Egzama için banyo suyuna anne sütü katıp yıkayın diyorlar ama biraz pis kokuyormusBizde bebişi dertologa götürdk ama içime sinmedi alerji olabilir egzama dedi damla ve kortizonlu krem verdi çok az sür beş gün sonra ara verip tekrar sür falan dedi ama iki ilacında prespektüsünde 2 yaş altı 1 yaş altı kullanmayın yazıyor eşimle içimize sinmedi nemlendirici krem verdi bide onu kullanıcam sadece şimdilik alerji testide yapmadı , alerji olsa bence tek sivilce kızarıklık değilde başka şekildede gösterirdi kendi kakasından yada vücudundaki tepkilerden , alerjisi olan bebeklerinizde nasıl anlaşıldı
Çok iyiymiş teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba doktordan geliyorum doktorum ilişkiye girdin mi diye sordu yok dedim sonrada adet oldun mu diye sordu olmadım dedim hemen taktı spirali
Sanki çok varda bide suyamı katalımEgzama için banyo suyuna anne sütü katıp yıkayın diyorlar ama biraz pis kokuyormus
Sanki çok varda bide suyamı katalım
Bi deneyeyim iyi gelir inşallahÖyle deme sen gene tek sefer sağ dene bence uğraşma bide egzamayla
Merhaba arkadaşlar bayadır yoktum eminim hepinizin olduğu gibi tek çocukla resmen tükendim tek başıma bakmaya çalışıyorum doğduğundan beri kolik alerji derken besin alerjiside (süt ve süt ürünleri) eklendi. 2 aylık aşısı kontrolü vardı bugün sağlık ocağındaki hemşireler kalmıştı kalbimi kırmayan onlarda kırdı bi sizler kaldınız. Çoğunuzla çok bir temasım yok ama gerçekten eşim ailem emzirme danışmanı doktor sağlık ocağı benim şu an bir tane bile desteğim kalmadı. Son damla bugün oldu bebeğim sınırda kilo almış sütüm bitti bitiyor farkındayım artık emzirirken akmıyor öbür taraftan elimle bile sağsam 5cc anca geliyor mama kullanıyoduk onu arttıralım dediler ama bu çözüm değil bence mama arttıkça sütüm azaldı zaten.
Son çaremsiniz biriniz bana yardım eder misiniz? Sütünüzü nasıl arttırdınız? Akıl sağlığı nasıl korunur? Rezene zararlı dediler içmiyorum onuda içicem artık sanırım bilgisi olan var mı?
Canim doktorum bana 40 in bitince tekrar kanaman olacak o bitince kontrole gel demisti. Seninki de oyle bir sey olabilir 40 başı deniliyormus hatta buna. Normal bir sey yani sanirim. Ama bende olmadi.
Ne dedi hemşireler canım çocuğun kilosuyla ilgiliyse çok biliyor onlar takma sen her çocuk ayrıdır insanlarda hep anneye çemkirmeyi ne çok seviyor ya kolayda onlar emzirsin valla illallah geldi artık. Rezene neden zararlı anneler hep içiyor bende içtm yarıyorsa sana iç bence bestlak damla iyi geliyor biraz dene istersenMerhaba arkadaşlar bayadır yoktum eminim hepinizin olduğu gibi tek çocukla resmen tükendim tek başıma bakmaya çalışıyorum doğduğundan beri kolik alerji derken besin alerjiside (süt ve süt ürünleri) eklendi. 2 aylık aşısı kontrolü vardı bugün sağlık ocağındaki hemşireler kalmıştı kalbimi kırmayan onlarda kırdı bi sizler kaldınız. Çoğunuzla çok bir temasım yok ama gerçekten eşim ailem emzirme danışmanı doktor sağlık ocağı benim şu an bir tane bile desteğim kalmadı. Son damla bugün oldu bebeğim sınırda kilo almış sütüm bitti bitiyor farkındayım artık emzirirken akmıyor öbür taraftan elimle bile sağsam 5cc anca geliyor mama kullanıyoduk onu arttıralım dediler ama bu çözüm değil bence mama arttıkça sütüm azaldı zaten.
Son çaremsiniz biriniz bana yardım eder misiniz? Sütünüzü nasıl arttırdınız? Akıl sağlığı nasıl korunur? Rezene zararlı dediler içmiyorum onuda içicem artık sanırım bilgisi olan var mı?
Amin hepimizin inşallahAllah yardımcın olsun canım. Ben yiyip içerek çoğalsaydı emin ol benim çoğalırdı doğuma girdiğim kiloda 2 kilo fazlayım süt için kim ne dediyse aldım yedim içtim yok birisi bana sütün kalitesini şu arttırıyormus dediğinde uygularım ama sütü artıyormuş bende işe yaramadı. Bol su içmek önemli tabi orası ayrı. Aynı sıkıntıyı yaşayan birisi olarak stres yapmamak lazım başkasına söylerken kolay oluyor ama biliyorum yapamıyoruz bunu aşmamız lazım. 2 haftadır benim çocugu gögsümden indirmiyorum evet yetmiyor sütüm hala ama az da olsa arttı buna çok şükür hızla artar insallah
Kilosuyla ilgili evet 3.455 ti 1. Ayında 2. Ayı şimdi 4.005 olmuş kıyafetinide düşsek en alt sınırın altında emziremiyosun dedi önce emziriyorum dedim göster bakalım bi dedi o an şokla emzirdim şu an keşke direk çıksaydım diyorum çocuk aç emme refleksi iyi senin sütün yetmiyodur dediler (2 kişiydiler) günde en az 4-5 kere mama ver aç bırakmışın diye azarladılar. 3 saatte bir çiş yapıyor dememe rağmen ki zaten mama 2 kere veriyorum açlıktan ağlıyor belki diye daha devam ettiler eve geldiğimden beri ağlıyorum tek başıma mamada verdim tabiki ama hissediyorum göğsüm hiç önceki haftalar gibi değilNe dedi hemşireler canım çocuğun kilosuyla ilgiliyse çok biliyor onlar takma sen her çocuk ayrıdır insanlarda hep anneye çemkirmeyi ne çok seviyor ya kolayda onlar emzirsin valla illallah geldi artık. Rezene neden zararlı anneler hep içiyor bende içtm yarıyorsa sana iç bence bestlak damla iyi geliyor biraz dene istersen
Bende tam fotoğrafını çekmeye gidiyordum bugün ağlayarak eczacıyıda darladım aynınşekilde günde 6 tablet kullan dediBende bugün eczaneden elenatal3 alıcaktm o yokmuş süt arttırmak için dedm eczacı baika bir vitamin verdi kardeşime iyi gelmişti dedi bakalm kullanıcam Eki Görüntüle 3169794
Benimki günde 1 defa yapıyor bazen 2 günde bir yapıyo annemlerde çocuğa yarıyo süt o yuzden kaka yapmaz diyolar bilmiyorum ya gececek bu günler ama zor geçiyo yine sağlıkları yerinde olsun da tek sıkıntı kolik olsun en azından bi süre sonra geçiyoCanım ben metsil kullanıyorum yaklaşık 3-4 gün etki etmedi ama sonradan rahat çıkarttı kız ama yine kıvranmaları gece devam etti Ağlamak Yok ama Sabahları atış müsabakasına girmiş gibi atıyor sonra da iki postaama geceleri ne garipse o gazı çıkartamadığı gibi tuvaleti de çıkamıyor Ama önceki günlere göre toparladı gibi namazdan sonra veya namaza yakın kıvranmaları daha fazla O da anca 8'e doğru çıkıyor gazı Sonuç olarak kolik mi atak mı geçiriyor ya da ben mi oynatıyorum bilmiyorum sonuç olarak kakasını yaparken zorlanıyor Sonuç olarak gün içinde yapıyor ama ah o eski günler Emziriyorum kakasını temizliyorum Emziriyorum kakasını temizliyorum gün içinde kaka görmekten gına geliyordu şimdi de hasretle bekliyorum
Allahm yarabbim ya süt yetmiyor olabilir ama sizi neden sucluyorlar bünye meselesi bu yol göstereceklerine suclar tarz konuşuyorlar belki emzirme tutuşunu görmek için demişlerdir yanlışmı tutuyorsun diye üzülme , emziremiyorsun aç bırakmışsın ne biçim konuşma tarzı istersen şikayet et düzgün konuşmayı öğrenirler , üzme kendini üzüntü çok etkiliyor tabiki sen annesisin en iyi kararı sen verirsin bebeğinin sadece sana ihtiyacı var mutlu bir anneye , gercekten mutlu anne mutlu bebek demek önce emzir sonra mama ver takviyeylede artar sütün inşallah, 5. Ay zaten ek gıdayada gecersin ben gececğimAmin hepimizin inşallah. Stres yapmamaya inanmaya başladım ben üzgün oldukça kızımda daha huysuz oluyor ama şu kafam durmuyor hormonlardan mı vefasızlıktan mı bilmiyorum ama ağlamadan duramıyorum. 2 aylık oldu bebeğim çok özür dilerim bunu dediğim için lütfen beni pis sanmayın ama sadece 5 kere duşa girebildim
Kilosuyla ilgili evet 3.455 ti 1. Ayında 2. Ayı şimdi 4.005 olmuş kıyafetinide düşsek en alt sınırın altında emziremiyosun dedi önce emziriyorum dedim göster bakalım bi dedi o an şokla emzirdim şu an keşke direk çıksaydım diyorum çocuk aç emme refleksi iyi senin sütün yetmiyodur dediler (2 kişiydiler) günde en az 4-5 kere mama ver aç bırakmışın diye azarladılar. 3 saatte bir çiş yapıyor dememe rağmen ki zaten mama 2 kere veriyorum açlıktan ağlıyor belki diye daha devam ettiler eve geldiğimden beri ağlıyorum tek başıma mamada verdim tabiki ama hissediyorum göğsüm hiç önceki haftalar gibi değilrezene içeriğindenmiş bi kanserojenmiymiş nöbetmi yaparmış emzirme danışmanı sağlık ocağı öyle söylemişti. Beslak kullanıyorum
Merhaba arkadaşım. Üzüntünü kalbimde hissettim. Fakat sana şöyle söyleyeyim. Büyük kızımda 6 Ay boyunca sadece zeytin pekmez sade makarna pirinç pilavı ve irmik yiyerek emzirdim onu. Sonra haftalık tek besin ekleme şansımız vardı. Fakat kilo alımı hep üst sınırda oldu.iki buçuk sene emzirdim. O zamanlar mamaya öcü gibi baktığım için yalnızca kendime eziyet ettiğimle kaldım. Fakat bir gün bile sutumun yetmediğini besleyici olmadığını düşünmedim. Şimdi bunun sebebini hatırlayamıyorum. O zamanlar herşeyi yapabilecek güçte hissediyordum. Senin sütünü asmdeki çalışanlar azaltamaz ama senin "Ben zaten farkındayım bitti bitiyor" demen belki azaltır. O yüzden bol su içip sütünü daha da artıracaksın. Sen annesin bebeğine yalnızca sen yetersin. Ama mama da tü kaka asla değildir. İkinci bebeğim doğduktan bir gün sonra ameliyat oldu. Cok ağladım. Ağzıma lokma koymadım. Yoğun bakımda mama verdikleri de oldu. Şimdi günde bir kez mama veriyorum. Mamayi verdiğim zaman sindirmesi daha zor olduğundan goguslerim taş gibi oluyor iki saatin içinde. Bu sütüm çoğaldı demek değil aslında. Memeler dolduğu için artık süt üretemiyor demek. O yüzden yumuşak meme her zaman üretimin devam ettiği memedir. Bunu unutma. Kendine ve bebeğine güven. Annelik sadece emzirmek değildir. Senin kokunu Senin sıcaklığını ve şefkatini ona kimse veremez. Lütfen bunlar için en güzel günlerini heba etme. Velev ki doymuyor. Dediğim gibi mamayla da büyüyen bizim çocuğumuz. Canını sıkma lütfen. Bu günler gelip geçecek merak etme.Merhaba arkadaşlar bayadır yoktum eminim hepinizin olduğu gibi tek çocukla resmen tükendim tek başıma bakmaya çalışıyorum doğduğundan beri kolik alerji derken besin alerjiside (süt ve süt ürünleri) eklendi. 2 aylık aşısı kontrolü vardı bugün sağlık ocağındaki hemşireler kalmıştı kalbimi kırmayan onlarda kırdı bi sizler kaldınız. Çoğunuzla çok bir temasım yok ama gerçekten eşim ailem emzirme danışmanı doktor sağlık ocağı benim şu an bir tane bile desteğim kalmadı. Son damla bugün oldu bebeğim sınırda kilo almış sütüm bitti bitiyor farkındayım artık emzirirken akmıyor öbür taraftan elimle bile sağsam 5cc anca geliyor mama kullanıyoduk onu arttıralım dediler ama bu çözüm değil bence mama arttıkça sütüm azaldı zaten.
İnşallah canım, gerçekten son zamanlarda her geçen gün için "Çok şükür bir gün daha büyüdü" diyorum. 3 aydan sonra düzelir diyorlar, umarım en azından uykuları düzene girer.Kendine haksızlık etme sen elinden geleni yapiyorsun annesi olarak. Bebekligin de anneligin de matematigi yoktur. Biz bile farkliyiz bebeklerin de farkli dunyalari fitratlari var. Elbet bu zor zamanlar geçecek isler rayina girecek. Onlar daha alisamadi ki dunyaya hele bi 4 aylik olsunlar rahatlariz insallah. Bi arada tek kalmak zor ama bircok acidan rahat ediyorum ben. Kendin ve cocugunla basbasa kalmak daha farkli hissettiriyor bence bir sure tek kal. Cok zorlandiginda tabi ki destek al canim
Ya kusura bakmayın ama ne saçma salak insanlar var ya. Aç bırakmışsın ne demek bir anneye, saçma sapan konuşmuşlar canım hiç takma. Bana da böyle bir şey yaptılar, gözümün içine baka baka hiç kilo alamamış bi günde alması gerekeni bi haftada almış aç kalmış falan dediler, ne kadar üzülmüştüm yani o zamanlar ama sonra saçmaladığını gördüm. Hiç kafana takma canım, bol bol su iç, tahin falan ye, uykunu almaya çalış biliyorum çok çok zor ben de günlerdir 2 saat falan uyumuşumdur doğru düzgün herhalde ama bakabilecek biri varsa yardım iste gündüz uyu en azından gündüz uykusu süte çok katkı sağlıyor.Amin hepimizin inşallah. Stres yapmamaya inanmaya başladım ben üzgün oldukça kızımda daha huysuz oluyor ama şu kafam durmuyor hormonlardan mı vefasızlıktan mı bilmiyorum ama ağlamadan duramıyorum. 2 aylık oldu bebeğim çok özür dilerim bunu dediğim için lütfen beni pis sanmayın ama sadece 5 kere duşa girebildim
Kilosuyla ilgili evet 3.455 ti 1. Ayında 2. Ayı şimdi 4.005 olmuş kıyafetinide düşsek en alt sınırın altında emziremiyosun dedi önce emziriyorum dedim göster bakalım bi dedi o an şokla emzirdim şu an keşke direk çıksaydım diyorum çocuk aç emme refleksi iyi senin sütün yetmiyodur dediler (2 kişiydiler) günde en az 4-5 kere mama ver aç bırakmışın diye azarladılar. 3 saatte bir çiş yapıyor dememe rağmen ki zaten mama 2 kere veriyorum açlıktan ağlıyor belki diye daha devam ettiler eve geldiğimden beri ağlıyorum tek başıma mamada verdim tabiki ama hissediyorum göğsüm hiç önceki haftalar gibi değilrezene içeriğindenmiş bi kanserojenmiymiş nöbetmi yaparmış emzirme danışmanı sağlık ocağı öyle söylemişti. Beslak kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?