o zaman hiç mantıklı değilBurada biri yazmıştı, artık gün olarak değil hafta olarak hesaplanıyormuş izinler. Yani anladığım kadarıyla boşu boşuna 3 günlük kaybınız olacak doğum sonrasına aktarmak için
Geçen gün benimde öyleydi acile gittim gece çok şükür sıkıntı çıkmadı. Ultrasonda gayet hareketliydi fakat ben hissetmiyordum . Plesenta ön duvar benim doktorla o yüzden olabileceğini düşündük. Sen takip et hissetmezsen tekrar gel dedi. Hastaneden çıktıktan sonra coştu bizim ki . 2 saat bekleyin halâ hissetmezsinenjz acile gidin hemencecik kadın doğuma sevk ediyorlarKizlar ya bebek hareketleri nasıl sizde? Bugün pek hissedemedim 2 gündür çok hareketliydi ama. Az önce çikolatalı ekmekte yedim ama hiç bana misin demedi anlamadım.
Eğer bu iki günde siz ayakta ve çok yorulduyssniz bebekte yorgun oluyor.Uyandigi saatleri az çok biliyorsunuzdur o saatlerde yine ısrarcı olun hareket ettirme konusundaKizlar ya bebek hareketleri nasıl sizde? Bugün pek hissedemedim 2 gündür çok hareketliydi ama. Az önce çikolatalı ekmekte yedim ama hiç bana misin demedi anlamadım.
Çok iyi olur çok teşekkür ederim deseydinYemin ederim aynısı ne eksik ne fazlaeşim telefonla oynar asla cevap vermez o da biliyor çünkü muhabbetinin olmadığını ben gene ayıp olmasın diye evet hayır falan diyorum bana da diyor annemle konuşsana yazık sen konuş diyorum senin annen aynen bir de bir dizi açıyoruz ama asla izlemiyor sürekli konuşuyor sessizlik olmasına asla izin vermez
Ben artık doğumdan sonra her gün ayrı bir kavga konusuyla gelirimbugün kedi kavgası çıktı, şu gün sigara kavgası çıktı diye
Bugün de kv arıyor beni işte hastanede kedi yok ben sana hastanede yardım ederim diyortamam sağ olun dedim herhalde aaa olur mu öyle şey ben kediyi atıcam dememi bekledi
Doktor birde üzgün stresli veya gergin birkaç gün geçirdiyseniz ondanda olabilir demişti canımKizlar ya bebek hareketleri nasıl sizde? Bugün pek hissedemedim 2 gündür çok hareketliydi ama. Az önce çikolatalı ekmekte yedim ama hiç bana misin demedi anlamadım.
Üçüz arkadaşı ben de aşırı merak ediyorum bebekler kız diye baya üzülmüştü hatırlarsanız sonra erkek de varmış diye sevinmişti hangi doktorun dediği doğru çıktı acaba onu o dönem de çok merak etmiştimBen de çok merak ediyorum yaaa
İyi olsun da yüzünü göstermese de olur napcanBenim oğlum da sadece bir kez yarım yamalak göstermişti sonlara doğru. Maşallah kızçene canım İsmi belli mi?
Yaa ara ara aklıma üçüz annesi olan arkadaş geliyor. Aynı gün transfer olmuştuk, ne oldu da bi anda gitti. İnşallah bebekleri de kendisi de iyidir bizi okuyorsaBir de acil serklaj olan biri vardı Urfada mıydı sanki ondan da haber yok. Nickini hatırlayamadım diye etiketleyemiyorum. İnsan bi süre sonra aile gibi oluyor herkesin güzel haberlerini duymak istiyor
Haahah doğumdan sonra dizi film gibi kaynanani takip edicemYemin ederim aynısı ne eksik ne fazlaeşim telefonla oynar asla cevap vermez o da biliyor çünkü muhabbetinin olmadığını ben gene ayıp olmasın diye evet hayır falan diyorum bana da diyor annemle konuşsana yazık sen konuş diyorum senin annen aynen bir de bir dizi açıyoruz ama asla izlemiyor sürekli konuşuyor sessizlik olmasına asla izin vermez
Ben artık doğumdan sonra her gün ayrı bir kavga konusuyla gelirimbugün kedi kavgası çıktı, şu gün sigara kavgası çıktı diye
Bugün de kv arıyor beni işte hastanede kedi yok ben sana hastanede yardım ederim diyortamam sağ olun dedim herhalde aaa olur mu öyle şey ben kediyi atıcam dememi bekledi
kızlar bugün ki kaynanaları okuyunca benimkinin melek olduğunu öğrendimHaahah doğumdan sonra dizi film gibi kaynanani takip edicem
Anladım canım ben hala devamYok canım bu durumdan ötürü raporluyum bayadır. Masa başı bir işim yok sürekli araçla İstanbulun dört bir yanına denetimlere gidiyordum bu yüzden doktor rapor vermişti
Bende Çarşamba 32 olacağım sonra 30 Eylül'de son gidiyim diyorum nasıl olacaksa 33+2 olarak mı alacağım acaba raporukızlar bir şey sorucam benim cuma günü 32+0 çalışabilir raporu alacağım ama 37 kadar dayanacağımı sanmıyorum cumadan cumaya attığı içinde cumartesi , pazarı çöp etmiş oluyorum ikinci raporumu 35+3 te alsam bi kaybım oluyor mu ?
Her seferinde yapıyor canim ben başta diyorum hemen plesenta previa var diye ama bakıyorlar bı sorun olmadı şimdiye kadarBana vajinal muayane yapmasinlar dedi ya ..sadece serum yani kanama kendi kendine geciyor
Evt yapıyorlar yani mecburen yapiliyorBen de vajinal muayene yapılmaz diye biliyordum ama son gittiğim doktor yaptı hatta yapmamız lazım karından bakınca tam belli olmuyor dedi. Sonrasında bir sıkıntı da yaşamadım zaten.
Evet gördüm kuzum her markayı bi araştırmak lazim netlestirince yine haberleselimsma1 anladim canim. ben de memeyi reddetmesin diye kasik biberon aldim, emme sadece memede olsun diye. sma1 arastirayim, simdi okumussundur hipp de organik diye tavsiye edildi.
Evet öyle oluyor tam sonunda cıkarsan ama 4 gün kaybın oluyor mu onu bilmiyorumBende Çarşamba 32 olacağım sonra 30 Eylül'de son gidiyim diyorum nasıl olacaksa 33+2 olarak mı alacağım acaba raporu
Bende de oluyor, hamilelikten benceKızlar günaydın burnumda deviasyon olduğu için hep sağ tarafıma dönerek uyuyorum ellerimi de başımın altına koyuyorum. Son bir haftadır ellerim şişiyor ve uyuşuyor bunun nedeni hamilelik mi uyuma şekli mi bir türlü anlayamadim
Benim şu anda kayınvalidem ve kayınpeder misafirim. Yıllardır hoşuma gitmeyen şeyleri hep anlaştırarak söylemeye çalıştım ama anlamadılar. Ben de temizlik takıntısı var. Kendilerini öyle veya böyle severim ama ziyaretleri bu nedenle eziyet oldu bana. Bu ziyaretlerinde yaşayacağım bunalımlar bebeği etkileyecek diye korktum ve oturdum karşısına taleplerimi dile getirdim. Ne istediğimi tek tek söyledim. Bazısını kabul etti, bazılarını etmedi inatla tersini yapıyor ama tekrar tekrar hatırlatıyorum. Zaman zaman küstü, tartışmalar da oldu ama işlerin zamanla istediğim yönde gelişeceğini inanıyorum. Bir şeyleri anlaştırarak ya da eş vasıtası ile söylemek hiç çözüm olmuyor. Daha bitap düşürüyor bizi, bize olan, hamile ya da lohusa olsak da bebeğimize de yansıyor. Bunu anne bencilliği olarak düşünün ve kendiniz için değil bebeğiniz için açık açık konuşun isteklerinizi. Karşı taraf bir süre tahammül etmek zorunda olacak, olmak zorunda.Canım valla aynı durumdayız, benim evim küçücük kalacak yer yok doğru düzgün. Bebeğin eşyalarını koyduğumuz bir oda var ardiye gibi orda ufak bir koltuk var sadece bir kişi yatabilir. E benim kayınvalide zaten kediden dolayı salonda yatmaz. Eşiyle beraber gelecek sanırım bir de. Bir de eşimin anneannesi de gelecek. Tam bir curcuna olacak evde bebeğe ve bana yer yok şu anbenim doğumum çok büyük ihtimalle sezaryen olacak o yüzden ilk zamanlar benim de bakıma ihtiyacım olacak ve annemi isteyeceğim yanımda bu kadar kalabalık olunca annem de gelir bir kaç saat kalır giderim diyor haklı olarak. 2 3 gün kalıp gitseler çok sorun değil ama ne kadar kalacağı da belirsiz ben de bir de mahremiyete önem veririm öyle açamam bi yerlerimi başkaları varken çok rahatsız olurum.
benim doneli bir ay oldu canim. bir arkadasim doguma yakin suan hala donmemis. bugun el yordami ile dondurmeye calsiicaklar baya sancili bir islemmisKızlar günaydın , 29. Haftadayız bebek daha dönmemiş dedi doktor erken değil mi zaten daha zamanı var bence ama . Bol su iç çok yürü dedi dönmesi lazım dedi falan bilemedim
bir sorun yoksa genelde 32 den sonra nst ye basliyorlar canimKızlar pazartesi kontrolüm var, 30+4 haftalık olacağız. Doktor nst ye sokar mı acaba? nasıl bir şey merak ediyorum
iki kol , bir ayak .kızlar aynı anda 3 tekme hissettim nasıl oluyor buu tekme mi bilmiyorum doğrusu
Ahahhaha ay hık demiş birbirlerinin burunlarından düşmüşlerYemin ederim aynısı ne eksik ne fazlaeşim telefonla oynar asla cevap vermez o da biliyor çünkü muhabbetinin olmadığını ben gene ayıp olmasın diye evet hayır falan diyorum bana da diyor annemle konuşsana yazık sen konuş diyorum senin annen aynen bir de bir dizi açıyoruz ama asla izlemiyor sürekli konuşuyor sessizlik olmasına asla izin vermez
Kuzum benim net bilgim yok. Bir arkadaş da yanıyor demiş ama mantıken şöyle geliyor aklıma. 32. Haftada hiçbir sorun yokken ve çalışabilir raporu almışken 35+3te gerçekten bir sorun yaşayıp doktor çalışamaz raporu verebilir. Bu durumda hak kaybına uğraman tuhaf geldi sonuçta sağlık sorunu sebebiyle avil bir durumdan ötürü verilmiş bir rapor. Ama dediğim gibi kesinlikle net bilgim yok diğer arkadaş eminse doğrusu odur demekki. Sadece mantık yürütüyorum.kızlar bir şey sorucam benim cuma günü 32+0 çalışabilir raporu alacağım ama 37 kadar dayanacağımı sanmıyorum cumadan cumaya attığı içinde cumartesi , pazarı çöp etmiş oluyorum ikinci raporumu 35+3 te alsam bi kaybım oluyor mu ?
A AnnelikUmudu ben de aynı şeyi okumuştum yukardaki arkadaşın yazdığı gibi. Hatta birçok hastane özellkle getirmemeni söylüyor. Bence alıp bulundurmak şart değil sonuçta öyle bir şeye ihtiyaç olursa da doktor sana söyleyecek, o zaman alırsın hemen ihtiyaç olursa.Ben de aynı şeyi çok düşündüm ama tecrübeli olanlar mama alıp, bilinç altına öyle bir şey yükleme diyor. Normal biberon henüz almadım ama kaşık biberonumuz bugün geldionu da hani hastahanede falan olursa emziremezsem vs sağıp vermek için şırınga çok gözümü korkutuyor, kaşık biberon daha güvenli diye aldım.
Mama olarak mecbur kalırsam Golden Goart alırım. Hastahanenin yanındaki eczaneye sordurdum satıyorlarmış
Kuzum artık çok daha düzenli tabi ama bazen yine kesintiye uğruyor benim de. Bebeğin derinden de olsa hareketini hissettiğimi düşünüyorsam üstünde durmuyorum. Yani kıpır kıpır olmamasına takılmıyorum ama o derin ve az hissedilen hareketi arıyorum mutlakaKizlar ya bebek hareketleri nasıl sizde? Bugün pek hissedemedim 2 gündür çok hareketliydi ama. Az önce çikolatalı ekmekte yedim ama hiç bana misin demedi anlamadım.
En temizikızlar bugün ki kaynanaları okuyunca benimkinin melek olduğunu öğrendimkedime , evime hayatta karışmaz sevmese de susar oturur garibim
Oturur pozisyon da dedi popo aşağıda bacakları uzatmış dönmeliydi dedi yürüyüş yapmaya başla falan dedi ama stresten korkudan her yerim ağrıyor , diğeri normal doğum bu yüzden birde sezaryen olmak istememDonmedi derken? Benimki yaklasik 1 aydir baş asagi ama anormal veya cok iyi evet donmesi laxm artk vs demedi ?
Yarmagül gibi çocuklara Beren,deren gibi cicis isimler koyuyorlar çocuğun tipi o isme.hic müsait değil gibi geliyor ya da ben yakıştıramıyorum bilmiyorumçift isim de olmayacağı için son anda karar veririz herhalde evde bir kaç isim arasinda çekişme söz konusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?