2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım kilo alımı nasıl ? Benim ki iki saat dururdu ya ölüm gibi bir şeydi seni çok iyi anlıyorum hele ki yara varsa ..

Uyumuyordu memeden yatağa 38. bırakışım, nasıl cin gibi açılıyor o gözler

Ben de kucağı bıraktırmaya çalışıyorum ama güvenli bağlanmaya zarar gelmesin istiyorum uzmanlar diyor ağlayınca kucaklayın ama sakinleşince yine yatağına bırakın böyle böyle alışırlar umarım

Yeşil kaka bizde de oluyor ama ben mama içen bebekte olur diye biliyorum

Bizde kesinlikle kundak istemiyoruz ortalıgı ayağa kaldırıyorlar o ellerini çıkartana kadar yada biz müdahale edip cıkartıncaya kadar
Aylık bakma bence kiloylada alakalı en son yazmıstım buraya 3.200 kilosu oldu. Kilo alımı arttıkca güçlencek canım ayıyla alakalı değil bence. Senin bebek kaç kilo bilmiyorum ama
bu emzirmenin neden cok kalori yaktigi belli, sucuk gibi terledim, tursu gibi kokuyorum sansima gecen dogum yaptigim gece firtina varmis, oda binanin kazanlarini devirmis fln , su gelsin die bekliuoruz
Benim 5 gün duş almam yasaktı. Hastaneye bebek için kontrole gittik ordan emzirme eğitimine girdim o 5 günde kendimi sildim sürekli vs tamam ama kadın şimdi çocuğu memeye yerleştirme için yakın temas duruyoruz ben utandım artık duş aldıktan sonra şampuanlı vücut jelli yıkanmayı bulana dualar ettim
Kizlarcim nasilsiniz? Benim asiri uykum var. Hayatimin en uykusuz gunlerini yasiyorum sanirim. Mesajlarinizin cogunu kacirmis olabilirim. Kusura bakmayin lutfen.
Emziriyorum. Ama sutum yetmiyor sanirim. Sarilik orani artmis. Mama takviye yapiyorum
Bol bol emziir canım. Kendinde bol su iç, komposto iç. Uykusuzluk hep var ya hamilelikte de gece sürekli lavobaya kalkmaktan uyku bölünürdü şimdi emzirme molası bide bende hem meme hem mama olayı oldugundan nerden baksan beslenme seanslarımız 1 saati buluyor sonra uyutma seansı derken 1-1,5 saat anca uyuyoruz. Ama artık anneme bırakıyorum coğu zaman ben emziriyorum mamasını veriyorum ona bırakıp uyuyorum

Canım kilo alımı nasıl ? Benim ki iki saat dururdu ya ölüm gibi bir şeydi seni çok iyi anlıyorum hele ki yara varsa ..

Canım en son sağlık ocağına gittiğimizde 3 kilo 300 gram çıkmıştı. Ondan önceki hafta kilosu çok yetersizdi, bir günde alması gerekeni bir haftada almış demişlerdi çok üzülmüş halbuki hastaneden çıktıktan 1 hafta sonra doğum kilosunu yakalayıp geçmişti. Ama şu an ne durumda bilmiyorum, ekstra süt verdiğimizde susup uyuyunca büyükler klasik bu çocuk açmış meğer olayına giriyor ister istemez strese giriyorum ben de. Onlara bırakıyorum uyutuyorlar ama bende uyumuyor, onlarda susuyor bende susmuyor bu çocuk beni sevmiyor mu acaba

Dün hastaneye gittik emzirme odasında bebeğin altını değiştiriyorum kadının birisi aa ne kadar küçük erken mi doğdu dedi. Yok zamanında doğdu 25 günlük bebek ne bekliyorsunuz dedim. Kilosu düşük heralde çok küçük dedi tekrar. Sinirlendim ama tepki vermedim. Çocuk doğdugu günden beri önüne gelen küçük zayıf diyip duruyor tepki veriyorum daha yeni doğan bebek 10 kilo olacak değil ya vs diye ama yok ısrarla insanlar konuşmaya devam ettikce üzülüyorum. Hastaneden cıktıgımızda 2.700 düşmüştük o günden beri uğrasıyorum sürekli büyümesi için çoğu zaman kendimi üzüyorum besleyemiyorum diye çoğu zaman güçlü kalıyorum sütüme yansır çocuğum için pozitif olcam diye. Hele geçen birisi eşimde bende uzun boylu ve yapılıyız ben sizden şöyle ele avuca gelen bebek düşünürdüm bu çok zayıf dedi. İnsan üzülüyor

O bende de var canım. Annemler alıyor susuyor bana geliyor ağlamaya devam ediyor. Doğum yapmıs arkadaslarımla hep konustum hepsini aynı evreden geçtik dedi. Herkesin başına geliyormus bu tarz şeyler canım geçecek ama biraz daha sabredelim

Umarım işe yarar ben de deneyip burada paylaşırım almayı düşünen olursa. çok iyi vakum yaptığı ve eller serbest kullanılabildiği yorumları sebebiyle aldım bakalım işe yarayacak mı

bil bakalım her gün ne yiyorum? Domates hem çiğ hem pişmiş
İnşallah sizin laktoz intoleransıdır sadece
Sanmıyorum ama inşallah öyledir yaaaa domatese dikkat et kuzum ya
İnsanlar tam bir aptal. Kendini üzme. Hadsizin tekiymiş

İnşallah kuzum. Ben gerçekten bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim anne olmak ne zormuş. Bugünler geçecek biliyorum ama içindeyken, hele masum bir bebe onu anlayayım diye gözünün içine bakarken sakinliğimi koruyamıyorum bazen

Aynı şeyleri bende söyledim . Hatta kiskanmistim kayinvalidemi onda uyuyunca şimdi babasinda uyumuyor ben alıyorum . Sen su an benim yaşadıklarımin aynısını yaşıyorsun gerçekten . Öncelikle bebiş senin stresini hissediyor sakin suçlamak için yazdığımı düşünme bende aynısini yaşadım . Sen önce bir relax ol bir süre sonra herkes gidecek yavruna sadece sen bakacaksın onun dilini sadece sen anlayacaksin . Ben şimdi yatağında uyutmaya alistiriyorum düşün o zamanlardan bu zamanlara hızlı bir geçiş yaptık . Sütun yetmiyor olabilir aç olabilir bu çok doğal benim de yetmedi başlarda mama yap her beslenmeden sonra sütun yetmiyorsa destekli gidersin dünyanın sonu değil canım . Duyguların çok yoğun ve emin ol düzelecek . Herkes aynı süreçten geçiyor . Sen iyi uyuyamiyorsan dinlenemiyorsan da sütun az gelebilir . Ben mesela dün sütüm çok azdı sekiz saat uyumadı yavrum göğüslerim yumusaciktu . Ama artık telaş yapmıyorum . Fırsat buldukça bunları dert edeceğine ana sağlığa götür tartsinlar kilosu azsa mama desteği verirsin . Saatlerce emiyor diyorsun ya onlar hiç boşa değil süt zamanla artacak . Emin ol düzene girecek bu bir süreç .

Aynı süreçten geçtim biz streste olduğumuz için uyumuyor olabilirler birde ne de olsa anneler tecrübeli daha rahat uyutuyorlat

Kesin çifter çifter atlıyor. ara tatil geliyor okul varken iyiydi uyuyan çocuğu uyandırıyor ya gidip gelip
Uyutmayı da sen yapacaksın diyip oturt bakalım yapacak mı bi daha
Hazır tatil de geliyo baksın kardeşine
Maşallah maşallah çok güzel uyudu. Baya kıpır kıpırdı ara ara da uyandı ama devam etti güzel uyudu genel olarak.
Bu akşam uykusunda yine böyle bi şey deneyeceğim.
Geçen gün de uyumayan bebe ben yanına yatıp yanağımı ona dayayınca bi anda derin uykuya geçmişti. Tek seferlikmiş, bi dahaki denemeler tutmamıştı.
Şaka maka 2 ay bitiyor. Yavaştan uyku konusuna eğilmek gerek
Ooo süper anneanne torun sevecek annemin de gözünde tütüyor da bırakıp gelemiyor hemen gelir inşallah rahatlarsınız biraz
Aa kişi kendini bilmeli mesela Güneşte de öyle fena bi sinir var ki, eşim diyo bana çekmiş dedim ha şunu bileydin
Kizlarcim nasilsiniz? Benim asiri uykum var. Hayatimin en uykusuz gunlerini yasiyorum sanirim. Mesajlarinizin cogunu kacirmis olabilirim. Kusura bakmayin lutfen.
Emziriyorum. Ama sutum yetmiyor sanirim. Sarilik orani artmis. Mama takviye yapiyorum
Minnoşum yanında kalanlar vardır. Sen şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen. Sütünün artması için de dinlenmen lazım. Önce sen iyi olacaksın ki Bebiş iyi olsun.
Sarılık başımızın belası takviyelerle düzelecektir inşallah .
Hepimiz benzer şeyleri yaşadık yaşıyoruz, Yalnız olmadığını bil
Bizde kesinlikle kundak istemiyoruz ortalıgı ayağa kaldırıyorlar o ellerini çıkartana kadar yada biz müdahale edip cıkartıncaya kadar
Of evet yok böyle bi sinir katılacak diye korkuyorum hemen çözüyorum elleri. Geçen gün çok yorulmuştu tek seferlik bi yarım kundakla uykuya dalabildi o kadar
Böyle anlarda biliyosun artık ne kadar uyutma yöntemi varsa deniyor insan
Ahhhh ahh
4. gün hastaneye gittim. 2400 doğan bebe 2280 olmuş. Emzirme odasına girdim. Zaten uyanmıyor, tek başıma uyansın diye çaba veriyorum. Bi yandan emsin istiyorum vakit 2 saati geçiyor, nasıl üzgünüm.
Gelen geçen güneşe aaa ne kadar minik diyor. Başka biri 3 günlüğüz diyor, bebeğine bakıyorum güneşin 2 katı.
Ağladım ağlayacağım gözlerim doluyor, bebeği görmesinler diye saklıyorum. bu süreçte hastaneye defalarca gittik.
Defalarca aynı senaryo, başka insanlar.
O kadar üzülmüş ağlamıştım ki tek tesellim minik ama sağlıklı ve yanımda diyeydi. Yavrum 2 aylık oldu ama daha 4300 gr
Senin de ayağına başta engeller takıldı ama bak aştın hepsini. Maşallah çok güzel kilo alımına başladı. Üzme kendini, sağlığı yerinde olsun yeterkizaten bi kaç ay içinde o fark fazlasıyla kapanacak
Görünce ben de içimi dökeyim dedim.
O günler hiç geçmeyecek sandım ama şimdi o minik halini o kadar özlüyorum ki. Keşke daha cok fotoğraf çekip daha cok koyun koyuna uyusaymışız. Şimdilerde Sığmıyor sıpa

Ah geçen doğum yaptığım hastanede emzirme odasında bi kadın gördüm. Ağlaya ağlaya emziriyor, bebeği de ufak göründü gözüme. Maşallah ne kadar güzel dedim. 2900 müş şok oldum, benim gözümebile gözüme ufak göründü. Sanki benim bebeğim zamanında o kadar ufak değildi gibi hatırlayamadım bile 3 günlükmüş, Sarılık varmış ufak doğmuş filan. Uzun uzun konuştuk sakinledi biraz. Dedim bak benim kız kocaman oldu, geçecek hepsi.
Şimdi benzer süreç yaşayan herkesi gördükçe kocaman sarılasım geliyor. Geçecek arkadaşlar, bu günler de geçecek

Stres işte hep bunların sebebii. Ağlamasının huzursuz olmasının sebebi çoğu zaman bizim stresimizden dolayı oluyor. Tek değilsin o konuda çoğumuz öyleyiz. Her gün farklı oluyorlar bir gün sakinken bir değiller oda bizi çok bocalatıyor
Aynı süreçten geçtim biz streste olduğumuz için uyumuyor olabilirler birde ne de olsa anneler tecrübeli daha rahat uyutuyorlat
Olabiliir kucakta tutarken bile onlar daha rahat tutuyor biz belki bir yerini acıtıyoruzdur

Ilk doğumum travmatiktindiye yazmıştım şöyle anlatayım doğmaması gereken bebeğimi tecrübesiz doktorların elinde doğumum kesesi patlatılarak başlatıldı hoc sancim acilmam yokken. Ve bebeğim 2480 gram doğdu 216p grama kadar düştü minicikti ve eşim de ben de uzun boyluyuz. Ama bebeğim öyle bir gelisti ki ay ay şimdi kızım 13 yaşında ve boyu benim.boyumda aynı beden giyiniyoruz nerdeyse. Sakin üzülme bu hadsizler için. Benim.sutum de erkenden kesilmişti izintuden ve zayıflamak için çocuğu sütten kesti dedi luzumsuzlar gerçekten insanlar çok acımasız. Önemli olan sağlıklı mutlu çocuk gerisi fasafiso

Valla hafif hapşırsa veriyorum öksürse veriyorum doktor grip olduğumuzda verdi cnm benden kıza geçmişti

O gün kucağımda uzun soluklu emzirme seansımızda telefondan eski fotoğraflarına bakıyorum eski dediğimde 20-25 gün en eskisii nasıl değişmiş diye içim gidiyor. Gerçekten bizim toplumumuzun sorunu elalem olayıı birde bazı tanıdıklar işte. Hemde çok güzel büyüyecekler bu günlerini özlemle hatırlıycaz her zaman sabah minik kuşu annemle uyuduk ben kucağıma aldım giydirdim saclarını tarıyorum krem sürüyorum. Stresden sedeflerim cıktı annemde gelmiş o arada bana krem sürüyor. Evlat işte annem diyor Metehan doğdu doğalı gözümün önünde çocukluklarınız gitmemeye başladı. Hepinizin bebekliğindn bir kesit geliyor aklıma diye.

Güneşimiz ve sen çok güçlü bir anne kızsınız zaten her aşamasını her zorlugunu çok güzel aştın canım insallah hep böyle devam edeceksiniiz

İrmik helvası süte iyi geliyormuş dediler diye annem helva kavurdu aklıma sen geldin sabah yulaf lapası yerine arada irmik lapasıda yapabilirsin güzel oluyor tadıı. Diyet zamanlarında yapardım ara ara

Kizlar kizlar bu pğluşun agzini burnunu yiyorum annelik ne baska imis yahu yeni dogan kiyafetleri olmayan var mi acep ... bundan sonra ne alcaz ki :) benimkinin kilosu 4200 gibi 20 gun oldu paşam

Eklentiler

• 20221108_173727.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 64
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…