2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canim uyku durumu nasildi geceleri simdiye kadar ... benimki daha 20 günlük de . Onden gidiyorsun sorayim dedim benimki aksam bazen saat basi emiyor ama genelde 3 saattebir emiyor. Midesi ne zaman buyur ki 4saate 5 saate ne zaman cikar ki

Zaten o başlayan doğumu başlatma olayı gerçekten çok travmatik bir şeymiş. Geceleri rüyamda o anları görüyorum hala. Ki ben daha doğumun etkisini atamadım üzerimden oğlum için çok erken ayaklandım ama bugünlerde erken ayaklanmanın cezasını çekiyorum ağrılarım sızılarım çoğaldı. Bir de üzerine böyle laflar duydukca . Ve tabi kii sezeryan muhabbeti sağdan soldan hayırlı olsuna arayanlar sezeryan oldugumu sütümğm geç geldiğini mama verdiğimi nerden duyuyorlarsa artık duyup söyledikleri şeyler çok tuhaf geliyor. emzirmek evet çok faydalı vs tamam ama olmuyorsa elinden geleni yaptıysan takdiri ilahi diyeceksin bebeği besleme alternatiflerine gideceksin aç kalmayacak ya bu çocuk sonuçta. Ama sen o kadar çabalarken insanların kolaya kaçma mama verme demeleri beni çıldırtıyor yada süt analizi yapmaları aç bu cocuk doymuyor senden mamayı arttır diyen kitle. Sütünüze inanın diyorlar ya bide dün dışarda işimiz vardı evden cıkarken psikolijim her şeyi unutalım ama mamayı unutmayalım diye eşimi tembihliyorum. Çocuktan çok toplum yoruyor. Oğlum cok kusuyordu ve bildiğin su gibi kusuyor dün doktora söyledim mamasını 45 cc düşür dene dedi. Düşürdüm dünden bu yana azaldı kusması insanlar hemen mamayı azaltma kilo alsın boşver sen doktoru. Demekki sütüm git gide yetmeye başlıyor fazlasını niye verelim çocuğa

Kızınada maşallah güzel bir ömrü olsun. Büyüyüp serpilecek illa ki ama insan anın içinde gecmeyecek sanıyor

Evet canım ne sekidle uyurlarsa alisiyorlar . Tabi ki ağlatmamak lazım ama mizirdanmasina geç uyumasına katlanatak bu yönetme alıştırmak lazım

Kızlar hangi gaz damlasını kullanıyorsunuz? Eşim zinco diye bir damla almıs eczaneden 3 yaş yazıyor üstünde. Bebeğim aşırı huzursuz ve gazlı bugün. Kaç damla kullanıyorsunuz. Gaz damlasi kullananlar yardımcı olabilir mi

Ah o elalem ne der diye hic uğraşamam valla koye gittim bir kac günlüğüne de cenaze olmustu. Kendi koyume gelin gittim. Annemde mahallede de anneme goturdum bebisi de yasa gectim aksam . Oradakiler diyor da . Yok bebegi aksam nasil goturursun nasil disari cikartirsin. 40i cikmadi ya. obur gun de gelen oldu aksam. Gidecekler kapiya kadar ugurlamak adettir bize . Benden beklemezler de hava iyi sobadan bunalmisim cikayim bir hava alayim dedim. Aman cikma cikilmaz diyor. Bunlar da imani kuvvetli insanlar da su hurafelere neden inanirlar bilemiyorum. Yok.40i cikmadan cikilmazmis. Sacma bir hurafe... biz zaten son ay belki cikamiyoruz bunalmışim cikmayacagim da ne olacak yani

Rezene cayi da ic derim gaz icin iciyordum. O da sut yapiyor. Ben su bol bol iciyorum insallallah da boyle süt devam eder

İnşallah hemen geçer bugünler kızlar. Yavrum sürekli ağlıyor, 1 saat olmadı emzireli, memelerim yumuşacık daha

Kızlar 12 günde 280 gr almış. Hemşire az almış dedi. Doktor bir şey demedi kız ağlama krizindeydi o an. Sizce nasıl?
Ama doktor mamaya karşıyım hemen bırak mamayı dedi artık hiç uyumaz, açlıktan ortalığı yıktı dün, 60 cc mama verince uyudu en son. Doktor emecek bu çocuk, tembellik yapma annesi uğraş dedi. Emebilse
Napıcan ben mamayı bırakınca??

Benim doktorum da mama ver dedi hemşire izin vermemişti şahsen ben önce emzirip veriyordum mama ama önce iki göğsümu de emziriyordum

Hastsneye cıktıgımız günler nasılsa cıktık diye geziyoruz biz o gün. Ama tabii dışarda bebeğe bakmaya alışamadım daha ona zaman lazıım. Şifa olsun oğluşuna inşallah eder tabi canım onun rızkı orda

Hastanede doğdugu günüde sayıyor doktorlar ama uygulamalarda öyle değil ama siz kırkınızı hangisine göre hesapladınız

Ah bazı insanların ağzı torba değil ki büzesin.
Boşver canım cevap verince evet o anlık bir rahatlama geliyor ama sen negatifi kendine çekmiş oluyorsun. Senin cevabını bile haketmeden hiç tanımadığın saçma sapan bireyler hiç sıkma canını.
Bak biz hepimiz buradayız onlar da kimmiş.
2500-4000 arası doğan her çocuk normal kiloda kabul ediliyor sen de biliyorsun bunu, millet istiyor ki her çocuk 4-5 kilo tosun olsak doğsun.

Bu da tacizin bir başka versiyonu işte. Sen güzelce büyüteceksin annesi bebeğini, onlar sadece bize ihtiyaç duyuyor sevgiyle huzurla büyüteceğiz her birimiz

20 25 günde koca adam oldu annesi o yaa yavrucum sen de yavaş yavaş sakinlemeye başlarsın inşallah sedefler de hafifler umarım
Valla anneme büyük saygı duydum ben de. 3 çocuk helal olsun yani.
Hepimiz cok güçlüğüz minnoşum, miniklerimiz için güçlü olmalıyız arada düşüyoruz ama Allah kolayca kalkmayı nasip etsin.

Ya ben de son çare bulgur pilavı yapayım diyordum tüm gaz yapıcı etkilerine rağmen. İrmik helvası da olabilir buğdaydan yapılıyor zaten. Tatlı yemiş olurum:))
Yulaf gibi pişirmek aklıma gelmemişti duymamıştım hiç. sağol kuzum fikir oluyor.
Evet canım ne sekidle uyurlarsa alisiyorlar . Tabi ki ağlatmamak lazım ama mizirdanmasina geç uyumasına katlanatak bu yönetme alıştırmak lazım
Yarım saattir uyutmaya çalışıyorum emziriyorım bi yandan gazı da var ağlıyor ayağa aldım sallıyorum mecburen

Benide ağlattınız yaza yaza durduramıyorum birkaç gündür anne olarak yetersiz hissetmek çok üzücü geceleri 1 saatte uyanıyor mama verme diye tutturuyor kayınvalidemler çocuğa o gaz yapıyormuş e sütümle doymuyor bizde orada kalıyorduk 2 gündür acayip stress annem rahatsızlandı birde Çok güzel büyütüyorsun arkadaşım çok özeniyorsun biz görüyoruz Hem sağlıklı olsun önemli olan o napıcakmış kilolu olsa anlamıyorum bu insanları ya

Bu zamanlarda başlıyor dimi gaz olayları Allah kolaylık versin . Ben ayaklarına acı elma yağı sürüyordum, rezene çayı içersen sütünden bebeğe de geçip gazı azaltabilir. Biogaia damla da iyiydi ilk doğumumdan bunlar kaldı aklımda

Biz bebelac gold kullanıyorduk yüzünde kızarıklıklar oldu doktorumuz nutricia neocate reçete etti onu kullanıyoruz alerjen içeriği en az olanlardan birisiymiş
Nur cum bende aynı şeyleri yaşadım mama verme falan filan bı de bende 14 gün kaldı yardımcı olmak için ben valla bildiğimi yaptım çocuk hasta mı olsun dedim . Etraf konuşuyor hep konuşuyorlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…