Canım bilemiyorum ki wmw gerçekten çok bezdim artık. Dediğin gibi az olsa dert çok olsa dert. Emzirmeden önce sürekli sağmak da hiç pratik değil ki, sterilizasyonu bi sürü zaman alıyor zaten sağma makinesinin bebeyle onu hangi ara yapayım
Haklısın bebek bakmak zaten yorucu. Bir de süt sağmak hele ki düzenli sağmak hayal.
‘Deney yapıyorum diyeceğim geldi’

Ay hayyalcim valla ne güldüm ya Allah da seni güldürsün. Bu kayınvalidelerin sütle derdi ne ben anlamadım az gelir dert çok gelir dert. Benimki de tazyikten dolayı memeden çıkıp duruyordu süt mü gelmiyor acaba diyor. Hayır şüphe ettim sıktırdım mememi geliyor. İnsanı psikopat yapıyorlar
O kaynana teröründen nasiplenmeyen var mı acaba?
Bence eski başlarına gelenin acısını çıkarıyorlar.
ya bir de geçen haftasonu illa gelmek istediler eltim kaynanam filan. Hayırlı olsuna bilmem kaçıncı tur.
Ben annemde kalıyorum şu an. O odaya çat kapı gelemezler diye dorukun reflü yatağını düzeneğini alıp annemlerin yatak odasına gittim.
Fakat bu besleme şeklim o kadar enteresan geldi ki, kapıyı açan odaya dalıyor.
ne kaynanam çıktı odadan ne eltim ne çocuğu

1 kere de değil her seferinde.

Surat yapmaktan da anlamıyorlar görgüsüzler.
Gerçekten insanı çileden çıkarıyorlar.
Neymiş bu beslemeyle gelişmezmiş kaynanan öyle diyor memeden almalıymış sütü sanki ben çok mutluyum böyle beslemekten. Gerçi gelişti işte, dün tarttırdık Doruk 2900 olmuş

Canım merak ettiğim için soruyorum, eds yerine neden şırınga kullanmıyorsun? Ben mi yanlış yapıyorum acaba? Kimse eds demedi bana şırıngayla doyuruyorum ben
Canım emme refleksini güçlendirmek için, çene kasları İçin böyle besliyorum. Enjektörle yani şırıngayla kendi çekiyor bu yöntemle.
Sen direkt ağzına mı sıkıyorsun?
Benim oğlan şöyle 1 haftadır kendine geldi canım. Şuan 3.450 olmusuz bugün kontrolümüz vardı. Pazartesi 3.330 duk bu hafta emme konusunda kendine geldi. Hissediyorum aktif emmesi arttı önceden 3 kez emme hareketi yaptıysa duruyordu şimdi biraz daha emiyor öyle dinlenmeye geçiyor. Biberonla mama vermeye devam. Sen sanırım mama değil kendi sütünğ veriyorsun. Valla damlatan varsa o daha kolay kuzum gögsün kahve yerine 2-3 damla damlatsınlar o süt geldikce kolayca cekiyor içine. Reflü bizde de var
Lalalala1 canım bu kadar yoğun kusmayı ona bağladı. Aynı büyüklerdeki gibi sen ne yersen bebekte onu yemiş oluyor o yüzden asitli şeyler yeme işte domates, kola, portakal vs dedi. Emzirirken çocuk yatar pozistonda olmasın hafif eğimli olsun dedi. Emzirdikten sonra kesinlikle gazını çıkar dedi. 10-15 dk yatırmadan kolunda dik poziyında beklesin dedi. Reflğ yatagından kayıyorlar o yüzden yatagını dikleştir reflü yatagını altını vs değiştirken ytagı dısında bir yere koyacağın zaman kullan dedi. Reflü yatagındansa şu yataşın baby jorn mi neydi ismi öyle bi yatağı var o daha mantıklı geldi hemde kemeri var ya ona bakcam yada ana kucağı tarzı bir şey alcam bizimle birlikteyken yatarak durmasın diye. Öyle bir büyüyecekler kii canım arkadaşım her şey geçmiş olacak her şey güzel olacak

Ay maşallah

ne güzel büyümüş öyle Metehan kuş

Baby jorn hiç duymadım ama ben gündüzleri gözüm üzerindeyken bebek yastığında yüzü koyun yatırıyorum. Öyle çok rahat uyuyor.
Doğru düşünmüşsün sizinle yatırma tabii. Kaymaya başladı mı seninki

doruk düz zeminde sadece ayaklarını hareket ettirerek aşağı iniyor o kadar. Reflü yatağında hareket edemiyor. Bir de kundak yapıyoruz onu tam bir fındık kurduna dönüyor

hareketsiz yatıyor.
Sen klasik emZirme modunda mı emziriyosun? Dün inat ettim deneySel bir şekilde başka pozisyonlarda denedim, Doruk futbol topu pozisyonunda emzirilmek istiyormuş

İnşallah canım vallahi bu zor dönem gerçekten unutulmalı.
Gezdir gezdir ben 10. Gün başladım site içinde a da olsa gezdirmeye hala da geziyoruz bugün 2,5 saat sahilde gezdik
hope2022
kuzum alıntı yapmamışım bizim Eylül grubundaki
@yumosamber arkadaşımızın bebeği de çok kusuyordu doktor bebeğin karın usgsini çekmiş çok gazlı alttan çıkaramadığı İçin üstten kusma şeklimde kusuyor deyip gaz ilacına ek bir ilaç daha vermiş. Paylaşır şimdi görünce. Bizim doktor da kusuyor deyince direkt reflü dedi ama ben doktora değiştirdim 2 hafta sonra kontrolümüz var o zaman bu olayı bi sorayım dedim senin de aklında olsun 2. Ay kontrolü İçin.
Hayyal
cim sende okursun kusma ile alakalı şeyleri o yüzden etiketledim arkadaşım.
Canım benim çok teşekkür ederim

Kaydettim damlayı.
Doktorlar ezbere konuşuyor farkındayım. Kusuyor hemen reflü teşhisi.
Doruk premature olduğu İçin özellikle birkaç birimde bizim randevumuz olacak.
Kalp, sindirim sistemi, nöroloji ve göz randevularımız var.
Gözde klasik rop randevusu vardı, izlemede olacağız.
Haftaya büyük ihtimal çocuk gastroentroloji bölümüne de yönlendirdiler. Orada ak koyun kara koyun belli olur, size de yazarım belki işe yarar bişey der doktoru. Size de faydamız olur.
Gaz problemi olan annelerim fikirlerine önem verdiğim biri şöyle bir gaz ilacı paylaşmış, belki doktoruna sorup kullanmak isteyen olur.