• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Bezin ön kısmı dolu orta kısmı boş resmen,çiş her yerde .A dan Z ye her şey değiştiriliyor bizde ama nerdeyse her bezimiz bu şekilde .
Canım bebişinin kilosu ne kadar. Bende her bezde olmuyor günde bir kez falan. Belki daha da küçükse irileştikçe tam sarar.

9. gününde hala göbek bağı düşmeyen var mıydı ya. Kendisi gibi göbeği de bekletiyor😂

Kızlar vajinal doğum yapanlara iki sorum var. Doktorlarınız karın için korse dışında bir şey söyledi mi? Bir de kabızlık problemi yaşıyor musunuz? Bende kıvam olarak kabızlık ya da tuvalette zorlanma yok ama çıkış sıklığım çok az. 9 günde 3 kere çıktım sanırım. Çok az yiyorum iştahım azaldı ondan mı yoksa kabızlık mı bilmiyorum. Doktorum kabız olmamaya çalış sıvı beslen demişti.
yaşandı :( herşeyi denedim en son çareyi fitilde buldum 😅

bugün soru sorma günüm anlaşılan.
Kızlar yavrunuzun baş çevresi kaçtı doğduğunda?

Ayyy çok kötü birşeymiş acile gittim antibiyotik yazdı o memeden emzirme sağım yap dedi dediklerinizi de yapıcam inşallah geçer ama masaj yapamayacak kadar ağrıyor napıcam bilmiyorum. Allah kimseye yaşatmasın lütfen 2-3 saate bir emzirin ve sağım yapın ben biraz aksattım :(
Çok geçmiş olsun evet ben de bi kez üç saat uyumuştum ilk eve geldiğim geceler yorgunluktan. O üç saatte birden tıkanma olmuş bi uyandım ağrılarla yumrularla. Ağrıyı lahana kesti benim kesinlikle yap canım

Çok geçmiş olsun evet ben de bi kez üç saat uyumuştum ilk eve geldiğim geceler yorgunluktan. O üç saatte birden tıkanma olmuş bi uyandım ağrılarla yumrularla. Ağrıyı lahana kesti benim kesinlikle yap canım
Peki o memeyi bebişe veriyor muydunuz ? Yumru var şuan elime geliyor acılı ve sert kıpkırmızı. Tamamen ne zaman geçer tahmini :(

Kızlar 2 saatte bir iki memeden toplam 30-40 ml civarı sağıyorum. Direkt emziriyorum aslında ama yeterli beslenmediğini düşündüğüm için sağıma geçtim. Bu sütü nasıl artırırım. 9 günlük bebeğe bu süt yeterli mi😭

Kızlar 2 saatte bir iki memeden toplam 30-40 ml civarı sağıyorum. Direkt emziriyorum aslında ama yeterli beslenmediğini düşündüğüm için sağıma geçtim. Bu sütü nasıl artırırım. 9 günlük bebeğe bu süt yeterli mi😭
Canım ben humana tea ve bestlak kullanıyorum özellikle bestlakın aşırı etkisi olduğunu düşünüyorum. İnşallah bol bol artar sütün ml bilgim yok ama çiş kaka takibi yaparak da anlarsın onu

Canım bebekten bebeğe değişiyormuş. Benimki yoğun bakımdayken öğünde 60 ml alıyor demişlerdi. Onlar da her ağlayışında veriyordu muhtemelen. Ama daha büyük olup 20 ml alan da var demişlerdi. Burada sütün yetmesi idrarlı bezle ölçülüyor. Say bakalım günde altı tane çıkarsa doyuyormuş. Zaten yeterli beslense de sağmak gerekiyormuş sütü artıran en önemli şey tam boşalması yani her emzirmeden sonra sağıp boşaltmak. Ben bir de hümana çayı içtim başlarda şimdi de aklıma geldikçe

18. Günüm bugün -10’dayım daha da gitmesi lazım. Senin nasıl? Bir de Epizyo dikişin var mı?
Ben de -10’dayım çok iştahsızdım çünkü. Şimdi daha iyi yemeye az az başlıyorum sabitlenir herhalde. Epizyom yok. doktora yalvardım kesin de çıksın diye ama kendisi epizyosuz doktor diye nam salmış kariyerini feda etmedi😅

Kızlar size kendi deneyimimi aktarayım, bebişim doğduktan 1 hafta sonra olan kontrolde doktor bebeğin bezini kontrol ettiğinde idrarında turunculuk gördü, hemen günde kaç bez kirlendiğini sordu tabi biz de hiç saymamıştık. Meğerse beslenememesinden susuz kalmasından şüphelenmiş. O sırada sarılığı da vardı, hemen kan alıp baktılar susuz kalmamıştı şükür ama sarılık geçsin diye korkudan sık emzirmeye çalıştım hatta göğüslerim yara olup kanadı o hafta. Yani demem o ki günde kaç bez kirlendiği sütün yeterli olduğunu ya da olmadığını gösteriyor anladığım kadarıyla.

Kızlar size kendi deneyimimi aktarayım, bebişim doğduktan 1 hafta sonra olan kontrolde doktor bebeğin bezini kontrol ettiğinde idrarında turunculuk gördü, hemen günde kaç bez kirlendiğini sordu tabi biz de hiç saymamıştık. Meğerse beslenememesinden susuz kalmasından şüphelenmiş. O sırada sarılığı da vardı, hemen kan alıp baktılar susuz kalmamıştı şükür ama sarılık geçsin diye korkudan sık emzirmeye çalıştım hatta göğüslerim yara olup kanadı o hafta. Yani demem o ki günde kaç bez kirlendiği sütün yeterli olduğunu ya da olmadığını gösteriyor anladığım kadarıyla.
Evet rengi de önemli. Bizde renginden şüphelenip kan aldılar enfeksiyon tespit ettiler

Back
X