Yemin ederim aynısı ne eksik ne fazlaAhahah valla benimkinin sohbetleri de aynı. Doğumdan sonra inş haberleşebiliriz de ne maceralar yaşıyoruz öğrenirizolaylar olaylar olacak bence Bir de benimki, annesi sohbet etmek isterken kadınla hiç konuşmuyor telefonla oynuyor, ben de aynısını yaparsam anneme surat astın diyor ahahaha yahu anne senin annen diye niye sadece ben sohbet ediyorum. Bir yerden sonra tıkanıyor da zaten sohbet, destek çıksana haklaten insan bazen de sessizce oturmak ya da tv izlemek istiyor valla.
Kuzu sende durumlar ne? Bir değişiklik var mı? İlk hedefe giden yolda ne duruumdasın şu an
Allah rahmet eylesin canım, kaybınız için üzüldüm
En kritik dönem zaten bence de ilk günler. Ben gelmesinler demiyorum tabiki ama annenin durumu daha öncelikle düşünülmeli.
Valla bu konularda annenin ihtiyaçları öncelikle gözetilmeli diye düşünüyorum. Tabi karşılık duygu ve heyecanlar da hesaba katılmalı ama öncelik yine de farklı olmalı. Doğum dediğimiz şey öyle hadi doğurdum bitti bir olay da değil sonuçta. İnş hepimiz sağlık ve ağız tadıyla atlatırız bu dönemleri.
Allah tekrarını yaşatmasın inşallah ..doktorda kanaman olursa hemen direk gel dedi birde durumunu belirt vajinal muayane yapmasinlar dedi ben not alıyorum zaten buraya sen hatirlatirsin dedi .Kanama olunca nasıl oluyor canım kendimi duruyor yada müdahale ediyorlarmi ..Bugün tam 31 haftalık oldum 24 Ağustos ve 5 Eylül'de şiddetli kanama ile acile gittim plesenta previa totalis dediler görünüşe bakılırsa çıkabilirde çıkmayabilir de dediler sezeryan için net birşey demedi bakalım sanırım ilerleyen haftalarda netleşir galiba
İnşallah şöyle 37li haftalara kolaylıkla gelirsiniz inşallahBanada özeller yapamayız dedi tam teşekküllü hastane tercih.edin dedi bende İstanbul başakşehir cam ve sakura şehir Hastanesi'ne gidiyorum.Psikolojim bozuldu lavaboya girmeye korkar oldum valla Rabbim banada kimseyede göstermesin inşallah o anı birdaha bakalım hayirlisiyla sağlıkla zamanında gelsinler inşallah
Önce vajinal muayene yapıyor sonra karından bakıyor bebek iyiyse hemen nst bagliyor serviks uzunluğunu muhakkak ölçüyor serum takıyor kan idrar aliyor kanama sonra kahverengiye dönüşüp azalınca taburcu ediyorAllah tekrarını yaşatmasın inşallah ..doktorda kanaman olursa hemen direk gel dedi birde durumunu belirt vajinal muayane yapmasinlar dedi ben not alıyorum zaten buraya sen hatirlatirsin dedi .Kanama olunca nasıl oluyor canım kendimi duruyor yada müdahale ediyorlarmi ..
İnşallah hepimiz durabildikleri kadar dursalar keşke içerde onlar için faydası var ama geleceklersede sağlıkla gelsinler yeterİnşallah şöyle 37li haftalara kolaylıkla gelirsiniz inşallah
Çalışıyormusun canimİnşallah şöyle 37li haftalara kolaylıkla gelirsiniz inşallah
Yok canım bu durumdan ötürü raporluyum bayadır. Masa başı bir işim yok sürekli araçla İstanbulun dört bir yanına denetimlere gidiyordum bu yüzden doktor rapor vermiştiÇalışıyormusun canim
Ben de vajinal muayene yapılmaz diye biliyordum ama son gittiğim doktor yaptı hatta yapmamız lazım karından bakınca tam belli olmuyor dedi. Sonrasında bir sıkıntı da yaşamadım zaten.Allah tekrarını yaşatmasın inşallah ..doktorda kanaman olursa hemen direk gel dedi birde durumunu belirt vajinal muayane yapmasinlar dedi ben not alıyorum zaten buraya sen hatirlatirsin dedi .Kanama olunca nasıl oluyor canım kendimi duruyor yada müdahale ediyorlarmi ..
Bana vajinal muayane yapmasinlar dedi ya ..sadece serum yani kanama kendi kendine geciyorÖnce vajinal muayene yapıyor sonra karından bakıyor bebek iyiyse hemen nst bagliyor serviks uzunluğunu muhakkak ölçüyor serum takıyor kan idrar aliyor kanama sonra kahverengiye dönüşüp azalınca taburcu ediyor
Kanaman olursa acile gidecek olursan ben yoksam hastanede durumu belirt yapmasınlar vajinal muayane dedi ..yanlız film isteyebilirim doğuma yakın yapışıklık falan var mı diyeBen de vajinal muayene yapılmaz diye biliyordum ama son gittiğim doktor yaptı hatta yapmamız lazım karından bakınca tam belli olmuyor dedi. Sonrasında bir sıkıntı da yaşamadım zaten.
Ama benim önceleri rahim agzina yakında fakat son gidişimde belli oldu yani kesin plesanta rahim ağzını kapatmış gösterdi doktor bak burdan bu şekilde kapatmış diyeKanaman olursa acile gidecek olursan ben yoksam hastanede durumu belirt yapmasınlar vajinal muayane dedi ..yanlız film cekecekmis doğuma yakın tam net olsun diye yapışıklık falan var mı diye
İnsan bir sıfat görmek istiyor yaBen de çok merak ediyorum yaaa
İyi olsun da yüzünü göstermese de olur napcanBenim oğlum da sadece bir kez yarım yamalak göstermişti sonlara doğru. Maşallah kızçene canım İsmi belli mi?
Yaa ara ara aklıma üçüz annesi olan arkadaş geliyor. Aynı gün transfer olmuştuk, ne oldu da bi anda gitti. İnşallah bebekleri de kendisi de iyidir bizi okuyorsaBir de acil serklaj olan biri vardı Urfada mıydı sanki ondan da haber yok. Nickini hatırlayamadım diye etiketleyemiyorum. İnsan bi süre sonra aile gibi oluyor herkesin güzel haberlerini duymak istiyor
İnsan bir sıfat görmek istiyor yaisme son anda karar vereceğim sanırım
cok tesekkur ederim bilgi icin. esime aldiririm birsey olursa.Canım benim katıldığım eğitimde Türkiye’deki mamalardan hipp i önerdi içeriği organik olan tek mamaymış. Türkiye’de çalışırken hastaneye bütün markalar gelirdi reklam yaptırmak için neler neler dağıtırlardı hipp bir kez bile gelmedi çünkü reklama ihtiyacı yoktu sadece o mamayı kullananlar sorun yaşamıyordu diye anlattı. Ve çantanıza koymayın eğer gerekirse her yerde satılıyor eşiniz hemen gider alır dedi. Çantada olduğunu görünce hemşireler pek uğraşmıyormuş süt gelmesi için zaten mamasıyla gelmiş düşüncesi oluyormuş. Ya da başka bi yerde tutun göstermeyin yeni almış gibi yapın dedi
sma1 anladim canim. ben de memeyi reddetmesin diye kasik biberon aldim, emme sadece memede olsun diye. sma1 arastirayim, simdi okumussundur hipp de organik diye tavsiye edildi.Çok araştırmadım canım benim listede henüz ona sıra gelmedi ama yenidoğanlara sütün yetmemesi veya sarılık durumlarında sma1 verildiğini duymuştum benim de aklımda var küçük br kutu alıp koymak nuk yavaş akışlı cam biberon da aldım meme reddi olmasın rahata alışmasın diye yavaş akışlı olması gerekiyormus, inşallah sütümüz gelir de bol bol gerek kalmaz
Emzirme konusunda israrci olacagim. Mutlaka elimden geldigince 2 yasina kadar emzirmek gayem. Benim kaygim, bir arkadasimda oldugu gibi covid-grip vs hastanelik olma yada sutun hic gelmemesi durumunda hazirlikli olmadan kaynakli. Boyle bir durumda hastane standard bir mama kullanir diye dusunuyorum, varsa bu mamalarin en iyisi - organik vsi onu hazirlikta tutmak istiyorum.bence mama konusunda acele etmeyin, çünkü bebek doğduktan sonra 48 saat açda kalsa sıkıntı olmuyor, ki doktorlar zaten takipte olduğundan beslenmesini yeterli bulmazsa orda mama veriyorlar hastanede. süt sağma makinası ha keza onu da yanınızda götürmeyin çünkü o sonra ki iş. bebek emişi ile bir olmadığından ilk sütünde florasını bozmaması için tavsiye etmiyorlar. sadece emzirmekte ısrarcı davranın diyorlar . bu minnoşların zaten kendileri ne kadar ki mideleri ne kadar olsun aç kalcak diye korkmayın. sütünüz gelmezse de kimseye sütüm yok demeyin biz zaten stres altında olduğumuzdan bir de başkalarının sütün mü gelmiyor çocuk mu aç laflarına takılıp daha çok stresle gelecek sütümüzden de olmayalım.
Kizlar, olurda sut gelmesinde bir sorun olursa diye kasik biberon vs aldim, ama hastaneye yanima almalik bir mama almadim. Her ihtimale, karsi bir mama alip, evde de tutmak istiyorum. Hastalansam, birsey olsa, sutum olmasa aklima binbir turlu olasilik geliyor. Kenarda dursun. Yenidogandan itibaren kullanilabilecek, organik mukunse, en dogru mama nedir? Tecrubeli anneler bir oneriniz olur mu?
Yarmagül gibi çocuklara Beren,deren gibi cicis isimler koyuyorlar çocuğun tipi o isme.hic müsait değil gibi geliyor ya da ben yakıştıramıyorum bilmiyorumAy sen de bendensin. Bizde de isim yok
kızlar bir şey sorucam benim cuma günü 32+0 çalışabilir raporu alacağım ama 37 kadar dayanacağımı sanmıyorum cumadan cumaya attığı içinde cumartesi , pazarı çöp etmiş oluyorum ikinci raporumu 35+3 te alsam bi kaybım oluyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?