Canım benim kız cumartesi günü ve gecesini paso uyuyarak geçirdi. Sadece acıkınca uyandı 5 dk emip geri uyudu hep iki saatte bir altını bile uyurken değiştirdim ki misafir vardı ses vardı hiçbir şey etkilemedi. Normalde epey etkileniyor. Ama önceki gün ve gecesindencok uyuyamamisti. Oluyor arada böyle süreçleri demek ki. Bence geçen haftaların ateşin yolculuğun uykusuzluğun arasını kapatıyor.6 saat önce bez değişimi yapmıştım. Çok az çiş yapmış
76 gr zaten 16 gr bez
60 gr sadece çok canım sıkılıyor
Bugün Önceki bezler 120 gr civarıydı 3-4 saatte bir. Ama onlar da önceki günlere göre daha azdı önceden çok daha dolu olurdu bezler
Tamam canım inşallah güzel haberler veririmAy inşallah çift bez olayıyla atlatır kuzucukpazartesi gidince bilgilendir olur mu aklımız sizde
canım ya sen kuruyemiş yiyor musun bir de laktoz intoleransı olabilir mi hiç bu ihtimali konuştunuz mu doktorla relaktaz yada laktazim denedinizmi siz
Tesekkür ederim canım neden yanlış anlıyım ilk çocuk acemilik telaş korku her şey oluyor işte kim ne derse acaba yarar mı diye yapılıyor deneniyor. Her şey yoluna girecek işte bakalım zamanlaişte brz mıde alısack hemn kusma hop diye bitmezki, şöyle memeden snr mama verme brz sindirip yıne isticek meme şöyle bişe nekdr ekmek okdr köfte diyo. talebe bağlı süt üretimi yapıck. memenede bebeğinede güven güzel şeyler düşün. mamayı tabıkı bıranda kesemesin ama sağa dönsun emzir sola dönsun emzir gak meme guk meme yaparsan sütün artar snr birden emerek uzun aralıklı biberon mantığına döner rahatlarsn. tabi bu bnm fıkrm yanlış anlamazsn
Sorun senin sütün değil bazı bebeklerde laktaz enzimi az olduğundan sütteki laktozu sindiremiyor o sebeple takviye ile sindirimi kolaylaşıyor canım. Kontrolün ne zaman? Bende bu gittiğimde sormayı planlıyorum aslındaCanım normal değil çünkü normal işleyişimiz farklı
Bir de çok ciddi alerji problemimiz var kakada çok yoğun full mukus ve kan gözlemliyorum ara ara, katı diyete rağmen.
Bazı günler kilo verdiğini bile düşünüyorum
Tepkileri normal ve acıktıkça uyanıyor beni pazartesiye kadar evde tutan tek şey bu şu anda :))
Kuruyemiş yiyorum bi kaç gündür onu da tüketmiyorum ama düzelme olmadı henüz
Bu relaktaz anne sütündeki laktoz için miydi? Ben de bunu düşünüyorum son zamanlarda
Çünkü keçi sütlü mama verdiğim dönemlerde tanecikli kaka görüyordum sonunda. Sorun direkt sütüm mü acaba
Evet onları azalttığında Mete’nin daha huzurlu olduğunu konuşmuştuk hatırlıyorum
İnşallah sorun yoktur birtanem, varsa da çözümlü ve kısa sürede geçicidir inşallah
Gastro filan gördü mi Mete’yi ?
Anne sütündeki laktozdan mı diye düşünüyorumKendi zorlandığımı hiç gözüm görmüyor da bu bebenin hali içten içe çok canımı sıkıyor canım. Arka planda kafamı kurcalayan çok şey oluyor ama üstüne düşmemeye çalışıyorum. Her gün bir tık farklı bir gelişimini gözlemliyorum içimi ferah tutmaya çalışıyorum. Analık delilikmiş:))))
Nurcum ben de bu alerjiler için araştırırken süt alerjisinde fışkırmalı kusma olduğuna çok sık denk geldim
Sor bakalım ama sen sanki biraz diyet yapıyordun diye hatırlıyorum.
Biraz dua et sakin kalmaya çalış canım benim. Doktor kolay diyorsa kolaydır. Bir çırpıda bitecek inşallah bu süreç de.
Bizde de öyleydi sizin günlerde. Hatta 2 gün öncesine kadar. Bir de dışarı dönük duracak kucakta, onu istiyordu.
Gerçi bu gece uyandırdıktan sonra uyumasına izin vermedik aralıklı da olsa biraz emzirmeye çalıştım. 6 saatte yaptığı çişi 1 saatte yaptı, 60 gr.
Biraz huysuz hallerine yeniden büründü ama uyudu yine.
Şu uyku dengesini bi kursak.
Kuzuum kiloya takıyorum çünkü hala 5 kg olamadı. Bu kilo alımıyla 1 ayda 600 gr ı zor göreceğiz. Yoksa biliyorum tabi ki bu kilo alım hızı zamanla azalmalı.
Hayırlısıyla Delirmeden bi 6 aylık olsaydık
Güneşte yeni güncellemeler var önceden de tutunca doğrulmaya çalışırdı ama 2-3 gündür neredeyse kalça hizasına kadar doğrulmaya başladı.
Ama elini açıp bi şeyleri tutma filan yok tabi. Anca parmağımı zorla tutturuyorum
Sallanan oyuncaklara bilinçli vuruyor mu emin değilim ama anakucağı ve oyun halısında durma süresi oldukça arttı
CAnım eğer beyine temas edecek olsalardı asla mudahale etmezlerdi emin olabilirsin bence içini ferah tut refleksleri iyise sorun yoktur zaten hayatı kendine daha çok zorlaştırma benceBaşkalarına akıl verirken Siyah gibi ol, kendim içinse klozet tepesinde ağlayıp hiçbir şey olmamış gibi salona geçerek çözüm buluyorum
Çok teşekkür ederim. Bebeğim kafasının bir tarafında şekil bozukluğu ile doğdu. Minik bir kesiden girip düzeltildi. İlla ki kafa içine müdahale olduğu için içim içimi yiyor. Zihinsel bir problem olmasından çok korkuyorum elbette. Fakat beyin cerrahı bunun mümkün olmadığını, beyinle hiç bir temasının bulunmadığını izah etti ama elimde değil. Şuanlık tepkileri çok normal. Yine de konuşana kadar huzur var dersem yalan olur.
:):)Becerip cevaplayamadım yukarıda, yeni alışıyorum siteye :)
Artık doktorlar çok katı diyetleri de önermiyor esasında. Bakalım senin doktorun nasıl yönlendirme yapacak. Bizleri de bilgilendirirsen sevinirim. İnşallah şifa olur bebeğine.
Heh aynen işte normalde parmak ucumda yürürdüm ben deCanım benim kız cumartesi günü ve gecesini paso uyuyarak geçirdi. Sadece acıkınca uyandı 5 dk emip geri uyudu hep iki saatte bir altını bile uyurken değiştirdim ki misafir vardı ses vardı hiçbir şey etkilemedi. Normalde epey etkileniyor. Ama önceki gün ve gecesindencok uyuyamamisti. Oluyor arada böyle süreçleri demek ki. Bence geçen haftaların ateşin yolculuğun uykusuzluğun arasını kapatıyor.
Boncuğum bu enzime baktım sadece gaz sorunundan bahsediyorSorun senin sütün değil bazı bebeklerde laktaz enzimi az olduğundan sütteki laktozu sindiremiyor o sebeple takviye ile sindirimi kolaylaşıyor canım. Kontrolün ne zaman? Bende bu gittiğimde sormayı planlıyorum aslında
Sor bakalım canım sen deAnne sütündeki laktozdan mı diye düşünüyorumGidince bu kusmayı belki diyete son verir sünneti birde bizimki horluyor ağzı açık uyuyor onu sorucam
canim ben sicak bir havlu koydum bir 5 dk bekledim sonra sagdim ama direk hemen gecmedi . sonra gene sicak havlu koyup emziridm. kuculdu baya. o gun ki emzirmelerden sonra gecti
Aynen ben kendimde içiyorum sinirlerimi yatıştırıyor o konuda da çok iyiBende kendime demledm şimdi karıştıdım siz öyle deyince birazda oğluşuma ayırdım gündüz çok uyudu gece için Allah u Ekber bakalım
Evet benim oğlumda öksürüyor arada hırıltıda oluyordu ama Dr göğsünü sırtını dinledi bi sıkıntı yok dedi dediğiniz gibi fazla tükürükten bide kusup genzine kaçtığında hırıltılanıyor öksüp hapşırmayla da atıyo geçiyor sonraHanımlar selamlar, bende bebeğimi ekim ayında kucağına alanlardanım. Şu son iki gündür arada tıkanır gibi öksürüyor doktorunu aradımmtakip edin dedi çok sık öksürmüyor ama bi geniz akıntısı var yutkunurken öğürüyor bazen. Bazı bebeklrrde öksürük olabilirmiş hastalanmasada. Burnuna kusmuk kaçırabilirmiş veya tükürüklendiği için öksürebilirmiş. Varmı böyle birşey yaşayannaranızda.!? Bugünde takip edip yarın hertürlğ götürücem doktora içim rahat değil ama merak ettim sizlerle bebeğim aynı zamanlarda doğmuş aynı sorunu yaşayanınız varmıdır
Sık tekrarlıyormuydu dün mesela 5 kez falan ortalama yaptıEvet benim oğlumda öksürüyor arada hırıltıda oluyordu ama Dr göğsünü sırtını dinledi bi sıkıntı yok dedi dediğiniz gibi fazla tükürükten bide kusup genzine kaçtığında hırıltılanıyor öksüp hapşırmayla da atıyo geçiyor sonra
Ben iki beş kilo olanı kullanıyorm 1 numaraydı sanırm molfixKızlar ya kaç numara bez kullanıyorsunuz
2 numara premium care tam oluyor şu anda :)Kızlar ya kaç numara bez kullanıyorsunuz
Şikayet etmek mantıklı en azından bir daha birini böyle ağlatmazlarAllahm yarabbim ya süt yetmiyor olabilir ama sizi neden sucluyorlar bünye meselesi bu yol göstereceklerine suclar tarz konuşuyorlar belki emzirme tutuşunu görmek için demişlerdir yanlışmı tutuyorsun diye üzülme , emziremiyorsun aç bırakmışsın ne biçim konuşma tarzı istersen şikayet et düzgün konuşmayı öğrenirler , üzme kendini üzüntü çok etkiliyor tabiki sen annesisin en iyi kararı sen verirsin bebeğinin sadece sana ihtiyacı var mutlu bir anneye , gercekten mutlu anne mutlu bebek demek önce emzir sonra mama ver takviyeylede artar sütün inşallah, 5. Ay zaten ek gıdayada gecersin ben gececğim
Mama verince uykusu biraz daha uzadı 1 saat uyuyordu dün 2 saat aralıksız uyudu bende inşallah uyumaya başladım kızımlaİnşallah canım, gerçekten son zamanlarda her geçen gün için "Çok şükür bir gün daha büyüdü" diyorum. 3 aydan sonra düzelir diyorlar, umarım en azından uykuları düzene girer.
Ya kusura bakmayın ama ne saçma salak insanlar var ya. Aç bırakmışsın ne demek bir anneye, saçma sapan konuşmuşlar canım hiç takma. Bana da böyle bir şey yaptılar, gözümün içine baka baka hiç kilo alamamış bi günde alması gerekeni bi haftada almış aç kalmış falan dediler, ne kadar üzülmüştüm yani o zamanlar ama sonra saçmaladığını gördüm. Hiç kafana takma canım, bol bol su iç, tahin falan ye, uykunu almaya çalış biliyorum çok çok zor ben de günlerdir 2 saat falan uyumuşumdur doğru düzgün herhalde ama bakabilecek biri varsa yardım iste gündüz uyu en azından gündüz uykusu süte çok katkı sağlıyor.
Kabullenip alışmak kilit olay sanırım umarım bizde bu günlere gelirizKızlar 2. Ay aşıları da
Canım sana şunu ye bunu ye diyemem çünkü ben de pek faydası olmadı sanırım. Sutum gelsin diye yemedigim kalmadı ama faydasını pek göremedim açıkçası. Benim sutume dinlenmek ve uyku iyi geliyor bunu iyi anladım. Annem ilk gittiginde dinlenemedim yeterince uyuyamadım sütüm iki günde acayip azaldı. Sonra yalnızlığa alıştım gece uyku süreleri arttı falan tekrar arttı çok şükür. Ha yine çok değil mama takviyesi yapıyorum ama yine de günde 300 CC sağa biliyorum
Ben bugüne kadar doydu sanmıştım çişli bez sayısına bakarakBenim de göğsüm ilk haftalar gibi değil süt azaldığından değilde bebekler artık daha güçlü emip memeyi boşaltabilyorlar ondandır sıkma canını emzir doyup doyamadığını anlarsın baktın ki ağlıyor rahat değil ver mamayı bu seni üzmesin için rahat etsin. Ben de veriyorum çoğu kişi veriyor sadece mama ile beslenen bebekler de var.
Çook teşekkür ederimNeden bilmem ama şuan sana sarılıp geçicek demek istedim. Yalnız çocuk bakmanın zorluğunu çok iyi bilirim ikinci çocuğum ilkinde de hep yalnızdam bunda da. Ama sütünle ilgili önce su ve dinlenme. Bu ikisi fiziksel ihtiyacın süt için. Ama en en önemlisi psikoloji. Sütüm gidiyor ne demek kucağında bebeğin oldukça sütün olur böyle düşün asla ama asla kötü düşünme. Yarın inanarak bir bulgur pilavı yap yanında bol marulla birlikte ye sonrada bol su iç. Madem tek çocuk kucağında da olsa yaslan uzat ayaklarını al yanına bir şişe su içe içe komik bişeyler izle kafanı dağıt. Alerji çok zor bizde de çoklu gıda var iki çocuğumda da oldu katı diyetteyim ama alternatif tarifler deniyorum şambaba tatlısı yaptım mesela sütsüz çok güzel oldu yap kendine ye gitsin. Şuan sadece bebeğinin ve senin mutlu olma zamanın. Başkasına söylemek çok kolay inan kapalı kapı ardında bende çok ağladım hala da öyle ama hiç hiç sütüm yetmiyor demedim azalıyor demedim. Sadece gün içinde yorgunluğa göre dolgunluk farkı oluyor taze süt içicek diyorum kendini motive et nolur üzme kendini. Evet emzirmeye çalış ama mamadan korkma. Başkalarına özellikle emzirme ile ilgili konuşan papağanlara hiç aldırma kulaklarını tıka kendi çocuklarına baksınlar sadece emzirme ile anne olunmuyor üzme kendini.
Hepimiz bebişlerimizle göz göze kucaklaşarak hayırlı uzun ömürlerimiz olsunÇok güzel yazmışsın çok duygulandım L lumos_maxima insanlar destek değil köstek oluyorlar malesef umursama gözlerine bak bebeğinin sıcaklığını hissetmesi bile yeter duygusal olarak ikinizinde ihtiyacı var
Ahh ah kesinlikle daha çok geleceğim hiç görmediğin insanlar çevrenden daha çok nasıl sarmalar onu gördümSana kocaman sarılmak istiyorum
Emin ol hepimiz eşler, aileler, çevremiz vs tarafından kötü davranışlara maruz kaldık. Buraya daha sık uğra içini dök ve yalnız olmadığını bil olur mu?
Sütü düşünmeyi bırak çocuğunun yüzüne bak konuş onunla güzel şeyler hayal et, uyuyup dinlenmeye çalış. Ben de tek bakıyorum, evet çok zor oluyor.
Ama su ve dinlenme en önemli etken. Benim de yalnız kalınca yorgunluktan sütüm azaldı ama toparladık gibi.
Dereotu, ıspanak hurma güzel süt yapıyor deneyimime göre. Ama önce su su su ve uyku
Çoo teşekkür ederimmm bugün hepsini tedarikleyeceğim ara öğün olur banadaCanım kuru incir, cezerye, su ve bool bol uyku. Bana süt yapanlar bunlardı özellikle ama özellikle kuru incir ve cezeryeyi dene derim bak gerçekten
Ne desem bilemiyorum sizi hiç tanımıyorum ama ortak acılar sanırım ayrı yakınlaştırıyormuş. Bir çok aklıma gelmeyen besini gördüm bende pekmezide senin sayende hemmen ekliyorumMerhaba arkadaşım. Üzüntünü kalbimde hissettim. Fakat sana şöyle söyleyeyim. Büyük kızımda 6 Ay boyunca sadece zeytin pekmez sade makarna pirinç pilavı ve irmik yiyerek emzirdim onu. Sonra haftalık tek besin ekleme şansımız vardı. Fakat kilo alımı hep üst sınırda oldu.iki buçuk sene emzirdim. O zamanlar mamaya öcü gibi baktığım için yalnızca kendime eziyet ettiğimle kaldım. Fakat bir gün bile sutumun yetmediğini besleyici olmadığını düşünmedim. Şimdi bunun sebebini hatırlayamıyorum. O zamanlar herşeyi yapabilecek güçte hissediyordum. Senin sütünü asmdeki çalışanlar azaltamaz ama senin "Ben zaten farkındayım bitti bitiyor" demen belki azaltır. O yüzden bol su içip sütünü daha da artıracaksın. Sen annesin bebeğine yalnızca sen yetersin. Ama mama da tü kaka asla değildir. İkinci bebeğim doğduktan bir gün sonra ameliyat oldu. Cok ağladım. Ağzıma lokma koymadım. Yoğun bakımda mama verdikleri de oldu. Şimdi günde bir kez mama veriyorum. Mamayi verdiğim zaman sindirmesi daha zor olduğundan goguslerim taş gibi oluyor iki saatin içinde. Bu sütüm çoğaldı demek değil aslında. Memeler dolduğu için artık süt üretemiyor demek. O yüzden yumuşak meme her zaman üretimin devam ettiği memedir. Bunu unutma. Kendine ve bebeğine güven. Annelik sadece emzirmek değildir. Senin kokunu Senin sıcaklığını ve şefkatini ona kimse veremez. Lütfen bunlar için en güzel günlerini heba etme. Velev ki doymuyor. Dediğim gibi mamayla da büyüyen bizim çocuğumuz. Canını sıkma lütfen. Bu günler gelip geçecek merak etme.
Sleepy bio naturalin 1 numarasını (2-5 kilo)Kızlar ya kaç numara bez kullanıyorsunuz
Canım doğum sonrası hastanede yatarken kızım meme almadi falan. Birgün vizite gelen çocuk doktoru hayır mama verilmeyecek emzireceksin sütün var meme ucun uygun bebekte emme refleksi var mecbur emecek dedi. Ama nasıl agliyorim ememiyor işte aç çocuk. Ertesi gün gelen doktor yavrum bu bebek aç kalmış annesi emzirmeye çalış arkasından mama ver dedi. O doktora minnetarim. Mamaya başladıktan iki gün sonra toparlayıp taburcu olduk. Herkes farklı şeyler söylüyor. Takılma boşverÖncelikle hepinizi kalbinizden öpüyorum çook teşekkür ederim
Şikayet etmek mantıklı en azından bir daha birini böyle ağlatmazlarÇok teşekkür ederim 2 ayı bitti bile ek gıdamızda yetişiriz bizde
Mama verince uykusu biraz daha uzadı 1 saat uyuyordu dün 2 saat aralıksız uyudu bende inşallah uyumaya başladım kızımla
Kabullenip alışmak kilit olay sanırım umarım bizde bu günlere geliriz
Ben bugüne kadar doydu sanmıştım çişli bez sayısına bakarakbaşladık teyzesi bizde inşallah toparlanıncada daha çok emer daha çok gelir sütler.
Çook teşekkür ederimmeğer ne kadar çok varmış bizden çevremdekiler hep annesiyle olunca bi ben yalnızım sanıyordum ama şimdi kafamda daha normalleşti bende artık gerekirse ikili olarak beslerim bebeğimi mutsuz annedense mamayla desteklerim
Hepimiz bebişlerimizle göz göze kucaklaşarak hayırlı uzun ömürlerimiz olsun
Ahh ah kesinlikle daha çok geleceğim hiç görmediğin insanlar çevrenden daha çok nasıl sarmalar onu gördümbugün kızımla çıkıp alacağız teyzesi ıspanağıda ekledim şifa olsun hepimize
Çoo teşekkür ederimmm bugün hepsini tedarikleyeceğim ara öğün olur banada
Ne desem bilemiyorum sizi hiç tanımıyorum ama ortak acılar sanırım ayrı yakınlaştırıyormuş. Bir çok aklıma gelmeyen besini gördüm bende pekmezide senin sayende hemmen ekliyorumçevreme hala kırgınım ama evet sayenizde bugün doğdu güneşim diyorum ve sütümle barışıyorum mama çevremdeki çoğu insandan daha çok destek bana onunlada barışıyorum kaç gün sürer bilmiyorum ama aşırı motiveyim hepinizden Allah razı olsun her şey gelip geçtiğinde bu mesajları hatırlayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?