Benimki bir muddet dinleniyor. Hemen durtmuyorum 3 sn geciyir sonra . Lokur lokur ictigi de oluyor ama her zamn öksürme isi olmuyor nadir. Ne kadar emiyor ki midesi de büyüyor cene kaslari bakalim kuvvetlenmesi ne zaman olacak. Eskiye nazaran daha iyi emiyor ama yeteri kadari degil . Tartildiginda kilo ne kadar geliyor ki.. canini sıkma o gerektiği kadar alıyordur. Bizimkinin gıdısi cikmaya basladi bakalım:) ben not ediyorum saatlerini ne kadar emiyor diye de ortaama günlük 5 saat emiyor. 1 hafta once basladim ona daCanım başta yapmıyor ama onu, mesela ben mochi'yle kendimi sağıyorum biraz önsütü en azından, başta güzel emiyor gibi oluyor sonra hırslanıyor, aslında tam olması gereken gibi yurkunma sesini duyacağım şekilde emiyor sonra boğazond kalıyor ödüm kopuyor. Çocuğu Emzirmek korku filmi izlemek gibi bi hâl aldı, acaba pozisyonda mı bi sıkıntı var diyorum ama annemler diyor ki hayır gayet normal tutuyorsun. Napacağkmı bilemedim gerçekten
Kızlar ben bu kızı çok gezdiriyorum kız gezmeci olacak. Ankara da hafta sonu hava iyiydi parka gittik saatlerce gezdik . Alışverişe zaten her hafta sonu çıkıyoruz . Üşütür mu diye telaş yapıyorum bazen eşim kızıyor ona kalsa şehir dışına ailelere gidecektik kavga dövüş durduruyorum sizde durumlar nasıl
Canım biz kirkini beklemedik yirmi beş gunluktu sanırım öyle bir aşağıya indirdik hava aldırdık markete falan gittikValla canım 40ımız çıkınca bende gezmeye çıkarım sanırım dayanamıyourm artık.. hoş geçen hafta eltime gittim durduğum 2 saat birgün sonra ben pert oldum.. annem dedi 40ın çıkana kadar çıkma evden eşimi de tembihlemişana sözü dinlicem 23 kasımı bekliyorum o yüzden
bence dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz ya.. 15 tatilde memlekete gidicem bende ama o zamana kadar büyür baya..
Ya benim kayinvalide de hasta anamlar gidecek sonra 2. Ay da kayinvalide gelecek. Bakici gelecek. Yalniz kalamiyoruz. Iki dere az yalniz kalasim var. Evliliğim ilk senesinde yaşadıklarımı bilsen masallah dersin :) yabanci olmasi hoşuma gitmiyor artik. Ise başlayınca ne yaparım bilmiyorum . Bir yoğunluk gidiyir bakalim. Daha bizim yisonumumuz gelmediBende annemi bırakmıyorum ay hatta kadına diyip duruyorum gel sen bizde kal artık 4 kişilik bi aile olalımndiye
Canim tecrübeli olarak söylüyorum. Bende sanirsam hastane cikisi 3 takım var. Dönüşümlü giydiriyorum. Yetiyor da ama sadece emdigi icin tuvalet isi fazla var kusmasi da basladi. Benden tavsiye pantolan ve zibin ekstra al derim . Bezden çıkıyor çünkü.ya ben cok yenidogan almamistim. 3 ayliklar buyuk geliyorbir kac adet yeni dogan alicam
Kızlar ben bu kızı çok gezdiriyorum kız gezmeci olacak. Ankara da hafta sonu hava iyiydi parka gittik saatlerce gezdik . Alışverişe zaten her hafta sonu çıkıyoruz . Üşütür mu diye telaş yapıyorum bazen eşim kızıyor ona kalsa şehir dışına ailelere gidecektik kavga dövüş durduruyorum sizde durumlar nasıl
Canım ben saat tutmuyorum her ağladığında veriyorum, doktor da saatli besleme yapmayalım demişti. Mesela az önce 40 dakika memedeydi, sonra altını değiştirelim dedim, o kadar ağladı ki sanki aç bırakmışım gibi emziğe sarılıyor, ellerini yiyor vs memeye alınca ilk bi çekişi var görmen lazım 3 gündür aç sanki. Çünkü hep uyukladı, az az emdi. He yaygarayı bastıktan sonra bari güzel emsin di mi nerede o ağlama sonrasında yine biraz emdi sonra baya güzel emmeye başladı yutkunma seslerini duyabileceğim şekilde, 20 saniye geçmeden yine boğazında kaldı. Tek başıma emzirmeue korkar oldum. Bu nasıl bir şey ya azı da çoğu da dert. Bebek 3600 gram, büyüdükçe çenesi güçlendikçe bugünler geçecek deyin nolur yoksa her boğulma seansında 10 yıl yaşlana yaşlana yakın zamanda anne olmadan nine moduna geçerim benBenimki bir muddet dinleniyor. Hemen durtmuyorum 3 sn geciyir sonra . Lokur lokur ictigi de oluyor ama her zamn öksürme isi olmuyor nadir. Ne kadar emiyor ki midesi de büyüyor cene kaslari bakalim kuvvetlenmesi ne zaman olacak. Eskiye nazaran daha iyi emiyor ama yeteri kadari degil . Tartildiginda kilo ne kadar geliyor ki.. canini sıkma o gerektiği kadar alıyordur. Bizimkinin gıdısi cikmaya basladi bakalım:) ben not ediyorum saatlerini ne kadar emiyor diye de ortaama günlük 5 saat emiyor. 1 hafta once basladim ona da
Canım biz kirkini beklemedik yirmi beş gunluktu sanırım öyle bir aşağıya indirdik hava aldırdık markete falan gittikben çok korkuyorum da eşim beni cesaretlendiriyor ama çocuk ordan gelince bir güzel uyuyor mis disardayken de uyuyor valla bana da iyi geliyor
Canım bizim geniş bi terasımjz var ben her gün terasa çıkarıyorum açık hava çok iyi geliyor bebelere. Sadece dikkat et, hastalık çok bu ara çok fazla kapalı, kalabalık, havasız yerlerden uzak durmakta fayda var diye düşünüyorumKızlar ben bu kızı çok gezdiriyorum kız gezmeci olacak. Ankara da hafta sonu hava iyiydi parka gittik saatlerce gezdik . Alışverişe zaten her hafta sonu çıkıyoruz . Üşütür mu diye telaş yapıyorum bazen eşim kızıyor ona kalsa şehir dışına ailelere gidecektik kavga dövüş durduruyorum sizde durumlar nasıl
Belki ağzında biriktiriyordur. Birden yutamayinca O zaman da öyle olabilir. Öğrenecekler zamanla kendilerini idare edecekler. Benimkinin memeyi bıraktıktan 7-8 dk sonra bile ağzında süt oluyor bazen. Bazen yutmuyor memedeyken ağzının kenarlarından akıtıyor tam perişanlarCanım başta yapmıyor ama onu, mesela ben mochi'yle kendimi sağıyorum biraz önsütü en azından, başta güzel emiyor gibi oluyor sonra hırslanıyor, aslında tam olması gereken gibi yurkunma sesini duyacağım şekilde emiyor sonra boğazond kalıyor ödüm kopuyor. Çocuğu Emzirmek korku filmi izlemek gibi bi hâl aldı, acaba pozisyonda mı bi sıkıntı var diyorum ama annemler diyor ki hayır gayet normal tutuyorsun. Napacağkmı bilemedim gerçekten
Olmaz da işte ay ne biliyim ona odaklanmışız yaBenim sütüm evde ne zaman eşim ben kaldık ve biraz uykumu almaya başladım o zaman arttı . Kız kardeşim vardı çok zorlandım başta ama iyi ki hem annem hem kayınvalidem gitmiş. Gelen süte de yagsiz herhalde çocuğa yaramıyor diyordu zatenbende ağlıyordum çocuğu besleyemiyitum demek ki diye ay normalde çok fena bir insanımdir canını sıkma hope emin ol sakinlestikce ,sağım yaotikca bol bol emzirdikce artacak . Ayrıca kafanda kurma hiç anne sütü kadar iyi değil diye ben daha öncede yazdım eşimle ben çok fena hasta olduk bebek daha yeni doğmuş ve çoğunlukla mama veruyoruz benim sütüm damla damla geliyor hiçbir şey olmadi maşallah diyim millet göğüslerim sarkmasin diye emzirmiyor mama veriyor eskiden anneler buskiviyi süte ezer verirmiş birşey olmamış o çocuklara da bizimkilere niye olsun
2-3 kez ev gezmesine gittik bizde 1 kez ee dışarı çıkalım dedik ama ev gezmesinde sıkıntı yok dışarı gezmesi beni çok yordu kaça kaça eve geldimKızlar ben bu kızı çok gezdiriyorum kız gezmeci olacak. Ankara da hafta sonu hava iyiydi parka gittik saatlerce gezdik . Alışverişe zaten her hafta sonu çıkıyoruz . Üşütür mu diye telaş yapıyorum bazen eşim kızıyor ona kalsa şehir dışına ailelere gidecektik kavga dövüş durduruyorum sizde durumlar nasıl
Sen daha evliliğin tadını çıkarmamıssın ki canımYa benim kayinvalide de hasta anamlar gidecek sonra 2. Ay da kayinvalide gelecek. Bakici gelecek. Yalniz kalamiyoruz. Iki dere az yalniz kalasim var. Evliliğim ilk senesinde yaşadıklarımı bilsen masallah dersin :) yabanci olmasi hoşuma gitmiyor artik. Ise başlayınca ne yaparım bilmiyorum . Bir yoğunluk gidiyir bakalim. Daha bizim yisonumumuz gelmedi
Saatli vermiyorum canim. Her istediginde veriyorum bende canim. Maksat normal kosullarda ne kadar emiyor onu cozdum. Az alinca sonra istiyor yine . Bir programi oluyor sonra sonra ... saate bakar ortalama ne kadar zaman aldığını cozdum 1 saatte istedigi zaman 3 saatte istedigi zaman ama genel ortalma benim bebis de ayni sayilir. Dun gece bende dedim acaba bogazina kacsa nasil yaparım tek diyorum. Oyle boyle ogrenecegiz. Sen sık sık emdir. Tam anlamiyla ogrenemedi belli ki ya da zaman aralıkları daha kisaltilmali. Gerci suan ki emmesi cene kaslarinjin kuvvetlenmesi daha tez olurCanım ben saat tutmuyorum her ağladığında veriyorum, doktor da saatli besleme yapmayalım demişti. Mesela az önce 40 dakika memedeydi, sonra altını değiştirelim dedim, o kadar ağladı ki sanki aç bırakmışım gibi emziğe sarılıyor, ellerini yiyor vs memeye alınca ilk bi çekişi var görmen lazım 3 gündür aç sanki. Çünkü hep uyukladı, az az emdi. He yaygarayı bastıktan sonra bari güzel emsin di mi nerede o ağlama sonrasında yine biraz emdi sonra baya güzel emmeye başladı yutkunma seslerini duyabileceğim şekilde, 20 saniye geçmeden yine boğazında kaldı. Tek başıma emzirmeue korkar oldum. Bu nasıl bir şey ya azı da çoğu da dert. Bebek 3600 gram, büyüdükçe çenesi güçlendikçe bugünler geçecek deyin nolur yoksa her boğulma seansında 10 yıl yaşlana yaşlana yakın zamanda anne olmadan nine moduna geçerim ben
Hayatımda ilk defa bu kadar uzun evde kaldım cildiricigimArabada durmaya alışması bile yeter canım yaa.. bende bugün arabasını açtım evde sürmelere başladımki dışarı çıkınca bilsin
İyi gelmez mi yaa.. ben araba kullanmayı özledim az daha büyüsün de ona da sıra gelecek oğullarımla gezicem valla hayalim o yöndeinşAllah..
Bide ücretsiz izne ayrılcam çalışmaya alışkın bu bünye evde dur dur olmaz sanki
Oh çok guzel yapıyorsun valla canım . Evet dün hastaneye gittik öksuruyordu millet çok rahatsız oldumCanım bizim geniş bi terasımjz var ben her gün terasa çıkarıyorum açık hava çok iyi geliyor bebelere. Sadece dikkat et, hastalık çok bu ara çok fazla kapalı, kalabalık, havasız yerlerden uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum
Kiyafetler suan oluyor da bakalım. Olmam durumda gider alirsiz demişti eşim. Nekqdar dayanir bilmiyorum ama bizimi buyuk dedeye vcekti saniri bioyu55 suan 56 da olabilir 10 gun sonra gorcezSpicelover kuzum bende hep 3 aylık almıstım giydirdiğimde cocuga cuval gibi oldu diye 4-5 tane kücük takım aldım.0-3 değilde 0-1 varmıs onlardan almamısım ben sanki hulk doğurcaz gibi
Ah canim ahhh ah :) oyle bir kacasim var ki :))) balayi da olmadi zaten. Bir ara kacacagim da ne zaman bilmiyorum haziranda da ise baslarim diyorum da 8 aylik cocuk emme durumu nasil olur bilmiyorum. Emme kisa sureye inerse eger sabah emer isegiderim 2gibi gelirim degunuk nasil emme durumu olur bilmiyorum. Cok bakici tutmak istemiyorum. Yanımda da goturur muyum our mu ortama bakmam lazim tayin isim olmustu gidince gorecegim bakalimSen daha evliliğin tadını çıkarmamıssın ki canım
allahımmmm okudukça dedim yeter artık bitmiyor bu kadarı fazla her şey var memlekettekiz zaten bugun anama dedimsiz olmasaydiniz ben bu uykusuzlukla cocugu kesin sosyal hizmetlere kaptirmistim
kuzum burda yatak ve besikleri bile devletin belirledigi standartlarda satmak zorundalar.
zaten seni hastanede kaldigin surece gozlemliyorlar. misal ben cikmadan gelip baktilar nasil emziriyorum , uyuturken nasil uyutuyoruz.
ilk iki gun burnu biraz tikaliydi, sezeryan dan dolayi normalmis. annem basinin altina bir havlu koydu nefesi rahat alson die, gelip baktiklarinda hemen cikarttilar onu. omuzlari yatakta olacak dediler . duz yatirip burun deliklerinden nasil nefes aldigini izlettirip oyle olmasi lazm die anlattilar bir saat.
her yere asmislar yatak nasil olmali vs diye. bir surude bilgilendirici brosur verdiler. cikmadan egitim verdiler . dun de hemsire haftalik kontrol icin aradi, istersen evine gelip ziyaret edebilirim fln dedi.
baya rahat birakmiuorlar insani
ben dun gece besigin arasindan soyle bakinca sanki uyku tulumu agzina gelmiste kizarmis gbi gordum, yataktan oyle bir korkuyla kalktim kiresmen hayal gormusum yatiyordu misil misil
kuzu meme ağzından çıktığında peki kendi kendine akıyor oluyor mu?Canım başta yapmıyor ama onu, mesela ben mochi'yle kendimi sağıyorum biraz önsütü en azından, başta güzel emiyor gibi oluyor sonra hırslanıyor, aslında tam olması gereken gibi yurkunma sesini duyacağım şekilde emiyor sonra boğazond kalıyor ödüm kopuyor. Çocuğu Emzirmek korku filmi izlemek gibi bi hâl aldı, acaba pozisyonda mı bi sıkıntı var diyorum ama annemler diyor ki hayır gayet normal tutuyorsun. Napacağkmı bilemedim gerçekten
Anam ben güneşi dışarıda çıplak gezdiriyormuşumKızlar aha da böyle geziyoruz
Hafta sonu biz de koye gittik :) evden cikmadi gerci sıcak sobada pisti cocuk :) doktora gittiğimizde koy gidişi donusu arabada bir guzel uyudu beyfendi demek ki yol onlara iyi geliyormus:) millet diyor 40i çıkmadı diye. Bende he ya gecmedi diyorum :) bebek de anne de cikmayacakmis :)Kızlar ben bu kızı çok gezdiriyorum kız gezmeci olacak. Ankara da hafta sonu hava iyiydi parka gittik saatlerce gezdik . Alışverişe zaten her hafta sonu çıkıyoruz . Üşütür mu diye telaş yapıyorum bazen eşim kızıyor ona kalsa şehir dışına ailelere gidecektik kavga dövüş durduruyorum sizde durumlar nasıl
Arabanin sesinden dolayi muhtelemenbanne karni sesi gibi geliyor sanırım:). Bizimki de uyuyirCanım biz kirkini beklemedik yirmi beş gunluktu sanırım öyle bir aşağıya indirdik hava aldırdık markete falan gittikben çok korkuyorum da eşim beni cesaretlendiriyor ama çocuk ordan gelince bir güzel uyuyor mis disardayken de uyuyor valla bana da iyi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?