• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Canım hiperlaktasyona baktımda bndende cok süt akıyor öksüürtüyor kızımı sürekli tekiyle emzirirken digeri akıtıyor .bugün banyoda 2 dk üstümü değiştiricektim şıp şıp yere damlıyor sürekli.gögüs kalkanı kullanıyordum içi asırı doluyordu sabah kadar heryer ıslanıyor.gögüs pedi koymak zorunda kaldım dedign gibi önden sagım yapıyoruum ama gene aynı.Çaresi nedir bilemedim 🙄
Bu annemin aradığı emziren kadın 😀 birini emzirirken diğerinden süt akıyorsa sütün boldur der dururdu annem 😀 bende çok az olurdu böyle bir durum. Maşallah diyelim sütüne. Doktoruna bir danış belki bir çözüm önerisi vardır ya da emzirme pozisyonu önerebilir

Canım 2 günde biberona alıştı ben çok çaresiz kalınca amacım 1 2 kere vermekti sadece. Ama hastanede bile saçma sapan insanlar denk gelince bu duruma geldik. Hastanede ebe daha doğalı 2 saat olmuş çocuğa hiç beni denettirmeden direk bineronu soktu ağzına aç kalmasın diye, emzirme danışmanı geldi memeyi c şeklinde tut dedi afedersin defoldu gitti. Çok bilmiş kv çocuk sarılık olacak senin sütün yok diye ( daha doğum yapalı 3 5 saat olmuş) yine biberon soktu ağzına. İlk denediğim de beni emen çocuk 2 gündür iktiriyor tutmuyordu. Zorla silikon ucla emzirdim dün artik diğer türlü hiç tutmuyor çünkü onun sertliğini alışmış
Yemin ederim tecrubesizim diye kendimi çektim ama hepsinden daha bilgiyim. 4 5 gündür sinir krizi geciricem artık şu ithamlardan.
Hiç kimse bana bi fırsat tanımadı
Sarılık için de bi yerde ilk 10 gün dediler dün sağlık ocağında da ilk 1 ay dediler canım, gün içinde düşer çıkar gözünün beyaz kısmında sarı olursa ciddi artmıştır dedi dün saglikocagindaki ebe. Aç kalmasın dedi işte sen kendini emziriyorsan sık sık sorun olmaz o emdikce gelecek artacak sütünde zaten
İnan ki bu sınır bozucu sürecten ilk çocukta hemen hemen herkes geçiyor. Bana ne yaptılar bak anlatayım. Bebek ağlıyor gazdan. Evde de annem ve kayınvalidem ikisi var. Doymuyor bu sarılık olmasın şekerli su verelim dediler 😱 ben delirdim tabi. Kendim içemem şekerli su bebeğime verecekler. Bu iki kafadar zorla bir çay kaşığı şekerli su verdiler bebeğime. 1200 Gr aldı bebeğim oysa ki o ay. Gayet de doyuyormuş yani.

Bu annemin aradığı emziren kadın 😀 birini emzirirken diğerinden süt akıyorsa sütün boldur der dururdu annem 😀 bende çok az olurdu böyle bir durum. Maşallah diyelim sütüne. Doktoruna bir danış belki bir çözüm önerisi vardır ya da emzirme pozisyonu önerebilir
Sagol canım çok şükür 🤗45 açıyla emzirdgim zaman biraz daha iyi oluyor ama gece uyku sersemi açı maçı kalmıyor 🤣

Canım 2 günde biberona alıştı ben çok çaresiz kalınca amacım 1 2 kere vermekti sadece. Ama hastanede bile saçma sapan insanlar denk gelince bu duruma geldik. Hastanede ebe daha doğalı 2 saat olmuş çocuğa hiç beni denettirmeden direk bineronu soktu ağzına aç kalmasın diye, emzirme danışmanı geldi memeyi c şeklinde tut dedi afedersin defoldu gitti. Çok bilmiş kv çocuk sarılık olacak senin sütün yok diye ( daha doğum yapalı 3 5 saat olmuş) yine biberon soktu ağzına. İlk denediğim de beni emen çocuk 2 gündür iktiriyor tutmuyordu. Zorla silikon ucla emzirdim dün artik diğer türlü hiç tutmuyor çünkü onun sertliğini alışmış
Yemin ederim tecrubesizim diye kendimi çektim ama hepsinden daha bilgiyim. 4 5 gündür sinir krizi geciricem artık şu ithamlardan.
Sarılık için de bi yerde ilk 10 gün dediler dün sağlık ocağında da ilk 1 ay dediler canım, gün içinde düşer çıkar gözünün beyaz kısmında sarı olursa ciddi artmıştır dedi dün saglikocagindaki ebe. Aç kalmasın dedi işte sen kendini emziriyorsan sık sık sorun olmaz o emdikce gelecek artacak sütünde zaten
Şu oglan annelerinin amacı ne bn anlamıyorum.bnde bogacaktım az kalmıştıki lohusa halimde bizim eve geldiler tartıstık cok sükür defolup gittiler bidahada gelmezler😡ebeler hemşireler degilde onun öyle diyor olması sinir bozucu gerçekten

Az önce @maco44 da yazdım kuzum cildirmaca ve tek başına ugrasmaca benimkisi. Çok zorlanıyorum bazrm maalesef. Mecbur iyileştim gibi bisey oldu sezeryanin 2. Gününden beri kendim görüyorum tüm işlerimi
Gaz sıkıntısı çok fena ya doktor damla verdi mi?
Kolay gelsin çok zor gerçekten durumun😔
Bize de biogaia damla yazdı probiyotikmiş. Mecbur kalırsak gaz için damlaya geçeceğiz bakalım. Hemen vermek istemedi

Canım hiperlaktasyona baktımda bndende cok süt akıyor öksüürtüyor kızımı sürekli tekiyle emzirirken digeri akıtıyor .bugün banyoda 2 dk üstümü değiştiricektim şıp şıp yere damlıyor sürekli.gögüs kalkanı kullanıyordum içi asırı doluyordu sabah kadar heryer ıslanıyor.gögüs pedi koymak zorunda kaldım dedign gibi önden sagım yapıyoruum ama gene aynı.Çaresi nedir bilemedim 🙄
Aaaa bunu bende yaşıyorum bunun adı o muymuş
Silikon göğüs koruyucu aldım allahım haznesine süt dolar, oradan eğilince üstüme akar hergün kıyafet değiştir, iç çamaşırı yetişmez. En son gümüş kapak aldım en azından üstüm başıma süt akmaz diye düşündüm , şimdilik iyiyiz
Göğüs pedi bende kullandım ama sanki sertleştirdi böyle hava almadı mı anlamadım bi daha takmadım
Yaa kızlar çok alakasız bişi sorucam 🙈 emziren anneler fast food abur cubur falan dikkat ediyormusunuz canım baharatlı cips istedi gaz yapar mı azıcık yesem acaba 😂🙈
Baharatlı sütün tadını bozuyor dye yememeye çalışıyorum😊ama bazen pide de yiyorum şimdi

Aaaa bunu bende yaşıyorum bunun adı o muymuş
Silikon göğüs koruyucu aldım allahım haznesine süt dolar, oradan eğilince üstüme akar hergün kıyafet değiştir, iç çamaşırı yetişmez. En son gümüş kapak aldım en azından üstüm başıma süt akmaz diye düşündüm , şimdilik iyiyiz
Göğüs pedi bende kullandım ama sanki sertleştirdi böyle hava almadı mı anlamadım bi daha takmadım

Baharatlı sütün tadını bozuyor dye yememeye çalışıyorum😊ama bazen pide de yiyorum şimdi
Evet bnde -Sunshine -Sunshine yazınca bakayım dedm oymuş 🥴gögüs yaralarım iyileştiği için gögüs pedi pek zarar vermedi ama kurutuyor evet.dısarı cıkarken filan şart ama🙄

İnsana en çok dokunan da zaten kendine yetemezken bir de başında böyle saçma insanların oluşu. Benim kv de gece hep yanına aldı çocuğu. Ten tene temas yapalım diye hemşire veriyor, o gelip alıyor. Babası alıp seviyor o gelip alıyor. Kendi çocuğu gibi. Gece uyanıp puseti yanında göremeyince bebeğim nerde diye bir tepki verdi. Sinir oldum. Sıkıyorsa diğer geline yapsaydı. Zaten o yanında bile istemedi. Hep iyi niyetten oluyor bunlar. Kendini üzme sakın. Bence içine de atma direk söyle sütün kesilmesin iyice

Yaa kızlar çok alakasız bişi sorucam 🙈 emziren anneler fast food abur cubur falan dikkat ediyormusunuz canım baharatlı cips istedi gaz yapar mı azıcık yesem acaba 😂🙈
Gaz yapıyormuş o yüzden yemesen daha iyi. Benim de çoook istedi bir tane attım ağzıma sadece 😅😅

Biz Her an emzirmeye devam o zaman 😂

O dönem ne kadar kilo almıştı Şuan günlük 29 grama filan denk geliyor daha 1 haftdır kilo almaya başladı.
Süreler konusunda Hiçbir şeyin standardı yok sanırım keşke memeye bi sayaç filan takabilsek 🤭

Tam olarak dediğin gibi biliyorum ve ben de bu şekilde uygulamaya çalışıyorum.
Şuanda hiperlaktasyon oldum sanırım bebe sürekli emerken boğuluyor.. bir de aşırı süt sızıntısı mevcut. Memeyi önden sağmadan bu işi çözemeyeceğim sanırım.

Bizim sol kulak geçememişti üstüne fototerapi aldık. İşitme testine tekrar sokun dediler, tedavi sonrası sorun olabiliyormuş.
Bu sabah teste gittik 2 kulak da testten geçti.
Bize de sıvı vardır demişlerdi sizin de öyledir inşallah.2. Testte geçer 🤲🏻

Bizimki 2 saatte 1 ancak uyanıyor. Bazen 1 saat boyunca memede kalıyor ama yine de 20 cc sütümü içiyor. Tarttım günlük 29 gr almış sanırım 36 haftalık için az gibi geldi. Yoksa Uyanık olduğu her an meme teklif ediyorum ben de.
Aşırı tecrübesizliğinin beni strese sokuyor 🤭 sarılık geçip azcık kilo alsaydı ferahlayacaktım biraz daha..

Evet işte genelde böyle ama sabah bi saat tuta bıraka tek göğüs emdi 🤭 ne yapacağımı bilmez oldum iyice 😬

Bu ben 😂

Benim de yüzüm ve boynum kızardı kabardı iyice çok kaşınıyor 😞

Hamilelik esnasında var muydı doğumdan sonra mı oldu ?
Benim doğumdan sonra yüzüm ve boynum kızardı kabardı 😞

Düşünmeyi bırakıyorum maviş canım darlandı iyice. emerken sürekli süt boğazına kaçıyor. Emzirmeyi bırakıp sadece enjektörle devam edicem böyle giderse
Çok canım sıkılıyor
51 gr almıştı ama 7 dk aktif emme, sonraki günlerde ise memede uykuya gecerken az az da olsa içti ve sonra süre 10 -12 dk arasına çıktı 8 günde

Biz Her an emzirmeye devam o zaman 😂

O dönem ne kadar kilo almıştı Şuan günlük 29 grama filan denk geliyor daha 1 haftdır kilo almaya başladı.
Süreler konusunda Hiçbir şeyin standardı yok sanırım keşke memeye bi sayaç filan takabilsek 🤭

Tam olarak dediğin gibi biliyorum ve ben de bu şekilde uygulamaya çalışıyorum.
Şuanda hiperlaktasyon oldum sanırım bebe sürekli emerken boğuluyor.. bir de aşırı süt sızıntısı mevcut. Memeyi önden sağmadan bu işi çözemeyeceğim sanırım.

Bizim sol kulak geçememişti üstüne fototerapi aldık. İşitme testine tekrar sokun dediler, tedavi sonrası sorun olabiliyormuş.
Bu sabah teste gittik 2 kulak da testten geçti.
Bize de sıvı vardır demişlerdi sizin de öyledir inşallah.2. Testte geçer 🤲🏻

Bizimki 2 saatte 1 ancak uyanıyor. Bazen 1 saat boyunca memede kalıyor ama yine de 20 cc sütümü içiyor. Tarttım günlük 29 gr almış sanırım 36 haftalık için az gibi geldi. Yoksa Uyanık olduğu her an meme teklif ediyorum ben de.
Aşırı tecrübesizliğinin beni strese sokuyor 🤭 sarılık geçip azcık kilo alsaydı ferahlayacaktım biraz daha..

Evet işte genelde böyle ama sabah bi saat tuta bıraka tek göğüs emdi 🤭 ne yapacağımı bilmez oldum iyice 😬

Bu ben 😂

Benim de yüzüm ve boynum kızardı kabardı iyice çok kaşınıyor 😞

Hamilelik esnasında var muydı doğumdan sonra mı oldu ?
Benim doğumdan sonra yüzüm ve boynum kızardı kabardı 😞
Hamilikte oldu doğumdan sonra hiç bir şeyim kalmadı
Düşünmeyi bırakıyorum maviş canım darlandı iyice. emerken sürekli süt boğazına kaçıyor. Emzirmeyi bırakıp sadece enjektörle devam edicem böyle giderse
Çok canım sıkılıyor

Bende güya özelde doğum yaptim ama başıma benimde aynısı geldi anne sütü diye direttiler iki gün aç kaldi oğlum ve sonuç sarılık.bir hafta evde ben hem emzirdim hem sagdim hem mama verdim 15.gun tamamen geçti çok şükür.

İnşallah normale döner sabah bi kalkıyorum çarşaf üst baş kalmamış oluyordu geçen gögüs pedine iyice akıtmış ondan bile sızmış:kızgın:nasıl gidiyor😍bizim gazımız olmasa pamuk gibiyiz gaz bizi bayagı zorluyor
Bizde iyiyiz çok şükür ama 2 gündür sıkıntısı var gaz mi ateş-i mi var anlamıyorum salak gibi hissediyorum kendimi. Ateş 36 buçuk 37 cikiyo hatta hep aynı ilaç bisey versem bile. Acaba gazsan dolayı kendini sısıkoı da o yüzden mi ateş-i cikiyo. SSengirmiyosun pek kavuştun kızına tabi 🥰

Ben acillik olup o gece kardiyolojide yattım. Nefrolojiye hem kardiyog hem acil doktoru hemde kadın doğum doktorum yönlendirdi. Dahiliyeyle işin yok dediler.

Aynen en iyisi normal doğum bence. Keşke öyle olsaydı ama kısmette sezaryan varmış. Çok zor bence
Bencede katiliyorum sana, yada bizim gebelik zehirlenmesi oldugu icin sezeryanimiz bu kdr agir geciyor olabilir ben oyle dusunuyorum

Bizde iyiyiz çok şükür ama 2 gündür sıkıntısı var gaz mi ateş-i mi var anlamıyorum salak gibi hissediyorum kendimi. Ateş 36 buçuk 37 cikiyo hatta hep aynı ilaç bisey versem bile. Acaba gazsan dolayı kendini sısıkoı da o yüzden mi ateş-i cikiyo. SSengirmiyosun pek kavuştun kızına tabi 🥰
Gaza sıkıştıgı zaman bizimkide öyle cayır cayır yanıyor sanki sorma normale dönüyor.🤗eve geldigimden beri bi kaç problem yaşıyorumda onlarla ugrastım keyifliyim bebegim oldugu için ama bi yandanda keyifsizim o yüzden aktif olamadım kuzum 🤗

Gaza sıkıştıgı zaman bizimkide öyle cayır cayır yanıyor sanki sorma normale dönüyor.🤗eve geldigimden beri bi kaç problem yaşıyorumda onlarla ugrastım keyifliyim bebegim oldugu için ama bi yandanda keyifsizim o yüzden aktif olamadım kuzum 🤗
Sıkma canını bebişine odaklan. Ben bi sinirlenince diyorum.gidim de miniğim bi.opeyim diye uyusada gidip seviyorum rahatlıyorm

Back
X