2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Valla benim bu süt işinden anladığım her şey herkeste aynı etki yapmıyor çocuğun rızkı neyse onu içer artık böyle diyorum eskiden sütü olmayan kadınlar unla suyu kaynatır verirmiş ama eskiler insanlar turp gibi

Sizden okuyorum kakasını inceliyorum sürekli sıkıntı yok. Vücutta sivilce yok. Sizler kadar dikkat etmiyorum ama süt ve süt ürünleri, domates, acı-ekşi yiyeceler, sütlü tatlı ve paketli gıda minimum tüketiyorum. Bakalım yarın gitcez kan, idrar vs isterler ne diyecekler bakacaz insallah sorun yoktur. 52 günlük olduk 3.880 olmusuz daha 2.965 doğduk 2.700 düşmüştük

Canım kuru incir, cezerye, su ve bool bol uyku. Bana süt yapanlar bunlardı özellikle ama özellikle kuru incir ve cezeryeyi dene derim bak gerçekten

Kusma içinmi bakılacak

Sadece meme emenlerde kaka yapmamasi bir problem degilmis tabi surekli yapmamasi demiyorum. Zaten günde en az bir kere iki kere yapiliyor zaten. Akşam bir sorjn iste o da düzelir umarim

Bebitom geçmiş olsun ben kaçırdım, neyin var?
Nazara mı geldin be dünür.

Amiiin. İnşallah çok güzel geçer kuzuşun ameliyatı bebeğim, rabbim şifa versin, esirgesin bebeklerimizi.

insallah birsey yoktur kuzum
Spicelover çok gecmiş olsunn bidaha olmaz inşallah

Bende bugün eczaneden elenatal3 alıcaktm o yokmuş süt arttırmak için dedm eczacı baika bir vitamin verdi kardeşime iyi gelmişti dedi bakalm kullanıcam Eki Görüntüle 3169794
bu bira mayasi da bazen cocukta gaz yaparmis. ben o yuzden alip kullanmaya cesaret edemedm :)

Sabah 4 gbi eve geldik kizlar . Gogus filmim , kan testlerim fln normal cikti. orda bana ilac verdiler , o tansiyonumu dusurdu hemde gogus agrimi gecirdi.
Kendi uzman dr ma sonuclari fln yollucaklar, onunla konuscaz .

Canım normal değil çünkü normal işleyişimiz farklı
Bir de çok ciddi alerji problemimiz var kakada çok yoğun full mukus ve kan gözlemliyorum ara ara, katı diyete rağmen.
Bazı günler kilo verdiğini bile düşünüyorum
Tepkileri normal ve acıktıkça uyanıyor beni pazartesiye kadar evde tutan tek şey bu şu anda :))
Kuruyemiş yiyorum bi kaç gündür onu da tüketmiyorum ama düzelme olmadı henüz
Bu relaktaz anne sütündeki laktoz için miydi? Ben de bunu düşünüyorum son zamanlarda
Çünkü keçi sütlü mama verdiğim dönemlerde tanecikli kaka görüyordum sonunda. Sorun direkt sütüm mü acaba
Evet onları azalttığında Mete’nin daha huzurlu olduğunu konuşmuştuk hatırlıyorum
İnşallah sorun yoktur birtanem, varsa da çözümlü ve kısa sürede geçicidir inşallah
Gastro filan gördü mi Mete’yi ?

bnce meme artı mamayı hep vermen olabılır. bnm ilk oğlumda reflü vardı resmn fıskırır sekilde kusardı motilum gaviscon bile kullandık kesinlikle cok beslenmeden dolayı kısır döngüydü mamanın arasını acsan meme dha cabuk sindiriliyor mama daha zor. tabi bu bnm fıkrm dr. inşallah çözüm bulur.

cok gecmiş olsun bebeğiniz için inşallah şimdi iyidir

-Sunshine bu kadar dikkate rağmen oluyor ya kıyamam Güneş e sende çok zorlanıyorsun yeme içmede tahmin edebiliyorum bizimde emzirdikten sonra fışkırtmalı kusmamız var bende şüpheleniyorum çünkü mama yediğinde o şekilde kusmuyor yada hiç kusmuyor günde 1 kez 60 cc mama veriyorum doymadığını hissettiğimde pazartesi doktora soracağım

yrn anestezi dr. u onay verirse pazartesi olacak inşallah artk bnde olsun istiyorum alçılı ayağı indir kaldr taa kalcasına kdr zorlanıyor. o ayağıda hep havada dr. kolay diyo ama bn cok korkuorm. bzmde tam tersi artık hic yatmıyor uykuyu kaybettik tamam yatmasın ama son güncellemede yürü ve gezdir modunda. sadece ayakta durmamda yetmiyor. bak uyuması ona bizmn snr kılo aldrck göreceksin tek memeyle kilo olmuyor önemli olan uyumasıda. birde günden güne azalack kilo alımları heray aynı ivmeyle kilo alsalar bu daha endişe verici olurdu.bebeğin emiyor o dengeyi bulacaktır.

Kusma içinmi bakılacak
Aynen kusmaya bakılacak kilo az alması ondan kaynaklı mı yoksa baska bir sıkıntımı ve diye
Yok canım doktor yönlendirmedi hiç. Yarın gittiğimizde yönlendirir belki çocuk cerrahi doktoru bakacak işte
Onu 3-4 doktora sordum hepsi o sıkıntı değil dedi ama banada ne biliyim içeriği iki farklı içecek sonucta öyle dediğin gibi birisi çabuk sindiriliyor diğeri zor. Ama doktorlar sıkıntı görmüyor. Sadede anne sütüde içtiği zaman kusuyor. Sadece mama verdiğimizde de kusuyor

onlar normal. zaten çok huysuz bi bebek gün boyu mız mız mız. bi hafta önce kontrole götürdüm ama doktor onlar hakkında bir şey sormadı.
E tamam canım korkulacak bir şey yoktur büyük ihtimal o zaman. Güler elbet benim büyük kızım pek gülmezdi niye gülmüyor diye endişe ediyordum ben de.

Canım söylediler mi bilmiyorum ama zıbınları alttan 3 çıtçıtlı olanları kullanın diyorlar kalça çıktığı için. Bacakları Ayrı tutması için.

işte brz mıde alısack hemn kusma hop diye bitmezki, şöyle memeden snr mama verme brz sindirip yıne isticek meme şöyle bişe nekdr ekmek okdr köfte diyo. talebe bağlı süt üretimi yapıck. memenede bebeğinede güven güzel şeyler düşün. mamayı tabıkı bıranda kesemesin ama sağa dönsun emzir sola dönsun emzir gak meme guk meme yaparsan sütün artar snr birden emerek uzun aralıklı biberon mantığına döner rahatlarsn. tabi bu bnm fıkrm yanlış anlamazsn

Kendi zorlandığımı hiç gözüm görmüyor da bu bebenin hali içten içe çok canımı sıkıyor canım. Arka planda kafamı kurcalayan çok şey oluyor ama üstüne düşmemeye çalışıyorum. Her gün bir tık farklı bir gelişimini gözlemliyorum içimi ferah tutmaya çalışıyorum. Analık delilikmiş:))))

Nurcum ben de bu alerjiler için araştırırken süt alerjisinde fışkırmalı kusma olduğuna çok sık denk geldim
Sor bakalım ama sen sanki biraz diyet yapıyordun diye hatırlıyorum.

Biraz dua et sakin kalmaya çalış canım benim. Doktor kolay diyorsa kolaydır. Bir çırpıda bitecek inşallah bu süreç de.
Bizde de öyleydi sizin günlerde. Hatta 2 gün öncesine kadar. Bir de dışarı dönük duracak kucakta, onu istiyordu.
Gerçi bu gece uyandırdıktan sonra uyumasına izin vermedik aralıklı da olsa biraz emzirmeye çalıştım. 6 saatte yaptığı çişi 1 saatte yaptı, 60 gr.
Biraz huysuz hallerine yeniden büründü ama uyudu yine.
Şu uyku dengesini bi kursak.
Kuzuum kiloya takıyorum çünkü hala 5 kg olamadı. Bu kilo alımıyla 1 ayda 600 gr ı zor göreceğiz. Yoksa biliyorum tabi ki bu kilo alım hızı zamanla azalmalı.
Hayırlısıyla Delirmeden bi 6 aylık olsaydık
Güneşte yeni güncellemeler var önceden de tutunca doğrulmaya çalışırdı ama 2-3 gündür neredeyse kalça hizasına kadar doğrulmaya başladı.
Ama elini açıp bi şeyleri tutma filan yok tabi. Anca parmağımı zorla tutturuyorum
Sallanan oyuncaklara bilinçli vuruyor mu emin değilim ama anakucağı ve oyun halısında durma süresi oldukça arttı

Son düzenleme:
Başkalarına akıl verirken Siyah gibi ol, kendim içinse klozet tepesinde ağlayıp hiçbir şey olmamış gibi salona geçerek çözüm buluyorum
cok gecmiş olsun bebeğiniz için inşallah şimdi iyidir
Çok teşekkür ederim. Bebeğim kafasının bir tarafında şekil bozukluğu ile doğdu. Minik bir kesiden girip düzeltildi. İlla ki kafa içine müdahale olduğu için içim içimi yiyor. Zihinsel bir problem olmasından çok korkuyorum elbette. Fakat beyin cerrahı bunun mümkün olmadığını, beyinle hiç bir temasının bulunmadığını izah etti ama elimde değil. Şuanlık tepkileri çok normal. Yine de konuşana kadar huzur var dersem yalan olur.

Becerip cevaplayamadım yukarıda, yeni alışıyorum siteye :)
Artık doktorlar çok katı diyetleri de önermiyor esasında. Bakalım senin doktorun nasıl yönlendirme yapacak. Bizleri de bilgilendirirsen sevinirim. İnşallah şifa olur bebeğine.

Bu arada şunu da soyleyim. Burada özellikle bir kaç kişide 6 sene önceki ben'i görüyorum. Yapmayın. İlk kızımda temiz içerik temiz içerik diye kafaları kırdım. Günlerce ağrıdan kıvransam da bir ilaç içmedim sütten geçmesin diye. Güvenli bağlanma diye diye şu yaşına geldi hala benimle yatar biraz fazla bağlanmışız böyle uzayıp giden herseyi ince eleyip sık dokuduğum, özenli ve dikkatli davrandığım seneler geçti gitti. Bu bebeğim ise doğduktan 3 gün sonra antibiyotik kullanmaya başladı. Ben farklı sebeplerden günlerce hastanede yattım. Her yerimde kablolar varken ve milyonlarca ilaç verirlerken çocuk emzirdim. Emziremezsin demediler, cevabından korktuğum için bende hiç sormadım. Çünkü bana iyi gelen tek şey kızımla ten tene olmaktı. Yani şunu demek istiyorum. Önce sağlık. Sağlık sağlık sağlık. Gerisi o kadar bomboş ki.iyi kötü tüm ihtimalleri hesap edelim ama kendimizi hırpalamayalım. Çocuklarımızın bize ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…