İnşallah canım aminSert olmasındandır sanırım. Ben de Her duşta süt akmasına aldırmadan masaj yapıyorum iyi oluyorSabah inşallah bi duş ardından emzirme iyice toparlar yoksa lahana + pompa mecbur
YA maşallah ne güzel ilerlemiş
Prenses de uzun boylu olacak maşallah :)
Allah sağlıcakla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin canım
Hayırlı olsun canım Allah evladına sağlıklı upuzun ömürler versinMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Filede yatarken geriye doğru yıkıyorum ben canım tek diğer türlü olmuyorKızlar ben de dün ilk kez kendim yıkadım kızımı. Siz kafayı yıkarken nasıl yıkıyorsunuz?? ağzına kulağına kaçacak diye ödüm koptu. İnternette ellerinizle kulağını kapatın gibi gösteriyordu onu da yapamadım elim yetişmedi
Kuzum beniim hayırlı olsun Rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin insallah. Nasıl güzelde ilerlemiş aslında ama sağlıkla gelmesi önemli olan. Ayaga kolay kalktıysan geriside gelir kontrollü bir şekilde hareket et ayaga kalkmak daha cabuk iyileştiriyor tabi kendinede cok yüklenmeden. Sende her ikisi dogum şeklini ucundan yasayan birisin bence o masaya cıkıp normal doğum için çabalamasıın. Ve sıfırdan baslamayan doğumu baslatmıslar kolay değil aynı süreci yaşayan birisi olarak neyse ki sağlıklılar bebeklerimiz her şey bu an içindiMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Kakada var demişsin ama bence bir kontrol ettir ya riske atma hemen diyete baslarsınKızlar bu alarjimi açana. Mini mini sivilce çıktı.
Eşim öptüğüm için oldu diyor eşimde biyik var öpme desem de öpüyor alarjiden çok korkuyorum inşallah değildir
Kimyon cayı dene kuzum benim bebekte cok gazlı 3 gündür o ağladıkca bende mahvoluyorum cıglık cıglığa uyanıyor uykudanCanım evet Doruk’un yüzü çil doldu kırmızı kırmızı. Gaz var, çiş var kaka 0.
4. Gün bugün. Çocuk artık sancı çektikçe ben üzülüyorum.
Tamam canım o şekilde masaj deneyeyim.
Spice’imZorlu geçen gecenin ardından kuzuna kavuştun sonunda
Allah analı babalı büyütsüngözünüz aydın
Allah analı babalı büyütsün canım. Gerçekten cocuklar kendileri seciyor. Hamilelik blyunca hep cocugum nasıl sağlıklı doğacak doğumum öyle olsun diye dua ettim ama bir yandan da sezeryandan korkuyordum. Korktugumda beni buldu. Ama geçiyormuus bitiyormus her şey sağlıkla büyüt evladınıı sütün bol olsuunKizlar hep aklimdaydiniz ama ancak biraz enerji buluyorum.Spicelover cnm cok gecmis olsun. Saglikla buyut bebegini insallah.
Biz 3 kasim gece 1 de gule oynaya hastaneye gittik. Kontroller yapildi. Normal doguma cok uygunsun 1 cm acikliginda var. cok kolay olcak filan bizden keyiflisi yok oyle hazirim ki ikin desin ki ittiriveriyim bebeisimi diye bekliyorum. Suni sanciya baslandi ama bebek suni sanciya olumsuz tepki verdi oksijen seviyeji dramatikmolarak dustu. hemen durdurdular. 2 saat bekleyip tekrar denendi. Yine ayni sey oldu. bu sirada saat 5.30 olmustu. Doktor 3. Kez denenmemesi gerektigini hemen gelip beni sezeryana alabilecegini soyledi. Tabi ben sok. Ama o anda bebegimin sagligi her seyden onemliydi. Sonuc olarak sezeryan oldum. Ameliyatim iyi gecmis. Sadece ben hic hazir degilmisim sezeryana. Hep dedikleri gibi bebek nasil isterse oyle geliyormus. Cok sukur ikimizde saglikliyiz. dun eve geldik. Elhamdullillah Allah isteyen herkese annelik duygusunu tattirsin. Hepimiz saglikli mutlu gunlerde buyutelim bebislerimizi
Canım gözün aydın çok şükür tüm zorluğa rağmen sağlıkla gelmiş bebeğin
Hikayeni okurken kendi hikayem aklıma geldi, ben de tüm normal doğum sancılarını çekip 6 cm açıklıkla yeterli sancı olmadığı İçin suni sancı almış sonra bebeğinin kalp atışlar düşüp bir de üstüne kaka yaptığı ve benim pelvis kemiğimin 2.orta kısmında sıkıştığı İçin mecburi sezaryen olanlardanım.
O kadar inanmışım ki normal doğum yapacağıma doktor sezaryene almak zorundayım dediğinde duygu boşalması yaşayıp ağlamıştım. Şimdi düşünüyorum da belki de o çektiğim acıya ağladım, defalarca çatı muayenesi yapıldı bana mısın demedim ama şimdi olsa o açık nasıl dayanırım bilemiyorum.
Sen tüm normal doğum sürecini yaşadığın İçin sütün de erken gelir bebeğin gelişimi de iyi olur demişti ebe hep böyle olumlu düşün. Malesef sezaryen sonrası zormuş, ben bir insanın kendi isteği ile gidip sezaryen olmasına hala anlam veremesem de
Çok geçmiş olsun tekrardan.
Benim bebeğimde de var canım sütle alakalı diye biliyorum sütün yağından. Bir de süt yüzüne çok değmesin demişlerdi bana bilmem ne kadar doğru.
Oy yavrum klavye azizliği çiş yerine çil yazmışım1 hafta kaka yapmaması bile normalmiş Eylül grubunda yazmış T temmuzekim arkadaşımız yazmış.
Gerçekten her bebek kendi belirliyor nasıl ve ne zaman geleceğini, yukarıda yazdım hikayemi benim bebeğim de suni sancıya olumsuz tepki verdi ve ben de çok zorlandığımı anımsıyorum en son şiddetli bir titreme gelmişti.
Şimdi kucaklarımızdalar neyse ki, şükür
amin canim benim , cok tesekkur ederim.
Spice’imZorlu geçen gecenin ardından kuzuna kavuştun sonunda
Allah analı babalı büyütsüngözünüz aydın
Ben zaten 2.5 kg civari bekliyordum papatyam. yanlis cikar ultrason diyorudm ama aynisi cikti.Yaa canım çok geçmiş olsun zorlu olmuş ama sonu çok güzel bitmiş benim minik de biliyorsun üç kilo doğdu en kısa zamanda beslenip büyüyorlar herşey çok güzel olsun
seni cok iyi anliyorum. Bende sezeryandan cikmis bekleme odasinda uyanip kendime gelmek icin beklerken aglayip rahatladim biraz.Kizlar hep aklimdaydiniz ama ancak biraz enerji buluyorum.Spicelover cnm cok gecmis olsun. Saglikla buyut bebegini insallah.
Biz 3 kasim gece 1 de gule oynaya hastaneye gittik. Kontroller yapildi. Normal doguma cok uygunsun 1 cm acikliginda var. cok kolay olcak filan bizden keyiflisi yok oyle hazirim ki ikin desin ki ittiriveriyim bebeisimi diye bekliyorum. Suni sanciya baslandi ama bebek suni sanciya olumsuz tepki verdi oksijen seviyeji dramatikmolarak dustu. hemen durdurdular. 2 saat bekleyip tekrar denendi. Yine ayni sey oldu. bu sirada saat 5.30 olmustu. Doktor 3. Kez denenmemesi gerektigini hemen gelip beni sezeryana alabilecegini soyledi. Tabi ben sok. Ama o anda bebegimin sagligi her seyden onemliydi. Sonuc olarak sezeryan oldum. Ameliyatim iyi gecmis. Sadece ben hic hazir degilmisim sezeryana. Hep dedikleri gibi bebek nasil isterse oyle geliyormus. Cok sukur ikimizde saglikliyiz. dun eve geldik. Elhamdullillah Allah isteyen herkese annelik duygusunu tattirsin. Hepimiz saglikli mutlu gunlerde buyutelim bebislerimizi
bizde de esim gazini cikardi fln , ilk drfa siyah kakasini babasi varken yaptiAsıl sen ikisinide yaşadın canım.. tez vakitte toparlanırsın inşAllahbitti ya buna da şükür.. biz 23.günümüzdeyiz teyzesi dün gibi bugün gibi doğsın yeterki.. hatta bugün babamızla ilk banyomuzu bile yaptırdık. Annem gidimce tabi bize kaldı.
Valla canım bir ara doğum esnasında ebeye bastırın karnıma çıkmıyor yapamıyorum diyordum
sagol kuzumCanım gözün aydın çok şükür tüm zorluğa rağmen sağlıkla gelmiş bebeğin
Hikayeni okurken kendi hikayem aklıma geldi, ben de tüm normal doğum sancılarını çekip 6 cm açıklıkla yeterli sancı olmadığı İçin suni sancı almış sonra bebeğinin kalp atışlar düşüp bir de üstüne kaka yaptığı ve benim pelvis kemiğimin 2.orta kısmında sıkıştığı İçin mecburi sezaryen olanlardanım.
O kadar inanmışım ki normal doğum yapacağıma doktor sezaryene almak zorundayım dediğinde duygu boşalması yaşayıp ağlamıştım. Şimdi düşünüyorum da belki de o çektiğim acıya ağladım, defalarca çatı muayenesi yapıldı bana mısın demedim ama şimdi olsa o açık nasıl dayanırım bilemiyorum.
Sen tüm normal doğum sürecini yaşadığın İçin sütün de erken gelir bebeğin gelişimi de iyi olur demişti ebe hep böyle olumlu düşün. Malesef sezaryen sonrası zormuş, ben bir insanın kendi isteği ile gidip sezaryen olmasına hala anlam veremesem de
evet canim yuruyorum , gazimi fln da cikardim. buyuk tuvaletimi de yaaprsam rahatlicam . oda olur bir iki gune .Kuzum beniim hayırlı olsun Rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin insallah. Nasıl güzelde ilerlemiş aslında ama sağlıkla gelmesi önemli olan. Ayaga kolay kalktıysan geriside gelir kontrollü bir şekilde hareket et ayaga kalkmak daha cabuk iyileştiriyor tabi kendinede cok yüklenmeden. Sende her ikisi dogum şeklini ucundan yasayan birisin bence o masaya cıkıp normal doğum için çabalamasıın. Ve sıfırdan baslamayan doğumu baslatmıslar kolay değil aynı süreci yaşayan birisi olarak neyse ki sağlıklılar bebeklerimiz her şey bu an içindi
Gaz çıkarıyorsa 7güne kadar kaka yapmaması normalmiş doktorumuz söyledi kızlar. Ama gaz sorunuda varsa 4 günden sonra fitil yapabilirsin demiştiCanım gözün aydın çok şükür tüm zorluğa rağmen sağlıkla gelmiş bebeğin
Benim bebeğimde de var canım sütle alakalı diye biliyorum sütün yağından. Bir de süt yüzüne çok değmesin demişlerdi bana bilmem ne kadar doğru.
Oy yavrum klavye azizliği çiş yerine çil yazmışım1 hafta kaka yapmaması bile normalmiş Eylül grubunda yazmış T temmuzekim arkadaşımız yazmış.
Gerçekten her bebek kendi belirliyor nasıl ve ne zaman geleceğini, yukarıda yazdım hikayemi benim bebeğim de suni sancıya olumsuz tepki verdi ve ben de çok zorlandığımı anımsıyorum en son şiddetli bir titreme gelmişti.
Şimdi kucaklarımızdalar neyse ki, şükür
Şekerin çok çok riskli değilse kayısı kompostosu ye canım. Ben ıkınmaya korktugumdan bol bol komposto yemiştim.hastanede ysaksa evde yersin. İlaclar vs mahvediyor. İdrar basta zorluyor ama bol bol su içmeye calıs o ilacların etkisini at vücuttan hemde rahat cık tuvaleteamin canim benim , cok tesekkur ederim
Ben zaten 2.5 kg civari bekliyordum papatyam. yanlis cikar ultrason diyorudm ama aynisi cikti.
Aman iyi olsun da disarda buyuyorlar cabucak
seni cok iyi anliyorum. Bende sezeryandan cikmis bekleme odasinda uyanip kendime gelmek icin beklerken aglayip rahatladim biraz.
daha esimle hic ustune konusamadk ama birbirimize bakinca gozlerimiz doluyor.
Hastaneden bir cikalim hersey zamanla yoluna oturur
bizde de esim gazini cikardi fln , ilk drfa siyah kakasini babasi varken yaptionu beklemis resmen.
simdiki duygular cok tabi. “simdi bu bizim
mi “ hissi var bende
sagol kuzum
ben kendimi aciya daha dayanikli sanirdim acikcasi ama klasik belden gelen bir agri olmayinca tarif edilen.
gunlerce surer denilip kisa surede acilma fln gosteridgim icin hem ben hem doktorlar sasirdi :)
bir kac gune gelir elbet sutum o yuzden hic sknti yapmiuyorum. gelmese de napayim ,mama veririz sipaya
evet canim yuruyorum , gazimi fln da cikardim. buyuk tuvaletimi de yaaprsam rahatlicam . oda olur bir iki gune .
evet , yavrularimiz saglikli ve yanimizda en onemlisi bu
Ek bişey vermek için daha çok küçük değiller miKızlar benim kız hafif öksürmeye başladı biraz fazla kustu hemen ıhlamur verdi annem hem sadece beslenmeye kalkıyor hem çok rahatladı hem uyuyor uyumak isteyen analar bebişinize ıhlamur içirin korkmayın bütün doktorlar veriyor
Canım emzirmeye ve sagmaya devam et benim sütüm yirmi beş mi bir ay sonra mı tam manasıyla geldi . Ayrıca sagdigin sutun kaç CC olduğu önemli değil çünkü memedeki sütun tamamını sagmiyorsun ona bakıp canını sıkma benim sütüm de bazen çok geliyor bazen yarısj kadar geljyor stres ve uykusuzluk etkiliyorKızlar sezaryen Doğum Olanlar sütünüz tam manasıyla ne zaman gelmeye başladı ben Mama destekli emziriyorum sütüm yetmiyorsadığımda 20 cc filan geliyor dokuzuncu gündeyim erken mi endişeleniyorum sizin kaç günde gelmişti istediğiniz kıvamda
Hayırlı olsun canım rabbim yavruna sağlıklı upuzun ömürler nasip eylesin Allah analı babalı büyütsünKizlar hep aklimdaydiniz ama ancak biraz enerji buluyorum.Spicelover cnm cok gecmis olsun. Saglikla buyut bebegini insallah.
Sana bunun olayını anlatıyım 1 gün öncesi doktor bize demeden bi tanıdığımın çocuğu bizden 1 hafta büyük ıhlamur verdim dedi annem eşim ben dedikki yok artık baksana kaç günlük çocuğa ıhlamur vermiş ertesi gün doktor bize ıhlamur içirin dediEk bişey vermek için daha çok küçük değiller mibenim oğlum 40 günlük verebilir miyim ıhlamur
Çok teşekkür ederim belki de pes etmek üzülmek için fazla erkendir en az 40 güne kadar sabretmeye çalışacağım insan kendi bebeğini doyuramayınca çok üzülüyorCanım emzirmeye ve sagmaya devam et benim sütüm yirmi beş mi bir ay sonra mı tam manasıyla geldi . Ayrıca sagdigin sutun kaç CC olduğu önemli değil çünkü memedeki sütun tamamını sagmiyorsun ona bakıp canını sıkma benim sütüm de bazen çok geliyor bazen yarısj kadar geljyor stres ve uykusuzluk etkiliyor
Ben de halley ve çikolata yiyordum bebeğim, şimdi bu kurabiyeyi yaptım bakalım.Diyet kızlarııı ben çok zorlanıyorum neler yiyorsunuz özellikle gece emzirme aralarında
Önceden halley yiyordum geceleri şimdi oda yasak
Senin bir yudum sütun bile çok önemli canım neden pes edeceksin burda bir çok anne mama desteği veriyor. Birde süt bir kere artınca hep çok olacak diye birşey yok bazen azalabilir bazen çok olabilir . Kendini strese sokma bebeğin sağlıklı olsun da gerisi önemli değil . Ben ilk iki hafta neredeyse tamamen mama verdim eşim hasta oldu ben hasta oldum ama bebeğime birsey olmadi yani besleyemedim diye strese girmenin manası yokÇok teşekkür ederim belki de pes etmek üzülmek için fazla erkendir en az 40 güne kadar sabretmeye çalışacağım insan kendi bebeğini doyuramayınca çok üzülüyor
sagol kuzum , ha oyle mi olacak boyle mi olacak , erken mi dogcak derken bugunlere geldikvalla bende aglamadim aglamadim , adam epidurali takarken bir bosaldim. Annem ben esim hepimiz agliyorduk
En son sezeryanla dogunca , cikarip gosterdiler , herseyi iyi filan dediler , oh tamm dedim , artik uyutun beni. Yoksa duygusal olarak cokmek uzereydim. Cok yorulmustum.
Abişe günler Çifter Çifter atlıyorsa demekAbimiz alemgeçen hafta öğretmenine 40ı çıktı demiş oğlum ne kırkı çıkması dedim daha 20 günlük bile olmadı.. nerden artık
Korkuyorum ya uyıyan çocuğu kucağına almaya çalışıyor uyuyor deyince de uyandırmaya çalışıyor öpüyor kokluyor.. akiam ağlama seansları var bebeğin abisi de tutturuyor benim yatağıma yatıriyiki okul var diyorum şuan aklıma çok birşeyde gelmiyor yorgunluktan.. bugün annemsiz ilk kahvaltımızı yaptık ahh ahh dedim..
Gözünüz Aydın canım. haber gelmeyince böyle bi süreç tahmin etmiştimKizlar hep aklimdaydiniz ama ancak biraz enerji buluyorum.Spicelover cnm cok gecmis olsun. Saglikla buyut bebegini insallah.
Of olmaz mı 2400 ile 4 kg arasında bu kadar fark olabileceğini düşünmemiştimo daha cok normal,bzmki hep dertli dertli emiyor bir eli hep cene altında diğeride elimin üstünde olacak. ama şimdiden küçüklük fotolarıyla arasında fark olusmaya başladı.
O tutma biçimini ben de yapamadımKızlar ben de dün ilk kez kendim yıkadım kızımı. Siz kafayı yıkarken nasıl yıkıyorsunuz?? ağzına kulağına kaçacak diye ödüm koptu. İnternette ellerinizle kulağını kapatın gibi gösteriyordu onu da yapamadım elim yetişmedi
Kuzum üzüm ceviz muz fındığa sardımDiyet kızlarııı ben çok zorlanıyorum neler yiyorsunuz özellikle gece emzirme aralarında
Önceden halley yiyordum geceleri şimdi oda yasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?