- 19 Ağustos 2021
- 1.869
- 2.404
- 83
tesekkur ederim yanitiniza. kasik biberonun, mecbur kalindiginda normal biberondan daha iyi oldugunu duydum.Ben de aynı şeyi çok düşündüm ama tecrübeli olanlar mama alıp, bilinç altına öyle bir şey yükleme diyor. Normal biberon henüz almadım ama kaşık biberonumuz bugün geldionu da hani hastahanede falan olursa emziremezsem vs sağıp vermek için şırınga çok gözümü korkutuyor, kaşık biberon daha güvenli diye aldım.
Mama olarak mecbur kalırsam Golden Goart alırım. Hastahanenin yanındaki eczaneye sordurdum satıyorlarmış
Biraz once bir hekim yakinimla konustum, bu verdiginiz bilgiyi sorudm. Yeni dogan bebeklerde glikojen deposu olmadigindan hipoglisemiye girerlermis. 48 saat ac kalirlarsa birsey olmaz diye birsey yokmus. Cok uzun bir sureymis. (Yogunbakimda calisanlar icin verilen bilgi bu) Yenidoganci arkadasina da soracak tabiiki teyit icin tekrar.bence mama konusunda acele etmeyin, çünkü bebek doğduktan sonra 48 saat açda kalsa sıkıntı olmuyor, ki doktorlar zaten takipte olduğundan beslenmesini yeterli bulmazsa orda mama veriyorlar hastanede. süt sağma makinası ha keza onu da yanınızda götürmeyin çünkü o sonra ki iş. bebek emişi ile bir olmadığından ilk sütünde florasını bozmaması için tavsiye etmiyorlar. sadece emzirmekte ısrarcı davranın diyorlar . bu minnoşların zaten kendileri ne kadar ki mideleri ne kadar olsun aç kalcak diye korkmayın. sütünüz gelmezse de kimseye sütüm yok demeyin biz zaten stres altında olduğumuzdan bir de başkalarının sütün mü gelmiyor çocuk mu aç laflarına takılıp daha çok stresle gelecek sütümüzden de olmayalım.
O kadar ileri teknoloji bir cihaza bağlanıyor olup cocugumun karnında bir fotisi olmaması ciğerimi dagliyorYa biz de sanki aynıyız. Tamam budur diyemedik. Haftaya çarşamba bir görüş günümüz daha varBen yüzünü az buçuk yandan kıyıdan görüyorum ama yine de tam olmuyor. Bakalım haftaya netleşir mi.
Hepsi olabilirbenim doneli bir ay oldu canim. bir arkadasim doguma yakin suan hala donmemis. bugun el yordami ile dondurmeye calsiicaklar baya sancili bir islemmis
bir sorun yoksa genelde 32 den sonra nst ye basliyorlar canim
iki kol , bir ayak .
bir kol , bir ayak , kafa,
iki ayak, bir kol
benim sorum aslinda hastaneye goturmek vs icin degil, her ihtimale karsi evde bir kutu olmasi icimi rahatlacagi icin sormustum. Markasini onden bilip en iyisini almak istedigimden. Hastanelerin satin alma birimlerinin nasil calistigini biliyorum, butce baskilarini ve markalarin yaptigi ekstra pazarlama calismalarini. Bu nedenle kendim alip evimde tutmak isterim.Ahahhaha ay hık demiş birbirlerinin burunlarından düşmüşleryarışma programı izliyoruz soruyla ilgili konuştuğu yetmiyormuş gibi her şıkla ilgili bir şey bilse de bilmese de konuşuyor. Bırakakım kendi kendine konuşsun diyoruz. İlle dönüp bizden cevap almaya çalışıyor ahahahahha
Ee tamam işte evde kedi var, sonuçta kediyi de atamıcana göre gelmez belki böyleliklesen böyle devam bence
Kuzum benim net bilgim yok. Bir arkadaş da yanıyor demiş ama mantıken şöyle geliyor aklıma. 32. Haftada hiçbir sorun yokken ve çalışabilir raporu almışken 35+3te gerçekten bir sorun yaşayıp doktor çalışamaz raporu verebilir. Bu durumda hak kaybına uğraman tuhaf geldi sonuçta sağlık sorunu sebebiyle avil bir durumdan ötürü verilmiş bir rapor. Ama dediğim gibi kesinlikle net bilgim yok diğer arkadaş eminse doğrusu odur demekki. Sadece mantık yürütüyorum.
A AnnelikUmudu ben de aynı şeyi okumuştum yukardaki arkadaşın yazdığı gibi. Hatta birçok hastane özellkle getirmemeni söylüyor. Bence alıp bulundurmak şart değil sonuçta öyle bir şeye ihtiyaç olursa da doktor sana söyleyecek, o zaman alırsın hemen ihtiyaç olursa.
Kuzum artık çok daha düzenli tabi ama bazen yine kesintiye uğruyor benim de. Bebeğin derinden de olsa hareketini hissettiğimi düşünüyorsam üstünde durmuyorum. Yani kıpır kıpır olmamasına takılmıyorum ama o derin ve az hissedilen hareketi arıyorum mutlaka
En temizibizimkinin niyeti iyi ama işte seninkinin gelişine konuşma huyu da mı yok
Yok ya biraz benden cekiniyor gsliba ben cadı biriyim tabiki asla terbiyesizlik yapmam ama biraz asabi olduğumu gördüğü için bulaşmak istemiyor olabilirAhahhaha ay hık demiş birbirlerinin burunlarından düşmüşleryarışma programı izliyoruz soruyla ilgili konuştuğu yetmiyormuş gibi her şıkla ilgili bir şey bilse de bilmese de konuşuyor. Bırakakım kendi kendine konuşsun diyoruz. İlle dönüp bizden cevap almaya çalışıyor ahahahahha
Ee tamam işte evde kedi var, sonuçta kediyi de atamıcana göre gelmez belki böyleliklesen böyle devam bence
Kuzum benim net bilgim yok. Bir arkadaş da yanıyor demiş ama mantıken şöyle geliyor aklıma. 32. Haftada hiçbir sorun yokken ve çalışabilir raporu almışken 35+3te gerçekten bir sorun yaşayıp doktor çalışamaz raporu verebilir. Bu durumda hak kaybına uğraman tuhaf geldi sonuçta sağlık sorunu sebebiyle avil bir durumdan ötürü verilmiş bir rapor. Ama dediğim gibi kesinlikle net bilgim yok diğer arkadaş eminse doğrusu odur demekki. Sadece mantık yürütüyorum.
A AnnelikUmudu ben de aynı şeyi okumuştum yukardaki arkadaşın yazdığı gibi. Hatta birçok hastane özellkle getirmemeni söylüyor. Bence alıp bulundurmak şart değil sonuçta öyle bir şeye ihtiyaç olursa da doktor sana söyleyecek, o zaman alırsın hemen ihtiyaç olursa.
Kuzum artık çok daha düzenli tabi ama bazen yine kesintiye uğruyor benim de. Bebeğin derinden de olsa hareketini hissettiğimi düşünüyorsam üstünde durmuyorum. Yani kıpır kıpır olmamasına takılmıyorum ama o derin ve az hissedilen hareketi arıyorum mutlaka
En temizibizimkinin niyeti iyi ama işte seninkinin gelişine konuşma huyu da mı yok
Merhaba bu hangi acıbadem acaba fiyat baya uygun geldi de
Eskişehir kızlar. Telefonla arayıp bilgi verdiler.Selamlar, siz hangi sehirdesiniz?
Cok tesekkur ederim.Eskişehir kızlar. Telefonla arayıp bilgi verdiler.
Bir tane hap kullanılıyordu adını unuttum .Sen yinede dahiliye görün o gerek görürse endokrin yönlendiriyor ihmal etme .Bende bu ay kan tahlilinden sonra genel olarak baktirmayi düşünüyorum. Benimki normal seviyede çıkıyor diye gitmedim.Yoksa hashimotom kesin var öncesi teşhis katıldı. Gebelikte yükselir yada düşük çıkarsa ona göre ilaç tedavisine uygularız şimdilik gerek duymuyorum demişti. Ondan bu rahatlığım.Normalde düzenli takip edilmesi lazım yüksek yada düşük olsa dahi.
Birde laktoz gluten yiyip içmeyincede çok farkediyor .Uygulanabilirsen dene 1 ay.Her doktor söylemez yemeyle icmeyle alakalı değil der ama çok alakası var .
Merhabalar, ben de gebelik için uğraşıyorum. Kadın doğuma görünmeden önce bugün aile hekimine hormon testi vereyim istedim. Tsh sonucum 4.82 çıktı, bir sene önce de 3.42. Tsh gebe kalmaya engel olur mu? Kadın doğum tiroid ilacı yazıyor mu yoksa dahiliyeye mi gitmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.bi denerim hamileliğimin başlarında çok bulantım oldupu için bazen akşamlarımı yoğurt ekmek cacıkla falan geçiştirdim hergün mutlaka süt peynir tükettim midem rahat ediyor diye belkide ondandır.
Merhaba evet tsh iniz cok yüksek olmasa da yüksek genelde 2.5 altı olmasını isterler gebelik için. Kadın doğumcu yazabilir ben kullanıyorum suanda bile euthrox diye bir ilaç doktor da eğer uygun gorurse yazar sizede.Merhabalar, ben de gebelik için uğraşıyorum. Kadın doğuma görünmeden önce bugün aile hekimine hormon testi vereyim istedim. Tsh sonucum 4.82 çıktı, bir sene önce de 3.42. Tsh gebe kalmaya engel olur mu? Kadın doğum tiroid ilacı yazıyor mu yoksa dahiliyeye mi gitmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Merhaba evet tsh iniz cok yüksek olmasa da yüksek genelde 2.5 altı olmasını isterler gebelik için. Kadın doğumcu yazabilir ben kullanıyorum suanda bile euthrox diye bir ilaç doktor da eğer uygun gorurse yazar sizede.
Canım benim de gebelikte troid çıktı. Ben de euthrox 50 mg kullanıyorum gebeliğin başından beri. Daha önce böyle birşey yoktu. Şimdi biz doğumdan sonra düzelecek miyiz devam mı edeceğiz ilaca bilgin var mı?Merhaba evet tsh iniz cok yüksek olmasa da yüksek genelde 2.5 altı olmasını isterler gebelik için. Kadın doğumcu yazabilir ben kullanıyorum suanda bile euthrox diye bir ilaç doktor da eğer uygun gorurse yazar sizede.
Evet maalesef sizin de yapacağınız şeyler kısıtlı,umarım kendinizi üzmeden orta yolu bulacağınız bir çözüm bulabilirsinizSizinki gibi bir korku durumu yok onun. Yani sadece korksa sevmese evde kedi yokken çekmecede duran toplarını kaldırın rahatsız oluyorum demezdi diye düşünüyorumkendisi de diyor ben sevmiyorum diye. Otelde kalın diyemem sanırım zaten ama ayrı bi oda ayırmayı teklif edeceğim, elimden de başka bir şey gelmiyor malesef
Canim bende bilmiyorum bende tiroid yoktu ama doktor önlem amaçlı 25 mg lik vermişti bana da bende sorgusuz sualsiz kullanıyorum sonrasını hiç sormadım sorucam bi dahakine.Canım benim de gebelikte troid çıktı. Ben de euthrox 50 mg kullanıyorum gebeliğin başından beri. Daha önce böyle birşey yoktu. Şimdi biz doğumdan sonra düzelecek miyiz devam mı edeceğiz ilaca bilgin var mı?
Bir de bebiş nasıl kilo aldırıcı şeylere dalmışsındır ben de öyleyim bu aralarptesi kontrole kadar bakalım işe yararsa yediklern yazarım
Aynı dertten muzdaribim ne zaman soluma yatsam bebek toplanıyor bi geriliyor hareketler bir şeyler sanki üstüne yatmışım zarar vermişim gibi hissediyorum sağıma dönünce rahatlıyorumGünaydın kızlarEflatun1Kelebek güzel haberlerini bekliyorum
Sağdan sola dönmek ne zor oldu boyle mahvoluyorum bir anda oldu sanki iki üç gündür ya benim gibi olab var mi bi de asla soluma yatamıyorum resmen batıyor bir şeyler ne yapmak lazim var mı bunun çözümü her yer yastik dolu artik sağımda rahat edebiliyorum bi sakıncası var midir doktoruma da soramadım unutuyorum
Çam ve sakurada özel muayene ve özel oda imkanı var mı bilginiz var mı ? perinatoloji doktorları nasıl bir de ilgili alakalı mı ?Banada özeller yapamayız dedi tam teşekküllü hastane tercih.edin dedi bende İstanbul başakşehir cam ve sakura şehir Hastanesi'ne gidiyorum.Psikolojim bozuldu lavaboya girmeye korkar oldum valla Rabbim banada kimseyede göstermesin inşallah o anı birdaha bakalım hayirlisiyla sağlıkla zamanında gelsinler inşallah
Bizim müdür yardımcısı fark etmiyor falan dedi benim de tam cuma 32+0 nst gireceğim çalışabilir alacağım 34+0 yine cuma oluyor ya izne çıkıp 2 haftayı aktarayım diyorumkızlar bir şey sorucam benim cuma günü 32+0 çalışabilir raporu alacağım ama 37 kadar dayanacağımı sanmıyorum cumadan cumaya attığı içinde cumartesi , pazarı çöp etmiş oluyorum ikinci raporumu 35+3 te alsam bi kaybım oluyor mu ?
Sonradan biri erkek mi çıktı onun ben hala üçü kız olduğu dönemde kalmışım neydi adı onun beklenmedik cevap mı bayan stres mi hangisiydiÜçüz arkadaşı ben de aşırı merak ediyorum bebekler kız diye baya üzülmüştü hatırlarsanız sonra erkek de varmış diye sevinmişti hangi doktorun dediği doğru çıktı acaba onu o dönem de çok merak etmiştimeğer her şey yolundaysa yapmıştır doğumunu çoktan diye düşünüyorum. İnşallah hepsi sağlıklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?