Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Saat kısmını yanlış hatırlamıyorsam 3 ay 10 günlükken doktora gittiğimizde 6-9 saat arası uyanmazsa uyandırıp beslemene gerek yok demişti. 6yı net hatırlıyorum kardeşimde yanımdaydı 9 saat dedi abla dedi. Normal bir durum olabilir yani. Ama benim bebe en fazla birkaç defa 6 saat uyudu. Genelde ilk yatırdığımda 3-4 saat uyuyor sonra 2-3 saate 1 kalkıyor. Ama 2 haftadır çok düzensiz daha sık kalkıyor özellikle şu 1 haftadır daha fena 🙈
Asla emzikle gece uykusuna yatirmam allah korusun kussa emzigini atamaz benimki bikez babasinin kucaginda tikandi biz ilk sıkıldığı icin yapiyor sandik sonradan farkettik yavrum tıkanıyordu az kalsin ben korkarim goze alamam canim 😏

Benim de öyle, yerler de beyaz benim, bütün saçlar yerlerde, her yer saç. Avuç avuç dökülüyor, sonra toparlayacak ama bayağı da saç gidiyor emzirirken. Bir de biz diyet yapıyoruz o da cabası..
Evet tamamen vitaminsiz kaliyoruz zaten benin diyetten sonra basladi dokulmelerim cok saglikli besleniyordum sutum yogurdum kefirim peynirim etim hepsi bianda kesince vücut afalladi

Nerdeeeee bu aralar fenayız 🙈 Ankara’da düzen sağlamıştık. Evimize gelince biraz bozuldu. Ataktan mıdır nedir şimdi tam bozuldu 😆
Offff bende öyleydim anneme gittim geldim düzen bozuldu zor tututturdum çok şükür dshs gitmeyecem omrümden omür geçiyo sonra

Bana kalıp olarak küçük geldi baby turco.. hatta ilk başta açtım şok geçirdim el kadar. Meğersem pakette daha küçük gözüküyor açınca biraz genişledi ama yinede prima (3) numaradan ufak gibi geldi bana..
Normal sanırım çünkü benimkide 3-4 gündür benimkide aynen dediğin gibi yapıyor. Memeye alınca basbas ağlıyor. Yorucu oluyor. Ya bırakıyorum emzirmiyorum zaten emmiyor 🙈 iyice acıkınca alıyor. Ya da biraz önce gene ağladı onu sakinleştirmeye çalıştım ayakta yürüye yürüye aldırdım uyudu. Yatırdık uyandı 🙈
Evin içinde kucakta gezdirirken bile ortalığı yıktığı oluyor.
Bir bakıyorsun gülücük saçıyor bir bakıyorsun ortalığı yıkıyor.
Boyle olunca insan acaba biseyi mi var diye kendini yiyo ya, ben hala uyutmaya calisiyorum suan, bi de memede uyuyodu almayinca gece uykusu da sapitti
Ay benimkide öyle cok degisik bir ruh hali var aslında bizimle olmak gülmek istiyorlar ama ya uykuları var ya karınları aç
Sabah da benimki memede 2 cekiyor ağlıyor sıkıyorum sut Var almıyor memeyi uykusuzluktan yapıyor genelde sonra 3 saat derin uyudu kalktığında gülücük saçtı sabah uykusunu alamadı öğlen daha iyi uyudu ne zor ya memeyi almayınca stresden bitiriyorum
Ay evet emmeyince bende cok geriliyorum, ac kaldi diye. bi de sut azalirsa diye, ztn mama takviyesi veriyorum bide azalirsa diye korkum var

Bunu önermiyolar ama, emzik emiyosa sabaha kadar normal degil olarak okudum
Bir memeyi emzirdikten sonra bebek diğer memeyi emerken, boş olan memeti sağ bebek emdiği sürece. Emme olayı tamamen bittiğinde diğer memeyi sağ aynı süre. Emzirirken sağamam diyorsan emme bittiğinde 10’at dakka sağ ikisini de
evt ole yapiyim, artirmak istiyorum da mastit falan olmaz heralde bu zamanlarda artik, sen denedin mi boyle?
Genelde sayfalarda bebek emdikten sonra sağım yapın deniliyor. Ön süt çok fazla almasın diye önden sağanda var kuzum. Çok detaylı bilmiyorum. Önüme çıkarsa yine buraya atarım sayfayı..
Yok ben bitince sagiyim, cocugun emicegi sutu sagmiyim simdi, cok olsa onden sagmak mantikli

Asla emzikle gece uykusuna yatirmam allah korusun kussa emzigini atamaz benimki bikez babasinin kucaginda tikandi biz ilk sıkıldığı icin yapiyor sandik sonradan farkettik yavrum tıkanıyordu az kalsin ben korkarim goze alamam canim 😏
Emzikle yatırmana gerek yokki kuzu.. Ben zaten yazıyı okuyamadım bebeden.. Gece beslenmesi ve uyuma zamanı için yazdım 😆 Doktorla hiç emzik konuşmadık. Ama annem uykuya yatırırken emzikle yatırıyor yoksa uyumuyor uyuduktan sonra kendi atıyor emziği ya da ben alıyorum ağzından..

Boyle olunca insan acaba biseyi mi var diye kendini yiyo ya, ben hala uyutmaya calisiyorum suan, bi de memede uyuyodu almayinca gece uykusu da sapitti

Ay evet emmeyince bende cok geriliyorum, ac kaldi diye. bi de sut azalirsa diye, ztn mama takviyesi veriyorum bide azalirsa diye korkum var

evt ole yapiyim, artirmak istiyorum da mastit falan olmaz heralde bu zamanlarda artik, sen denedin mi boyle?

Yok ben bitince sagiyim, cocugun emicegi sutu sagmiyim simdi, cok olsa onden sagmak mantikli
Ben işe giderken önce bebeyi emzirdim geri kalanı sağdım. O bile fark ettirdiydi.
Benim bebe bir 15 dk önce uyudu. Normalde akşam 8 gibi uyumaya çalışırdı. Doktor 9.30 gibi uyut diyordu bana uzun bir süre öle yaptık ama erkenden uyumaya yelteniyordu tabi daha sık kalkarak. Şimdi baya aştı uyku saati çok düzensiz olduk.

Ya onu yapıyor zatende dun eşim görmüş sıçradı diye Şimdi bende gördüm ve memeden biraktikca ağlıyor anlamadjm ya
Korkuyormu yavrucaklar
Ani ses olursa sıçrıyor. Onun dışında sıçramıyor. Benim ki dün geceden beri emerken de ağlıyor ağlıyor diye memeden alıyorum gene ağlıyor meme istiyorum kendini gerip gerip durdu anlamadım vallahi gece çok zorlandım.
Canım evin kuruysa nemlendirici mutlaka şart bence, ya da kalorifere asılan su aparatlarıyla falan deneyip bi odanın nemini ölçen aletle bakabilirsin yeterli mi diye. Hava temizleyicisinin olayı ise bambaşka sigara kokusu toz gözle görülmeyen partiküller virüsler vs çekiyor. Ben de alerjik biriyim beni çok rahatlattı. Çamaşır katlıyırum yanında hemen çalışıyor algılıyor yani çamşır tozunu da
Bende alerjiğim toz falan beni çok hapşırtır burun kanallarım şişer ve tıkanırım. Benim ilk nem ölçer alayım sonra hava temizleyici. Nemlendirici cihaza karar berdim de temizliyici de çok kararsızım

İstanbulda yazın nem olduğu çok oluyor kışı hiç hatırlamıyorum.
Öncelikle kuzum sen sıcaklık nem ölçer al evdeki nem dengesini bir ölç.. Duruma göre nemlendirici alırsın. Hava temizleyicilerden kızlar memnun. Bence hava temizleyici al. Nemlendiriciyi de duruma göre alırsın. Hepsinin fiyatıda uçuyor ne desem bilemedim 😕

Eklentiler

• 601CC081-1D56-44A6-933F-3B6BAD433082.webp
    601CC081-1D56-44A6-933F-3B6BAD433082.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 33
Şimdilik ev fena değil ama 1 aya soğur buralar benim evde giriş kat, fayans evdeki her oda 😕
Bere takıyor mu senin minnoş benimki bayadır takmıyor geçen akşam banyo yaptırdık. Takayım dedim çıldırdı 😆
Bizim evinde altı boş ondan buz gibi ev bide büyük. Banyodan sonra 2 3 saat takıyorum zorla başta bi çıldırıyor sonra duruluyor 😂😂

Ama benim bebe en fazla birkaç defa 6 saat uyudu. Genelde ilk yatırdığımda 3-4 saat uyuyor sonra 2-3 saate 1 kalkıyor. Ama 2 haftadır çok düzensiz daha sık kalkıyor özellikle şu 1 haftadır daha fena 🙈
al benden de o kadar.
Sonuna kadsr okumadım ama Yalnız emzikle uyutmakta büyük bi sıkıntı ve tehlikeli hernekadar ağzınd adursada kusma evresine geldiği zaman boğazına kaçar heran emziği ağzından atamasada ben uyuduğu gibi alıyorum emziği
Evet bende ilk dalışta emzik. Derin ıykuya geçtiğinde kendi atıyor zaten emziği

Sabaha kadar emzik tabi normal değil o ayda zaten kilo alımları azalıyor. Gece aç kalırsa kilo verir ki bebe.
Ben işe başlama ihtimaline karşı denedim bi kaç gün. Ama düzensizdi. O yüzden farkınsa değilim artışın. Mastit olmazsın da gereksiz sağım tanzik yapar o sıkıntı. Tanzik de meme reddine sebep oluyor. Benim o sağımlar bir memede tanzik yapmıştı bıraktım sağmayı. Zaten sonra işe dönmemeye karar verdim. Facebook da emzirme akademisi var, oraya bir danış istersen. Emzirme danışmanları yönetiyor sayfayı.

Bir memeyi emzirdikten sonra bebek diğer memeyi emerken, boş olan memeti sağ bebek emdiği sürece. Emme olayı tamamen bittiğinde diğer memeyi sağ aynı süre. Emzirirken sağamam diyorsan emme bittiğinde 10’at dakka sağ ikisini de

İstanbulda yaşıyorum. Çocuklar alerjik olduğu için karar veremiyorum. Hep tıkanma yaşıyorlar. Mert bugün 2 kere kustu ikisi de köpük köpük balgamlıydı. Sürekli burnunu temizlememe rağmen.

Valla ben emme bittikten sonra dalmakta zorlanırsa emziğini verip öyle uyutuyorum. Ama gece her uyandığında emziriyırum

Benimki emzik almiyor alsa hemen vericem ağzına:)

Back
X