Kızlaaar 6 cm açıklıkla normalden sezaryene dönen doğum hikayemle geldim
Hastaneye 4 cm açıklıkla geldim, gece evde kasılmalardan duramayınca acile geçtik, açıklık 6 cm ama yeterli kasılma yoktu.
Sabaha kadar bekledik ama kasılmalar malesef çok şiddetli olamadı, doktorum her seferinde çatı muayenesi yaptı, ebe yaptı, nöbetçi doktor yaptı. Hepsi doğumu tetikledi ama kasılmalar artmadı, suni sancı aldım. 1-2. Aşamaya dayandım ama 3. Dozda artık şiddet arttı titremeye başladım çok zordu. Kimse yaşamasın.
Benim kasılmalar yine artmadı ama bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başladı, 90’lara indiğini söylediler sonrasında.
Amniyon sıvısı patlatılmış ve bebeğin suyu da sarıya dönmüş.
Doktorum son muayenede pelvis orta kemiğimin dar olduğunu bebeğin başının geçmesinin biraz zor olduğunu söyledi yukarıdaki durumlar da yaşanınca sezaryene alındım.
Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım ama hepimiz gibi dikiş ağrıları ile bebeğin bakımı zor oluyor. Annem kayınvalidem eşim destek oluyor ama dün gece inanılmaz zordu ve çok ağladım biz bu bebeğe nasıl bakacağız çok ağlıyor diye
Hepsi normal kendimde anormallik görmüyorum, bugün daha iyiydi mesela, kendim unutabildik şimdi uyuyor. Süt de geldi inşallah devamında gelir, ebe normal doğum süreci yaşadığım İçin sütün erken geldiğini söyledi. Umarım güzelce beslenebilir bebeklerimiz. Sürekli emmek istiyor memelerim acımaya başladı gümüş kapak kullanıyorum nemli olması iyi hissettiriyor.
Benim hikayem böyle güzel annelerim, şimdi doğum yapan arkadaşlarımı çok daha iyi anladım. Evet çok güzel ama bir hayli de zorlu bir yol, Allah yardımcımız olsun