2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Doktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötü 😢
Çok geçmiş olsun canım aynen öyle kussan da magnezyumu içeceksin. Dik kafaya ve hiç bişey düşünme o anda ♥️🙏
Tansiyonunu evde takip etmek riskli değil mi? Keşke hastaneye yatırılıp takip olsan…
Aynı tarz şeyleri yaşadım biliyorsun dışarısı riskli arkadaşım…

Doktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötü 😢
Çok geçmiş olsun canım Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu 😕

Çok geçmiş olsun canım aynen öyle kussan da magnezyumu içeceksin. Dik kafaya ve hiç bişey düşünme o anda ♥️🙏
Tansiyonunu evde takip etmek riskli değil mi? Keşke hastaneye yatırılıp takip olsan…
Aynı tarz şeyleri yaşadım biliyorsun dışarısı riskli arkadaşım…
Evet ben de korkuyorum, eşim de evde olmayınca tansiyonumu kendim ölçmekte zorlanıyorum o sırada. Panikten gözlerim kararıyor. Ama doktor benden daha rahat nedense :(

Çok geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim kaçıncı haftadasınız? Magnezyumu sorgulamadan kullanmaya devam demekki...
Teşekkür ederim canım. 34.haftadayım canım. Evet magnezyumu sonuna kadar içmem gerekiyormuş. Ben erken doğuma yol açar deniyor diye sordum, aksine geciktiriyor dedi.

Çok ama çok geçmiş olsun 🙏🏻 kan değerleri 10un altına düştüğü an serum olarak takviye veriyorlar, bende öyle oldu o yönden endişe etme hiç🙏🏻 mide bulantin daha devam ediyor değil mi bildiğim kadarıyla? Kilo vermek daha çok seni yorar yıpratır kendine dikkat etmeye çalış 🥺 az yiyebiliyorsan bile faydalı kilonu koruyabilecek şeyler yersen iyi olur. Bunu deneme yanılma yöntemiyle kendin bulabilirsin ne mideni bulandırıyor ne bulandırmıyor diye. Et yiyebiliyor musun bilmiyorum ama kızların dediği kıymalı yumurta gerçekten faydalı olabilir. Hiç böyle şeyler yiyemiyorsan bile özellikle yumurta insana ağır geliyor, bakliyatlar et tuketmeyenler için bebise çok faydalıymış. Sade olarak tüketebilirsin belki. Bu mide bulantısı için mide koruyucu içsen bi faydası olur mu acaba aklıma da o geldi
Canım mide koruyucu nexium içiyorum, prilam da alıyorum. Sabahları bazen yumurta yerdim kussam bile. Artık kokusunu aldığım an prilamı da çıkarıyorum. Vitaminleri içtikten 5 dakika sonra kusuyorum. Aslında yiyorum çoğu şeyi ama midemde kalmadığı için kilo veriyorum :KK43: artık tam uyuyacakken yemek yemeye çalışıyorum, yiyip kusmadan dalayım uykuya diye. Kusmaya da razıyım ama tansiyon çok başkaymış 🥲 Dilerim kimse tansiyon olayını yaşamasın 🙏 içimin probiyotik bi sütünü aldırdı doktor kahveli. Yarın onu deneyeceğim, şimdiden korkudan uyuştum 😬

Çok geçmiş olsun. Tansiyon ve bebek hareketlerindeki sakinliği bende yaşıyorum epeydir. Suyum sınırda olduğu için hareketleri daha az hissedeceğimi söyledi doktor. 35. Haftada su normale döndüğünde hareketleri de güçlenmeye başladı. Sonraki hafta su yine sınıra düştü... Tansiyon 13/8 doktorum panik vaziyette. Gerekirse ilaç başlarız dedi ama ne zaman gerekeceğini söylemedi😒 gebelik zehirlenmesinden korkuyor. Bu yüzden ciğer geliştirici iğne verdi. Tansiyonu kendiniz mi takip ediyorsunuz? Kendiliğinden düşüyor mu? Beni takip eden doktor "bu tansiyon bizim için yüksek kabul ediliyor" dedi. İkinci görüş aldığım üniversite hastanesi "bu tansiyon normal" dedi bol su ve tuzu azalt tavsiyesi verdi. "Bebek gelişimi devam ediyorsa takip etmek yeterli, başka birşey gerekmez" diye ekledi. Şu an sakin olmak yapılacak en doğru şey aslında. Zor ama stres hormonları, hormonlar da bebeği etkiliyor. Magnezyumun kokusu ve tadı etkiliyorsa beyaz bir toz versiyonu var onu kullansanız belki daha rahat olur, kokusu ve tadı yok. Beslenme problemleri kan değerlerini çok etkiliyorsa serumla takviye yapılıyor. Fazla uzattım ama lütfen üzülmeyin, panik yapmayın. Kendinize ve bebeğinize güvenin, birlikte iyi olacaksınız.

Çok geçmiş olsun. Tansiyon ve bebek hareketlerindeki sakinliği bende yaşıyorum epeydir. Suyum sınırda olduğu için hareketleri daha az hissedeceğimi söyledi doktor. 35. Haftada su normale döndüğünde hareketleri de güçlenmeye başladı. Sonraki hafta su yine sınıra düştü... Tansiyon 13/8 doktorum panik vaziyette. Gerekirse ilaç başlarız dedi ama ne zaman gerekeceğini söylemedi😒 gebelik zehirlenmesinden korkuyor. Bu yüzden ciğer geliştirici iğne verdi. Tansiyonu kendiniz mi takip ediyorsunuz? Kendiliğinden düşüyor mu? Beni takip eden doktor "bu tansiyon bizim için yüksek kabul ediliyor" dedi. İkinci görüş aldığım üniversite hastanesi "bu tansiyon normal" dedi bol su ve tuzu azalt tavsiyesi verdi. "Bebek gelişimi devam ediyorsa takip etmek yeterli, başka birşey gerekmez" diye ekledi. Şu an sakin olmak yapılacak en doğru şey aslında. Zor ama stres hormonları, hormonlar da bebeği etkiliyor. Magnezyumun kokusu ve tadı etkiliyorsa beyaz bir toz versiyonu var onu kullansanız belki daha rahat olur, kokusu ve tadı yok. Beslenme problemleri kan değerlerini çok etkiliyorsa serumla takviye yapılıyor. Fazla uzattım ama lütfen üzülmeyin, panik yapmayın. Kendinize ve bebeğinize güvenin, birlikte iyi olacaksınız.
Çok teşekkür ederim, benim normal tansiyonum 10/7. Ama dün geceki gibi çıktığında 13/9 a sabitleniyor. Kafam ve midem aynı anda patlayacak gibi oluyor. Doktor bu tansiyonun normal olduğunu söylüyor. Aslında bana göre fazla. Benim doktor da bol su ve istirahat ile geçeceğini söylüyor, ben de hemen su içmeye başlıyorum. Ama açıkçası su değil de su içince de kustuğum için düşüyor. Kustuktan hemen sonra ölçüyorum 10/7 çıkıyor. Dün gece çıkaramadığım için hiç düşmedi tansiyonum, sabah 13/8 ile gittim doktora. Sizin dediğiniz gibi bebek hareket ediyorsa korkma dedi. 14 ü görürsen hemen gel dedi. Evde kendim takip ediyorum. Size de çok geçmiş olsun. Normal tansiyonunuz kaçtı gebelikten önce?

Yaa kuzum dönmüşsünn😍😍 iyisindir insallah 😍
Yok yavrum valiz hazır kenarda bekliyor 😂 ama illaki eksik çıkar ben pek bir şey koymadim🙈 amin canım benimm sende toparlanda bi an önce evinde büyüt yavrunu insallahh🤲🏻

Evett o zaman keseyi ne zaman görücez kalbini ne zaman duyucaz diye zaman geçmiyordu, şimdi doğuma giricem diyince bi tuhaf geliyor sanki başkasından bahsediyorum 🙈😍
İnşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız canım benim 😍
İnşallah ya inşallahhhh ❤️❤️ Kavuşmaya çoook az kaldııııı veee lütfen hiiiiç korkma strese girme yapabilir miyim deme cünküüü sen harika bir anne olacaksınnn bundan asla süphem yok 😍 Offfff en cokta neyi sabırsızlıkla bekliyorum biliyor musun o bebisin gıdısı varya oraya burnumu sokup saatlerce kokusunu içime çekmek istiyorum 😍🥹🥰

Bizim hastane cantamız hazır kızlaaaar 🥹🥹😍😍 erteleyenler için söylüyorum lütfen son dk bırakmayın baya uğraştırıcı ve hala eksikler mevcut daha terlik vs koycam ama coğu şeyi hallettim. Sizin için koyduklarımı yazıyorum eksik gördüğünüz bir sey varsa banada söyleyebilirsiniz 😍
Anne için koyduklarım
3 adet pijama
3 adet emzirme sütyeni
6 adet loğusa pedi 6 adet uzun normal ped
6 adet göğüs pedi
Gümüş kapak
Göğüs kremi
İç çamaşırı
Çorap
Terlik
Makyaj, tarak,diş fırçası, roll on vs.
Havlu

Bebek için koyduklarım
4 takım kıyafet
1 takım cekim için ismi yazılı kıyafeti, örtüsü, nakışlı yastığı
15 20 adet bebek bezi
4 adet beyaz zıbın
Pamuk, alt açma örtüsü
Tarak
Islak mendil
Müslin bezler, omuz bezleri, ağız bezleri
Biberon, emzik, süt sağma pompası. (Emziği ve biberonu hemen kullanmayı düşünmüyorum ama her ihtimale karşı yinede koydum)
Hastane cıkışı giyeceği uyku tulumu mont
2 adet battaniye
Çorap, eldiven, şapka (her takımının içinde mevcut zaten)
Bebek yağı, bakım kremi, pişik kremi
Puset örtüsü, minderi

Hediyelik olarak
Çikolata
Kapı süsü
Kolanya bir adet büyük.

Eklentiler

• E5379145-B6C1-4316-AA52-AD77BA907723.webp
    E5379145-B6C1-4316-AA52-AD77BA907723.webp
    65,1 KB · Görüntüleme: 109
  • 4C122E75-AEB1-4C95-BA89-8FD14F4E207B.webp
    4C122E75-AEB1-4C95-BA89-8FD14F4E207B.webp
    101,1 KB · Görüntüleme: 118
Kızlar selam herkese. Dün benim doğum günümdü. Bu resimler de anneciğimin bahçesinde, annem tarafından çekildi. En organiğinden yani 😁😁 Eylül ayına yakışan bir anımız oldu Asaf beyle. Sizinle de paylaşmak istedim. Ayy artık iyice heyecanım artmaya başladı. Aynı bedende son günlerimiz hepimizin. Önümüzdeki haftadan itibaren yavaş yavaş sırasıyla inşallah tüm Ekim annişleri bebeklerimizi kucaklarımıza almaya başlarız Allahın da izniyle ❤️

Eklentiler

• D32FF253-B1B1-44F2-9602-6417D3B7B834.webp
    D32FF253-B1B1-44F2-9602-6417D3B7B834.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 112
  • 107FFAF0-56C8-4E88-96CB-3AC58121F198.webp
    107FFAF0-56C8-4E88-96CB-3AC58121F198.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 119
Bizim hastane cantamız hazır kızlaaaar 🥹🥹😍😍 erteleyenler için söylüyorum lütfen son dk bırakmayın baya uğraştırıcı ve hala eksikler mevcut daha terlik vs koycam ama coğu şeyi hallettim. Sizin için koyduklarımı yazıyorum eksik gördüğünüz bir sey varsa banada söyleyebilirsiniz 😍
Anne için koyduklarım
3 adet pijama
3 adet emzirme sütyeni
6 adet loğusa pedi 6 adet uzun normal ped
6 adet göğüs pedi
Gümüş kapak
Göğüs kremi
İç çamaşırı
Çorap
Terlik
Makyaj, tarak,diş fırçası, roll on vs.
Havlu

Bebek için koyduklarım
4 takım kıyafet
1 takım cekim için ismi yazılı kıyafeti, örtüsü, nakışlı yastığı
15 20 adet bebek bezi
4 adet beyaz zıbın
Pamuk, alt açma örtüsü
Tarak
Islak mendil
Müslin bezler, omuz bezleri, ağız bezleri
Biberon, emzik, süt sağma pompası. (Emziği ve biberonu hemen kullanmayı düşünmüyorum ama her ihtimale karşı yinede koydum)
Hastane cıkışı giyeceği uyku tulumu mont
2 adet battaniye
Çorap, eldiven, şapka (her takımının içinde mevcut zaten)
Bebek yağı, bakım kremi, pişik kremi
Puset örtüsü, minderi

Hediyelik olarak
Çikolata
Kapı süsü
Kolanya bir adet büyük.
Maşallah ne kadar güzel hazırlamışsın. Bende 35. Haftamda hazırladım koydum. Ona rağmen hala eksikler geliyor aklıma gidip ekleme yapıyorum. Baya teferruatlı hazırlık istiyor 😊 Rabbim sağlıkla kucağımıza alıp evlerimize dönmeyi nasip etsin inşallah 🥰

Kızlar selam herkese. Dün benim doğum günümdü. Bu resimler de anneciğimin bahçesinde, annem tarafından çekildi. En organiğinden yani 😁😁 Eylül ayına yakışan bir anımız oldu Asaf beyle. Sizinle de paylaşmak istedim. Ayy artık iyice heyecanım artmaya başladı. Aynı bedende son günlerimiz hepimizin. Önümüzdeki haftadan itibaren yavaş yavaş sırasıyla inşallah tüm Ekim annişleri bebeklerimizi kucaklarımıza almaya başlarız Allahın da izniyle ❤️
Dogum gunun kutlu olsun canim🥰
Cuma da benim dogum gunum🙈🙈

Dilos6342 Dilos6342 hiç üzülme düşünme diyeceğim kuzum ama insan düşünüyor hele zaman yaklaştıkça bugün arkadaşım hamilelik biraz da delilik değil mi dedi çok doğru nelere ağlıyordum bir bilsen dedi bana 🤗 Hepsi geçecek inşallah doğup yanımızda olacaklar ve kaç annemiz doğurdu burada onlardan cesaret alıyorum bende çok şükür iyiler toparlıyorlar bak ❤️
İlham perilerimiz 🥰
Hayyal Hayyal
@ekim1903
-Sunshine -Sunshine
M melekannesi95
Gerçekten ben kendi yaşadığım tecrübeden yola çıkarak söyleyeyim doğum hicbirsey bana göre. Sezaryen olmaktan aşırı korkardım mecburen sezaryen oldum ama korkacak birşey yokmuş gerçekten. He benimki de gün verilip bekleseydim belki stres olurdum bende bilmiyorum ani olduğu için herşey stres yapmaya vakit kalmadı sadece nasıl olacak bebeğim kuvoze mi girecek doğarsa yaşayacak mı olmuştu.
Ama şuan dün 2 ay oldu doğum yapalı çektiğin ağrılardan hicbirseyden eser yok hepsi geçiyor unutuluyor ki sizin yanınızda Allah'ın izniyle yavrularınız olacak çok daha çabuk toparlarsiniz bence 🧿🌸
Dogurmaktan korkmayın sonrasından korkun derler hep 😂😂

Back
X