Ne kadar güzelmiş spice’im. Keşke burada da böyle sistem olsa. Nasılsınız? Minik kuşun eve alıştı mıkiz zaten bugun anama dedimsiz olmasaydiniz ben bu uykusuzlukla cocugu kesin sosyal hizmetlere kaptirmistim
kuzum burda yatak ve besikleri bile devletin belirledigi standartlarda satmak zorundalar.
zaten seni hastanede kaldigin surece gozlemliyorlar. misal ben cikmadan gelip baktilar nasil emziriyorum , uyuturken nasil uyutuyoruz.
ilk iki gun burnu biraz tikaliydi, sezeryan dan dolayi normalmis. annem basinin altina bir havlu koydu nefesi rahat alson die, gelip baktiklarinda hemen cikarttilar onu. omuzlari yatakta olacak dediler . duz yatirip burun deliklerinden nasil nefes aldigini izlettirip oyle olmasi lazm die anlattilar bir saat.
her yere asmislar yatak nasil olmali vs diye. bir surude bilgilendirici brosur verdiler. cikmadan egitim verdiler . dun de hemsire haftalik kontrol icin aradi, istersen evine gelip ziyaret edebilirim fln dedi.
baya rahat birakmiuorlar insani
ben dun gece besigin arasindan soyle bakinca sanki uyku tulumu agzina gelmiste kizarmis gbi gordum, yataktan oyle bir korkuyla kalktim kiresmen hayal gormusum yatiyordu misil misil
Iyiyiz kuzum, birbirimizin dilini anlamaya basladik galibaNe kadar güzelmiş spice’im. Keşke burada da böyle sistem olsa. Nasılsınız? Minik kuşun eve alıştı mı
Bir bebeği annesinden daha ziyade kimse düşünemez. Ki sen ona ne iyi gelir herkesten iyi bilirsin ve düşünürsün. Amaç ne dersen, tamamen kadın düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Kişisel tatmin elde etmek.
Mesela Doruk memeyi çok zar zor kabul ediyor. Geçen kayınvalidem gelmiş neden eds yapıyorsun memeden alması faydalı diyor. Deney yapıyorum diyeceğim geldi
Etrafa bakmamak lazım, mümkün olduğunca bebekle birebir kalıp kalabalıklardan uzak olmak lazım.
Aynen elini ayağını çırpıyor yavrum ve ağlayıp memeyle kavga etmeye başlıyor. Ben öyle olduğu zaman beş dakika sağıyorum. Tüm deliklerden tazyikli geliyor sanırım ilk başta. Sütümuz de artıyor demekki.İnşallah kuzum. Yeni derdimiz emerken boğulma. Tam böyle emerken çekme ve yutkunma seslerini duyuyorum artık aha aktif emme bu işte dedim, şimdi de öyle emdiğinde 30 saniye geçmeden boğuluyor, boğazında kalıyor. Emzirme fobiye dönecek artık bende, hiç dertleri bitmiyor
Nee bir hafta mı oldu maşallah ya zaman nasıl geçiyor doğur diye bekliyordukIyiyiz kuzum, birbirimizin dilini anlamaya basladik galibayarin birinci hafta kontrolu var, hafif sarilik var gozlerinde bakalim dr ne dicek .
sen nasilsin ? Doruk neler yapiyor? minik savascimiz
evet yaaNee bir hafta mı oldu maşallah ya zaman nasıl geçiyor doğur diye bekliyorduk
Canım bilemiyorum ki wmw gerçekten çok bezdim artık. Dediğin gibi az olsa dert çok olsa dert. Emzirmeden önce sürekli sağmak da hiç pratik değil ki, sterilizasyonu bi sürü zaman alıyor zaten sağma makinesinin bebeyle onu hangi ara yapayımHiperlaktasyon mu yoksaay bu emzirme de keşke herkeste bir sorunsuz seyretse… çok gelir dert, az gelir dert.
Aynen elini ayağını çırpıyor yavrum ve ağlayıp memeyle kavga etmeye başlıyor. Ben öyle olduğu zaman beş dakika sağıyorum. Tüm deliklerden tazyikli geliyor sanırım ilk başta. Sütümuz de artıyor demekki.
Masallah dogdugu gibi buyuyor :) ne cabuk 1 hafta oldu ixcem de:) benim ki de 22 gun oldu :) sut emme isi nasil peki... sarilik gorsugun gibi emdir canim benim bir kac gun surdu o sekilde emdikce gecti. Sukur olmadan da atlattik. Emdikce gecer seninki de nasil bebisIyiyiz kuzum, birbirimizin dilini anlamaya basladik galibayarin birinci hafta kontrolu var, hafif sarilik var gozlerinde bakalim dr ne dicek .
Canım başta yapmıyor ama onu, mesela ben mochi'yle kendimi sağıyorum biraz önsütü en azından, başta güzel emiyor gibi oluyor sonra hırslanıyor, aslında tam olması gereken gibi yurkunma sesini duyacağım şekilde emiyor sonra boğazond kalıyor ödüm kopuyor. Çocuğu Emzirmek korku filmi izlemek gibi bi hâl aldı, acaba pozisyonda mı bi sıkıntı var diyorum ama annemler diyor ki hayır gayet normal tutuyorsun. Napacağkmı bilemedim gerçektenAynen elini ayağını çırpıyor yavrum ve ağlayıp memeyle kavga etmeye başlıyor. Ben öyle olduğu zaman beş dakika sağıyorum. Tüm deliklerden tazyikli geliyor sanırım ilk başta. Sütümuz de artıyor demekki.
Tam Türk işi olmuş yalnıznotdefteri2_
ay birde ben sezeryandan uyanirken bebegi odaya annemle esimin yanina goturmusler. Hemsire mama vermis fln sonra cikmis gitmis. Havluya sarmislardi sezeryanda odasindan cikarken. o sekilde bizimkilee vermisler.
annem almis bebegi montunu serip ona sarmis birde , usur diyeasagi odaya inerken hemsire gelmis bakmis bebek yerinde yok, “ ee asagi gidicez bebek nerde demis” bizimkilerde koltugun ustunde monta sarili halini gostermisler dedim iyiki aramamislar sosyal hizmetleri dogar dogmaz kaptircaktik cocugu
‘Deney yapıyorum diyeceğim geldi’Valla bu mesajını görüp öyle ümitlendim kimaşallah
Eds olayı parmakta aslında zor değil ama memeyi ayrı teklif et, eds ayrı yap süt sağ filan derken bitap düşüyorum. Yarın gene tarttırmaya gideceğiz doruku. Memede uyuma olayı var bir dr. Geliyor 2 fırt sonra uyuyor. Yerine koyuyorum uyanıyor. Bir de reflü yatağından nefret ediyorAma bebek reflüsü var. Mecbur yatırıyorum böyle bir döngü ya da döngüsüzlük
O damlatma olayını benim emzirme danışmanım da söyledi ama pratik oluyor mu ya? Çok arada kaldım.
Hiç bitmeyecek gibi geliyor bu eds olayı ama bitecek diyor danışman da. Metehan ne zaman kabul etti memeyi tamamen? Kaç kiloda yani? Biraz umut ol bana
Bir bebeği annesinden daha ziyade kimse düşünemez. Ki sen ona ne iyi gelir herkesten iyi bilirsin ve düşünürsün. Amaç ne dersen, tamamen kadın düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Kişisel tatmin elde etmek.
Mesela Doruk memeyi çok zar zor kabul ediyor. Geçen kayınvalidem gelmiş neden eds yapıyorsun memeden alması faydalı diyor. Deney yapıyorum diyeceğim geldi
Etrafa bakmamak lazım, mümkün olduğunca bebekle birebir kalıp kalabalıklardan uzak olmak lazım.
Canım merak ettiğim için soruyorum, eds yerine neden şırınga kullanmıyorsun? Ben mi yanlış yapıyorum acaba? Kimse eds demedi bana şırıngayla doyuruyorum benValla bu mesajını görüp öyle ümitlendim kimaşallah
Eds olayı parmakta aslında zor değil ama memeyi ayrı teklif et, eds ayrı yap süt sağ filan derken bitap düşüyorum. Yarın gene tarttırmaya gideceğiz doruku. Memede uyuma olayı var bir dr. Geliyor 2 fırt sonra uyuyor. Yerine koyuyorum uyanıyor. Bir de reflü yatağından nefret ediyorAma bebek reflüsü var. Mecbur yatırıyorum böyle bir döngü ya da döngüsüzlük
O damlatma olayını benim emzirme danışmanım da söyledi ama pratik oluyor mu ya? Çok arada kaldım.
Hiç bitmeyecek gibi geliyor bu eds olayı ama bitecek diyor danışman da. Metehan ne zaman kabul etti memeyi tamamen? Kaç kiloda yani? Biraz umut ol bana
Bizimkinin de koca koca yorganları var attım dolabın üstüne duruyor. Ben aşır diye normal battaniye yerine kat kat müslin örten insanım neticedeTam Türk işi olmuş yalnızşok olmuşlardır Anacığım da yün yorgan diktiriyor yazlık ve kışlık bebişe üstünü örtmeyeceğim anne diyorum, bana şok şeklinde bakıyor Allahtan geceleri bebeği görmüyor
Kudurmayalım genede duralım durduğumuz yerdekiz benide dogum korkutuyor yoksa cocuktan yana skintim yok
Canım anam nereye ben oraya artıık kocayı görmüyorum ben şuan diyorum 40 çıktıktan sonra snaa geliyim bende 1 hafta da ben sende kalayım diyeAnaları yanlarında olanlar nasıl da belli, nasıl da cesurlar, nasıl da korkusuzlar, hele yiğitlerime bakın hele.
Benim oğlan şöyle 1 haftadır kendine geldi canım. Şuan 3.450 olmusuz bugün kontrolümüz vardı. Pazartesi 3.330 duk bu hafta emme konusunda kendine geldi. Hissediyorum aktif emmesi arttı önceden 3 kez emme hareketi yaptıysa duruyordu şimdi biraz daha emiyor öyle dinlenmeye geçiyor. Biberonla mama vermeye devam. Sen sanırım mama değil kendi sütünğ veriyorsun. Valla damlatan varsa o daha kolay kuzum gögsün kahve yerine 2-3 damla damlatsınlar o süt geldikce kolayca cekiyor içine. Reflü bizde de var L Lalalala1 canım bu kadar yoğun kusmayı ona bağladı. Aynı büyüklerdeki gibi sen ne yersen bebekte onu yemiş oluyor o yüzden asitli şeyler yeme işte domates, kola, portakal vs dedi. Emzirirken çocuk yatar pozistonda olmasın hafif eğimli olsun dedi. Emzirdikten sonra kesinlikle gazını çıkar dedi. 10-15 dk yatırmadan kolunda dik poziyında beklesin dedi. Reflğ yatagından kayıyorlar o yüzden yatagını dikleştir reflü yatagını altını vs değiştirken ytagı dısında bir yere koyacağın zaman kullan dedi. Reflü yatagındansa şu yataşın baby jorn mi neydi ismi öyle bi yatağı var o daha mantıklı geldi hemde kemeri var ya ona bakcam yada ana kucağı tarzı bir şey alcam bizimle birlikteyken yatarak durmasın diye. Öyle bir büyüyecekler kii canım arkadaşım her şey geçmiş olacak her şey güzel olacakValla bu mesajını görüp öyle ümitlendim kimaşallah
Öyle bi dolu dolu akarmış ki biideBenim de ilk iki hafta resmen kavga etti memeyle ayakta yürüyerek emzirince bir iki dk emiyordu bir de yaraydi off. Bu kayinvalideler muhakkak gereksiz şeyler söylüyor sebep ne acaba . Benim kayınvalidem bir sagarmis bir bardak süt cikarmissütüm gelmiyordu o sırada bunaltı anlatıyor bana
Canım merak ettiğim için soruyorum, eds yerine neden şırınga kullanmıyorsun? Ben mi yanlış yapıyorum acaba? Kimse eds demedi bana şırıngayla doyuruyorum ben
Benim sütüm evde ne zaman eşim ben kaldık ve biraz uykumu almaya başladım o zaman arttı . Kız kardeşim vardı çok zorlandım başta ama iyi ki hem annem hem kayınvalidem gitmiş. Gelen süte de yagsiz herhalde çocuğa yaramıyor diyordu zatenÖyle bi dolu dolu akarmış ki biideHani söylemede amaç neymiş acaba. 2.700 doğan kocam 40 cıktıgında 5 kg olmus şimdi gülüyorum ama işte insan o an deli oluyor. Bende kalkmısım cocuga mama yapıyorum ama iç dünyamı gör insallah hememcecik bırakırız dünyanın en doğal maması olsa bile anne sütü kadar değil sonucta. Kendimle konusuyorum bırakcaz sütüm bol bol gelecek diye içimden telkin ediyoeum ordan bir ses maazallah benim bir sütüm vardı şarıl şarıl akardı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?