Doğum kontrol hapından uzamıştır adetin. Hamile kalmak için neler çektim hamile kaldım doğurdum korunma yöntemi düşünüyorum hayat çok garip djdjdjdjsnYok cnm ben doğum kontrol hapına başladım 15 gündür adetim doktoruma yazdım olabilir normal dedi alttan muayene etti cnm bide simir testi yapıldı temiz çıktı şükür
Canım alerji sadece döküntü veya bir belirti ile çıkmayabiliyormuş özellikle paketli gıdalarda ne olduğunu bilmiyorsunuz dedi doktor kolik bebeklerin çoğu anne beslenmesinden kolik olup gaz sancısı çekiyor dedi aman dikkat et
Bugün hiç tüketmedim dikkat etcem bundan sonra ama cidden abartmıstım çikolata bisküvi olayınıBence paketli gıdaları mümkün mertebe azalt çiçeğim
Kötü Deneym konuşuyor
Ay aynısını bende düşünüyorum 2. Senemiz bitti evlilikte başından beri hiç korunmadık biz şimdi. Cocuk içinde uğrastık iğneler haplar derken şimdi korunmak garip gelecek sezeryan olmasa bu kadar korkmuyorum da bende sezeryan dikişi çok korkutuyorDoğum kontrol hapından uzamıştır adetin. Hamile kalmak için neler çektim hamile kaldım doğurdum korunma yöntemi düşünüyorum hayat çok garip djdjdjdjsn
Diğer koruma yöntemi ne kadar sağlıklı onu bilemiyorumsezeryan olmasa hamile kalmaktan korkmayacağım da dikişler var korkuyorum spiral ya da 3 aylık iğne önerdi doktor ne yapmalıyım kararsızım
Beni de sezolu olmam korkutuyorBugün hiç tüketmedim dikkat etcem bundan sonra ama cidden abartmıstım çikolata bisküvi olayınıyenilen şeylerin etkisi sütten ne zaman çıkar kii
Ay aynısını bende düşünüyorum 2. Senemiz bitti evlilikte başından beri hiç korunmadık biz şimdi. Cocuk içinde uğrastık iğneler haplar derken şimdi korunmak garip gelecek sezeryan olmasa bu kadar korkmuyorum da bende sezeryan dikişi çok korkutuyor
Kuzum erkek bebeğe 2 kurban kız bebeğe bir kurban kesilmesi Gerekiyormuş 7. Gün kesilmesi sünnet fakat ergenliğe girene kadar kesilebilir. 7. Gün biraz saçlarının üzerinden kestik biz kuyumcuda tarttırdık gramı kadar altın değerinde para verdik Afrika’da su kuyusu açanlara bir de bir tane kurbanını kestirdi eşim diğer kurbanını Allah ne zaman nasip ederse artıkYavrum ya ben kestireceğim kısmetse ama emin olamıyorum ilk bir hafta kesilir diyorlar, bazısı da istediğin zaman kesilebilir diyor. Aslı nedir bu işin?
Bir de kesmeyip bir derneğe bağışlayabiliyor muyuz?
Yav ben bu bebenin pipisinden ne çektim arkadaş.Kuzum erkek bebeğe 2 kurban kız bebeğe bir kurban kesilmesi Gerekiyormuş 7. Gün kesilmesi sünnet fakat ergenliğe girene kadar kesilebilir. 7. Gün biraz saçlarının üzerinden kestik biz kuyumcuda tarttırdık gramı kadar altın değerinde para verdik Afrika’da su kuyusu açanlara bir de bir tane kurbanını kestirdi eşim diğer kurbanını Allah ne zaman nasip ederse artık
Adak olmuyor kuzum akika kurbanı diye özellikle belirterek kestir kestireceksenYav ben bu bebenin pipisinden ne çektim arkadaş.
iki tane kestiremeyiz bebito, ee ne olacak şimdi bir tane kestirmek istiyorum. Akila değil de direkt adak mı yapalım o zaman, ne diyorsunuz?Loresima8989
Süper o zaman, birini şimdi birini daha sonra kestirelim.Adak olmuyor kuzum akika kurbanı diye özellikle belirterek kestir kestireceksenacelesi yok kuzum ergenliğe kadar diğerini de kestirebilirsin şimdiden Allah kabul etsin
Ya o kadar yüreği ağzında 9 ay gezen biz değilmişiz gibii, yürek yemişiz gibii yeniden hamile kalmaktan değil dee sezeryanlıyız diye hamile kalmaktan korkuyoruzBeni de sezolu olmam korkutuyor
Kuzum sütten ne zaman geçer bilemiyorum
Eksik olmuş, ayrıca korkutuyor demeliydimYa o kadar yüreği ağzında 9 ay gezen biz değilmişiz gibii, yürek yemişiz gibii yeniden hamile kalmaktan değil dee sezeryanlıyız diye hamile kalmaktan korkuyoruz
Emzirme danışmanıyla görüştüm pompa kiraladık daha güçlü olsun diye, bebeğim pompa sıcak su kompresleri derken açtık gectinagrilar ama ne cektigimi allah bilir. Gogsum kızarmaya başlamıştı göğsüme degemiyordum sağa dönemiyordum kokumunindiremiyorudum aşağı offf tekrarlamasın inşallah.Canim benim de oldu bir ara hem sicak su hem de kucuk el havlularini utuyle isitip gogsume koydum sonra da pompayle cektim. En basta hicbir sey gelmedi gogsumu de acitti pompa ama zamanla acildi
Canım çok sevindim kavuşmanıza. Yorucu ve coknduygulu bir tecrübe olmuş senin için ama hepsi anılarda kaldinartik şimdi minik prensesine baktıkça eminimki hiçbiri gelmiyordur aklına. Lohusaligin doğumun tersine çok rahat keyifli huzurlu geçsin inşallahMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Ah bu bebeklerin düzensiz şekilde saat başı uyanislari . Geçecek demekten alamıyorum kendimi bir umit işteEksik olmuş, ayrıca korkutuyor demeliydim
Ben tek çocukla varış noktasına ulaştım Allah isteyene nasip etsinpilim bitmiş durumda sabbaha kadar saat başı uyandık hala uyumuyor
Güneşimin annesi daha kırkı çıkmamıs. 41. Günde mucize olacağına inanan annelerin yanında böyle şeyler söyleme üzülürüüzEksik olmuş, ayrıca korkutuyor demeliydim
Ben tek çocukla varış noktasına ulaştım Allah isteyene nasip etsinpilim bitmiş durumda sabbaha kadar saat başı uyandık hala uyumuyor
Ahahaha gün sayıyoruz ondan böyle beklenti yükseliyor bir süre sonra o temponun hic gelmeyeceğine inandığınız ve kullandığınız gün daha çabuk herşey yoluna giriyor. Tecrübeli bir anne olarak söylüyorumGüneşimin annesi daha kırkı çıkmamıs. 41. Günde mucize olacağına inanan annelerin yanında böyle şeyler söyleme üzülürüüz
Ay bana bir tek kesintisiz bir gece bile olsa uykuya şu zaman kavusacaksın diyin yeterAhahaha gün sayıyoruz ondan böyle beklenti yükseliyor bir süre sonra o temponun hic gelmeyeceğine inandığınız ve kullandığınız gün daha çabuk herşey yoluna giriyor. Tecrübeli bir anne olarak söylüyorum" ya o günler nasil geçti hic bitmeyecek gibiydi" dilimize pelesenk oluyor diyim gerisini anlayın
Ohhh o geceler gelecek canım gece emmeleri azalacak bu kez sen tereddüt edecek doktorunuza danışacaksınAy bana bir tek kesintisiz bir gece bile olsa uykuya şu zaman kavusacaksın diyin yeter
Her defasında çıkmıyor canım, sen çıkarmak İçin gerekenleri yap çıkmazsa yapacak bir şey yok. Hemşire bana muhakkak çıkıyordur belki ağızdan değil alttan pırt şeklinde çıktığı İçin anlamıyorsunuzdur demiştiKizlar yaa bazen ugrasiyorum emdikten sonra gazi ciksin diye cikartamadigim zamanlarda kucagimda dik sekilde 20 dk bekletip yatiriyorum. Hata mi ediyorum acabaa? sizin gazlar mutlaka cikiyor mu her defasinda
Ben anne sütünü arttırıcı özelliği için yaptıracağım yan etkileri var malesef adet düzensizliği kilo yapabiliyor ama bir süre katlanabilriimKızlar 3 aylık koruma iğneleri hakkında ne düşünüyorsunuz doktorum onu yaparız dedi 3 kere olacak şekilde yan etkileri var mıdır kilo yapr filan diye okudum ama kararsız kaldım siz nasıl korunmayı düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?