2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Benim de ev dandini. Yemek yapmayı bırak bugün kahvaltıyı bile bir buçuk saatte yaptım. Bir çay sallamıştım termosa koydum onu da bi sıcak çay içebildim.

Dün kızlar yazmış rutinlerini ne güzel bebekler ana kucağında duruyor diye düşündüm. Benimki en fazla on dakika durur ağlamaya başlar. İlla kucakta gezecek. Kollarım belim koptu oyalamak için haftalardır. Düzelecek büyüyünce bugünler de geçecek diye bekliyorum. Bir saat uyur uyanır kucak ister. İşte alt değiştirmeydi emzirmeydi derken 15 20 dk geçer, kalan zamanda kucakta gezecek, sallanacak oyle oyalanacak. Evi uyurken de toplayamıyorum çünkü en ufak sese uyanıyor. Emziği ağzından çıkıyor uyanıyor. Hep başında bekleyip pışpışlamak gerek. Hoş zaten kucağımda uyutuyorum, şanslıysam bırakabiliyorum, değilsem uyanıyor tekrar kucakta uyuyor. Zor günler.

Benim de ev dandini. Yemek yapmayı bırak bugün kahvaltıyı bile bir buçuk saatte yaptım. Bir çay sallamıştım termosa koydum onu da bi sıcak çay içebildim.

Dün kızlar yazmış rutinlerini ne güzel bebekler ana kucağında duruyor diye düşündüm. Benimki en fazla on dakika durur ağlamaya başlar. İlla kucakta gezecek. Kollarım belim koptu oyalamak için haftalardır. Düzelecek büyüyünce bugünler de geçecek diye bekliyorum. Bir saat uyur uyanır kucak ister. İşte alt değiştirmeydi emzirmeydi derken 15 20 dk geçer, kalan zamanda kucakta gezecek, sallanacak oyle oyalanacak. Evi uyurken de toplayamıyorum çünkü en ufak sese uyanıyor. Emziği ağzından çıkıyor uyanıyor. Hep başında bekleyip pışpışlamak gerek. Hoş zaten kucağımda uyutuyorum, şanslıysam bırakabiliyorum, değilsem uyanıyor tekrar kucakta uyuyor. Zor günler.
Canım seninle aynı durumdayım. Rutin diye bir şey yok. Ya memede ya kucakta uyur yatağına koyunca geçen özellikle dakika tuttum, 4 dakika sonra uyandı. O 4 dakikada ancak tuvalete gidebilmiştim. Sürekli kucak istiyor, ne ana kucağı ne çingene salıncağı hiçbir şeyde durmuyor. Önceden emzirirken kahvaltı edebiliyordum artık memede durmuyor ayakta emmek istiyor bunu da anlayabilmiş değilim gazı mı oluyor diyorum ama gaz da çıkmıyor. 3 aya da 2 hafta falan jaldı hemen hemen ne zaman rutin oluşturacak bu bebekler anlayabilmiş değilim. Geçen de yazmıştım buraya, her geçen gün, çok şükür bir gün daha büyüdü, diyorum artık.

Kaç gün yapamadı canım? Ben 8 gün bekleyebildim, fitil koydurdum. Ben bırakacağım sanırım ya.
7 gün yapamadi canim. Dr a sordum kac gine kadar yapamamasi normal diye 3 gun dedi. Internette 10 gune kadar normal diyordu. Cok üzüldüm yavruma keske kendi yapabilseydi insallah devam eder yapmaya. Her aksam masaj yapacagim artik duzenlj olarak

Kızlar Mehmet her kaka yapacağında ağlıyor hergün aynı asla geçmiyor bunun için hangi doktora götürmem gerekiyor 🥹 Çok üzülüyorum haline artık geçer dedim ama geçmiypr kabızlık yok

Hanımlar selam. İki gündür memeye yapışık benimki dün yazmıştım. Ayrıyetten gece uykusu hariç gündüz ve akşam uyumuyor. Gözlerini ve yüzünü kızartana kadar ovuşturuyor. Bu uykusuzluktan mı alerjiden mi. Büyük kızım çok yapardı her besin denemesinde aynı böyle olurdu. Şu kan olmasa gerçekten herseyi bırakacağım. Çocuk iyice hassasiyet geliştirdi herşeye. Ben zaten hiç birşey yemiyorum. Güvenli menüyü bulamadım tam olarak ki bazı semptomlar aynen devam. Genel anlamda huysuz bi bebek olmadığı için de konfor alanımı terk edip yeni besin eklemiyorum. Eylül annelerine bakıyorum gazı olanlar huysuzluğu olanlar hep geçti. Bize aylarca belki bir iki yıl diyet yolları. Hayır bir de işe yarasa. Neyi yapsam öbürü doğru gibi geliyor bana 😪 Yardım lütfen..

Ben yazmışım gibi 😪 göz yüz ovuşturms bizde de var. Ben uzun zamandır diyetteyken geçmiyor bu. Neyden kaynaklanıyor çözemiyorum bi türlü. Dediğin gibi güvenli bi menüden emin olsam tek tip beslenmeye razıyım ben de.
Yediklerinizi yazıyor musunuz? Biraz yardımı olur bence

inanın bnmkide gözünü yüzünü okdr ovuşturuyorki kendime kızdm yenı dr. a gttm neden sormadım diye. hatta bazen dık tutunca kıyafetime bile sürtüyor. ama bizmkinin alerjık olduğunu düşünmüyorum çok şükür. abisi alerjıkti acaba besin değilde toza karşı mı var bilmiyorum.

Kızlar benimki de yüzünü ovuşturuyor sürekli. Artık zarar veriyordu, ben de çorap geçiriyorum ellerine. Bu hafta da buğdayı yasaklılar arasına koydu doktor. Çünkü geçen hafta beyaz ekmek yemeye başladığımda yüzünde kırmızı çok minik döküntüler oldu. Bakalım nereye gidecek bu alerji durumu.

Ev dandini. Kız en fazla 10 dk uyuyo. Kişisel bakım falan hak getire. Üzerine emmiyo. Sağım yapacak vakit yok. Annemle aynı şehirdeyiz ama gelemiyo. Bebek ağlıyor ben ağlıyorum. Allahtan iyi geliyor ağlamak. Kendime gelip döngüye devam ediyorum.

Not: süt sağma makinesi alacak olan veya yakını alacak olan varsa lütfen söylesin. 500/1000 lira versinler memeye takılan kablosuz sarjlilardan alsınlar. Ne rahatlikmis. Bebeğe bakarken iş yaparken bile kendiliğinden hooop bitiyor. Bilseydim ondan alırdım
ah kuzum balkonunuz fln varsa arada balkona cik hava al, bebeginide giydir skica. Ikinizede iyi gelicektir.
Ben bazen cami acip kucagimda bebegimle duruyorum 5-10 dk.

Ben de o kablosuz makinadan var . baya guzel. Sadece alicaklar olanlar, motor gucune dikkat etsinler. prize takilanlarla ayni gucte olsun ki guzel sagim yapsin.
Bir de sut arttirmak isteyenlere ilk 3 ay veya ana makina oakrak onlari onermiyorlarmis ama ben fise takilandan da kablosuzdan da ayni miktarda sut sagiyorum. o yuzden kullaniyorum ara ara.

gecen disarda isim vardi, donuste araba surerken taktim , eve gelene kadar cok guzel sagim yaptim yolda 🙈
o hangi makıne bn lansınoh aldım 700e bilseydm ondan alırdm işe başlamadan süt stoklardm
sat lansinoh u canim , zaten az kullanilmis temiz bir pompa, kesin alan olur. Eger site izin veriyorsa Ocak , subat annelerine yaz , kesin alan olur 🙈
Kesinlikle bu o kadar doğru ki. Blw yapıp tatları tek tek alsın, neyi ne kadar yiyeceğini kendi tayin etsin deyip kararlarına saygı duyabileceğimi zannettiğim kızım şuan beni parmağında oynatıyor. Hayatında salçalı domatesli tencere yemişliği yok ne yazık ki. Böyle karara saygı maygı duyamıyorum 😅
Aynen eski usul 5.ayda tam gaz devam 😊

aynen yapanlara saygım sonsuz ama bu sefer ben yokum 😀

ay kizlar benim ilk cocugum ve blw yaparim diyordum. onermiyor musunuz ? musait oldugunuza da anlatir misiniz neden onermediginizi . daha hic uzerine okumadim, video fln da izlemedim hic bilmiyorum nedir ne degildir

7 gün yapamadi canim. Dr a sordum kac gine kadar yapamamasi normal diye 3 gun dedi. Internette 10 gune kadar normal diyordu. Cok üzüldüm yavruma keske kendi yapabilseydi insallah devam eder yapmaya. Her aksam masaj yapacagim artik duzenlj olarak
Bizimki de 10 güne kadar normal dedi, ama 8 gün oldu diyince ooo çok olmuş dedi. Kayısı mı kaynatsam diyorum içsem, ama gaz yapar diyen de var. Protein diyetindeyim patates ve pirince yüklendim, onlar da kabız yapıyormuş. Bu çocuğun kabız olmaması ve gazı olmaması için ne yemeliyim deliricem

Kızlar hem gaz yapmayacak olan hem de kabızlığa iyi gelen bir şey söyleyin nolur, ne yiyeyim ne içeyim??? kızım en kötü gününü geçiriyor, hem kabız 5 gün oldu yine, hem de gazdan ağlayarak uyanıyor hala ağlıyor, toplasak 3 saat uyumadı yavrum iki gündür delirmek üzereyim 😭😭

Vallahi birçok kullandığımız şeyler kimi bebeğe yarıyor kimine yaramıyor. Gaz mevzusu için biogaiya yı öneren ve memnun olan çok ama Asaf a kullandığımda resmen çığlık atarak gazını çıkarıyor ve yatakta kıvrandırıyor resmen. O yüzden kullanmadım ben. Belki sizin minnoşta ta öyle bir yan etki yapmış olabilir 🤔
Aynen kullandıktan sonra kaka yapmadı, acaba subsimplex i de bıraksam mı. Sonuçta yne aynıyız, değişen bir şey olmadı, sadece uyutuyor biraz sanırım, çok kararsızım

Sizin bebeğiniz kolik olduğu için kabız olabilir bunlar kabız yapmaz diye düşünüyorm çünkü probiyotik bağırsak düzenleyici yani :/ kabızlık için bebeğe her gün bi çay kaşığı zeytin yağı verin sindirimini kolaylaştırır yogun bakımlarda bile bebeklere veriliyor
Doktoruna söyledim zeytinyağını, çok kızdı, karaciğer değerlerini fırlatacaksınız diye, hoş son gidişim o doktora güvenmiyorum ama onu dedi ya yapamam şimdi 😬

Kızlar geçen günlerde yazmıştım Asafın ateşi geçmeyince kan tahlili yapıldı ve temiz çıktı şükür. Ama hafif kansızlık varmış ve bunun için doktor demir eksikliği damlası yazdı. Demir için damla vs. Kullanmaya başlayan var mı bebişlerinizde ?

Kızlar hem gaz yapmayacak olan hem de kabızlığa iyi gelen bir şey söyleyin nolur, ne yiyeyim ne içeyim??? kızım en kötü gününü geçiriyor, hem kabız 5 gün oldu yine, hem de gazdan ağlayarak uyanıyor hala ağlıyor, toplasak 3 saat uyumadı yavrum iki gündür delirmek üzereyim 😭😭
Canim bol marullu salata ve ispanak yemegi yiyebilirsin. Ben de jep kati yiuecekler yedim belki se ondan oluyordur. Bugun ispanak yaptim

Gece 11 den sabah 8 buçuğa kadar uyumadım, yavrum yarım saat uyuyor, bağıra bağıra uyanıyor. Masaj, ıkındırmayla gazları çıkarıyor, bazen çıkaramıyor sızıyor, sonra tekrar viyak viyak ağlayarak uyanıyor. Dayanamıyorum onu uykulu halde öyle görmeye. kGece 1 de yatsak havalara uçarım sevinçten sanırım :KK43:
Gaz damlalari ise yaramiyor mu

Back
X