2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet canım 11+5dim son gittigimde.ikili testten hiç bahsetmedi ama heralde yapar banada süpriz olcak 😁
Arada sizin topige bakiyorumda burdan degilim :) 12. hafta yada en son 13. haftada ikili test yapilmak zorunda doktorunuz nasil olurda atlar böyle önemli bir konuyu? Ogluma hamileyken trden arkadaslarim var onlarda benimle ayni zamanda hamileydi hepimiz 12. haftada yaptirmistik testi hatta benim oglum o zaman bir hafta buyuk cikmisti 13 haftalik olmustu. 14 hafta civari yapilan testler yaniltici olabilir kan alma kismi degilde, burun kemigi ve ense kalinligi olculuyor onlar. Saglikla kicaginiza alin🤲

Arada sizin topige bakiyorumda burdan degilim :) 12. hafta yada en son 13. haftada ikili test yapilmak zorunda doktorunuz nasil olurda atlar böyle önemli bir konuyu? Ogluma hamileyken trden arkadaslarim var onlarda benimle ayni zamanda hamileydi hepimiz 12. haftada yaptirmistik testi hatta benim oglum o zaman bir hafta buyuk cikmisti 13 haftalik olmustu. 14 hafta civari yapilan testler yaniltici olabilir kan alma kismi degilde, burun kemigi ve ense kalinligi olculuyor onlar. Saglikla kicaginiza alin🤲
Hoşgeldin canım 🤗Bu hafta son hafta diye biliyorum.bnde hiç sormadm ama yapılmasada neden demem sanırım.kararsızdım zaten sormamakta işime geldi galiba 😊perşembe günü gidecegim bakalm ne olucak.sagolun sizde saglıkla kucagınıza alın 🤗

Sadece sosyal medyada değil tabi çevrede de çok var böyle tipler. Nedense kendilerini çok önemli biri sanırlar, her dedikleri olacak her şeyi yapacaklar elleri sıcak sudan soğuk suya girmeyecek. Bilseler bile bilmiyorum ayağına yatarlar temizlik vs.
Akillarindaki tek şey insan çatlatmak :) resmen böyle tip bi insanın ağzından duydum da ondan diyorum:)
Hiç düzelmezler gerçekten sadece çocuğa çok üzüldüm
Bazıları lafta derler ya ondan işte.
Evlilik zor işken bir de çocuğun sorumluluğu apayrı olay. İyi bir ortamda büyümeyecek bir cocuk dünyaya getirilmemeli.
O doğmak istemedi biz onu dünyaya getirmek istedik ve nasıl bir psikolojik ortam yaratıyorlar inanılmaz.

Selam kizlar! Cuma gunu test yaptiracaktim sanirim Turkiye de ikili test olarak geciyor. Almanya da mecburi bir test degil, 35 yas ustu isen riskin artiyor, dilersen yaptirabiliyosun. Gectigimiz cuma test icin kan bile aldirmaya gittim ama az once arayip iptal ettim. Bebegim her halikularda hosgelip sefalar getirecek. Allahin izni ile insallah saglikli hayirli evlatlar sahibi oluruz insallah, doktor simdi yuksek bir risk soylese (down sendromu icin) tum hamileligimi uzgun gecirecegim..
test gunu yaklastikca tereddutlerim artinca vazgectim. haricinde sukur iyiyim, ogluma ufaktan anlatiyoruz artik bir kardesinin olacagini. Tam idrak ettigini sanmiyorum ama biseylerin degisecegini hissediyor sanirim..:KK200:

bu arada soyle kabaca bi okudum, hersey yolunda gibi gorunuyor cogunuzda masallah. Mide bulantisi yasayanlar insallah en kisa zamanda toparlar. :KK200::anneadayı:

cinsiyetlerde belli oluyor ufaktan, Rabbim herkesin gonlune gore versin insallah!

Hoşgeldin canım 🤗Bu hafta son hafta diye biliyorum.bnde hiç sormadm ama yapılmasada neden demem sanırım.kararsızdım zaten sormamakta işime geldi galiba 😊perşembe günü gidecegim bakalm ne olucak.sagolun sizde saglıkla kucagınıza alın 🤗
Hosbuldum 🥰 canim tabiki herkesin kendi karari nihayetinde ona asla birsey demem, ne gelirse Allah’tan basimizin ustune ama doktorlara nedense deli oluyorum böyle islerini dogru yapmadiklarinda. Isvicredeyim mesela benim doktorum bana sormadi oneride bulunmak yada bulunmamak gibi birsey yapmadi haftasi geldiginde hangi test varsa mutlaka yapiyorlar cunku yapmak ve bizi bilgilendirmek zorundalar sonrasinda bir sorun olursa dava acma hakki doguyor. Sadece bilgilendirip sorarlar gerisine kendiniz karar verirsiniz bebegin anne babasi olarak. Bundan dolayi nasil söylemez diye azicik kizmis olabilirim🙈 kimse kötü olsun istemem bütün bebeklerimiz saglikla eli ayagi tam gelsin dünyaya tek dilegim bu. Biraz kuralciyim galiba ben görünce yinede söylüyorum sonra aklinizda kalmasin zamani gecmesin diye

Hosbuldum 🥰 canim tabiki herkesin kendi karari nihayetinde ona asla birsey demem, ne gelirse Allah’tan basimizin ustune ama doktorlara nedense deli oluyorum böyle islerini dogru yapmadiklarinda. Isvicredeyim mesela benim doktorum bana sormadi oneride bulunmak yada bulunmamak gibi birsey yapmadi haftasi geldiginde hangi test varsa mutlaka yapiyorlar cunku yapmak ve bizi bilgilendirmek zorundalar sonrasinda bir sorun olursa dava acma hakki doguyor. Sadece bilgilendirip sorarlar gerisine kendiniz karar verirsiniz bebegin anne babasi olarak. Bundan dolayi nasil söylemez diye azicik kizmis olabilirim🙈 kimse kötü olsun istemem bütün bebeklerimiz saglikla eli ayagi tam gelsin dünyaya tek dilegim bu. Biraz kuralciyim galiba ben görünce yinede söylüyorum sonra aklinizda kalmasin zamani gecmesin diye
Demek istedigini çok iyi anladım canım.persembe günü gittigimde mutlaka söylicektir.haber ederim neler oldugunu 🤗

Bazıları lafta derler ya ondan işte.
Evlilik zor işken bir de çocuğun sorumluluğu apayrı olay. İyi bir ortamda büyümeyecek bir cocuk dünyaya getirilmemeli.
O doğmak istemedi biz onu dünyaya getirmek istedik ve nasıl bir psikolojik ortam yaratıyorlar inanılmaz.
Aynen öyle çocuk yaparken insan maddi psikolojik her türlü kendini yoklamalı zaten. Gelişine çocuk yapıyorlar
Yine de dua edelim inşallah yaptığı yanlışın farkına varır bi an önce

maviss_34 maviss_34 tatlim listeye baktimda, benim tahmini dogum tarihimde 25-08 yaziyor ama olmasi gereken 19-9. Gec dollenme :)))
Canim uygulamadan hesaplayıp yazdım hepsini Allah nasip eder de günlerimiz netlesince düzenleme yapacağım hepimize🥰

Kızlar merhaba sonunda randevu buldum Zeynep Kamil Hastanesi'ne fakat 11+5 de oluyor bakarlar mı sizce 12. Hafta için özele mı gideyim ne dersiniz ?

Merhabalar ben kontrolden çıktım. Şükür bebeş çok iyi çok hareketliydi bildiğin içerde yüzüyordu bize el salladı babasıyla cinsiyeti göremedi dr muz ama önümüzdeki hafta içi nifty için kan ver dedi. Yeni bir test çıkmış nifty fast galiba ya da nifty rapid olanilir sonuç 5-6 günde çıkıyormuş. Bu arada foto ekliyorum sizce cinsiyet ne olur?

Eklentiler

• 2980765E-1402-43F9-89F1-445B565E255A.webp
    2980765E-1402-43F9-89F1-445B565E255A.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 81
Arkadaslar merhaba 12+2 haftaligim 35 yasindayim iki kaybim(kan pihtilasmasindan kaynakli) yasayan 4 yas bir evladim var ve 4. Gebeligim. Cuma gunu randevum var muhtemelen ikili tarama testi isteyecekler sahsen yaptirmak istemiyorum kizimda yuksek risk cikti ve hamileligim yeterince riskliyken dahada kotu hale geldi yastan oturu risk artiyormus malesef 32. Haftada erken dogum yaptim 1 5 ay kuvozde kaldi rabbime sukurler olsun evladim cok saglikli cok akilli. O testlere inanmiyorum bu gebeligimi de olumsuz dusuncelerle gecirmek istemiyorum yaptirmanin mecburiyeti var mi acaba

Arkadaslar merhaba 12+2 haftaligim 35 yasindayim iki kaybim(kan pihtilasmasindan kaynakli) yasayan 4 yas bir evladim var ve 4. Gebeligim. Cuma gunu randevum var muhtemelen ikili tarama testi isteyecekler sahsen yaptirmak istemiyorum kizimda yuksek risk cikti ve hamileligim yeterince riskliyken dahada kotu hale geldi yastan oturu risk artiyormus malesef 32. Haftada erken dogum yaptim 1 5 ay kuvozde kaldi rabbime sukurler olsun evladim cok saglikli cok akilli. O testlere inanmiyorum bu gebeligimi de olumsuz dusuncelerle gecirmek istemiyorum yaptirmanin mecburiyeti var mi acaba
Mecburiyeti yok benim dr um ikili test yapmadı ama ense kalınlığını ölçtü gayet iyi dedi. Benimde yaş 41 zaten test yaparsa risk yüksek çıkacağı için biz direkt genetik test yaptıracağız

Çok iyiymiş o zaman gerçekten çünkü Almanya'da olup 1 2 ay sonrasına alabiliyoruz sırayı diyen çok olmuştu
Hersey istediğin gibi gitsin insallah🥰
Hollanda gerçekten iyiymiş. Almanyanın sıkıntısı insan çok hastane az sanırım. Ebeyi doktoru hastaneyi doğum sonrası çocuk doktorunu kendimiz seçmemiz gerekiyor ve hemen hamileliğin başından aramak gerekiyormuş çünkü dolu her yer. Ama iyi bir doktor bulursan randevular güzel geçiyor. Diğerleri de dışarıdan ebe bulabiliyorsunuz ya da hastaneden, ben hastaneye kaydolup oradan bir ebe seçeceğim daha kolay. Ama dışarıdan ebe bulursanız doğumdan sonra 10 gün eve geliyor emzirme yardımı bebeğin kontrolü falan. Ama mesela benim evim biraz merkeze uzak diye ebeler kabul etmedi, ben o imkandan muhtemelen yararlanamayacağım

Aynen öyle çocuk yaparken insan maddi psikolojik her türlü kendini yoklamalı zaten. Gelişine çocuk yapıyorlar
Yine de dua edelim inşallah yaptığı yanlışın farkına varır bi an önce
Çok çirkin bir hal aldı boşanırlar kesin. Farkına varsa bile kendine bakamıyor daha çocuk 40 ona kadar annemde kalıcam ben bakamam dedi 60 ı geçti hala didişip duruyorlar ben döneceğim deyip uzlaşmak yerine

Hollanda gerçekten iyiymiş. Almanyanın sıkıntısı insan çok hastane az sanırım. Ebeyi doktoru hastaneyi doğum sonrası çocuk doktorunu kendimiz seçmemiz gerekiyor ve hemen hamileliğin başından aramak gerekiyormuş çünkü dolu her yer. Ama iyi bir doktor bulursan randevular güzel geçiyor. Diğerleri de dışarıdan ebe bulabiliyorsunuz ya da hastaneden, ben hastaneye kaydolup oradan bir ebe seçeceğim daha kolay. Ama dışarıdan ebe bulursanız doğumdan sonra 10 gün eve geliyor emzirme yardımı bebeğin kontrolü falan. Ama mesela benim evim biraz merkeze uzak diye ebeler kabul etmedi, ben o imkandan muhtemelen yararlanamayacağım
Bu imkanı devlet sağlıyor . Ebe nasıl gelmem diyebiliyor ki.

Back
X