• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Vira bismillah biriken alıntılara cevap verme vakti 😂

Benimki de 10 dk falan emiyor. Relaktasyon hemşiresi yetmez asıl 10 dk dan sonraki süt bebeğe yarar diyor. Ama bizimki çoğunlukla 10 dk dan fazla emmiyor. Arada bazen daha uzun sürüyor. Aile hekimi de 10 dk nin yeterli olacağını söylüyor. Ben de 10 dkdan sonra kalanı sağıp sonraki uyandığında veriyorum ama bazen geri cikariyo. Eziyete dönüşüyor bebek için. İkilemde kaldim
Kuzum ezbere 10 dk 20 dk diye konuşulmasını doğru bulmuyorum şahsen cünkü bana uymuyor. Bazen emilmemiş memeyi sağarken 4 dk da 50 cc geliyor, bazen de aynı sürede 10 cc.
Sen bebeğin emme şekli ve süresine göre gözlemle derim. Ve ardından uyku süresini takip et.
Güneş evet iyi emdi dediğimde genelde 2-3 saat arasında uyuyor.
Çok verim almadığını düşündüğümde 1 saate uyanıyor deli bi açlıkla.
Bu sıra mesela çok huysuz huzursuz 3 -4 saat hiç uyumuyor emiyor bırakıyor hiç verimli değil ardından uyuduğu uyku da kısa süreli oluyor.
Senin de şu anda sütün tamamen inmiş olabilir ve emme süreleri bebeyi rahatsız eden ekstra bi durum yoksa bu sebeple azalmış olabilir. Birkaç gün takip et bakalım
bende o zaman size kocaman olmus karnimi atayim , yeni yaglanmis 😂😂😂
Hey maşallah gıcır gıcır 🤭🤭 kızımız büyüyor çok şükür ekimin sonu geldi be 🧿🥳
Ama benim evde hep selfie halinde var kız uyuyor ama ben evde makyaj yapıyorum kendimi iyi hissediyim die ve heran biri gelcekmiş gibi giyiniyorum😂😂 çünkü neden başka türlü uykusuzum zaten bunalıma giriyorum 40 ımızdan foto atıyorum size +5 kilo üstümde halen😂
Biz de hep selfie 😂
Valla maşallah yine de giyinmeye ve makyaja fırsat oluyor mu 40 tan sonrası için heyecanlanabilir miyiz o zaman 🥹
Hep bi 40 tan sonra düzeliyor biraz diyorlar doğru mu ekim hanımcım deneyimlerinizi alabiliriz 😂
Bi de sizde 40 uçurma aktivitesi var mı biz de yapalım 😂 ben yine bilmez böyle şeyleri tabi 🤭
Çöktüm eşimle mama verdik uyudu şükür doymuyor demekki halim kalmadı ya gece uyumadım sütüm yetmiyor besbelli ağlamaktan da olan sütüm de azaldı göğüslerim yumuşacık hey allahım. 18 aylik bebekle beraber nasil başaracağım 😭 utanıyorum
Kuzum dur lütfen
Bak her şeyi geçtim dinlenemezsen eğer sütün azalır. Benim o şekilde oldu. Dinlenmen lazım. Utanacağın hiçbir şey yok.
Yardıma desteğe gelebilecek kimse yok mu? Yükünü bi tık hafifletse 😞
Siz başlayın dünür ben geliyorum arkanızdan 🤭😂 gün belirlediniz mi?
Hayır tabi ki çünküüü bence artık kim ne ara müsait olursa o zaman fotoğraf eklesin 😁
Fotoğrafın güzelliği benim tatlı kel prensesim 🥲
Bu bebe günden güne iyice bana benzemiyo😂 bu gece de çıldırmalardayız prenses elinden gelse faça atacak 😂
Hayyal Hayyal çok sevindim canımm kavuşuyorsun yakışıklıya hayatında da böyle gayretli olacak demek Doruk kuş maşallah ona 😍🧿
Lohusa analar derneği -Sunshine -Sunshine hope2022 hope2022 @Birbasak foto işine girmiş biz acemiler azcık daha toparlayınca katılıcaz 😂 Gerçi sadece emziriyorum geri kalanı anneme ittiriyorum ama gidince napıcam bakalım 😂 huysuz gibi ev temizliyorum ne alakaysa 😂
Yarın işitme testi ve yenidoğana gidicez sonra sağlık ocağı topuk kanı vs ilk dışarı çıkışımız ve bir çanta hazırladım 1 hafta tatile yeter 😂 tavsiyelerinize ihtiyacım var nasıl oluyor bebişle çıkmak ne lazım olur 🥹🤦🏻‍♀️😂
Birde minnak adam bırakayım buraya 💙
Ev mi temizliyorsun 😂 lohusa depresyonu başka açıdan geldi sana sanırım 🤭

Kuzum ağız mendili, alt açma örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil ve pamuk, emzik, ne olur ne olmaz diye kaşık biberonun içine bi ölçek mama koydum ben. Yanımda taşıyorum.
Bi de sıcak su termosum var hala sıcak su tüketiyorum. Bebeye mama gerekirse de kullanmak için uzun süre dışarda duracaksak yanıma alıyorum.
Pişik kremi, serum fizyolojik filan attım ne olur ne olmaz lazım olursa diye.
Bir de birer giyim ekstra kıyafet koydum. Bi de müslin örtü var tabi ekstra.
60x90 Alt açma örtülerini 2 ye böldüm ziyan olmasın diye. O boyut da dışarıda yeterli oluyor zaten
-Sunshine -Sunshine Doktor bana bandajı çıkarırken madecassol merhem verdi sabah akşam sürüyorum ve üzerine dikiş yerinin sargı bezi koyuyorum doktor kuru kalsın sargı bezi koy dedi. 1 hafta sonra da Avene cicalfate + masaj jeli kullan dedi.
O kremi bana da verdi ve aldım ama düzenli kullanmadım tabi. Masaj jeline bi bakayım. Şu meretlerin ucuzu da yok ki ya. ev de eczaneye döndü iyice 🙈

Merhaba ben de Ekim annesi oldum 🌸🐣
Epidural normal doğum oldu ama 3 dikiş var :KK43:
Sabah 8 gibi hastaneye yattık ve 16.00 gibi doğum oldu
Akşam 22 de gidebilirsiniz dediler şimdi evdeyiz
Emzirmeye uğraştım ama dikişlerden oturamıyorum
Ayakta yapıyorum bazen de yan yatıp çocugu yanıma alıyorum..
Ağzı çok küçük emiyor mu acaba
Sütüm koyu renk Bi damla gördüm
İlk günden mama vermeli miyim istediğim gibi emziremedim
Canım hayırlı olsun aramıza resmî olarak hoşgeldin :)
Hastanede emzirme konusunda yardımcı oldular mı?
Emiyordur bence çok güçlü bi refleks ile doğuyorlar yavrular. Ve başta bebelerin midesi çok ufak oluyor doyuyor olabilir.
Mama konusunda bi şey diyemiyorum doktor daha iyi yönlendirir ama başlangıçta biberon kullanmamanı öneririm.

Vira bismillah biriken alıntılara cevap verme vakti 😂

Kuzum ezbere 10 dk 20 dk diye konuşulmasını doğru bulmuyorum şahsen cünkü bana uymuyor. Bazen emilmemiş memeyi sağarken 4 dk da 50 cc geliyor, bazen de aynı sürede 10 cc.
Sen bebeğin emme şekli ve süresine göre gözlemle derim. Ve ardından uyku süresini takip et.
Güneş evet iyi emdi dediğimde genelde 2-3 saat arasında uyuyor.
Çok verim almadığını düşündüğümde 1 saate uyanıyor deli bi açlıkla.
Bu sıra mesela çok huysuz huzursuz 3 -4 saat hiç uyumuyor emiyor bırakıyor hiç verimli değil ardından uyuduğu uyku da kısa süreli oluyor.
Senin de şu anda sütün tamamen inmiş olabilir ve emme süreleri bebeyi rahatsız eden ekstra bi durum yoksa bu sebeple azalmış olabilir. Birkaç gün takip et bakalım

Hey maşallah gıcır gıcır 🤭🤭 kızımız büyüyor çok şükür ekimin sonu geldi be 🧿🥳

Biz de hep selfie 😂
Valla maşallah yine de giyinmeye ve makyaja fırsat oluyor mu 40 tan sonrası için heyecanlanabilir miyiz o zaman 🥹
Hep bi 40 tan sonra düzeliyor biraz diyorlar doğru mu ekim hanımcım deneyimlerinizi alabiliriz 😂
Bi de sizde 40 uçurma aktivitesi var mı biz de yapalım 😂 ben yine bilmez böyle şeyleri tabi 🤭

Kuzum dur lütfen
Bak her şeyi geçtim dinlenemezsen eğer sütün azalır. Benim o şekilde oldu. Dinlenmen lazım. Utanacağın hiçbir şey yok.
Yardıma desteğe gelebilecek kimse yok mu? Yükünü bi tık hafifletse 😞

Hayır tabi ki çünküüü bence artık kim ne ara müsait olursa o zaman fotoğraf eklesin 😁

Bu bebe günden güne iyice bana benzemiyo😂 bu gece de çıldırmalardayız prenses elinden gelse faça atacak 😂

Ev mi temizliyorsun 😂 lohusa depresyonu başka açıdan geldi sana sanırım 🤭

Kuzum ağız mendili, alt açma örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil ve pamuk, emzik, ne olur ne olmaz diye kaşık biberonun içine bi ölçek mama koydum ben. Yanımda taşıyorum.
Bi de sıcak su termosum var hala sıcak su tüketiyorum. Bebeye mama gerekirse de kullanmak için uzun süre dışarda duracaksak yanıma alıyorum.
Pişik kremi, serum fizyolojik filan attım ne olur ne olmaz lazım olursa diye.
Bir de birer giyim ekstra kıyafet koydum. Bi de müslin örtü var tabi ekstra.
60x90 Alt açma örtülerini 2 ye böldüm ziyan olmasın diye. O boyut da dışarıda yeterli oluyor zaten

O kremi bana da verdi ve aldım ama düzenli kullanmadım tabi. Masaj jeline bi bakayım. Şu meretlerin ucuzu da yok ki ya. ev de eczaneye döndü iyice 🙈

Canım hayırlı olsun aramıza resmî olarak hoşgeldin :)
Hastanede emzirme konusunda yardımcı oldular mı?
Emiyordur bence çok güçlü bi refleks ile doğuyorlar yavrular. Ve başta bebelerin midesi çok ufak oluyor doyuyor olabilir.
Mama konusunda bi şey diyemiyorum doktor daha iyi yönlendirir ama başlangıçta biberon kullanmamanı öneririm.
Bebeğim biz 40 dan sonra daha kötü olduk huy olarak ama 2 saat bile uyusa ben makyajımı filan yapıyorum çünkü ozaman iyice çöküyorum yanş 40 dan sonra huy gerçekten değişiyor birincisi daha çok ağlamaya başlıyorlar çünkü sesleri daha güçlü benimki reflü yatağının ucundan ayağınla destek alıp kendini atıyor kucağa aldığımda diyorım kızım sen daha 50 günlüksün 😂 anında cıngar kopuyor yani ilk doğduğunda mumya hallerini arıcaz😂 40 uçurma biz uzak bi eve gittik 3 eve gidilirmiş anaanne babaannede olurmuş sonra gelince işte yıkıcaksın biz bunları yaptık yoksaaaa neler yapan var😂

Kızlar sağdığınız sütü nasıl veriyorsunuz? Ben enjektörle veriyorum ama enjektörün ağzı geniş geliyor sanırım hızla çekince fışkırtıyor yarısı dışarı gidiyor sütün. Kaşık biberon kullanan var mı meme reddi yapıyor mu?

Kızlar doğurdum kakasını yapmış yoğun bakıma aldılar Şimdi doktor bilgilendirecek hemen çıkar inşallah bilgi veririm sonra 40 haftanın ilk gününde doğurdum Darısı sizin başına inşallah
Gözün aydınn, sağlıkla büyüt inşallah

Hiç bitmiş gibi hissetmiyorum.😂 linçlenmeyeyim diye duygularımı yazmadım 😂😂
😂😂 düzelecek be 😅
Cok sukur kuzum ikimizde iyiyiz 🧿

Siz nasilsiniz giremiyorum buraya umarim herkez iyidir dugalarim hepinizle herkeze hayirli kolay dogumlar saglikli bebisler diliyorum rabbimden 🧿🙏
çok şükür canımm 😍 amiin🙏🏻
Oooo bebe uyuduysa şimdilik tamam 🥲 memeye döndürme çabaları nasıl gidiyor hope um?
Bu araca nacizane rezene ile alakalı bir bilgi paylaşmak istedim:
Tesekkür ederim kuzum araştırcam. Humananın cayı var ondada rezene yazıyor. Ben bir yerde okumuştum rahatlatıyormus rezene tüketim amacımda daha çok oydu ama arastırcam
❤️ Canim benim merakta biraktim kusura bakmayin ne olur cocuklarla urasmaktan hic vakit kalmadi buraya cok sukur evdeyiz iyiyiz hepimiz kocaman bir aile olduk rabbimin izniyle darisi istiyen herkezin basina insallah 🙏 ❤️ 💕 💋 kocaman opuyorum hepinizi

Siz nasilsiniz insallah hersey yolundadir cabucak iyilesmen dileğiyle🙏🥰🥰

Bi sure giremezsem merak etmeyin iki cocuk biraz zor gibi gorunuyor su an benim icin alisma surecindeyiz oglum biraz kiskanclik yapiyor bebegi emziriyorum anne bende meme istiyorum diyor bebegi seviyorum anne benimde basimi oksa benide sev diyor allah yardimcimiz olsun insallah hepimizin ikisinede yetmek beni bi sure zorlayacak ama alisicaz mecbur 😁🤗
Toparlandık çok şükğr canım. Oda kücük napsın bir anda yeni bşr bebek annesi onunla sürekli. Sen biraz ikşye bölüncen ama alışırsınız insallah 🙏🏻🙏🏻

Normaldir diyelim o zaman daha ne yapacağız anlamadım ki :/

Onun dışında da önermediklerimi söyleyeyim bepanthol pişik önleyici hiçbir işe yaramıyo bence kimse almasın sudocrem bile geçirmiyo şuan pişiği tabi bunda baby turconun salak bezinin katkısı var gibime geliyo hem çiş taşırıyo hem pişik yaptı bezi değişcem
Canım ben Bepanthol baby ve sleepy bio natural kullanıyorum ıslak mendilde sleepy bio natural pişik olmadı

Epidural normal doğum oldu ama 3 dikiş var :(
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah

Çöktüm eşimle mama verdik uyudu şükür doymuyor demekki halim kalmadı ya gece uyumadım sütüm yetmiyor besbelli ağlamaktan da olan sütüm de azaldı göğüslerim yumuşacık hey allahım. 18 aylik bebekle beraber nasil başaracağım 😭 utanıyorum
Allah yardımcın olsun inşallah. Bende sütüm azaldı bence uykusuzluktan oluyor . Evet ilk başta biraz zor olacak ama insallah hızlıca atlatırsın

Inşallah hepimizin rahat kolay bol sütlü geçer bu süreci. Süt arttırmak için ne yapmalı ki?
Ben geceleri uyandığımda sağım yapıyorum 60 CC süt geliyor gündüz 5 CC bile gelmiyor bence dinlenince uyuyunca süt geliyor canım . Birde yemekle alakalı annem burdayken benim sütüm çok oluyordu çünkü su içmeyi falan hatırlatıyordu sürekli birşeyler yiyordum gerçi bebek biyudu belki de ondan şimdi gündüz mecbur mama takviyesi yapıyorum çünkü göğüslerim resmen boşalmış oluyor . Bol su hoşaf bende işe yarıyor . Birde benim göğüsler hep yarıldı acıdan azalıyor stres yapiyorum.

Kizlar gunaydin . Bebişi sabaha karsi gördüm ama hala koklayamadim onu. Yakında gelecek inşallah 🙃 4 kilo dogdu biraz dolgun tombik yusuf abrek :))). 1 numarali sleppy almistim. Bir buyugunu alin demis bir de 10 bez koymuştum. Dun 8. Bez kullanıyordu sadece 😃 o konuda da masallahi var. Tabi pislik ne kadar yuttu o da bilmiyorum şimdi sleppye baktim de 2 numara ile 3 arasında ne fer var biri 3 6 birinde 4 9 da ne yapayim bilemedim. 2 alcaz muhtelemen yine

Kızlar doğurdum kakasını yapmış yoğun bakıma aldılar Şimdi doktor bilgilendirecek hemen çıkar inşallah bilgi veririm sonra 40 haftanın ilk gününde doğurdum Darısı sizin başına inşallah
Çok geçmiş olsun canım. Aynı zamanda Allah analı babalı büyütsün. İnşallah tez zamanda kucağına alırsın 🙏

Ben geceleri uyandığımda sağım yapıyorum 60 CC süt geliyor gündüz 5 CC bile gelmiyor bence dinlenince uyuyunca süt geliyor canım . Birde yemekle alakalı annem burdayken benim sütüm çok oluyordu çünkü su içmeyi falan hatırlatıyordu sürekli birşeyler yiyordum gerçi bebek biyudu belki de ondan şimdi gündüz mecbur mama takviyesi yapıyorum çünkü göğüslerim resmen boşalmış oluyor . Bol su hoşaf bende işe yarıyor . Birde benim göğüsler hep yarıldı acıdan azalıyor stres yapiyorum.
Annem ilk 2 gün bizdeydi orda çok rahattım yiyecek içecek sorunum olmadi. Annem gitti onun üzüntüsü boşluğu bir de eşim işler için evden gittikçe 2 bebekle yalnız kalınca herşey sarpasardi. Bir de geçen sene doğum yapmıştım daha hani onun kalıntıları psikoloji izlerini de silmemişim demek ki bir anda kendimi bu ruh halinde buldum sürekli ağlıyorum. Bugün 5.gün kontrolü var kaç gram verdi sarılık ne durumda endişelerim tavan. Bir de kan uyuşmazlığı dediler iyice korktum.
Kizlar gunaydin . Bebişi sabaha karsi gördüm ama hala koklayamadim onu. Yakında gelecek inşallah 🙃 4 kilo dogdu biraz dolgun tombik yusuf abrek :))). 1 numarali sleppy almistim. Bir buyugunu alin demis bir de 10 bez koymuştum. Dun 8. Bez kullanıyordu sadece 😃 o konuda da masallahi var. Tabi pislik ne kadar yuttu o da bilmiyorum şimdi sleppye baktim de 2 numara ile 3 arasında ne fer var biri 3 6 birinde 4 9 da ne yapayim bilemedim. 2 alcaz muhtelemen yine
Geçmiş olsun canım maşallah minige. Hemen büyüyüp atilim yapacak demek ki. Hemen gelmek için uğraşıyor annesi.

Epidural normal doğum oldu ama 3 dikiş var :KK43:
Allah analı babalı büyütsün ♥️ Gözün Aydın 🙏
bende dr ma ahudu yaptagi cayini sordum. internette cok meshur. acilmaya yardim ediyormus vs.
Onermedi. kanitlanmis bir etkisi yok dedi. ufak calismalar var ama onlari kabul edemeyiz dedi.
Spice’ım evet hiçbir bitki çayı önerilmiyor neticede bu bitkilerin bir çoğu ilaç sanayinde kullanılıyor o yüzden bile içmemek lazım. Özellikle rezene ilk doğum yaptığımda ben de kullanıyordum. Sonra 1 sene önce kadar doğum yapan ve bilinçli bir anne olan bir gıda mühendisi bir arkadaşım uyardı bu konuda. Ben de kendisinden sonra araştırıp rezene içmedim bir daha.
Çok merak ediyorum P pembesakayik ı. Bu sessizliğin sebebi hayır olsun inşallah…
Tesekkür ederim kuzum araştırcam. Humananın cayı var ondada rezene yazıyor. Ben bir yerde okumuştum rahatlatıyormus rezene tüketim amacımda daha çok oydu ama arastırcam
Canım çok bilmişlik olarak algılama lütfen ama o human çaylarını da hiç önermiyorlar. Ben de o rahatlatma amacıyla kullanmıştım, sonra araştırmalara bakıp bıraktım. 😘

Canım benim kız 3700 kg sleepy 2 numara kullanıyorum. Sleepy biraz küçük sanki diğerlerine göre. 3 numara bile alabilirsin

Back
X