- 20 Ocak 2022
- 375
- 336
- 53
banada 16+2 de biraz asagida duruyor dedi hatta ici rahat etmedi bide vajinal ultrasonla bakti biraz asagida ama ileriki haftalarda yukari cikacaktir dedi doktorum cok sıkıntılı bir durummus gibi bahsetmedi sadece takip edecegiz dedi bir so raki randevum perinatologda olacak detayli ultrason icin o daha net bilgi verir ozaman umarim ama bende biraz endiseliyim genelde 24.haftaya kadar yukari cikiyormus hep oyle okudum insallah bir sorun yasamayizKızlar doktordan sonra internette okuyunca açıkcası çok endişe duymaya başladım. Aranızda plesantası aşağıda olan var mı? Ben daha 16+5 teyim. Henüz erken mi yukarı çıkar mı? İnternette dinlediğim doktorlar 24. haftaya kadar yukarı çıkar diyor. Ama çıkmayadabilirmiş. Benim doktorum " plesanta aşağıda ama takip edelim. ilerde yukarı çıkacaktır. Sonraki haftalarda kanaman olabilir dedi. ya da çıkmayadabilir bu sefer de normal doğum yapılamaz" dedi.
Aranızda benimle aynı şeyleri yaşayan var mı? Doktor nasıl yönlendirdi? Cevap verebilir misiniz? Çok sağolun.
Masallah saglikla gelsin yavrularimiz insallah47 tane kiz, 51 tane de erkek bebegimiz var ekim ayindanerdeyse basa bas
Ben ilk 13cu haftaydi bir sey hissettim ama hergun deil iki gunde bir oluyordu sonraki haftalarda belirgin hissetmeye basladim 15ci haftayi gecince hergun duzenli hissetmeye basladim su an bile kipirdiyor yavrumKizlar ben 18+1 oldum ama bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum sizde durumlar nasıl normal mi durumum
Aynıyız deseneBende 18+2 oldum ama bende hiç hissetmedim ve hissetmiyorum
Bunu çok sık duyuyorum ve hep yukarı çıkıyor, içini ferah tut. Kontrollerini aksatma daha zaman var yukarı çıkması için.
Sanırım aşağıya yerleşmiş demek için henüz erken. Bekleyelim inşallah yukarı çıkar. Benim doktorum da sıkıntılı bir durum gibi bahsetmedi ama ben okudukça endişeye kapıldım. Rabbim inşallah zamanında, sağlıkla ve kolaylıkla gelmelerini nasip etsinbanada 16+2 de biraz asagida duruyor dedi hatta ici rahat etmedi bide vajinal ultrasonla bakti biraz asagida ama ileriki haftalarda yukari cikacaktir dedi doktorum cok sıkıntılı bir durummus gibi bahsetmedi sadece takip edecegiz dedi bir so raki randevum perinatologda olacak detayli ultrason icin o daha net bilgi verir ozaman umarim ama bende biraz endiseliyim genelde 24.haftaya kadar yukari cikiyormus hep oyle okudum insallah bir sorun yasamayiz
Teşekkür ederimBen kızıma ilk 1 ay emzik vermedim damak gelişimi bozulmasın ve daha çok meme emsin diye ama çok zorlandım şimdiki aklım olsa direk verirdim. Sütüm öyle çok değildi çocuk sürekli emmek istiyordu, zordu. Emzik vermediğim sürede kilo alımı yiydi. Emzik vermeye başlayınca kilo alımı yavaşladı ama hayat kurtarıyordu. Yaşadığımız yerden ailemin yanına gittiğimiz dönemde 6 aylıkken bir daha emzik istemedi. Çünkü normalde kullandığım emziği bulamadım rahat edemedi bıraktı. Daha iyi oldu tabi çünkü dişleri 3 aylıkken çıkmaya başlamıştı. Bir nebze onları kurtarmış olduk.
Ah kızlar burayı hiç takip etmiyorsunuz :)Kızlar doktordan sonra internette okuyunca açıkcası çok endişe duymaya başladım. Aranızda plesantası aşağıda olan var mı? Ben daha 16+5 teyim. Henüz erken mi yukarı çıkar mı? İnternette dinlediğim doktorlar 24. haftaya kadar yukarı çıkar diyor. Ama çıkmayadabilirmiş. Benim doktorum " plesanta aşağıda ama takip edelim. ilerde yukarı çıkacaktır. Sonraki haftalarda kanaman olabilir dedi. ya da çıkmayadabilir bu sefer de normal doğum yapılamaz" dedi.
Aranızda benimle aynı şeyleri yaşayan var mı? Doktor nasıl yönlendirdi? Cevap verebilir misiniz? Çok sağolun.
Pes yani insanlar ne garip.Kızlar, genel takip için kan ve idrar tahlili yaptılar sağlık ocağında idrarda lökosit yüksek çıktı. İdrar yolu enfeksiyonun var bu erken doğuma sebep olur dediler ama ben idrar yollarımda bi sorun hissetmiyorum hiç. Pazartesiye kadın doğum doktoruma randevu bulabildim bi de ona gidicem bakalım. İdrar tahlilinde hata olabilir mi acaba ya? Başına gelen var mı?
Kızlar, genel takip için kan ve idrar tahlili yaptılar sağlık ocağında idrarda lökosit yüksek çıktı. İdrar yolu enfeksiyonun var bu erken doğuma sebep olur dediler ama ben idrar yollarımda bi sorun hissetmiyorum hiç. Pazartesiye kadın doğum doktoruma randevu bulabildim bi de ona gidicem bakalım. İdrar tahlilinde hata olabilir mi acaba ya? Başına gelen var mı?
Kızlar kaçıncı haftada girmek iyi detaylı ultrason için sanırım 24den sonra olmuyormuş kemik yapısından dolayı 22 gibi gideyim diyorum ben sonra kendi doktoruma gözükeyim
Canım senin başına gelmişti evet hatırladım. İçime umut serptin. Sanırım endişelenecek bir şey yok. Çok sağol iyi ki varsınTeşekkür ederim
Ah kızlar burayı hiç takip etmiyorsunuz :)
Kuzum çıkar yukarı o.
Benim de aşağıdaydı. Hatta aşağıda değil rahim ağzını komple kapamıştı. 1 hafta önce kontroldeydim rahim ağzından çekilmiş, yine aşağıda. Ama çıkması çok olası.
Sadece çok daha dikkatli olman gerekiyor gebeliğinde. Evet kanama yaşama ihtimalin var.
Ben ilk trimesterda 7 hafta aralıksız kanama yaşamışken 2. Trimester da hamdolsun yaşamadım mesela.
Burada başka bi arkadaş da 2. Trimester da kanama yaşadı. İstirahat ediyordu en son haberini aldığımda.
Henüz çok erken endişelenmek için sen sadece önlemini al istirahat et.
Forumda daha bi kaç gün önce plasenta aşağıda olan biri planlı sezaryen ile bebeğini kucağına sorunsuz aldı
Pes yani insanlar ne garip.
En fazla Enfeksiyon vardır onun için de ilaç kullanırsınız geçer. Kimi var doğurana kadar enfeksiyon ile baş ediyor ona rağmen sorunsuzca doğum yapıyor.
Kendi doktorunuza gidin böyle dışarıdan görüştüğünüz doktorlara hiç aldırış etmeyin.
Yok yere sinir stres yaşamayın.
Ben testimi yaptırıp bi daha gitmiyorum sonuç göstermeye, kendi doktoruma gönderiyorum sonuçları.
Kaç hafta oluyorsun tam detaylıda?Canım özel muayene de doktor 800 tl dedi ücrete kendi kadin doğum doktorum yarın gidicem bakalim
Bende haftaya 21 +4te falan gideyim diyorumBen 21+ larda gitcem canım. Doktoruma söyledim tamam o hafta gel dedi
Canım senin başına gelmişti evet hatırladım. İçime umut serptin. Sanırım endişelenecek bir şey yok. Çok sağol iyi ki varsın
Sabah sağlık ocağına gidip kan verdim kızlar tsh için, o ara biraz sitem ettim beni hiç arayan soran yok ben kendi gebeliğimi kendim takip ediyorum diye.
Ondan sonra şeker vs tüm şeylere bakalım dedi doktor. 4 tüp kan verdim.
Gitmişken kalp atışını da dinlemek istediğimi söyledim, hemşire cihazı tuttu bir kaç duyduk gibi oldu ama çok kaliteli bir cihaz olmadığından pek anlamadım. Atıyor merak etme dedi 145-146 gösterdi hatta dedi :)
Evet bebeğimKızlar bu evde kalp atışı ölçümü yaptığınız cihazlarda bebeğin nabzını gösteriyor mu cihaz? Hemşire bana 145-146 atıyor dedi doğrudur demi bilmiyorum bu şüphecilik neden
Ben de doktora beni arayan olmadı, ben kendi takibimi kendim yapıyorum. Başka sağlık ocaklarında kan tahlili için arıyorlarmış deyince doktor da bana ‘ kan almak vs bizim takibimizde değil’ dedi. Ben de pardon da ney sizin takibinizde deyince kilo boy ölçümü tansiyon ölçümü diyor. Peh sanki atomu parçaladı bana.
Kafana takma ama durumun farkındalığında ilerle sadece canım.
İstirahat etmeye çalış, çok yorulma ve 3 saatten uzun süre asla ayakta kalma.
Doktorum yürüyüşlere de çok sıcak bakmıyor ama benim ilk trimesterda kanama geçmişim de vardı o sebeple tetiklemek istemiyor olabilir.
Allah’ın izniyle çıkar o yukarı, henüz haftan çok erken :)
Evet bebeğim
Stabil şekilde kalp atışını alabiliyorsa cihaz bebeğin nabzını da gösterir :)
Benim kilomu tansiyonumu bile sormadı tetanozu vurdu çıktım:)
Ahahaha yani hiçbir doktoru zan altında bırakmak istemiyorum ama ben evde kendime daha çok doktorluk yapıyorumBen de doktora beni arayan olmadı, ben kendi takibimi kendim yapıyorum. Başka sağlık ocaklarında kan tahlili için arıyorlarmış deyince doktor da bana ‘ kan almak vs bizim takibimizde değil’ dedi. Ben de pardon da ney sizin takibinizde deyince kilo boy ölçümü tansiyon ölçümü diyor. Peh sanki atomu parçaladı bana.
Eğer boy kilo ve tansiyon ölçüyorsan kapat dükkanı demek geldi içimden ama peki o zaman ben kan vermek istiyorum dedim
Bende haftaya 21 +4te falan gideyim diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?