Ben de bir aydır öyleyim tuvalete bile gidemiyorumBende veriyorum ama uyku yapmıyor keşke yapsa sabahtan beri uyumadı tuvalete gidemiyorum
Artık bıçak kemiğe dayandı diyeyim. Bebek ağlıyor morarıyor gaz çıkarsa da rahatlayamıyor uyuyamıyordu. Sıcak tutuyorum isilik oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Son çare damlaya baş vurduk. Siz iyi dayandınız bu zamana kadar. Az kaldı gazlı günlerin geçmesineBen de o zaman yaptımgüneş uyumuyor 1 de uyudu 2 de uyandı çok fenayım
Masal gibi okudum ay ben de almalıyım yaaa
Ben spinal oldum bende de his oldu demek ki hep olan bi şey bu. Dedim ki hissediyorum kesikleri biraz hatta nabzım falan yükseldi o dıt dıt seslrrinden korktumsonra hocam biraz daha bekleyelim dediler zaten o kadar hızlı oldu ki benim sezaryen, annemler odayı süslemek için balon şişiriyormuş o ara bebeği getirmişler, şok olmuşlar hıza
Canım eşim ve çocuk için 8bin gibi bi şey verdik. 10 muayene eşime 10 çocuğa. Allianz sigortadan yaptık. Benim kendimde Anadolu sigortam vardı zaten Ağustostwn yapmıştım. Fiyatlsr böyle ne yazık ki ama memursan mutemete gidip vergi indirimi alıyorsun unutma.
Çok zor zamanlardayız biz de. Sanırım bi ay kadar erken doğmasından kaynaklı ilk bir ay gaz sancısı cok olmuyordu. Gazı oluyordu ama pek ağlayan bi bebek değildi.Artık bıçak kemiğe dayandı diyeyim. Bebek ağlıyor morarıyor gaz çıkarsa da rahatlayamıyor uyuyamıyordu. Sıcak tutuyorum isilik oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Son çare damlaya baş vurduk. Siz iyi dayandınız bu zamana kadar. Az kaldı gazlı günlerin geçmesine
Kuzum geçmiş olsunTeyzeleri bugün 1. ayı doldurdu kızım ve aşı oldu. Çok ağladı yavrum zaten altını açınca kasıyordu hep kendini o yüzden çok acı çektiateş vs durumunda calpol ver dedi hemşire, başka tavsiyesi olan var mı?
Esim memur ben değilim ne yazıkki.
Eşimin kurumu her ay sigortayı getireceksn 30₺ aylık gibi ücret vermişler eşimde götürmedi bile.
Sana ne kadar olmuştu vergi indirimi tek seferdemi olmustu
Teşekkür ederim canım, inşallah olmaz. Bol bol emzireceğiz demek ki huzursuzluk öyle geçer inşallah:) bir de bir şey daha soracağım, 1 ay sonunda alması gereken kilolar bebişim doğum kilosundan mı sayılıyor yoksa hastane çıkış kilosundan mı acaba? 3600 geldi bizim bebiş, 2900 doğmuştu normal mi bilemedimÇok zor zamanlardayız biz de. Sanırım bi ay kadar erken doğmasından kaynaklı ilk bir ay gaz sancısı cok olmuyordu. Gazı oluyordu ama pek ağlayan bi bebek değildi.
Ne zaman 40 haftası doldu benim imtihan o zaman başladı.
Normalde evde nurse harvey var.
Alerjik durumlar da arşa çıktığı dönem başlamıştık. Fayda gördük mü anlamadım bile. Alerjik bebelerde bağırsaklar zatne kötü olunca onu da bıraktım. Kullanmayacağım dedim inat ettim ama su anda ataktayız sanırım, gaz da var. Benim için günler cok zor geçiyor
Kuzum geçmiş olsun
ateş olmaz Kolay kolay
Bizde olmamıştı ebe de öyle söyledi
Gece biraz huzursuz olabilir belki
Canım ben öğretmenim, doğum sigortası yaptırmıştım onun poliçesini verdim okul idaresine, maaş değişikliği yapıldı ama hiç göremedim ne kadar yansıdığını açıkçası. Yeni sigorta için de henüz okula bir şey vermedim, izinde olduğum için şu anEsim memur ben değilim ne yazıkki.
Eşimin kurumu her ay sigortayı getireceksn 30₺ aylık gibi ücret vermişler eşimde götürmedi bile.
Sana ne kadar olmuştu vergi indirimi tek seferdemi olmustu
Benim de annem gitti na yapacagimi dusunuyorum. O varken bile hazir olan yemegi gec yedigim oluyordu simdi oynat bakalimÇok zor zamanlardayız biz de. Sanırım bi ay kadar erken doğmasından kaynaklı ilk bir ay gaz sancısı cok olmuyordu. Gazı oluyordu ama pek ağlayan bi bebek değildi.
Ne zaman 40 haftası doldu benim imtihan o zaman başladı.
Normalde evde nurse harvey var.
Alerjik durumlar da arşa çıktığı dönem başlamıştık. Fayda gördük mü anlamadım bile. Alerjik bebelerde bağırsaklar zatne kötü olunca onu da bıraktım. Kullanmayacağım dedim inat ettim ama su anda ataktayız sanırım, gaz da var. Benim için günler cok zor geçiyor
Kuzum geçmiş olsun
ateş olmaz Kolay kolay
Bizde olmamıştı ebe de öyle söyledi
Gece biraz huzursuz olabilir belki
Kuzum düştüğü kiloyu hangi gün tartmıştınız. O günden bu güne kaç kilo almış ve kaç günde almış ona bak. Günlük 25 gr sınırını aşması önemli diye hatırlıyorum. Kaça düştünüz hatırlamıyorum ama Anladığım kadarıyla 35 gr üzerinde sizin. Maşallah diyelimTeşekkür ederim canım, inşallah olmaz. Bol bol emzireceğiz demek ki huzursuzluk öyle geçer inşallah:) bir de bir şey daha soracağım, 1 ay sonunda alması gereken kilolar bebişim doğum kilosundan mı sayılıyor yoksa hastane çıkış kilosundan mı acaba? 3600 geldi bizim bebiş, 2900 doğmuştu normal mi bilemedim
Şimdi birtanem öncelikle cok geçmiş olsun. Güneş de antibiyotik kullanıyor bi miktar sarstı bizimkini de.Kızlar iyi günler nasılsınız? Biz pek iyi değiliz bebeğim suan 43 gunluk 33 gunluk ken hastalandı götürdük bronsit olabilir dedi doktor merkeze götürdük 2 gece yatırdık ondan sonra eve geldik 1 haftada antibiyotik kullandık çok üzüldüm açıkçası bu kadar erken antibiyotikle tanismasina
2 gün önce antibiyotik bitti gecikmeli aşısını yaptık bugün tekrar hirilti oksuruk başladı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bana bir akıl verin çok üzgünüm.
Bide sunshine insaallah doğru yazmisimdir sanki senin bebeginde alerji çıkmıştı benim bebegimde alerji olabilir.mi aydinlatin beni olanlar.
Sesli kaka yapma kokulu bide yüzünde ozellikle sivilce gibi var bazen fazla kızarım bazen az istahsizlik ve bide son bir haftada 120 gram almıştı olabilir mi nasıl anladınız ne yardimci olun bana.
Bide anlamadigim eğer alerji varsa hastalanmasina sebep olabilir mi neden böyle hasta oluyor anlam veremiyorum evim sıcak kundak yapıyorum nerde hata yapıyorum anlamıyorum 3. Çocuk bakamiyorum diyr kendime kızıyorum artikeskisi gibi emmiyorda az az emiyor özellikle geceleri bugün mamada aldım hemsire az almış ver dedi. Günlük ne kadar veriyorsunz siz çok soru sordum hakkınızi helal edin kafam çok karisik cok uzgunum
İlk yapacağın şey boş anında hemen meyveleri yıkayıp ortaya bi tabağa almak. Kapalı bi kaseye fındık ceviz vs hazırla. Alerji yoksa bebe bisküvisi öneririm ceviz üzüm ile harika gidiyorBenim de annem gitti na yapacagimi dusunuyorum. O varken bile hazir olan yemegi gec yedigim oluyordu simdi oynat bakalimzaten iki gündür gaz sancisi cekiyoruz biz de cok fena, bugün asi da olduk. Allahim hepimize yardim etsin
Kuzum, 2900'den 2700'e düştük. Şimdi 3600 olmuş ama aynı yerde tarttırmadık. Sağlık merkezini değiştirdik, ama çok çok da fark etmez diye düşünüyorum. Bugün bebişin etkin ememediğini de söyledim. Dedi ki anne ile bebek arasında o, uyandıracaksın mutlaka. Ama uyanmıyor, uyanmıyorKuzum düştüğü kiloyu hangi gün tartmıştınız. O günden bu güne kaç kilo almış ve kaç günde almış ona bak. Günlük 25 gr sınırını aşması önemli diye hatırlıyorum. Kaça düştünüz hatırlamıyorum ama Anladığım kadarıyla 35 gr üzerinde sizin. Maşallah diyelim
Şimdi birtanem öncelikle cok geçmiş olsun. Güneş de antibiyotik kullanıyor bi miktar sarstı bizimkini de.
Alerjinin hastalığa olan etkisini bilmiyorum ama emilim bozuklukları ve ishal durumlarından dolayı kilo alımını düşürebiliyor.
Ama sizin Bebiş hasta olduğu için de kilo alımı azalmış olabilir. Doktorunuz bir şey demedi mi?
Alerjik bebişlere özel mamalar var onlardan kullanmak gerekiyor. Benim de evde mama var ama veremiyorum su Anda.
Kakada köpük, ishal, mukus var mı? İlerledikçe kan da görülebiliyor ama cok noktasal gözden kaçabiliyor. Bunlar alerji belirtileri olabiliyor ama kilosu iyiyse kan yoksa ciltte belirtisi yoksa diyet verilmeyebilir anneye. O yüzden süreci bir doktor kontrolünde yönetmeniz cok daha iyi. Gaita tahlili vermiştik, kan çıkmıştı bizde. Kilo alımı da azalmıştı. Ve eskisi kadar verimli emmiyordu. Hala aynı ve gaz da eklendi buna.
Evin zaten sıcak ise sıkı kundak yapma lütfen Belki sıcaktan ciltte kızarıklıklar oluşuyordur.
Kendini kötü hissedip suçlama lütfen, bebişlerimizin tek yapabildiği şey ağlamak. Ve bundan tüm dertlerini çözmeye çalışıyoruz.
Burnu tıkalı ise serum fizyolojik ile burnunu temizleyebilirsin canım.
Çok geçmiş olsun yeniden Bebişle uğraşmaktan alelacele böyle cevap verebildim
İlk yapacağın şey boş anında hemen meyveleri yıkayıp ortaya bi tabağa almak. Kapalı bi kaseye fındık ceviz vs hazırla. Alerji yoksa bebe bisküvisi öneririm ceviz üzüm ile harika gidiyor
Çorba yaparsan fazladan yap sıcaktan kavanozla içersin.
Benim ev genelde açıkbüfe gibi çatkapı misafire hiç müsait değilimbuna rağmen açım çünkü yiyemiyorum bebeyle..
Allah kolaylık versin neyseki ilk Ay aşısı en kolayıymış
Allah kolaylık versin bi de yanına büyük su alsu almaya kalkamıyor insan
Cok dogru söylüyorsun hatta her odaya bi kumanya hazirlamak lazim ve su tabiki kankamizKuzum düştüğü kiloyu hangi gün tartmıştınız. O günden bu güne kaç kilo almış ve kaç günde almış ona bak. Günlük 25 gr sınırını aşması önemli diye hatırlıyorum. Kaça düştünüz hatırlamıyorum ama Anladığım kadarıyla 35 gr üzerinde sizin. Maşallah diyelim
Şimdi birtanem öncelikle cok geçmiş olsun. Güneş de antibiyotik kullanıyor bi miktar sarstı bizimkini de.
Alerjinin hastalığa olan etkisini bilmiyorum ama emilim bozuklukları ve ishal durumlarından dolayı kilo alımını düşürebiliyor.
Ama sizin Bebiş hasta olduğu için de kilo alımı azalmış olabilir. Doktorunuz bir şey demedi mi?
Alerjik bebişlere özel mamalar var onlardan kullanmak gerekiyor. Benim de evde mama var ama veremiyorum su Anda.
Kakada köpük, ishal, mukus var mı? İlerledikçe kan da görülebiliyor ama cok noktasal gözden kaçabiliyor. Bunlar alerji belirtileri olabiliyor ama kilosu iyiyse kan yoksa ciltte belirtisi yoksa diyet verilmeyebilir anneye. O yüzden süreci bir doktor kontrolünde yönetmeniz cok daha iyi. Gaita tahlili vermiştik, kan çıkmıştı bizde. Kilo alımı da azalmıştı. Ve eskisi kadar verimli emmiyordu. Hala aynı ve gaz da eklendi buna.
Evin zaten sıcak ise sıkı kundak yapma lütfen Belki sıcaktan ciltte kızarıklıklar oluşuyordur.
Kendini kötü hissedip suçlama lütfen, bebişlerimizin tek yapabildiği şey ağlamak. Ve bundan tüm dertlerini çözmeye çalışıyoruz.
Burnu tıkalı ise serum fizyolojik ile burnunu temizleyebilirsin canım.
Çok geçmiş olsun yeniden Bebişle uğraşmaktan alelacele böyle cevap verebildim
İlk yapacağın şey boş anında hemen meyveleri yıkayıp ortaya bi tabağa almak. Kapalı bi kaseye fındık ceviz vs hazırla. Alerji yoksa bebe bisküvisi öneririm ceviz üzüm ile harika gidiyor
Çorba yaparsan fazladan yap sıcaktan kavanozla içersin.
Benim ev genelde açıkbüfe gibi çatkapı misafire hiç müsait değilimbuna rağmen açım çünkü yiyemiyorum bebeyle..
Allah kolaylık versin neyseki ilk Ay aşısı en kolayıymış
Allah kolaylık versin bi de yanına büyük su alsu almaya kalkamıyor insan
Zinco çinko degilmiKızlar, dün akşam 4 damla zinco verdim bebeğime. Güzel uyudu. Sabah yine kıvranıyordu 4 damla verdim sabah. Uyudu, uyanmak bilmiyor. Zararlı mıdır acaba bebeğimi bu kadar uyutuyor. Uyusa dert uyumasa dert diyeceksiniz ama öyle. Gaz damlasının uyku yapması normal midir?
aa ne demis tepkisi ne olmus peki ??Doğduğunda söylemiş benimki. Evime giremediği için uzaktan uzağa yuvamı yıkmaya çalışıyor şu an. Yırtsın kendini.
ay benim bebegimde uyur insallah buyudukceKuzum, 2900'den 2700'e düştük. Şimdi 3600 olmuş ama aynı yerde tarttırmadık. Sağlık merkezini değiştirdik, ama çok çok da fark etmez diye düşünüyorum. Bugün bebişin etkin ememediğini de söyledim. Dedi ki anne ile bebek arasında o, uyandıracaksın mutlaka. Ama uyanmıyor, uyanmıyorneyse sağdığımı vereceğim napayım
bana gene ayni multivitamini verdi dr um ama ben onu degilde , anne ve bebek icin bir vitamin var onu kullanicam dedim , ok dediKizlar gebelikte kullandiginiz vitaminleri kullanmaya devam ediyor musunuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?