Kızlaarr günaydın.. Doğum yapmış olan arkadaşlarımız varmış Allah analı babalı büyütsün yavrularını, emeklerinize kolaylık versin şifa versin inşallah

yazıları okudukça heyecan yaptım valla

bende de durumlar şöyle.. Dün yine doktoruma gittim, 3 Ekime sezeryan tarihi vermişti önceki hafta. Bebeğimde 3 haftalık gerildik vardı ama 1 ay boyunca her haftasında 200 gram 180 gram ala ala en son 2kiloyu biraz aştık çok şükür. Yalnız şöyle birşey oldu bu hafta biraz daha az gram aldı diye pat sezeryan tarihini geri 28 eylüle çekti

bebekteki kan akışı, kalp atışı, suyu, nstsi herşey normal tansiyon yok şeker yok henüz sancı da yok sadece 6 günde 180 gram almadı 90 gram diye zaten gerilik olan bebeği kendi takvimine göre uydurup 28 eylüle alması beni sinir etti. Madem çok acil bir durum neden hemen sezeryana almadı beni?? kendi kendine hafta içinden gün seçti, pazartesi doluyum salı yoğunum çarşamba alalım diyor

üstelik özel hastanedeyim. Bende kalktım ilk defa başka doktora gittim. Kendi doktorum kilosunu 2020 gram ölçerken diğer doktor 2142 gram ölçtü (35+6 haftayoz ama değerler 33+3). Bu ölümlere de inanmıyorum artık herkes başka birşey ölçüyor. Neyse işte sonradan gittiğim doktor dedi ki,
Sizin durumunuzda büyük bir risk yok bebeğin kilosu düşük, haftası geri ama diğer tüm değerleri normaken en azından 37.haftaya kadar götürelim bu işi dedi.
Haklı yani bebeğin keyfi yerindeyken neden 5 gün erkenden alınıp prematüre olsun ki? Bende karar verdim 2 3 günde bir muayene olup 3 Ekim tarihine kadar doğumu bekleticem. En azından 37+2 oluyor. Zaten acil birşey olsa 1 saniye düşünmem... Üstelik erken alacağını söylüyor ama ciğer geliştirici yapalım bile demedi bunu bile ben söyledim bana sen bilirsin istersen yaptır diyor var mı böyle birşey ya? Ben bilsem niye sana geliyim evde kendi kendine doğururum dangalak herif

sen bebeğimin geliştiğini mi zannediyorsun kendine bunu inandırmak istiyorsan inandır dedi aptala bak ya

bu adama kalsa bebeğimi 32.haftasında alacaktı zaten gelişmiyor diye. Ama bakın gelişti 1300 gramdı 2000 kilo oldu 1 ayda.
Bazı doktorlar gerçekten insanı o kadar geriyor ki ilk gebeliğimi ilk heyecanımızı resmen burnumuzdan getirdi. 4 haftadır iyi iyi diyordu bu hafta ani bebek ölümünden bahsediyor bana üstelik herşey normal olan sadece biraz daha az kilo aldı diye.
Böyle sitemli sitemli yazdım belki sizinde moralinizi bozdum hepimiz çok hassasız ama asla moralimi bozmuyorum.. Bir gün gelecek en güzel şeyleri yaxocaz buraya inanıyorum. Bebeğim dünyaya geldiğinde ona güçlü ve mutlu bir anne sunmak istiyorum. Muhtemelen doğduğunda kuvezde kalacak bunu da biliyorum o günler için moralimi yüksek tutmalıyım hazırlanmalıyım.. Burada bir çok deneyim yaşayanlar var siz bu konuda beni haklı buldunuz mu yoksa doktoru dinle erkenden alsın mı diyorsunuz?