Canım Bir de gelen misafirler var Neye yetişeceğini şaşırıyor insan Hadi şimdi dondurucuda bir şeyler var Annem bir şeyler yaptı ama depo bitmek üzere asıl misafirler gelmedi ne yaparım bilmiyorum annemin elinden öper yani hafta sonu köye geçeceğim de birisiyle En azından bir bohça börek yapayım diyorum dondurucu da iyi oluyor tane işi bir 3 kilo yapsak benim işimi götürür bir yufkadan 4 6 yufkadan 24 3 kilodan da 72 tane bohça börek çıkıyor Onu ikiye böl 36 yani 36 kişiyi ağırlayabilirim Kendimizi de sayarsak 30 diyelim yani Allah'ım matematiğim seviyorumResmen hem çocuğa hem kendine hem evine bakan insanları hayranlıkla seyrediyorum
Kız maşallah de herkese anlatma nazarlara gelirbenim ki bide ilgi istiyor seninkinde var mı o dün gece cocuk uyuyor bende o uyurken dinleneyim dedim gelmiş ee hadi gel hiiç konusamıyoruz seninle gel burda yatarak konusalım yorgunum yok ben içerde bişeyler izliycem diyor adam resmen görüntü olsun diye beni çağırıyor oraya
anladim kuzum.
Doruk pasa ve benim kiz alismis fast food yemeyecenelerini yormuyorlar
MaşallahSağol canım iyi olmaya çalışıyorum bende .Bizimde Kasımda olması gereken doğum Eylülde oldu.Düzeltilmiş 1 aya az kaldıDevletteysen eğer Refakqtçi raporu çıkartıp 3 ay +3 ay rapor alabiliyormuşuz onu diycektim
Çok geçmiş olsunAksam kizi emzirirken bir anda gogus agrisi girdi kizlar. yemegi hizli yedim ondan sandim ama sonra agri sirtima vurdu. dedim heralde kalp krizi geciriyorum. kizi kenara biraktim , cami actim hava aldim fln sonra annemi cagirdim cocugu al diye. Biraz agrim hafifledi ama gecmedi.
gebelik zehirlenmesi olabilir diye dusundum acile geldik. tansiyonum ilac ictigim halde 18/13 cikti
gogus filmi vs bisiler istediler , ilac verdiler , bekliyoruz. ilac rahatlatti , agrim gecti .
tansiyon hic boyle carpmamisti beni daha once , 10 senedir birlikte yasiyoruz ama bu sefer dedim heralde gidiyorum
tabi canim fast foodcene yormadan culuk culuk yiyorlar
yap kiz , hepimizin ihtiyaci var. ben suan max markete gidiyorum ama olsun hava almis oluyorum.
Ya ben bunu neden düşünemedim, bir sonraki ropta karanlıkta oturtacağım oğluşu.oyy gecmiş olsun, roptan snr karanlıkta oturun çnkü ışık onun gözlerini yoracaktr. bn 1.ropta yanındaydm 2.ropta dr. bni cıkarttı bn daha ağlıyorum diye kklay değil.bzm 2de bitmişti inşallah sizinde öle olsun. aynen bnde aynısını diyorm
Canım dün 2. Dozu olduk. Maşallah 5600 lira olmuş bir aşı
Ben çoğu zaman çocuğa bile zor bakarken yemek yapıp ev temizleyip makyaj yaptığımı hayal edemedim birdenResmen hem çocuğa hem kendine hem evine bakan insanları hayranlıkla seyrediyorum
Allah kolaylik versin insallah durumlar düzelir. Ben toplamda bir ay kadar yardim aldim. Tek başıma bakıyorum ama tek çocuk benimki. Birden fazla cocugu olanlarin cevaplamasi daha uygun olurKızlar selam, ben 25 ekimde doğum yaptım ve 2 yaşında bir kızım daha var. Size sorum şu, hala yanınızda biri var mı? İlk 20 gün annem vardı sonra annemle eşim çok büyük kavga ettiler annem evi terketti. Şimdi kv var evde yardıma, ama sürekli yer arıyor benimle kavga etmek için. 36 günlük oldu zaten bebek, ben artık tek başıma kalamaz mıyım sizde durumlar nasıl
Eşime pastane yolları gözüküyor hepCanım Bir de gelen misafirler var Neye yetişeceğini şaşırıyor insan Hadi şimdi dondurucuda bir şeyler var Annem bir şeyler yaptı ama depo bitmek üzere asıl misafirler gelmedi ne yaparım bilmiyorum annemin elinden öper yani hafta sonu köye geçeceğim de birisiyle En azından bir bohça börek yapayım diyorum dondurucu da iyi oluyor tane işi bir 3 kilo yapsak benim işimi götürür bir yufkadan 4 6 yufkadan 24 3 kilodan da 72 tane bohça börek çıkıyor Onu ikiye böl 36 yani 36 kişiyi ağırlayabilirim Kendimizi de sayarsak 30 diyelim yani Allah'ım matematiğim seviyorum
Ne veriyorsunuz canim rezene anason falan mi?Yarım çay bardağı kaynamış suya bi çay kaşığı koyuyorum demlenince kaşıkla veriyorum 4/5 çay kaşığı içiyor günde bir kere 48 günlük bebeğim bazıları 20/30 CC veriyormuş biberonla ama bence ilk etapta fazla
Ben eşimin emiyo mu emiyo mu diye sormasindan bile irrite oluyorum artık. Annemin emiyo gibi görünüyor ama bence ememiyor demesinden. Herşeyi kaldırıp atasim geliyor o zaman ya sabır diyorum. O kadar anlamıyorlar ki psikolojimizi. Benim amacım artık bebeğimin doymasi ve sütümun herhangi bir sebeple kesilmemesi. Nasıl aldığı mühim değil artık. Tıkadim kulağımı herşeye... Ama bugün merakımdan birşey denedim 1.5 ay sonra. Bugün biberon vermiyim dedim ve eds denedim.Canım benim sütüm fena değil. Doruk da yavaş yavaş güçleniyor. Fakat şöyle 2 kez tecrübe ettim durumu, ben 3 günde bir sağlık ocağında Doruk’u tarttırıyorum. Sadece beni emdiği 2 hafta aralıklı 2 kez birden kilo alımı 3 günde 60 gram veya 3 günde 30 gram şeklinde oldu. Şırıngadan beslenirken 3 günde 150 ila 200 gram arasında alıyor hep. O yüzden hiç güvenmiyorum ne kadar çektiğine.
Ah anneler bazen çok köstekler :) benim annem de biberonu ver deyip duruyordu kıza kıza biraz durdurdum neyse ki annemi
Canım eş konusunda seninle aynı durumdayım. Seni anlıyorum… ben biliyorsun 5 sene tedavi gördüm de doruka sahip oldum.
Neler yaşadığımı bilmesine rağmen ne hamileliğimde ne de doğumdan sonra bir yardımını görmedim.
Ne güzel Mete kuş seni zorlamıyorçok şükür canım. Onlardan daha büyük aşk yok boşver.
Sen iç sesini dinle ne doğru geliyorsa onu yap.
Eşim Doruk’un sürekli benle göz teması ettiğini, tepki verdiğini gördükçe ya sana şimdiden ne kadar bağlı, ben de kucağıma alıyorum bana böyle yapmıyor diyor2 kucağa almayla bağ oluşacağını sanan babalara selam olsun
Spicelover Canım süt kabarcığın ne yaptın geçti mi seninki
Bizden de evde yapma yiyecekler istemezler herhalde :)Eşime pastane yolları gözüküyor hep
Maşallah
Kaç kilosunuz şimdi?
Bu arada emzirme durumları nasıl? Nasıl besliyorsun?
Canım dün 2. Dozu olduk. Maşallah 5600 lira olmuş bir aşıraporu olmayan yandı
Kelebeğim çok üzgünüm, çok geçmiş olsun bebeğim.Çok zor günler geçirdik Başakcımerken doğum yaptım ,neler çektim bi ben bi Allahım bilir .Aklıma gelmedi canım kusura bakma nete falan çok giremedim ilk günler zaten.Sen nasılsın?
iyim canim eve geldik, hersey normal cikti. ever kullaniyorum ama bu aralar pek duzenli kullanamiyordum.Resmen hem çocuğa hem kendine hem evine bakan insanları hayranlıkla seyrediyorum
Sütünü sağ mama içiyorsa mamasını ver kuzum git hiç bir şey olmaz. Ben geçen anneme bıraktım öyle 2 saat aklım bebekteydi tamam ama bana iyi geldi biraz gezmek hareket etmek
Kalınıyor kuzum da tabi yanında yardım eden birisi olunca daha rahat oluyor. Eğer kv geriyorsa seni boşver uygun dille tek kalmak istediğini söyle emin ol bir baskaısnın gerginliğindense tek olmak daha iyi
Geçmiş olsun canım simdi nasılsınilaç kullanıyor muydun doğum dan sonra
evet canm o beyzz gecti ama baska kirmizimsi var onun icin ayni islemi yapicam gun icindeSpicelover Canım süt kabarcığın ne yaptın geçti mi seninki
tesekkur ederim. ilac verdiler acil de , agrim fln kalmadi. smdi daha iyiyim cok sukurSpicelover yaşadığın rahatsızlığı yeni okudum çok geçmiş olsun bu arada. İyisindir inşallah şimdi
Çok sağol canımKelebeğim çok üzgünüm, çok geçmiş olsun bebeğim.İnşallah her şey yoluna girmiştir, sen ve minnak iyisinizdir şimdi.
Biz de doğumdan beri totoyu doğrultamadık minnoşum şimdilerde de alerji ve atakla uğraşıyoruz, buna da şükür.
Bebitom geçmiş olsun ben kaçırdım, neyin var?iyim canim eve geldik, hersey normal cikti. ever kullaniyorum ama bu aralar pek duzenli kullanamiyordum.
evet canm o beyzz gecti ama baska kirmizimsi var onun icin ayni islemi yapicam gun icinde
tesekkur ederim. ilac verdiler acil de , agrim fln kalmadi. smdi daha iyiyim cok sukur
Amiiin.Çok sağol canımKasık fıtığı var premature olduğu için ameliyat günü bekliyoruz guzum bide o dert var . Allahım size de şifa versin umarım tez zamanda büyürüz ve biter bu dertler ❣
Ya ben geçen misafir ağırladım ağzımın payını aldıım çocuk söyle bi hele 3 aylık olsun bir kere oturamıyorum bile yanlarında ki çocuk ağlıyor ortalık yerde cıkarıp gögsü emziremiyorsun. Arkadaslarım yapardı hani hiç şaşırmazdım orası ayrı ama ben yapamıyorum öyle bir yandan bebeyi emzireyim bir yandan çay sohbet konusayım yok benim bu tarz aktiviteler için 2 ayım var daha en azCanım Bir de gelen misafirler var Neye yetişeceğini şaşırıyor insan Hadi şimdi dondurucuda bir şeyler var Annem bir şeyler yaptı ama depo bitmek üzere asıl misafirler gelmedi ne yaparım bilmiyorum annemin elinden öper yani hafta sonu köye geçeceğim de birisiyle En azından bir bohça börek yapayım diyorum dondurucu da iyi oluyor tane işi bir 3 kilo yapsak benim işimi götürür bir yufkadan 4 6 yufkadan 24 3 kilodan da 72 tane bohça börek çıkıyor Onu ikiye böl 36 yani 36 kişiyi ağırlayabilirim Kendimizi de sayarsak 30 diyelim yani Allah'ım matematiğim seviyorum
Bebelerii büyüteliim gerisini boşverrBen çoğu zaman çocuğa bile zor bakarken yemek yapıp ev temizleyip makyaj yaptığımı hayal edemedim birden
Ne kadarlık canım senin ki biz 51 günlüğüz pusete oyuncsk astım biraz onları seyrediyorSizin yavrularınız kendi baslarina oyalanabiliyorlar mi? Bizimki en fazla 15 dk kendi basina duruyor bakınıyor fazlasi yok. Oglen yemegi yapmaya başlıyorum 3 part halinde aksama kadar anca tamamlayabiliyorum
Ben çoğu zaman çocuğa bile zor bakarken yemek yapıp ev temizleyip makyaj yaptığımı hayal edemedim birden
Allah kolaylik versin insallah durumlar düzelir. Ben toplamda bir ay kadar yardim aldim. Tek başıma bakıyorum ama tek çocuk benimki. Birden fazla cocugu olanlarin cevaplamasi daha uygun olur
Benim kızım 52 günlük. Odur budur 2 kere falan tek başıma kaldım sanırım onda bile zorlandım ben biraz. Çünkü Bilge gündüz asla uyku uyumuyor ayakta da sallasam memede de uykuya dalsa en fazla 10 dakika sonra uyanıyor. Onun dışında oyalanacak zamana yeni yeni geldiler sayılır, yatağındaki dönenceyi açınca biraz bakıyor. Sırt üstü yatmaktan da hiç hoşlanan bir çocuk değil, o dönenceye de 5 dakika falan bakar en fazla bazen gazından bazen de huysuzluğundan herhalde hep kucakta olmak veya dik durmak istiyor. O yüzden tek kaldığım günler zorlanmıştım açıkçası. Makyajı geçin yüzümü yıkamayı bile unuttuğum günler oldu benim çünkü yüz yıkamak sabah uyandıktan sonra yapılan bi işlem, ben çok gecenin sabahını uyumadan ettim:)))) Bugün artık annem de yavaştan rutin oluşturmaya başlaman lazım vs gibi bi şey dedi. Oluşmuyor rutin, bu çocuğun emme rutini bile yok, memede 5 dakika ya duruyor ya durmuyor, bazen 10 dakğka sonra tekrar basıyor yaygarayı yine anca memede susuyor, doktora da dedim. Doktor da dedi ki herhangi bir şey rutini diye bir şey olmaz zaten bu kadar küçük bebekte. Bazen kendimi çok beceriksiz ve yetersiz hissediyorum, birçok yaşıtı gündüz en azından 2-3 saat uyuyor Bilge'nin, ben mi uyutmayı beceremiyorum diye kendimi sorguluyorum ama her çocuk da kendi fıtratında doğuyor. Bu histen kurtulmak için yalnız kalmam gerekiyor sanırım. Anneme de dedim sen haftaya birkaç gün gelme diye. Bakalım ne olacak.Sizin yavrularınız kendi baslarina oyalanabiliyorlar mi? Bizimki en fazla 15 dk kendi basina duruyor bakınıyor fazlasi yok. Oglen yemegi yapmaya başlıyorum 3 part halinde aksama kadar anca tamamlayabiliyorum
54 gunluguz canim. Ben de anakucagina oturtuyorum oyalaniyor ama oyle cok degil 15 20 dk sadece sonra mizirdaniyo kucak istiyorYa ben geçen misafir ağırladım ağzımın payını aldıım çocuk söyle bi hele 3 aylık olsun bir kere oturamıyorum bile yanlarında ki çocuk ağlıyor ortalık yerde cıkarıp gögsü emziremiyorsun. Arkadaslarım yapardı hani hiç şaşırmazdım orası ayrı ama ben yapamıyorum öyle bir yandan bebeyi emzireyim bir yandan çay sohbet konusayım yok benim bu tarz aktiviteler için 2 ayım var daha en azbenim buzdolabı stoklarımda bitmek üzere yemekliklerim
Bebelerii büyüteliim gerisini boşverr
Ne kadarlık canım senin ki biz 51 günlüğüz pusete oyuncsk astım biraz onları seyrediyor
Kendine haksızlık etme sen elinden geleni yapiyorsun annesi olarak. Bebekligin de anneligin de matematigi yoktur. Biz bile farkliyiz bebeklerin de farkli dunyalari fitratlari var. Elbet bu zor zamanlar geçecek isler rayina girecek. Onlar daha alisamadi ki dunyaya hele bi 4 aylik olsunlar rahatlariz insallah. Bi arada tek kalmak zor ama bircok acidan rahat ediyorum ben. Kendin ve cocugunla basbasa kalmak daha farkli hissettiriyor bence bir sure tek kal. Cok zorlandiginda tabi ki destek al canimBenim kızım 52 günlük. Odur budur 2 kere falan tek başıma kaldım sanırım onda bile zorlandım ben biraz. Çünkü Bilge gündüz asla uyku uyumuyor ayakta da sallasam memede de uykuya dalsa en fazla 10 dakika sonra uyanıyor. Onun dışında oyalanacak zamana yeni yeni geldiler sayılır, yatağındaki dönenceyi açınca biraz bakıyor. Sırt üstü yatmaktan da hiç hoşlanan bir çocuk değil, o dönenceye de 5 dakika falan bakar en fazla bazen gazından bazen de huysuzluğundan herhalde hep kucakta olmak veya dik durmak istiyor. O yüzden tek kaldığım günler zorlanmıştım açıkçası. Makyajı geçin yüzümü yıkamayı bile unuttuğum günler oldu benim çünkü yüz yıkamak sabah uyandıktan sonra yapılan bi işlem, ben çok gecenin sabahını uyumadan ettim:)))) Bugün artık annem de yavaştan rutin oluşturmaya başlaman lazım vs gibi bi şey dedi. Oluşmuyor rutin, bu çocuğun emme rutini bile yok, memede 5 dakika ya duruyor ya durmuyor, bazen 10 dakğka sonra tekrar basıyor yaygarayı yine anca memede susuyor, doktora da dedim. Doktor da dedi ki herhangi bir şey rutini diye bir şey olmaz zaten bu kadar küçük bebekte. Bazen kendimi çok beceriksiz ve yetersiz hissediyorum, birçok yaşıtı gündüz en azından 2-3 saat uyuyor Bilge'nin, ben mi uyutmayı beceremiyorum diye kendimi sorguluyorum ama her çocuk da kendi fıtratında doğuyor. Bu histen kurtulmak için yalnız kalmam gerekiyor sanırım. Anneme de dedim sen haftaya birkaç gün gelme diye. Bakalım ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?