Canim uyku durumu nasildi geceleri simdiye kadar ... benimki daha 20 günlük de . Onden gidiyorsun sorayim dedimMaşallah maşallah çok güzel uyudu. Baya kıpır kıpırdı ara ara da uyandı ama devam etti güzel uyudu genel olarak.
Bu akşam uykusunda yine böyle bi şey deneyeceğim.
Geçen gün de uyumayan bebe ben yanına yatıp yanağımı ona dayayınca bi anda derin uykuya geçmişti. Tek seferlikmiş, bi dahaki denemeler tutmamıştı.
Şaka maka 2 ay bitiyor. Yavaştan uyku konusuna eğilmek gerek
Zaten o başlayan doğumu başlatma olayı gerçekten çok travmatik bir şeymiş. Geceleri rüyamda o anları görüyorum hala. Ki ben daha doğumun etkisini atamadım üzerimden oğlum için çok erken ayaklandım ama bugünlerde erken ayaklanmanın cezasını çekiyorum ağrılarım sızılarım çoğaldı. Bir de üzerine böyle laflar duydukca . Ve tabi kii sezeryan muhabbeti sağdan soldan hayırlı olsuna arayanlar sezeryan oldugumu sütümğm geç geldiğini mama verdiğimi nerden duyuyorlarsa artık duyup söyledikleri şeyler çok tuhaf geliyor. emzirmek evet çok faydalı vs tamam ama olmuyorsa elinden geleni yaptıysan takdiri ilahi diyeceksin bebeği besleme alternatiflerine gideceksin aç kalmayacak ya bu çocuk sonuçta. Ama sen o kadar çabalarken insanların kolaya kaçma mama verme demeleri beni çıldırtıyor yada süt analizi yapmaları aç bu cocuk doymuyor senden mamayı arttır diyen kitle. Sütünüze inanın diyorlar ya bide dün dışarda işimiz vardı evden cıkarken psikolijim her şeyi unutalım ama mamayı unutmayalım diye eşimi tembihliyorum. Çocuktan çok toplum yoruyor. Oğlum cok kusuyordu ve bildiğin su gibi kusuyor dün doktora söyledim mamasını 45 cc düşür dene dedi. Düşürdüm dünden bu yana azaldı kusması insanlar hemen mamayı azaltma kilo alsın boşver sen doktoru. Demekki sütüm git gide yetmeye başlıyor fazlasını niye verelim çocuğaIlk doğumum travmatiktindiye yazmıştım şöyle anlatayım doğmaması gereken bebeğimi tecrübesiz doktorların elinde doğumum kesesi patlatılarak başlatıldı hoc sancim acilmam yokken. Ve bebeğim 2480 gram doğdu 216p grama kadar düştü minicikti ve eşim de ben de uzun boyluyuz. Ama bebeğim öyle bir gelisti ki ay ay şimdi kızım 13 yaşında ve boyu benim.boyumda aynı beden giyiniyoruz nerdeyse. Sakin üzülme bu hadsizler için. Benim.sutum de erkenden kesilmişti izintuden ve zayıflamak için çocuğu sütten kesti dedi luzumsuzlar gerçekten insanlar çok acımasız. Önemli olan sağlıklı mutlu çocuk gerisi fasafiso
Evet canım ne sekidle uyurlarsa alisiyorlar . Tabi ki ağlatmamak lazım ama mizirdanmasina geç uyumasına katlanatak bu yönetme alıştırmak lazımMaşallah maşallah çok güzel uyudu. Baya kıpır kıpırdı ara ara da uyandı ama devam etti güzel uyudu genel olarak.
Bu akşam uykusunda yine böyle bi şey deneyeceğim.
Geçen gün de uyumayan bebe ben yanına yatıp yanağımı ona dayayınca bi anda derin uykuya geçmişti. Tek seferlikmiş, bi dahaki denemeler tutmamıştı.
Şaka maka 2 ay bitiyor. Yavaştan uyku konusuna eğilmek gerek
Ah o elalem ne der diye hic uğraşamam vallaO gün kucağımda uzun soluklu emzirme seansımızda telefondan eski fotoğraflarına bakıyorum eski dediğimde 20-25 gün en eskisii nasıl değişmiş diye içim gidiyor. Gerçekten bizim toplumumuzun sorunu elalem olayıı birde bazı tanıdıklar işte. Hemde çok güzel büyüyecekler bu günlerini özlemle hatırlıycaz her zamansabah minik kuşu annemle uyuduk ben kucağıma aldım giydirdim saclarını tarıyorum krem sürüyorum. Stresden sedeflerim cıktı annemde gelmiş o arada bana krem sürüyor. Evlat işte annem diyor Metehan doğdu doğalı gözümün önünde çocukluklarınız gitmemeye başladı. Hepinizin bebekliğindn bir kesit geliyor aklıma diye.
Güneşimiz ve sen çok güçlü bir anne kızsınız zaten her aşamasını her zorlugunu çok güzel aştın canım insallah hep böyle devam edeceksiniiz
İrmik helvası süte iyi geliyormuş dediler diye annem helva kavurdu aklıma sen geldin sabah yulaf lapası yerine arada irmik lapasıda yapabilirsin güzel oluyor tadıı. Diyet zamanlarında yapardım ara ara
Aynı şeyleri bende söyledim . Hatta kiskanmistim kayinvalidemi onda uyuyuncaşimdi babasinda uyumuyor ben alıyorum . Sen su an benim yaşadıklarımin aynısını yaşıyorsun gerçekten . Öncelikle bebiş senin stresini hissediyor sakin suçlamak için yazdığımı düşünme bende aynısini yaşadım . Sen önce bir relax ol bir süre sonra herkes gidecek yavruna sadece sen bakacaksın onun dilini sadece sen anlayacaksin . Ben şimdi yatağında uyutmaya alistiriyorum düşün o zamanlardan bu zamanlara hızlı bir geçiş yaptık . Sütun yetmiyor olabilir aç olabilir bu çok doğal benim de yetmedi başlarda mama yap her beslenmeden sonra sütun yetmiyorsa destekli gidersin dünyanın sonu değil canım . Duyguların çok yoğun ve emin ol düzelecek . Herkes aynı süreçten geçiyor . Sen iyi uyuyamiyorsan dinlenemiyorsan da sütun az gelebilir . Ben mesela dün sütüm çok azdı sekiz saat uyumadı yavrum göğüslerim yumusaciktu . Ama artık telaş yapmıyorum . Fırsat buldukça bunları dert edeceğine ana sağlığa götür tartsinlar kilosu azsa mama desteği verirsin . Saatlerce emiyor diyorsun ya onlar hiç boşa değil süt zamanla artacak . Emin ol düzene girecek bu bir süreç .
İnşallah hemen geçer bugünler kızlar. Yavrum sürekli ağlıyor, 1 saat olmadı emzireli, memelerim yumuşacık dahaStres işte hep bunların sebebii. Ağlamasının huzursuz olmasının sebebi çoğu zaman bizim stresimizden dolayı oluyor. Tek değilsin o konuda çoğumuz öyleyiz. Her gün farklı oluyorlar bir gün sakinken bir değiller oda bizi çok bocalatıyor
Olabiliir kucakta tutarken bile onlar daha rahat tutuyor biz belki bir yerini acıtıyoruzdur
Benim doktorum da mama ver dedi hemşire izin vermemişti şahsen ben önce emzirip veriyordum mama ama önce iki göğsümu de emziriyordumKızlar 12 günde 280 gr almış. Hemşire az almış dedi. Doktor bir şey demedi kız ağlama krizindeydi o an. Sizce nasıl?
Ama doktor mamaya karşıyım hemen bırak mamayı dediartık hiç uyumaz, açlıktan ortalığı yıktı dün, 60 cc mama verince uyudu en son. Doktor emecek bu çocuk, tembellik yapma annesi uğraş dedi. Emebilse
Napıcan ben mamayı bırakınca??
Canım geçecek inşallah bu günler bebek uyudukca sende dinlenİnşallah hemen geçer bugünler kızlar. Yavrum sürekli ağlıyor, 1 saat olmadı emzireli, memelerim yumuşacık daha
Hastsneye cıktıgımız günler nasılsa cıktık diye geziyoruz biz o gün. Ama tabii dışarda bebeğe bakmaya alışamadım daha ona zaman lazıım. Şifa olsun oğluşuna inşallah eder tabi canım onun rızkı ordaAh o elalem ne der diye hic uğraşamam vallakoye gittim bir kac günlüğüne de cenaze olmustu. Kendi koyume gelin gittim. Annemde mahallede de anneme goturdum bebisi de yasa gectim aksam . Oradakiler diyor da . Yok bebegi aksam nasil goturursun nasil disari cikartirsin. 40i cikmadi ya. obur gun de gelen oldu aksam. Gidecekler kapiya kadar ugurlamak adettir bize . Benden beklemezler de hava iyi sobadan bunalmisim cikayim bir hava alayim dedim. Aman cikma cikilmaz diyor. Bunlar da imani kuvvetli insanlar da su hurafelere neden inanirlar bilemiyorum. Yok.40i cikmadan cikilmazmis. Sacma bir hurafe... biz zaten son ay belki cikamiyoruz bunalmışim cikmayacagim da ne olacak yani
Rezene cayi da ic derim gaz icin iciyordum. O da sut yapiyor. Ben su bol bol iciyorum insallallah da boyle süt devam eder
Ah bazı insanların ağzı torba değil ki büzesin.Dün hastaneye gittik emzirme odasında bebeğin altını değiştiriyorum kadının birisi aa ne kadar küçük erken mi doğdu dedi. Yok zamanında doğdu 25 günlük bebek ne bekliyorsunuz dedim. Kilosu düşük heralde çok küçük dedi tekrar. Sinirlendim ama tepki vermedim. Çocuk doğdugu günden beri önüne gelen küçük zayıf diyip duruyor tepki veriyorum daha yeni doğan bebek 10 kilo olacak değil ya vs diye ama yok ısrarla insanlar konuşmaya devam ettikce üzülüyorum. Hastaneden cıktıgımızda 2.700 düşmüştük o günden beri uğrasıyorum sürekli büyümesi için çoğu zaman kendimi üzüyorum besleyemiyorum diye çoğu zaman güçlü kalıyorum sütüme yansır çocuğum için pozitif olcam diye. Hele geçen birisi eşimde bende uzun boylu ve yapılıyız ben sizden şöyle ele avuca gelen bebek düşünürdüm bu çok zayıf dedi. İnsan üzülüyor
20 25 günde koca adam oldu annesi o yaaO gün kucağımda uzun soluklu emzirme seansımızda telefondan eski fotoğraflarına bakıyorum eski dediğimde 20-25 gün en eskisii nasıl değişmiş diye içim gidiyor. Gerçekten bizim toplumumuzun sorunu elalem olayıı birde bazı tanıdıklar işte. Hemde çok güzel büyüyecekler bu günlerini özlemle hatırlıycaz her zamansabah minik kuşu annemle uyuduk ben kucağıma aldım giydirdim saclarını tarıyorum krem sürüyorum. Stresden sedeflerim cıktı annemde gelmiş o arada bana krem sürüyor. Evlat işte annem diyor Metehan doğdu doğalı gözümün önünde çocukluklarınız gitmemeye başladı. Hepinizin bebekliğindn bir kesit geliyor aklıma diye.
Güneşimiz ve sen çok güçlü bir anne kızsınız zaten her aşamasını her zorlugunu çok güzel aştın canım insallah hep böyle devam edeceksiniiz
İrmik helvası süte iyi geliyormuş dediler diye annem helva kavurdu aklıma sen geldin sabah yulaf lapası yerine arada irmik lapasıda yapabilirsin güzel oluyor tadıı. Diyet zamanlarında yapardım ara ara
Yarım saattir uyutmaya çalışıyorum emziriyorım bi yandan gazı da var ağlıyorEvet canım ne sekidle uyurlarsa alisiyorlar . Tabi ki ağlatmamak lazım ama mizirdanmasina geç uyumasına katlanatak bu yönetme alıştırmak lazım
Benide ağlattınız yaza yaza durduramıyorum birkaç gündür anne olarak yetersiz hissetmek çok üzücü geceleri 1 saatte uyanıyor mama verme diye tutturuyor kayınvalidemler çocuğa o gaz yapıyormuş e sütümle doymuyor bizde orada kalıyorduk 2 gündür acayip stress annem rahatsızlandı birdeO gün kucağımda uzun soluklu emzirme seansımızda telefondan eski fotoğraflarına bakıyorum eski dediğimde 20-25 gün en eskisii nasıl değişmiş diye içim gidiyor. Gerçekten bizim toplumumuzun sorunu elalem olayıı birde bazı tanıdıklar işte. Hemde çok güzel büyüyecekler bu günlerini özlemle hatırlıycaz her zamansabah minik kuşu annemle uyuduk ben kucağıma aldım giydirdim saclarını tarıyorum krem sürüyorum. Stresden sedeflerim cıktı annemde gelmiş o arada bana krem sürüyor. Evlat işte annem diyor Metehan doğdu doğalı gözümün önünde çocukluklarınız gitmemeye başladı. Hepinizin bebekliğindn bir kesit geliyor aklıma diye.
Uyursa inşallah dinleneceğim canım ama uykuları 30 dakika falan sürüyor ben uyudu mu daldı mı diyene kadar uyanıyor zatenCanım geçecek inşallah bu günler bebek uyudukca sende dinlen
Biz bebelac gold kullanıyorduk yüzünde kızarıklıklar oldu doktorumuz nutricia neocate reçete etti onu kullanıyoruz alerjen içeriği en az olanlardan birisiymişBebelere hangi mamayı kullanıyorsunuz?
Bu zamanlarda başlıyor dimi gaz olayları Allah kolaylık versin . Ben ayaklarına acı elma yağı sürüyordum, rezene çayı içersen sütünden bebeğe de geçip gazı azaltabilir. Biogaia damla da iyiydi ilk doğumumdan bunlar kaldı aklımdaKızlar hangi gaz damlasını kullanıyorsunuz? Eşim zinco diye bir damla almıs eczaneden 3 yaş yazıyor üstünde. Bebeğim aşırı huzursuz ve gazlı bugün. Kaç damla kullanıyorsunuz. Gaz damlasi kullananlar yardımcı olabilir mi
Nur cum bende aynı şeyleri yaşadım mama verme falan filan bı de bende 14 gün kaldı yardımcı olmak için ben valla bildiğimi yaptım çocuk hasta mı olsun dedim . Etraf konuşuyor hep konuşuyorlar zatenBiz bebelac gold kullanıyorduk yüzünde kızarıklıklar oldu doktorumuz nutricia neocate reçete etti onu kullanıyoruz alerjen içeriği en az olanlardan birisiymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?