• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Arkadaşlar 2 li teste bu kadar bel bağlamayın.

Bizzat kuzenim doğum yaptığında gördü bebeğinin down sendromlu olduğunu 2 li temiz gelmişti.

Aynı şekilde başka kuzenime down sendromlu dediler gayet sağlıklı doğdu.

Başka bir örnek komşumuzun gelini normal çıktı 2 li taraması ama çocuğu down sendromlu

Ya işte bu örnekler o kadar fazla ki, onun için biz ikiliyi yaptırmak istemedik.
Fetal DNA belki yaptırılabilirdi, açıkçası aldırmayı düşünmediğim için şimdiden öğrenip tüm hamileliği stresle geçirme ihtimalini göze alamadım.

.

Nubu görünüyorsa ona göre bakabiliriz ama bebeğin pozisyonuna bağlı canım😉

.
16393084139471994976412996698699.webp

Ya işte bu örnekler o kadar fazla ki, onun için biz ikiliyi yaptırmak istemedik.
Fetal DNA belki yaptırılabilirdi, açıkçası aldırmayı düşünmediğim için şimdiden öğrenip tüm hamileliği stresle geçirme ihtimalini göze alamadım.

.
Bende aynı şeyi düşünüyorum şahsen

Maalesef, görünmüyo canım. 🙈

Ya bazı bebekler 6.haftada kesede tam sağda veya solda oluyo.
Bazılarının 12.hafta nubu çok net görünüyo.

Mesela benim bebeğimin nubu görünmedi, gerçi 11 ve 13’te gittim doktora.
Ama kesecekti yeri çok netti.

tupaaaaa tupaaaaa bana özelden mesaj atmıştı, kesedeki yeri de nubu da o kadar barizdi ki.
Hem de cinsiyet kız olmasına rağmen erkenden söylemiş doktor.
Biz de görüntülerle tahmin ettik zaten. 😉

.

Amin canım inan o korkular hepimizde var ama işte kendi kendimizi yatıştırmak zorundayız bebeğimiz için. Hayat insanim karsisina hic tahmin dahi edemedigi seyler çıkarıyor. İnsanlar ne imtihanlardan geçiyor. Bizse bütünü gormeyip detaylara takilip 3 gunluk dunya icin sonsuz kaygılar taşıyoruz. Neyin bizim icin hayirli olup olmadığını bilmeden hem de. Hayirlisina razi olabilmeyi nasip etsin rabbim. Biz gene güzel düşünelim güzel olsun inşallah🤲🤲

İnş canım inş haklısın güzel düşünmek lazım 🙏

Allah ın izniyle hiçbirşey olmayacak canım.Içini ferah tut.Komşumuza down sendromlu doğacak dedi dr.Kız harap oldu aldırmadı bebeğini. Doğduğunda sapasağlamdı bebek.Testler bile yanıltıcı olabiliyor.Takılma sen inşallah sağlıkla gelecek bebeğin.

İnş canım inş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza 🙏

Canım 70 çeşit kromozom hastalığı mı varmış da tek tek hepsine bakıyorlar.
Biraz abartı geldi bana bu rakam.

Ben zaten detaylı ultrasonda tüm genetik hastalıkların göründüğünü söylemedim, down sendromu ayan beyan görğnüyo dedim.

Farklı genetik hastalıkların doğurduğu bazı rahatsızlıklar oluyo, damarda kalpte falan, onlar görünüyor detaylıda.
Müdahale anne karnında veya doğar doğmaz olabiliyor.

Arkadaşa demek istediğim şey fetal DNA sonucuyla tek müdahale var o da gebeliği sonlandırmak.

.

Haklısın canım detaylıda herşey çıkıyor benimde detaylıda çıkmıştı zaten o zamana kadar herşey yolundaydı. Bana bunu dayatınca doktorlar ister istemez gerdiler. Neyse daha fazla bebeğimi üzmeyeyim. Kendileri önlem amaçlı diyor yaptıralım bakalım neyin önlemi

Maalesef, görünmüyo canım. 🙈

Ya bazı bebekler 6.haftada kesede tam sağda veya solda oluyo.
Bazılarının 12.hafta nubu çok net görünüyo.

Mesela benim bebeğimin nubu görünmedi, gerçi 11 ve 13’te gittim doktora.
Ama kesecekti yeri çok netti.

tupaaaaa tupaaaaa bana özelden mesaj atmıştı, kesedeki yeri de nubu da o kadar barizdi ki.
Hem de cinsiyet kız olmasına rağmen erkenden söylemiş doktor.
Biz de görüntülerle tahmin ettik zaten. 😉

.
Hayırlısı olsun kaldı surda 25 günüm sağol canım ugrastirdim senide 🥰

Haklısın canım detaylıda herşey çıkıyor benimde detaylıda çıkmıştı zaten o zamana kadar herşey yolundaydı. Bana bunu dayatınca doktorlar ister istemez gerdiler. Neyse daha fazla bebeğimi üzmeyeyim. Kendileri önlem amaçlı diyor yaptıralım bakalım neyin önlemi

Aynen öyle canım, doktorun yaptır dediyse size bırakmadıysa hiç kafanı karıştırma. 😉
Rabbim bu sefer yüzümüzü güldürsün, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. 🙏

.

Kızlar kızlar kek muhabbetini kaçırmıştım ama buraya bakmadan da telepati yoluyla sabah kek yaptım yedim🤣🤣 sweetgirlcandy sweetgirlcandy buhar makinasını almak için dün bir baktım kiiii tükenmiş a101de ☹️ Sen nerden almıştın ya da alacaktın kuzum? Bugün halletmem lazım o işi
E bebekten aldım ben sitesinde bitmişti ama. Daha deneyemedim ama kaç gündür bulantı falan olunca. Ama Balkiz94 Balkiz94 memnundu

.

İki doktorumda söyledi zaten 2linin ve 3lünün %30lardaymış güvenilirliği. Çoğu doktor anneyi strese sokmaktan başka bişi değil pek güvenirliği yok yaptırmayın diyorlar. Amiyosentez ve ayrıntılı en güvenli testler

Aynen öyle canım, doktorun yaptır dediyse size bırakmadıysa hiç kafanı karıştırma. 😉
Rabbim bu sefer yüzümüzü güldürsün, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. 🙏

.

Amin canım inş hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım🙏

Kızlar kızlar kek muhabbetini kaçırmıştım ama buraya bakmadan da telepati yoluyla sabah kek yaptım yedim🤣🤣 sweetgirlcandy sweetgirlcandy buhar makinasını almak için dün bir baktım kiiii tükenmiş a101de ☹️ Sen nerden almıştın ya da alacaktın kuzum? Bugün halletmem lazım o işi

Bugün kek günü galiba:)

Bu arada kızlar sağda solda falan diyoruz ama dün ne oldu biliyor musunuz?

Doktor bana hep vajinal bakıyordu ya, bu sefer karından göründü.

Vajinal ve karından görüntüler tam tersi oluyo. Vajinalde bebeğin kafası solda, karından sağda görünüyordu.

Doktor karından baktığı için, galiba diğerlerine uysun diye bi tuşa bastı ve görüntü vajinal gibi ters döndü. 😂

.

Back
X