Hayır benim gebeliğin başında toksoplazma geçirdiğim anlaşıldı ilk yapılan rutin testlerde bu sebeple cvs yaptırdım. Bu sırada genetik de bakılması için test talep etti doktorumuz. bu yöntemler girişimsel yöntemler ama bebekten alınan parça doğrudan incelendiği için kesin sonuç verir açıklamasını yapmıştı.Sizin de risk oranlarından ötürü mü istemişlerdi? Çok teşekkür ederim açıklamanız için, çok da geçmiş olsun
Çok teşekkür ederimHayır benim gebeliğin başında toksoplazma geçirdiğim anlaşıldı ilk yapılan rutin testlerde bu sebeple cvs yaptırdım. Bu sırada genetik de bakılması için test talep etti doktorumuz. bu yöntemler girişimsel yöntemler ama bebekten alınan parça doğrudan incelendiği için kesin sonuç verir açıklamasını yapmıştı.
Durumlarımız aynı değil ama eğer amniyosentezin zorluğu veya riskinden dolayı böyle hissettiyseniz diye yazmak istedim.
Ben ilkinde Petek Feriha Uzunere gitmiştim çok kibar ve çok ilgiliydi yine ona gideceğim inşallah, yeri Ataşehirdeİstanbulda yasayan arkadaslar hangi perinataloga gittiniz. Benim doktorum kendi yapıyormuş detaylı usg ama ben bu koryon amniyon olayından dolayı perinataloğa da görünmek istiyorum tavsiyeniz var mı?
Ben İstanbulda yaşarken Prof Alin Başgül Yiğiter de detaylı yaptırdım olumlu konuşan bir hanımdı 5 sene evvel ücret 500dü şuan nedir bilmiyorum şimdi Mardin-Batman civarı iyi birini arıyorum detaylı için bana da yardımcı olacak olan varsa?İstanbulda yasayan arkadaslar hangi perinataloga gittiniz. Benim doktorum kendi yapıyormuş detaylı usg ama ben bu koryon amniyon olayından dolayı perinataloğa da görünmek istiyorum tavsiyeniz var mı?
Ödüm koptu önce, aşkolsunKızlar, oğluşum fenalaştı kliniğe gidiyoruz bize dua edin n’olur?
Merhabalar. Öncelikle fetal dnayı es geçip direk amniyosentez denmesi sağlıklı gelmedi. 2li tarama testindeki sonuca çok bel bağlamayın. Fetal DNA testinizi yaptırın, sonrasında eğer riskli durum görülürse ayrıntılı ultrasonda bakılır ve hala sıkıntı görünürse en son çare amniyosentez sıvısı alınırmış.İnşallah çok teşekkür ederim. Bugün 16+4 teyiz. Hem tüp bebek doktorumda devam ediyordum. Hem de bulunduğum ilçedeki doktora acil durumlarda gidiyordum. Cinsiyet için buradaki doktora gittiğimde ikiliden sonra en azından üçlü tapalım dedi tamam dedik. Dün de ikili 1/6760 olsa da üçlü 1/8 geldi hemen gen testine gelin diye aradılar. Üçlü istemeyen tüp bebek doktorum hemen amniyosentez dedi. Riski yok mu diye sorunca 128 daha riskli değil dedi. Yani kesin gözüyle bakıyorlar maalesef
Teşekkür ederimÖdüm koptu önce, aşkolsun
Allah kediciğinize sağlıklı ömür versin başakcım.
Merhabalar. Öncelikle fetal dnayı es geçip direk amniyosentez denmesi sağlıklı gelmedi. 2li tarama testindeki sonuca çok bel bağlamayın. Fetal DNA testinizi yaptırın, sonrasında eğer riskli durum görülürse ayrıntılı ultrasonda bakılır ve hala sıkıntı görünürse en son çare amniyosentez sıvısı alınırmış.
Çünkü neticede mecbur olmadıkça tercih edilmiyor. Başka bir doktorla görüşseniz daha iyi olabilir sizin için.
Ben Altunizade Acıbademe gidiyorum. Doktorum yine aynı hastanedeki Dr. Ahmet Tayyar' a randevu almamı istedi. Daha önceden kendisine giden tanıdıklarım var. Çok memnun kaldıklarını söylemişlerdi. Benim de yarın randevum var. Daha öncesinde ise aklımda İbrahim Bildirici vardı.İstanbulda yasayan arkadaslar hangi perinataloga gittiniz. Benim doktorum kendi yapıyormuş detaylı usg ama ben bu koryon amniyon olayından dolayı perinataloğa da görünmek istiyorum tavsiyeniz var mı?
Cevabın için çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınben de rapor aldım evde dinleniyorum kalkmıyorum pek. Dışarıya hiç çıkmadı kanama ama doktor zamanla akabilir dedi. Amin inşallah bebeklerimizi sağ salim kavuşalım
Ben 16+5im bugün. Bende tatlı istemiyor canım çok şükür ama diğer her şeyi yiyirmKarbonhidrat ve tatlıdan uzak durmak gerektiğini söylemişti doktorum ama benimde canım sürekli bu gibi şeyler istiyor.Bunlarında hem benim için hemde bebek için yararına olacağını düşünmüyorum fakat resmen durduramıyorum kendimi. Haftasonu doktorla randevum o zaman daha net öğreneceğim. Siz kaçıncı haftadasınız ?
Vallahi benim canım 7 24 meyve istiyor iyice kafayı yedi bünyemBen 16+5im bugün. Bende tatlı istemiyor canım çok şükür ama diğer her şeyi yiyirm
Benim de bayramdan sonra kontrolüm var inşallah ikimiz de güzel haberler alırızAmiin canım insallahDoktor aynısını banada dedi böyle yoğun değilse sakın korkma o kanında boşalması lazım dedi. Bakalım 2 hafta sonra gitcem ne diyecek
İnşallah bebeğim daha ateşi düşmedi.yani sen kotulestin sandm kuzumneyse cok sukur hepiniz iyisiniz
toparlar ya hic korkma , emin ellerde zatenben zaten kedimi bebek gibi sevdigimi farkedince artik cocuk yapalim dedim dur resmini paylasim
evdeki oğlanı biliyorsunuz sandım minnoşum ya çok özür diliyorum.Ödüm koptu önce, aşkolsun
Allah kediciğinize sağlıklı ömür versin başakcım.
Hadi eskiden nifty yoktu. Amniyosentez tek seçenekti. Şimdi tüm doktorlar amniyosentez yapılabilir ama çok önermiyorum derken anlamadım bunu.İkili tarama, Ense kalınlığı ve burundan sonra bana gen testine gerek yok dediler. Şimdi de 1/8 çok yüksek geldiği için nifty çöp hemen amniyosentez dediler. Ben de nifty istiyorum demeyi düşünüyorum.
Bakalım bugün gideceğimiz doktor ne dicek. umarım o da bizim gibi düşünürHadi eskiden nifty yoktu. Amniyosentez tek seçenekti. Şimdi tüm doktorlar amniyosentez yapılabilir ama çok önermiyorum derken anlamadım bunu.
Gerçi amniyosentez yaptıran çok arkadaşım da var ama riskli işte. Başka doktorlara da danışsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?