- 7 Aralık 2022
- 15
- 23
- 3
- 32
Oncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum sayfayi ama uye olmak konusunda hep bir kararsiz kalmıştım. Sizin yazdiklarinizi okuyunca çaresizliğinizi o kadar icten hissettim ki . Uye olup yalnız olmadığınızı soylemek istedim . 3 ekim 2022 dogumlu bir kızım var henuz 2 aylık, 4 bucuk yasinda da bir oglum var . Sizin yaşadığınız bu sürecin aynisini oğlumda yaşadım. Butun psikolojim alt ust olmustu, kendimi o kadar yetersiz hissetmistim ki tuvalete gitmek icin bile birilerine muhtactim . Dogdugu ilk gunden aglamaya başlamışti kolik bir bebekti ama kolik bebeklerin bile sakin olduğu bir an olurdu sanki benim oğlum da o zaman dilimi bile yoktu. Surekli agliyordu gazi cok oluyordu neler denedim ne gaz damlalari kullandim gaz masajlari ama hic biri tam anlamiyla rahatlatmadi . Eve hamak almıştık onda hizli hizli sallayinca susuyordu uyur gibi oluyordu durdugu an tekrar başlıyordu aglamaya,artik aglayinca bende oturup agliyodum annemde 3 hafta sonra birakip gidince benim bağışıklığım ve psikolojim iyice çöktü ve vucudumda minik minik noktaciklar cikmaya başladı hastaneye gittim kan verdim ve trombosit degerim 0 a dusmustu bir hafta once verdigim kanda 373 olan deger bir haftada sifirlanmisti 3 gun hastanede yattim trombosit takviyesi aldim kanser ihtimalini düşünüp arastirdilar kucagimda 20 gunluk bebeğimle hayatimin en zor zamanlarini gecirdim uzun bir sure kortizon tedavisi gördüm ve sebebini bulamadilar tamamen doktorum psikolojik olduğunu soyledi . Gercekten de psikolojikti kaldiramadim yetemedim çocuğuma susturamadim hayallerim boyle degildi çünkü bir bebeğe bakmanin bu kadar zor olduğunu hic hayal etmemistim gece gündüz formlarda geziyordum benimle ayni kaderi yasayan insanlar varsa belki cozumu vardır diye . Nasil bir cocuk yarim saat durmaz ya diyordum yemek yapmak bir kenara dursun hazir olan yemegimi bile ancak emzirirken tek elle yiyordum . Bu sürecin tek caresi zaman lutfen sabirli olun ve gecicek oldugunu bilin kendinizi yıprattıkca hem kendi sağlığınıza zarar veriyorsunuz hemde sizin stresinizden bebeğiniz etkileniyor. Eminim ileride cok uslu sizi hic yormayan bir cocuk haline gelicek . Benim oglumun bebekliğini bilip su an goren herkes bu cocuk nasil bu kadar sakinlesti hayret ediyorlar . Sizide guzel gunler bekliyor bu gunlerinizin mukafatini ileride alicaginiza eminim siz yeterki inanin.Aynen öyleyim, wc ye gitmiyorum sabahtan beri, kucağımda hoplatıp konuşursam susuyor, sırtım felç şu an. Sabah 8 de yıkadım, bacak hareketleri yaptık, gaz masajını yaptım, bir sürü de çıkardı gaz. Bir tek anasonu denemedim, çocuk ağlamaktan su içinde kaldı, doktoru damlalara devam edin yazdı. Ama ben hiç iyi değilim, yalnız kalmak istemiyorum bebekle artık. Eşim işe gitti annem zaten gelmez, çok çaresizim. 1 gün daha dayanacak gücüm kalmadı.