Çok haklısınız.Ben duyurmadım ve hiç de duyurmayı düşünmüyorum. Ben 6 yıllık evliliğimde sürekli tüp bebek tedavisi gördüm ve bu süreçte gebe kalan arkadaşların paylaşımı beni çok üzüyordu. Tabii ki onlar adına çok sevinirdim ama kendi durumuma da üzülüyordum ne yalan söylim. O yüzden hala bebeği olmayan arkadaşlarımı üzmemek adına paylaşmayı düşünmüyorum. Ne şimdi ne de doğumdan sonra. Zaten yakın çevrem ve arkadaşlarım biliyor yeter
Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum. Düşük yaşadığım dönemde arkadaşlarımın gebelik haberleri gelirken sanki inadına yapıyorlarmış gibi gelirdi.. halbuki öyle değil herkes kendi sevincini paylaşıyor ama ne bileyim insan hassas oluyor o dönemde.
O zaman kendime söz vermiştim ben sevincimi bu kadar ayan beyan yaşamayacağım diye.
Hamile ya da bebeği olan arkadaşlarımla bu konuyu rahat konuşuyorum mesela ama onun haricinde çok dikkat etmeye çalışıyorum sosyal medya dışındaki özel hayatımda da.
Birinin mutluluğu bazen birini incitiyor, onlar adına sevinip kendi adına üzülmenin ne demek olduğunu bu olayda tecrübe ettim ben.
İnsan bu duygu kendine özel kalsın istiyor hep, ben öyleyim şu halde.