdeyim bakışı varsizin nasıl
2 -3 gün önce geldi bize de
Daha cok babasına yapıyor ama dün öğlen bana da bi kocaman güldü bi iki konuşma çabası var aaav ooov filan nadiren çıkıyor
Parmağında oynatıyor bu ara hiç ama hiç durmuyor ataktayız sanırım
kollar ayaklar hala kontrolsüz rastgele hareketli sizde de devam ediyor mu ?
Bi yakamı ve memeyi avuçlayıp sıktırma güncellemesi geldi sadece onun haricinde hiç kontrolü yok
 
Yok kuşum ya sasece karnı baya guruldadı sağlam gaz yaptı bir de hafif ishal olmuştu o kadarla geçmişti çok şükür
 
Amin canım inşallah
 
Akşam daynamadım götürdüm canım doktora. Burnu tıkalı iyi açamamışsınız dedi.
 
Çünkü bizim aceleci kuşumuz tam bir aslan erkeğii memeden eds yapamıyorum ben deniyorum sağlam tuttuysa veriyorum yoksa bırakıyorum gögsü kavrayıp sondayı verdiğim zaman ağzından cıkarıp sadece gögsümün ucunu yakalıyor onu emmeye calısıyor. Parmakla yapıyorum bide normal biberonla veriyorum. Biberonla vermek gerçekten istemiyorum ama o kadar değişik ağlıyor ki memeden cektiğim an solugu içine kaça kaça evdeki herkes o an basıma toplanıp aç bu cocuk inat etme ver işte diye ağzına biberonu veriyor o an stres oluyorum bende cocukta. Meme tutması cok güzel bebeğiminde nasıl yapcaz bilmiyorum. Kilo alması derdim işte önceliğim artık o sağlıkla güzel kilo alsında bi bakalım
Çiş kaka var canım sorun yok
 

Canim benim de oldu bir ara hem sicak su hem de kucuk el havlularini utuyle isitip gogsume koydum sonra da pompayle cektim. En basta hicbir sey gelmedi gogsumu de acitti pompa ama zamanla acildi
 
Canım bu sekilde ensesinde var doğduğu zamanda vardı gerçi acaba leke tarzı bisey mi
Bizimkinin de ensesinde var hatta daha yayık, ben. Elle o kısımdan tuttuğumuz İçin pişik olduğunu düşünmüştüm hafif bepantol sürdüm hatta, leke miymiş yani :)
Ay bizimkinin de göz kapağında vardı demek melekler öpmüş
Şimdi nasılsın kuzum? Ben de bu meme serleşmesinden muzdaribim. Göğüslerim de küçük aslında napıyor yer mi kalmıyor sütten anlamadım. Resmen bebek emdikçe ben rahatlıyorum.. şiştikçe kaşınıyor bide.
Canım benim önemli olan çil yapıyor olması, çil yapması beslendiğine işaret demişti bize hem hemşireler hem de doktor. Kaka sayısı çok belirleyici değil, 3 gün çok gibi ama değilmiş.
Dün biz bebek spasına gittik. Ordaki kadın bize akıl verdi, ılık su ile banyo yaptırıp bacaklarına be ayak altına masaj yaparsan iyi gelebilir. Dememekten zarar gelmez.
 
Merhaba Guzel anneler ,

En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.

Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.

Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.

Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.

Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .

Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.

Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.

Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.

Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.

Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .

Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.

Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yok Spinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.

Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.

Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)

Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.

Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.

Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .

Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim

Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.


Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorum Saglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
 
Ayyyyyy canım arkadaşım gözlerim dolu dolu okudum
sağ Salim kavuşmuşsunuz şükürler olsun
Gözün Aydın olsun
Prensesinizi sağlıcakla kolaylıkla büyütün inşallah
 



Öncelikle geçmiş olsun gözün aydın canım vatana millete hayırlı olsun
İki doğumdada Epidural alamadım ilki devlette olduğu için öyle bir şansım yoktu ikinci özelde oldu 5 cm olunca Epidural takın diye çok söyledim çünkü hiç sancı açılma vs yokken direkt suni aldım. Herneyse bana bebek yukarıda epidiral olmaz olması için aşağı inmesi lazım dediler yani epidiral alanlar daha iyi bilir ama bende duymuştum epidiralin doğumu yavaşlattigni. Önemli olan şuan sağlıklı olmanız ve bebeğinin yanında olması
Güzel bir ömür dilerim
 
Ayyyyyy canım arkadaşım gözlerim dolu dolu okudum
sağ Salim kavuşmuşsunuz şükürler olsun
Gözün Aydın olsun
Prensesinizi sağlıcakla kolaylıkla büyütün inşallah
sagol kuzum , ha oyle mi olacak boyle mi olacak , erken mi dogcak derken bugunlere geldik valla bende aglamadim aglamadim , adam epidurali takarken bir bosaldim. Annem ben esim hepimiz agliyorduk

En son sezeryanla dogunca , cikarip gosterdiler , herseyi iyi filan dediler , oh tamm dedim , artik uyutun beni. Yoksa duygusal olarak cokmek uzereydim. Cok yorulmustum.
 
Kızlar bu alarjimi açana. Mini mini sivilce çıktı.
Eşim öptüğüm için oldu diyor eşimde biyik var öpme desem de öpüyor alarjiden çok korkuyorum inşallah değildir
 

Eklentiler

  • IMG_20221106_090736_570.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 60
sagol kuzum guzel dileklerin icin
Epiduralin yavaslatmasini suni ssnci ile cozduler. bebek daha da asagi insin diye suyunu kendileri patlattilar fln ama pozisyonuda degistigi icin riske atmak istemedik zaten benimde ne gucum ne enerjim kalmisti.
 
sagol kuzum guzel dileklerin icin
Epiduralin yavaslatmasini suni ssnci ile cozduler. bebek daha da asagi insin diye suyunu kendileri patlattilar fln ama pozisyonuda degistigi icin riske atmak istemedik zaten benimde ne gucum ne enerjim kalmisti.
Benim kızımda belki de suni ye dayanamayıp kaka yaptı bilemiyorum niye anne karnında kaka yaptığını düşündükçe acaba diyorum
 
Melekler bizim bebeleri es geçmemiş maşallah
Kuzum o sert meme süt inince oluyo ama bebek emince geçiyor
Sol meme mesela gece boyu vermediğim için öyleydi. Şimdi emince indi hemen.
Bu nasıl anlamadım. Dün yumuşak memede bebek emerken olmaya başladı
Sabah duşta masaj yaptım güneş baya açtı gibi ama acıyor tabi hala az da olsa. Kızıma güveniyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…