- 23 Nisan 2015
- 269
- 359
- 103
- 31
Valla benim bu süt işinden anladığım her şey herkeste aynı etki yapmıyor çocuğun rızkı neyse onu içer artık böyle diyorumBunu ben de en az bi haftadır kullanıyorum belirgin bi erki göremedim b12 olarak yarayışlı buldum ama sütümü çok da artırmadı gibi. Fışkırdı yazanlar olmuş yorumlarınalaktamax da kullandım pek etki görmedim. bestlak daha çok iş görüyor gibi
Sizden okuyorum kakasını inceliyorum sürekli sıkıntı yok. Vücutta sivilce yok. Sizler kadar dikkat etmiyorum ama süt ve süt ürünleri, domates, acı-ekşi yiyeceler, sütlü tatlı ve paketli gıda minimum tüketiyorum. Bakalım yarın gitcez kan, idrar vs isterler ne diyecekler bakacazAşı sonrası ateş bitti yolculuğa çıktık çocuğu çarptı herhalde
2 gün mahvoldum şimdi de çok uyuyor az emiyor
Ay pohpohum aşıdan sonra 11 gün geçti o gündem beri 238 gr almış günlük 21.6 gr yapıyor. 2 gündür bariz az emdi.
Pazartesi alerji doktoruna gideceğim bakalım o zamana kadar ne kadar kilo alacak.
Operasyonu okudum yaa düzelmemiş çok üzüldüm kuzucum
Ne zaman olacak ?
Kesinlikle Doktor bulmak çok zor
Ben de katı diyet yapıyorum 1 buçuk Aydır hiçbir düzelme yok şu anda.
Yumurta, dana eti, tüm süt ve süt ürünleri paketli gıdaları kestim. Sonra susam ve ürünlerini de ekledim. tahin vs.
Pazartesi doktor kontrolünde domates kesmeyi de önereceğim
Aşırı düzenli tükettiğim tek besin domates ve ekmek kaldı şu anda.
Huzursuzluk konularına katılıyorum maalesef..
İnşallah canımşimdi bir de şehir değişikliği yapmayı düşünüyoruz bakalım kısmet inşallah orada bulurum
Minnoşum 2 gündür ağlama atağı yok ama bu seferde az emip sürekli uyuyor. Ben de biraz ev işlerine verdim kendimi yemek yaptım.
Garip şeyler oluyor yavrumda anlamıyorum
Uyusa dert uyumasa dert
Ben de özledim konuşmaları okuya okuya anca yetişiyorum
Spice im nasılsın ya bu tansiyon niye çıkmış böyleee ??
Şuan durumlar nasıl sen nasılsın bebiş nasıl düştü mü tansiyon ?
Ben temizlik ve yemek kısmına yetiştim gibi bi kaç aya makyaj da yaparım herhalde
Ya başından beri benim de aklımı kurcalıyordu sizde başka sıkıntı olabilir mi diye
Belirti olsa alerji mi acaba diyeceğim de
İnşallah çözülür minnoşumun kilo alımı zamanla artar
Sana kocaman sarılmak istiyorum
Emin ol hepimiz eşler, aileler, çevremiz vs tarafından kötü davranışlara maruz kaldık. Buraya daha sık uğra içini dök ve yalnız olmadığını bil olur mu?
Sütü düşünmeyi bırak çocuğunun yüzüne bak konuş onunla güzel şeyler hayal et, uyuyup dinlenmeye çalış. Ben de tek bakıyorum, evet çok zor oluyor.
Ama su ve dinlenme en önemli etken. Benim de yalnız kalınca yorgunluktan sütüm azaldı ama toparladık gibi.
Dereotu, ıspanak hurma güzel süt yapıyor deneyimime göre. Ama önce su su su ve uyku
Canım kuru incir, cezerye, su ve bool bol uyku. Bana süt yapanlar bunlardı özellikle ama özellikle kuru incir ve cezeryeyi dene derim bak gerçektenMerhaba arkadaşlar bayadır yoktum eminim hepinizin olduğu gibi tek çocukla resmen tükendim tek başıma bakmaya çalışıyorum doğduğundan beri kolik alerji derken besin alerjiside (süt ve süt ürünleri) eklendi. 2 aylık aşısı kontrolü vardı bugün sağlık ocağındaki hemşireler kalmıştı kalbimi kırmayan onlarda kırdı bi sizler kaldınız. Çoğunuzla çok bir temasım yok ama gerçekten eşim ailem emzirme danışmanı doktor sağlık ocağı benim şu an bir tane bile desteğim kalmadı. Son damla bugün oldu bebeğim sınırda kilo almış sütüm bitti bitiyor farkındayım artık emzirirken akmıyor öbür taraftan elimle bile sağsam 5cc anca geliyor mama kullanıyoduk onu arttıralım dediler ama bu çözüm değil bence mama arttıkça sütüm azaldı zaten.
Son çaremsiniz biriniz bana yardım eder misiniz? Sütünüzü nasıl arttırdınız? Akıl sağlığı nasıl korunur? Rezene zararlı dediler içmiyorum onuda içicem artık sanırım bilgisi olan var mı?
Kusma içinmi bakılacakSizden okuyorum kakasını inceliyorum sürekli sıkıntı yok. Vücutta sivilce yok. Sizler kadar dikkat etmiyorum ama süt ve süt ürünleri, domates, acı-ekşi yiyeceler, sütlü tatlı ve paketli gıda minimum tüketiyorum. Bakalım yarın gitcez kan, idrar vs isterler ne diyecekler bakacazinsallah sorun yoktur. 52 günlük olduk 3.880 olmusuz daha 2.965 doğduk 2.700 düşmüştük
Sadece meme emenlerde kaka yapmamasi bir problem degilmis tabi surekli yapmamasi demiyorum. Zaten günde en az bir kere iki kere yapiliyor zaten. Akşam bir sorjn iste o da düzelir umarimBenimki günde 1 defa yapıyor bazen 2 günde bir yapıyo annemlerde çocuğa yarıyo süt o yuzden kaka yapmaz diyolar bilmiyorum ya gececek bu günler ama zor geçiyo yine sağlıkları yerinde olsun da tek sıkıntı kolik olsun en azından bi süre sonra geçiyo
Bebitom geçmiş olsun ben kaçırdım, neyin var?
Nazara mı geldin be dünür.
Amiiin.İnşallah çok güzel geçer kuzuşun ameliyatı bebeğim, rabbim şifa versin, esirgesin bebeklerimizi.
insallah birsey yoktur kuzum15 günde, günde 14 gr almısız. Mama da veriyorum her ögünden sonra.Kusmamızdan bahsettim işte hemşireye oda doktorla konusup çocuk cerrahisine yönlendirdi. Reflü diyip geçmeyelim altında başka bir şey var mı araştırılsın dedi. Yarın sabah randevumuz var bakalım insallah bir sıkıntı çıkmaz
Spicelover çok gecmiş olsunn bidaha olmaz inşallah
bu bira mayasi da bazen cocukta gaz yaparmis. ben o yuzden alip kullanmaya cesaret edemedm :)Bende bugün eczaneden elenatal3 alıcaktm o yokmuş süt arttırmak için dedm eczacı baika bir vitamin verdi kardeşime iyi gelmişti dedi bakalm kullanıcam Eki Görüntüle 3169794
Aşı sonrası ateş bitti yolculuğa çıktık çocuğu çarptı herhalde
Ay pohpohum aşıdan sonra 11 gün geçti o gündem beri 238 gr almış günlük 21.6 gr yapıyor. 2 gündür bariz az emdi.
Pazartesi alerji doktoruna gideceğim bakalım o zamana kadar ne kadar kilo alacak.
Ne zaman olacak ?
Yumurta, dana eti, tüm süt ve süt ürünleri paketli gıdaları kestim. Sonra susam ve ürünlerini de ekledim. tahin vs.
İnşallah canımşimdi bir de şehir değişikliği yapmayı düşünüyoruz bakalım kısmet inşallah orada bulurum
Minnoşum 2 gündür ağlama atağı yok ama bu seferde az emip sürekli uyuyor. Ben de biraz ev işlerine verdim kendimi yemek yaptım.
Uyusa dert uyumasa dert
Ben temizlik ve yemek kısmına yetiştim gibi bi kaç aya makyaj da yaparım herhalde
Ya başından beri benim de aklımı kurcalıyordu sizde başka sıkıntı olabilir mi diye
Emin ol hepimiz eşler, aileler, çevremiz vs tarafından kötü davranışlara maruz kaldık. Buraya daha sık uğra içini dök ve yalnız olmadığını bil olur mu?
Sütü düşünmeyi bırak çocuğunun yüzüne bak konuş onunla güzel şeyler hayal et, uyuyup dinlenmeye çalış. Ben de tek bakıyorum, evet çok zor oluyor.
Ama su ve dinlenme en önemli etken. Benim de yalnız kalınca yorgunluktan sütüm azaldı ama toparladık gibi.
Dereotu, ıspanak hurma güzel süt yapıyor deneyimime göre. Ama önce su su su ve uyku
Canım normal değil çünkü normal işleyişimiz farklıUyuyup az emiyorsa normaldir bence az çiş yapmaşı bez gr larını ölçmeyi bırakın biraz rahat olmaya çalışın kilo alımı iyise az az sık sık emzirmeye çalışın uykudayken şekeri düşmez bence böylece zaten gecicidir uykusuda bi kaç güne düzelir ama gercekten bu bebeklerde uyusa dert uyumasa dertben eskilern kafasından istiyorm ne kadar rahatlarmış annem diyo hiç uyandırmazdık biz uyurken
Kuruyemiş yiyorum bi kaç gündür onu da tüketmiyorum ama düzelme olmadı henüzAy inşallah çift bez olayıyla atlatır kuzucukpazartesi gidince bilgilendir olur mu aklımız sizde
canım ya sen kuruyemiş yiyor musun bir de laktoz intoleransı olabilir mi hiç bu ihtimali konuştunuz mu doktorla relaktaz yada laktazim denedinizmi siz
Evet onları azalttığında Mete’nin daha huzurlu olduğunu konuşmuştuk hatırlıyorumSizden okuyorum kakasını inceliyorum sürekli sıkıntı yok. Vücutta sivilce yok. Sizler kadar dikkat etmiyorum ama süt ve süt ürünleri, domates, acı-ekşi yiyeceler, sütlü tatlı ve paketli gıda minimum tüketiyorum. Bakalım yarın gitcez kan, idrar vs isterler ne diyecekler bakacazinsallah sorun yoktur. 52 günlük olduk 3.880 olmusuz daha 2.965 doğduk 2.700 düşmüştük
bnce meme artı mamayı hep vermen olabılır. bnm ilk oğlumda reflü vardı resmn fıskırır sekilde kusardı motilum gaviscon bile kullandık kesinlikle cok beslenmeden dolayı kısır döngüydü mamanın arasını acsan meme dha cabuk sindiriliyor mama daha zor. tabi bu bnm fıkrm dr. inşallah çözüm bulur.15 günde, günde 14 gr almısız. Mama da veriyorum her ögünden sonra.Kusmamızdan bahsettim işte hemşireye oda doktorla konusup çocuk cerrahisine yönlendirdi. Reflü diyip geçmeyelim altında başka bir şey var mı araştırılsın dedi. Yarın sabah randevumuz var bakalım insallah bir sıkıntı çıkmaz
cok gecmiş olsun bebeğiniz için inşallah şimdi iyidirMerhaba arkadaşım. Üzüntünü kalbimde hissettim. Fakat sana şöyle söyleyeyim. Büyük kızımda 6 Ay boyunca sadece zeytin pekmez sade makarna pirinç pilavı ve irmik yiyerek emzirdim onu. Sonra haftalık tek besin ekleme şansımız vardı. Fakat kilo alımı hep üst sınırda oldu.iki buçuk sene emzirdim. O zamanlar mamaya öcü gibi baktığım için yalnızca kendime eziyet ettiğimle kaldım. Fakat bir gün bile sutumun yetmediğini besleyici olmadığını düşünmedim. Şimdi bunun sebebini hatırlayamıyorum. O zamanlar herşeyi yapabilecek güçte hissediyordum. Senin sütünü asmdeki çalışanlar azaltamaz ama senin "Ben zaten farkındayım bitti bitiyor" demen belki azaltır. O yüzden bol su içip sütünü daha da artıracaksın. Sen annesin bebeğine yalnızca sen yetersin. Ama mama da tü kaka asla değildir. İkinci bebeğim doğduktan bir gün sonra ameliyat oldu. Cok ağladım. Ağzıma lokma koymadım. Yoğun bakımda mama verdikleri de oldu. Şimdi günde bir kez mama veriyorum. Mamayi verdiğim zaman sindirmesi daha zor olduğundan goguslerim taş gibi oluyor iki saatin içinde. Bu sütüm çoğaldı demek değil aslında. Memeler dolduğu için artık süt üretemiyor demek. O yüzden yumuşak meme her zaman üretimin devam ettiği memedir. Bunu unutma. Kendine ve bebeğine güven. Annelik sadece emzirmek değildir. Senin kokunu Senin sıcaklığını ve şefkatini ona kimse veremez. Lütfen bunlar için en güzel günlerini heba etme. Velev ki doymuyor. Dediğim gibi mamayla da büyüyen bizim çocuğumuz. Canını sıkma lütfen. Bu günler gelip geçecek merak etme.
yrn anestezi dr. u onay verirse pazartesi olacak inşallah artk bnde olsun istiyorum alçılı ayağı indir kaldr taa kalcasına kdr zorlanıyor. o ayağıda hep havada dr. kolay diyo ama bn cok korkuorm. bzmde tam tersi artık hic yatmıyor uykuyu kaybettik tamam yatmasın ama son güncellemede yürü ve gezdir modunda. sadece ayakta durmamda yetmiyor. bak uyuması ona bizmn snr kılo aldrck göreceksin tek memeyle kilo olmuyor önemli olan uyumasıda. birde günden güne azalack kilo alımları heray aynı ivmeyle kilo alsalar bu daha endişe verici olurdu.bebeğin emiyor o dengeyi bulacaktır.Aşı sonrası ateş bitti yolculuğa çıktık çocuğu çarptı herhalde
Ne zaman olacak ?
Uyusa dert uyumasa dert
Aynen kusmaya bakılacak kilo az alması ondan kaynaklı mı yoksa baska bir sıkıntımı ve diyeKusma içinmi bakılacak
Yok canım doktor yönlendirmedi hiç. Yarın gittiğimizde yönlendirir belki çocuk cerrahi doktoru bakacak işteCanım normal değil çünkü normal işleyişimiz farklı
Bir de çok ciddi alerji problemimiz var kakada çok yoğun full mukus ve kan gözlemliyorum ara ara, katı diyete rağmen.
Bazı günler kilo verdiğini bile düşünüyorum
Tepkileri normal ve acıktıkça uyanıyor beni pazartesiye kadar evde tutan tek şey bu şu anda :))
Kuruyemiş yiyorum bi kaç gündür onu da tüketmiyorum ama düzelme olmadı henüz
Bu relaktaz anne sütündeki laktoz için miydi? Ben de bunu düşünüyorum son zamanlarda
Çünkü keçi sütlü mama verdiğim dönemlerde tanecikli kaka görüyordum sonunda. Sorun direkt sütüm mü acaba
Evet onları azalttığında Mete’nin daha huzurlu olduğunu konuşmuştuk hatırlıyorum
İnşallah sorun yoktur birtanem, varsa da çözümlü ve kısa sürede geçicidir inşallah
Gastro filan gördü mi Mete’yi ?
Onu 3-4 doktora sordum hepsi o sıkıntı değil dedi ama banada ne biliyim içeriği iki farklı içecek sonucta öyle dediğin gibi birisi çabuk sindiriliyor diğeri zor. Ama doktorlar sıkıntı görmüyor. Sadede anne sütüde içtiği zaman kusuyor. Sadece mama verdiğimizde de kusuyorbnce meme artı mamayı hep vermen olabılır. bnm ilk oğlumda reflü vardı resmn fıskırır sekilde kusardı motilum gaviscon bile kullandık kesinlikle cok beslenmeden dolayı kısır döngüydü mamanın arasını acsan meme dha cabuk sindiriliyor mama daha zor. tabi bu bnm fıkrm dr. inşallah çözüm bulur.
E tamam canım korkulacak bir şey yoktur büyük ihtimal o zaman. Güler elbet benim büyük kızım pek gülmezdi niye gülmüyor diye endişe ediyordum ben de.onlar normal. zaten çok huysuz bi bebek gün boyu mız mız mız. bi hafta önce kontrole götürdüm ama doktor onlar hakkında bir şey sormadı.
Canım söylediler mi bilmiyorum ama zıbınları alttan 3 çıtçıtlı olanları kullanın diyorlar kalça çıktığı için. Bacakları Ayrı tutması için.Canım bugün aşıya gittik. Aile hekimi muayene etti kıvrımlara falan baktı eşit dedi. Bandajdan önce çift bez yapın dedi ve bezini büyütün dedi. Valla 4 numara molfix kullandım. USG sonucuna baktı 3 aya kadar iyilesebilir dedi ve bizi bı oetopedi doktoruna yönlendirdi pazartesi gidicez inşallah. Diğer doktor direk pavlik bandaj demişti ama o da çok zor olmalı. Tam hareketlenmeye basladilar. Bakalım pazartesi biraz daha şekillenecek. Arkadaşlar naçizane tavsiyem kalça kontrolünü çok fazla 3. Aya doğru hatta 2. Aya bile bırakmayın. Ne kadar geç tedavi o kadar zor anladığım
işte brz mıde alısack hemn kusma hop diye bitmezki, şöyle memeden snr mama verme brz sindirip yıne isticek meme şöyle bişe nekdr ekmek okdr köfte diyo. talebe bağlı süt üretimi yapıck. memenede bebeğinede güven güzel şeyler düşün. mamayı tabıkı bıranda kesemesin ama sağa dönsun emzir sola dönsun emzir gak meme guk meme yaparsan sütün artar snr birden emerek uzun aralıklı biberon mantığına döner rahatlarsn. tabi bu bnm fıkrm yanlış anlamazsnAynen kusmaya bakılacak kilo az alması ondan kaynaklı mı yoksa baska bir sıkıntımı ve diye
Yok canım doktor yönlendirmedi hiç. Yarın gittiğimizde yönlendirir belki çocuk cerrahi doktoru bakacak işte
Onu 3-4 doktora sordum hepsi o sıkıntı değil dedi ama banada ne biliyim içeriği iki farklı içecek sonucta öyle dediğin gibi birisi çabuk sindiriliyor diğeri zor. Ama doktorlar sıkıntı görmüyor. Sadede anne sütüde içtiği zaman kusuyor. Sadece mama verdiğimizde de kusuyor
Kendi zorlandığımı hiç gözüm görmüyor da bu bebenin hali içten içe çok canımı sıkıyor canım. Arka planda kafamı kurcalayan çok şey oluyor ama üstüne düşmemeye çalışıyorum. Her gün bir tık farklı bir gelişimini gözlemliyorum içimi ferah tutmaya çalışıyorum. Analık delilikmiş:))))-Sunshine bu kadar dikkate rağmen oluyor ya kıyamam Güneş e sende çok zorlanıyorsun yeme içmede tahmin edebiliyorum bizimde emzirdikten sonra fışkırtmalı kusmamız var bende şüpheleniyorum çünkü mama yediğinde o şekilde kusmuyor yada hiç kusmuyor günde 1 kez 60 cc mama veriyorum doymadığını hissettiğimde pazartesi doktora soracağım
Biraz dua et sakin kalmaya çalış canım benim. Doktor kolay diyorsa kolaydır. Bir çırpıda bitecek inşallah bu süreç de.yrn anestezi dr. u onay verirse pazartesi olacak inşallah artk bnde olsun istiyorum alçılı ayağı indir kaldr taa kalcasına kdr zorlanıyor. o ayağıda hep havada dr. kolay diyo ama bn cok korkuorm. bzmde tam tersi artık hic yatmıyor uykuyu kaybettik tamam yatmasın ama son güncellemede yürü ve gezdir modunda. sadece ayakta durmamda yetmiyor. bak uyuması ona bizmn snr kılo aldrck göreceksin tek memeyle kilo olmuyor önemli olan uyumasıda. birde günden güne azalack kilo alımları heray aynı ivmeyle kilo alsalar bu daha endişe verici olurdu.bebeğin emiyor o dengeyi bulacaktır.
Başkalarına akıl verirken Siyah gibi ol, kendim içinse klozet tepesinde ağlayıp hiçbir şey olmamış gibi salona geçerek çözüm buluyorumÇok güzel yazmışsın çok duygulandım @lumos_maxima insanlar destek değil köstek oluyorlar malesef umursama gözlerine bak bebeğinin sıcaklığını hissetmesi bile yeter duygusal olarak ikinizinde ihtiyacı var
Aşı sonrası ateş bitti yolculuğa çıktık çocuğu çarptı herhalde
Ne zaman olacak ?
Uyusa dert uyumasa dert
Dereotu, ıspanak hurma güzel süt yapıyor deneyimime göre. Ama önce su su su ve
Çok teşekkür ederim. Bebeğim kafasının bir tarafında şekil bozukluğu ile doğdu. Minik bir kesiden girip düzeltildi. İlla ki kafa içine müdahale olduğu için içim içimi yiyor. Zihinsel bir problem olmasından çok korkuyorum elbette. Fakat beyin cerrahı bunun mümkün olmadığını, beyinle hiç bir temasının bulunmadığını izah etti ama elimde değil. Şuanlık tepkileri çok normal. Yine de konuşana kadar huzur var dersem yalan olur.cok gecmiş olsun bebeğiniz için inşallah şimdi iyidir
Becerip cevaplayamadım yukarıda, yeni alışıyorum siteye :)Aşı sonrası ateş bitti yolculuğa çıktık çocuğu çarptı herhalde
Ne zaman olacak ?
Uyusa dert uyumasa dert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?