2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar hepinizi okudum bilim ilerledi yöntemler değişti biliyorum hep dedikleri doğruda değil ama benim yeğenim ek gıdaya geçmeden bir ağzı yerde bir ağzı gökteydi mama yeterli olmuyordu ki bazı annelerinde sütü olmuyor bebek muhallebisi yapıp veriyordu annem normalde 6 ay öncesi biliyorsunuz vermiyorlar her şeyi dinleyin demiyorum ama çok bilgi kirliliği var bir doktorun dediğini diğeri yalanlıyor içinizden ne geliyorsa mantığınız neye uyuyorsa onu yapın unutmayın analarımız kaç çocuk büyüttü emin olun şuanki durumdan daha sağlıklı büyüdük biz

ben bu konuda dr kaan kocatepe yi takip etmiştim hep. oldukça rahat bir doktor. abartmadığın sürece kola dahil hiçbir şeyin yasaklanmasına gerek olmadığını savunuyor mesela

Son düzenleme:
Bir taraftan sizi haklı buluyorum fakat bizim bebekliğimizdeki imkanlarla şimdiki çok farklı.. Hem artı yönde hem eksi yönde bazı konularda gerçekten annelerimize büyüklerimize ihtiyacımız var amenna. ama bazı konularda hassas olmak gerekiyor.. Bebeğin ilk 3 ayı 4. Dönem olarak geçiyor henüz organları bile gelişmemiş oluyor ve gelişmeye devam ediyor.. Ek gıdaya geçişte bazı şeylere göz yumuluyor elbette ama yenidoğmuş bir bebeğe hastanede uygulanacak tedavi ile kocakarı yöntemleri arasında büyük bir çizgi var.

canım benim kardeşlerim de pirinç unuyla büyüdü. halbuki zararlı yani tabi herkes bebeği için doğru olanı bilir. bi de bundan 10 yıl önce bu organik mi diye sorsan seni döverlerdi biz daha doğal besinlerle beslendik ek gıdaya geçtiğimiz andan itibaren. muhallebi de evet bebeğin sindirim sistemini yorar. çünkü tam gelişmemiş oluyor. sonra hazımsızlık sıkıntısı çekiyorlar vs vs dedim ya artı eksi yönleri kar zarar hesabı yapılıyor bazen mecburen bi de şunu söyleyim mama yetmemesi de çok olası olmuyor. doymayan bebek yok. büyüklere göre doymayan bebek var

ben bu konuda dr kaan kocatepe yiçtakip etmiştim hep. oldukça rahat bir doktor. abartmasının sürece kola dahil hiçbir şeyin yasaklanmasına gerek olmadığını savunuyor mesela
Bende dinliyorum Kaan hocayı bu konuda bir efsanedir kendisi.. Tabiki herşeye dikkat edemiyoruz paranoyak olmakta çocuğa zarar verir ama 10 yıl önceki tedavisi hamile kalma oranı ile şimdiki arasında devasa bir fark var kısacası bir kısmımız zaten zar zor anne oluyoruz büyük fedakarlıklar gösteriyoruz.. Birazda bebek bakarken nazımız olsun değil mi

Bu bebisin durumu zaruriymis anne sutu mama denenmis sonuc vermeyince de muhallebiye gecilmis. Dediginiz gibi hepimiz bunlarla buyuduk ama diger bir cok seyinde organik olaniyla buyuduk. Dogar dogmaz bebege sekerli su vermek zaruret degil. Bir de buyuklerin tutturmasi bitmiyor seker verir su verir yemek verir kat kat giydirme dersin giydirir yurutec istemezsin hediye alir zorla cocugu oturtur yani munasip bir dille uyarilmalari sart oluyor bence

cidden doktor mu dedi şekerli su verin diye. ilk kez duyuyorum ve şaşırdım gerçekten
"Sekerli su" ver demiyorlar bebegin suyada ihtiyaci var suyuna seker katin diyorlar bogazini rahatsiz etmesin diye tadini yumusatmak acisinda KIMSE ŞERBET YAP BEBEGE DEMIYOR yani senin anladigin gibi

Ben de sorun mu var biz de diye düşünüyordum bir filmi 2.kez izlemek gibi çok güzel harika duygular ama bir sonraki aşama belli hep, 5.ay bitti tek parça almadım son ay topluca alırım kafasındayım, cinsiyet farlı olmasa kıyafetler de hazırdı, sigara konusunda çok sağlam irade gerekiyor gerçekten benim mide bulantısı tiksinme 2-3 ay sürünce değil içmek eşim içtikten sonra yanında duramıyordum bu şekilde bıraktım, kızımda da öyle olmuştu ve emzirme bitene kadar da başlamadım, tiksinmelerim bulantılarım iyi ki var diye çok dua ettim yoksa çok zor bırakırdım şahsen bırakamayanları çok iyi anlıyorum

sigaradan dolayı mide bulantısı bende doğumla birlikte bitti maalesef 26 ay emzirdim ama içtim Allah affetsin

Bizimde herseyimiz var diye bir sey almadik ama bebek erkek deilse elbise almak sart cunku tum elbiseler erkek bebek icin

"Sekerli su" ver demiyorlar bebegin suyada ihtiyaci var suyuna seker katin diyorlar bogazini rahatsiz etmesin diye tadini yumusatmak acisinda KIMSE ŞERBET YAP BEBEGE DEMIYOR yani senin anladigin gibi
anne sütü alıyorsa suya da gerek yok aslında. ama mama içiyorsa bilmiyorum. ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim çünkü. merak ettiğimden sordum doktorlarımız farklı söylüyor deyince. neyse herkesin bebeği de bakış açısı da kendine. kimse her şeyi doğru yapamaz zaten

Aynen oyle ben 1 sene 4 ay emzirdim mesela ogulumu 6 aydan sonra su icmeye basladi cunku ek gidaya baslamistik midesinin kati gidaya ve o kati gidayida emilimi kolay olsun diye su icmesi gerekiyor yani bebege dogar domaz su verin diyenlerden deilim sadece bi tutam seker atiyordum suyuna oda 6 ayliktan sonra tadi yumusasin diye oda doktorumuzun tavsiyesiyle kafama gore veya buyuklerimin bana karismasi yuzunden deil zaten anne olunca insan ister istemez ic gudusel olarak neyin iyi oldugunu biliyor bebegi icin anne olanlar anlar beni

Çok normal canım ben esas renk neydi onu unuttum mesela aylardır

Kızlar inanılmaz uykum var ya eve ışınlanıp uyumak istiyorum, 3. Trimestere doğru prenseslik bitiyor yeniden halsizlik başlıyor sanırım.
D vitamini ve demir eksikliği olabilir deyip test istemişti dr um D baya düşük çıkmıştı ben de, 10 saat uyusam da yine halsizdim D vitamini ayrıca içince bir iki haftaya düzeldim, şimdi full enerjiyim 6-8 saat arada uyanmalı uyku yetiyor, Özellikle D baktırmadıysan baktırmanı tavsiye ederim

Ben de ist. Okullar kapansa diye bekliyorum. Allahtan seminer koymadılar 17 sinden sonra.
Seminer koymadılar mı? Belli oldu mu biz var diye biliyoruz İstanbula özel olamaz değil mi ay lütfen olmasın şu gereksiz seminerler derslere razıyım seminer yerine

Mustela da göz yakıyor ama vücut için de kullanıldığından bana daha pratik ve kolay geliyor, bi ara farklı bir ürün denedim yine temiz içerikli aşırı kuruttu vücudunu, tekrar mustelaya döndüm 39 aylık oldu kızım ergenliğe kadar sanırım mustelayla devam, siveno da yine temiz içerikli ama vücudu aşırı kurutanlardan

Bal şekerden bile tehlikeli ki 1 yaşından önce balı kesinlikle önermiyor dr lar, maalesef çok var etrafımızda böyleleri ve kesinlikle bize inanmıyorlar biz yaptık bir şey olmadı kafası da çok yanlış, dediğiniz gibi biz şanslı hayatta kalanlarız ya bebek ölümlerinin yüksek oranı onu dile getiren yok tabi eskilerden

Ne güzel yazmışsın, günümüzde sadece araştırmak gerekiyor doğru bilgiye ulaşmak zor değil dr lar evet bazı konularda fikir ayrılığı yaşıyor ama çoğu konuda netler, muhallebi mesela sorsam çocuk dr uma demediğini bırakmaz hiç bir şatta vermemi istemez ki vermem de obeziteye davetiye

Suya ihtiyacı var demeleri su verin demeleri bile çok şaşırtıcı anne sütünde ilk 6 ay suya ihtiyaç yok, mama yaparken su oranı bile çok önemli tam ölçekle vermeli ki su zehirlenmesi yaşanmasın, zaten bebek ihtiyacı olan suyu alıyor ayrıca vermek bırakın yararı gerçekten tehlikeli, sizin bizim dr dan ziyade internet diye bir şey var bu konularda google akademik de yüzlerce makale var okunabilir, bu bilgi kesinlikle yanlış ve çok tehlikeli ve böyle bir platformda insanları yanlış yönlendirmemeliyiz, ben buradakiler için söylüyorum çocuk dr unuza danışmadan kesinlikle vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…