anladim kuzum.Canım o uca alışınca memeyi tamamen reddeder diye çekiniyorum.
Doruk istediğinde memeyi çok güzel kavrıyor emiyor. Bazen de hevesle emmeye başlayıp birkaç dakika sonra kafayı arkaya arıyor çığlık çığlığa dans
Bazen de aç olsa dahi memeyi tanımıyor.
Aslında benim ana sorunum onun doyup doymadığından emin olmak. Şırıngayla verince görüyorum ne içmiş ama memede bunu bilememekten dolayı da kararsızım ne yapacağım ile alakalı.
canim emzirme danismanina sor , burdakiler diyor ki, bebek 15 dk -15 dk iki memeyi emdikten sonra sagdiginda 10 ml bile cikiyorsa , sutun vardir diyorlar.Bjnun psikolojisine bende girdim maalesef o yüzden çocukta benimke birlikte streste gögsümde durmak istemiyor. Gögüsten eds yapıyorum tuttgu annsondayı takıyorum yoksa emmek istemiyor beni. Ordan illa sütte geliyor ama psikolojimde süt yok ömaalesef acaba mama yetiyor mu diye yarın emzirme eğitimine gitcez sanırım ondan sonra biberona tekrar döncem sütüm azda olsa coğaldı diyordum şu 2 gün tekrardan az gelmeye başladı bebeğim 51 günlük ama gelen süt direj yeni doğum yapan birisinin miktarı gibidir. Hayırlısı artık kafamı değiştirmem lazım belkide oğluşumun sütten yana kısmeti bu kadardır yoksa yoruldum bende psikolik bu konuda
Sorma bence bunlar o boruyu da çözüyor farkediyorum boruyu vermeye çalısırken bi duruyorO zaman tazyik yok bu güzel :)
Bebekler sünger gibi diye boşuna demiyorlar. Bizim bütün duygumuzu emiyorlar.
Canım ben de eds yapabiliyorum artık yavaş yavaş. Bence edsyi tutturduysan devam et bırakma.
Stres yaptıkça süt gidiyor. Dinledikçe de geri geliyor. Bol bol masaj yap memeye. Mete kuş emdikçe uyarılacak ve süt gelecek böyle düşün. Bu kadar uğraşmışken biberona dönme lütfen.
Kuzum yok mamaya öcü gibi bakmıyorum hiç inatlasmadım da mama konusunda ama hani arada da olsun emdiğinde doysun istiyordum olmuyorsa da süt geldikce miktarı ne kadarsa içsin peşine mama olayımıza devam. Zeytinyağı bana iyi geldi gögüs ucuma sürünce rahatlatıyor beni. Kendine hafif yatarak bi pozisyonda dene canım sırtını yatak baslıgına ver bşraz geriye yaslan bebeği de bi yastıgın üzerine koy kolunun altınada bir yastık koy çok rahat oluyor o pozisyonda ben gündüzleri cogu zaman uyursa da orda o şekilde uyuyoruzCanım ben hiç anne sütü almadan büyüdüm, annemin iki çocukta da sütü gelmemiş. Mamayla büyüdük. Maşallah turp gibiyiz, grip olduğum bile sayılıdır. Kardeşim de çok zeki örneğin. Biliyorum çok dert ediyorsun, ama gerçekten rahatlaman gerekiyor senin, mamayla büyütürsün ne olcak kuzum, sen elinden geleni yap, gerisi kısmet, sen ona istediğinde şefkat verebiliyor musun, sevgi dolu bir anne misin, güler yüzlü ve sabırlı mısın, çocuk bunlarla büyüyor ve en zoru bunlar canım. Sana bunlarla aşık olacak bebeğino yüzden rahatla canım, sar sarmala bebişini eskiden emerken konuşuyordum, gülüyordum artık memelerim öyle acıyor ki, emerken bendeki gerginlik bebeğime de yansıyor, itiyor memeyi. Geceleri daha çok acıyor, ağlıyorum acısından o emerken. Memede uyuduğu için, göğsüm de büyük olduğu için arkama yaslanamıyorum, saatlerce kambur pozisyondayım. Cidden çok ağrım var. Her şeyin hayırlısı bence üzme güzel canını
Kuzum işte insan gelmişken emziriyorken doysun orda mamaya hiç gerek kalmasın istiyor. Yoksa mamaya devam ediyoruz. Oy Nil kuş dünyanın en güzel yerinde zaten annesinin koynu kokusunda maşallah size zor oldu ama güzel büyüttün canım benim kızınıYazdıkların çok doğru bende hiç emmemişim annemi sütü suluymuş yaramıyormuş biliyorsunuz benimde sütüm kesildi 10 gün emzirdim hoş kilo verip sarılık oldu belkide kesilmese benimkide yaramıcaktı ama bak nil nasıl toparlanıp büyüdü mamayla elinizden geleni yapıp içiniz rahatsa üzmeyin kendinizi benim en büyük hayalim emzirmek orda uyutmaktı şimdi boynuma dayıyor burnunu öyle uyuyoruz mamayla besleme konusunda kendinizi üzmeyinnn kızlarrr
Zaten o aranmasına en güzel çözüm emzik kullanmak yoksa hem anne hem bebeğe zor. Ben emzirme ardına 30-40 cc mama veriyorum eğer normal emdiyse ama hiç emmediyse 60 cc veriyorum kusma dururumuz oluyor maalesef bide bizim. Ama bak bebeği takip et ben çözdüm açlık ağlamasını o işimi kolaylastırıyor emzirmeyi bitirince gögüste kalmak istediğinden mi yoksa açlıktan ağladıgını çözebiliyorum artıkanladim kuzum.
Senin sutun yetiyordur bence. aylardir zaten sagiyorsun duzenli uretim oluyorudr.
cisli bez sayisina bak kuzum , yeteri kadarsa doyuyordur Doruk pasa
hope2022 Bu süreçte en çok uykusuzluk yoruyor insanı hele ki bu atak haftasından mıyız yoksa bu çocukların günü günü tutmuyor ondan mı bilmiyorum bu hafta sersem gibiyim resmen dün gece saat 4 te uyandı mama yaptım suyu kalmamıs diye cezveyi doldurdum en kücük ocakta en kısığa aldm dedim mamasını yedirip uyutup kapatayım diye onunla birlikte bende uyuyakalmısım sabah 9 a doğru uyandı mama yapmaya kalkarken bi baktım cezve bomvoş hala yanıyor Allahtan patlamadı etmedi şimdide cocuk uyuyunca süt sağdım ben bi gögsüme makineye koyup diğerinfe de mochiyle topluyup birleştiriyorum sağdım birleştirdim malzemeleri yıkıycam diye biberonu farketmeden suyun altına tuttum oldupu gibi gitti süt kısmetinde içmek yokmuş demekki ama uykusuzluk çok zorluyor beni
ah kuzum iyi ki bir sey olmamis .
Ayni dalginlik yuzunden bizde de kaza olabilir diye ben en sonunda ikinci al mama yapma makinasi aldim. birde biberon isitma makinasi vermisti arkadas , onu kullaniyorum.
canim emzirme danismanina sor , burdakiler diyor ki, bebek 15 dk -15 dk iki memeyi emdikten sonra sagdiginda 10 ml bile cikiyorsa , sutun vardir diyorlar.
Bende seninle ayni durumdayim. sutum yetmiyor diyorum ama oyle degil galiba cunku cisli bez sayisi fln normal olmasi gerektigi gibi .
Dun bizimkinin gazi coktu hic memeyi almadi , mama verdk hep, cok uzuldum, sutum de vardi doluydu .
Farkettim ki biz cocugu cok yediyoruz. belki o yuzden bu kadar karin agrisi gaz agrisi cekiyor.
uyumak icin biberon ariyor , tabi bizde ac sanip mama veriyoruz iki kati yiyor cocuk. smdi emzige alistirmaya calisiyorum.
Çok zor oldu inan anne sütü tabi değerli ama her yönden kolaylık bide bazen yalandan uyanıyormuş gibi yapıyor elinde mamayla kalakalıyorsun şuan öyleyimSorma bence bunlar o boruyu da çözüyor farkediyorum boruyu vermeye çalısırken bi duruyorçok fenalar emzirme danışmanlığına gittiğimde iyi geliyor çevremde ki insanlar bu konuda anlamıyor çünkü anneme göre biberonuda içiyor benide tutuyor niye çocuğa zorluk veriyormuşum, işte burda okuyorum mesela tahin helvası süte iyi geliyormuş emzirdikten sonra 1 dilim yiyorum eşim ordan geliyor kilona hiç dikkat etmiyorsun vs vs hele ki eşim beni bu süreçte o kadar hayal kırıklığına uğrattı ki bebeğe bakmasın bana yardım etmesin ben artık o işleri geçtim yapıyorsa da bebeğiyle kendi arasında ki bağı güçlendirir yapmıyorsa da kendisi bilir bana davranışı tutumu gerçekten bebek doğmadan birisi eşin sana bu şekilde davranacak dese inanmazdım. Rabbim olmayan isteyen herkese versin bizlerede kötü günlerini göstermesin dünyanın en güzel duugusuymuş çok şükür beni bebeğim zorlamıyor ama çevrem ve benim psikolojim zorluyor
Kuzum yok mamaya öcü gibi bakmıyorum hiç inatlasmadım da mama konusunda ama hani arada da olsun emdiğinde doysun istiyordum olmuyorsa da süt geldikce miktarı ne kadarsa içsin peşine mama olayımıza devam. Zeytinyağı bana iyi geldi gögüs ucuma sürünce rahatlatıyor beni. Kendine hafif yatarak bi pozisyonda dene canım sırtını yatak baslıgına ver bşraz geriye yaslan bebeği de bi yastıgın üzerine koy kolunun altınada bir yastık koy çok rahat oluyor o pozisyonda ben gündüzleri cogu zaman uyursa da orda o şekilde uyuyoruz
Kuzum işte insan gelmişken emziriyorken doysun orda mamaya hiç gerek kalmasın istiyor. Yoksa mamaya devam ediyoruz. Oy Nil kuş dünyanın en güzel yerinde zaten annesinin koynu kokusunda maşallah size zor oldu ama güzel büyüttün canım benim kızını
Zaten o aranmasına en güzel çözüm emzik kullanmak yoksa hem anne hem bebeğe zor. Ben emzirme ardına 30-40 cc mama veriyorum eğer normal emdiyse ama hiç emmediyse 60 cc veriyorum kusma dururumuz oluyor maalesef bide bizim. Ama bak bebeği takip et ben çözdüm açlık ağlamasını o işimi kolaylastırıyor emzirmeyi bitirince gögüste kalmak istediğinden mi yoksa açlıktan ağladıgını çözebiliyorum artık
Bana doğum yaptıgım zaman hastanede çok ağlamıstı mamasınıda 1,5 saat önce yemişti açtır diye bir kez daha istedik mama hemşire demişti mama anne sütü gibi değil 3 saatte bir ver dedi. sen nasıl veriyorsun mamayı peki saat aralıklaırını. Ya zaten o dezenfekte et suyu ayarla vs çocuk ağladı mı ayrı bir stres oluyorÇok zor oldu inan anne sütü tabi değerli ama her yönden kolaylık bide bazen yalandan uyanıyormuş gibi yapıyor elinde mamayla kalakalıyorsun şuan öyleyim
Merhaba doktordan geliyorum doktorum ilişkiye girdin mi diye sordu yok dedim sonrada adet oldun mu diye sordu olmadım dedim hemen taktı spiraliBuraya yazabilirmisinz sonucu bende taktırmak istiyorum
Bide masaj terapisti dik şekilde değil dizleri yanlara bakacak şekilde itin ve baskı uygulamayın demiştiYaaa bu hareket kalça çıkıklığına mı neden oluyormuşGazı çıksın diye her alt açtığımda yapıyorum ben ☹Umarım bişi yoktur.Bacakları ayrı tutup öyle mi yukarı itmek lazımmış
Canım benim sütüm fena değil. Doruk da yavaş yavaş güçleniyor. Fakat şöyle 2 kez tecrübe ettim durumu, ben 3 günde bir sağlık ocağında Doruk’u tarttırıyorum. Sadece beni emdiği 2 hafta aralıklı 2 kez birden kilo alımı 3 günde 60 gram veya 3 günde 30 gram şeklinde oldu. Şırıngadan beslenirken 3 günde 150 ila 200 gram arasında alıyor hep. O yüzden hiç güvenmiyorum ne kadar çektiğine.anladim kuzum.
Senin sutun yetiyordur bence. aylardir zaten sagiyorsun duzenli uretim oluyorudr.
cisli bez sayisina bak kuzum , yeteri kadarsa doyuyordur Doruk pasa
Ah anneler bazen çok köstekler :) benim annem de biberonu ver deyip duruyordu kıza kıza biraz durdurdum neyse ki annemiSorma bence bunlar o boruyu da çözüyor farkediyorum boruyu vermeye çalısırken bi duruyorçok fenalar emzirme danışmanlığına gittiğimde iyi geliyor çevremde ki insanlar bu konuda anlamıyor çünkü anneme göre biberonuda içiyor benide tutuyor niye çocuğa zorluk veriyormuşum, işte burda okuyorum mesela tahin helvası süte iyi geliyormuş emzirdikten sonra 1 dilim yiyorum eşim ordan geliyor kilona hiç dikkat etmiyorsun vs vs hele ki eşim beni bu süreçte o kadar hayal kırıklığına uğrattı ki bebeğe bakmasın bana yardım etmesin ben artık o işleri geçtim yapıyorsa da bebeğiyle kendi arasında ki bağı güçlendirir yapmıyorsa da kendisi bilir bana davranışı tutumu gerçekten bebek doğmadan birisi eşin sana bu şekilde davranacak dese inanmazdım. Rabbim olmayan isteyen herkese versin bizlerede kötü günlerini göstermesin dünyanın en güzel duugusuymuş çok şükür beni bebeğim zorlamıyor ama çevrem ve benim psikolojim zorluyor
Çok teşekkürler canımBide masaj terapisti dik şekilde değil dizleri yanlara bakacak şekilde itin ve baskı uygulamayın demişti
Yahu benim kelebeğim doğum yapmış benim neden haberim yook! Niye yazmadın bana, seni zalim.Çok teşekkürler canım
Ne güzel yapıyorsun ben kanguruda iş yapınca ağlıyor
İstesem her gün geleceklerde herkesin işi gücü var bide annem gelince kaynanamında gelmesi gerekiyor arada no thanks
Ne karıştırıyosunuz kaçırmısım ben aradımda bulamadım :)Nasıl yapıyorsun canım? Aktar bir bardak suya bir tatlı kaşığı dedi. Ne kadar ölçüyle veriyorsun çay kaşığı ya da tatlı kaşığı mı? Bir de gün de kaç kere? korkuyorum ben de annem korkmuyor veriyor işe yarıyor bayağı uyuyor gaz çıkarıyor sakinleşiyor çocuk
Ayrık tutnak gerekiyor canım hatta bası doktorlar boy bile ölçmez bacaklarını düz yapmamak içinKizlar bir sey sorucam bu kalca cikigi meselesiyle alakali. Bizim usg cekildi bir sorun yok ama annemler bana surekli kucagindayken bacaklarini birlestir oyle tut parantez bacak olmasin diyordu ben de yapiyordum. Ayrik mi tutmak gerekiyor cocuklarin bacaklarini?
Aynısı iştee sende niye duruyor bende durmuyor iki oğlum demekle bağ oluşturacak işteCanım benim sütüm fena değil. Doruk da yavaş yavaş güçleniyor. Fakat şöyle 2 kez tecrübe ettim durumu, ben 3 günde bir sağlık ocağında Doruk’u tarttırıyorum. Sadece beni emdiği 2 hafta aralıklı 2 kez birden kilo alımı 3 günde 60 gram veya 3 günde 30 gram şeklinde oldu. Şırıngadan beslenirken 3 günde 150 ila 200 gram arasında alıyor hep. O yüzden hiç güvenmiyorum ne kadar çektiğine.
Ah anneler bazen çok köstekler :) benim annem de biberonu ver deyip duruyordu kıza kıza biraz durdurdum neyse ki annemi
Canım eş konusunda seninle aynı durumdayım. Seni anlıyorum… ben biliyorsun 5 sene tedavi gördüm de doruka sahip oldum.
Neler yaşadığımı bilmesine rağmen ne hamileliğimde ne de doğumdan sonra bir yardımını görmedim.
Ne güzel Mete kuş seni zorlamıyorçok şükür canım. Onlardan daha büyük aşk yok boşver.
Sen iç sesini dinle ne doğru geliyorsa onu yap.
Eşim Doruk’un sürekli benle göz teması ettiğini, tepki verdiğini gördükçe ya sana şimdiden ne kadar bağlı, ben de kucağıma alıyorum bana böyle yapmıyor diyor2 kucağa almayla bağ oluşacağını sanan babalara selam olsun
Ben yüzlerine bakmadan sinirli bir şekilde söylüyorum artıkÖyle de işte bilmiyorum bazı şeyler karakter meselesi ben hiç yapamıyorum öyle güzelce söylüyorum 1-2 kez hani tekrarlanınca diyorum ki anlayan birisine söylesen yapmaz demekki anlamıyor sende o yüzden takma diye
Canım selamlar özeldeyim ben, oğlum şu an düzeltilmiş 2 aylık. Birkaç ay çalışmayacağım, oğlumun bana ihtiyacı var şu an.Hayyal Canım sende Premature annesisin sanırım. Kaç haftalık doğdu.Çalışıyor musun canm Devlet mi özel mi? Benim yavrumda 35 gün küvözde kaldı.31 haftalık doğdu, premature annesi olmayan anlayamaz bizi
Aynısı iştee sende niye duruyor bende durmuyor iki oğlum demekle bağ oluşturacak işte
Off şu süt konusundan bende bunalmıştm en sonunda eşim kapattırdı konuyu artık acılmıyo sende boşver kuzum geliyor yetiyor çoğaldı artk de geçAynı sıkıntı işte mecbur gidiliyor. Bide malum konular yok süt konusu yok çocuğun kilosu konuşmaya başlıyorlar her iki laflarından birisi o iyi olmuş aman toparlmış yok etlenmiş bilmem ne. Bilmem kimin çocuğu doğdugunda benim oğlumun kilosundaymışta vs vs saçma sapan muhabbetler bide geriliyorum anlamıyor ama eşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?