Dün kayınvalidem görüntülü aradı yok kaşların dökülmüş yok kirpiklerin dökülmüş. Karnın küçük sen irileşmişsin dedi ay moralim bozukduBenim doktorum da kilosu normal dedi tabi çok tosuncuk bir şey beklemiyoruz sen de takma canım yeterki sağlıklı olsunlar
benim şuan karnım yamuk görseler senin çocuk yamuk doğacak diyeceklerAy sanada mı ya bir de bunu hemcinslerimiz yapıyo daha çok üzülüyorum ya ben normalde sağlam dururum böyle şeylerde ama demekki hormonlar çok etkiliyor dünden beri aynaya bakıp bakıp duruyorum canımı çok sıktı
Ya ama yakınlarda yapmasın bunu ya çok can sıkıcı bir durum takmayalım demekki bu işin uzağı yakını yok az kaldı hayırlısıyla bebişler gelsede bu sivri dillerden kurtulsakDün kayınvalidem görüntülü aradı yok kaşların dökülmüş yok kirpiklerin dökülmüş. Karnın küçük sen irileşmişsin dedi ay moralim bozukdu
Ya kızlar ben bu her şeyi bilen çekinmeden herkese her şeyi söyleyen insanlardan bıktım usandım kızımın arkadaşının annesiyle karşılaştık hamile olduğumu farketti sordu ne kadarlık diye 8. Ayda olduğumuzu söyledim hemen suratının şekli değişti bi ciddileşti böyle acıyormuş gibi baktı karnın çok küçük bebeğin durumu iyi mi dedi ya ben zaten hepi topu 5 kilo aldım yani nasıl bir karın bekliyorlar anlamadım hamilelik psikolojisi gidip gelip aynaya bakıyorum deli ediyorlar beni yani karınlarınız çok mu büyük kızlar bende mi bi terslik var
İnşallah çok canım sıkıldı eşime de belli etmeyeyim dedim.Ya ama yakınlarda yapmasın bunu ya çok can sıkıcı bir durum takmayalım demekki bu işin uzağı yakını yok az kaldı hayırlısıyla bebişler gelsede bu sivri dillerden kurtulsak
Benim de karnım ilk gebeliğime göre daha küçük canım endişe etme kiloda almadım hiç (5 kilo verdim ilk 5 ayda sonra bu ayıma kadar geri aldım verdiğim kiloyu şuan hamile kaldığım kilodayım) sanırım bunun etkisi var eğer bebeğin anne karnında gelişiminde sıkıntı yoksa büyük yada küçük olmasının bir önemi yok kendine dert etme sakın.Ya kızlar ben bu her şeyi bilen çekinmeden herkese her şeyi söyleyen insanlardan bıktım usandım kızımın arkadaşının annesiyle karşılaştık hamile olduğumu farketti sordu ne kadarlık diye 8. Ayda olduğumuzu söyledim hemen suratının şekli değişti bi ciddileşti böyle acıyormuş gibi baktı karnın çok küçük bebeğin durumu iyi mi dedi ya ben zaten hepi topu 5 kilo aldım yani nasıl bir karın bekliyorlar anlamadım hamilelik psikolojisi gidip gelip aynaya bakıyorum deli ediyorlar beni yani karınlarınız çok mu büyük kızlar bende mi bi terslik var
Her gün oğlumu okula bırakırken aynı sorularla karşılaşıyorum karnım çok küçükmüş napabilrim kilo almadım ama insan ciddi anlamda takılıyor böyle şeylere doktor gayet normal dedi takılmayalkm benceYa kızlar ben bu her şeyi bilen çekinmeden herkese her şeyi söyleyen insanlardan bıktım usandım kızımın arkadaşının annesiyle karşılaştık hamile olduğumu farketti sordu ne kadarlık diye 8. Ayda olduğumuzu söyledim hemen suratının şekli değişti bi ciddileşti böyle acıyormuş gibi baktı karnın çok küçük bebeğin durumu iyi mi dedi ya ben zaten hepi topu 5 kilo aldım yani nasıl bir karın bekliyorlar anlamadım hamilelik psikolojisi gidip gelip aynaya bakıyorum deli ediyorlar beni yani karınlarınız çok mu büyük kızlar bende mi bi terslik var
Azicik kalmis anneye babaya kavusmalarina minnoslarin :) Kocaman sevgiler hepinizeKızlar çok ağrılı geçti ilk günüm anlatıp germek istemiyorum sizi de ama zorunlu haller dışında keyfi sezeryan yaptıracak varsa aklından geçirmesin..
bebeklerim kuvözde Allah’a şükür çok iyiler ciğerleri çok iyiymiş kiloları 2280-2210 33+6da doğdular akşam 10buçuk civarıydı 34 sayılırlar bence
her şey yolundaydı sanki en az bir hafta daha dururlar gibiydi biliyorsunuz yeni yazmıştım akşamki nstlerde kalpte düzensizlik çıktı özellikle bi tanesi 200lere çıkmaya başladı taşikardi geçiriyor dendi biri 90lara inip çıkıyordu falan bi saat falan nstde kaldım defalarca tekrarlandı izlendi en son doktorum acil sezeryan alıyorum riske atamam dedi.doğum kararından sonra ikisinin kalbi de normal aralıklarına döndü uzun süre aslında ,dalga geçer gibiydiler ama çıkmak istediler sanırım
Nasibin varsa Allah ona göre düzenliyor herşeyi. Doktoru yeni değiştirmiş olmasam diğeri asla diğer muayene kadar bakmayacaktı bişey olsa haberim olmayacaktı bu doktorum sürekli takipteydi iyi ki de öyle yapmışız. Doğduklarında da birine müdahale edilmiş çünkü tam zamanında almışız kötü bişey olabilirdi kalsalardı dedi.
Doktorum bebeklerin cin gibi Allah kolaylık versin bi tanesi hele gözü açık doğdu kuvözde bile kalmaz onlar dediama protokollerine göre 35haftalık olmayınca çıkarmıyorlarmış. Başka bir sorun çıkmazsa En az bir hafta burdalar yani.
Temas yasak, çok üzücü dokunamadım, kokularını bilmiyorum ama görüşe indim 20dk o kadar güzeller ki minicikler teyzeleri oyuncak bebek gibilerannelerinin kuzuları..
sütüm bir iki damla falan geldi gelmiyor yeni yeni açılıyor kanallar makineyle.bir damla da olsa getir dediler 2cc süt verdim enjektörle umarım artar da veririm mama vermemişler hiç serum gibi bişeyle besliyorlar süt getir mutlaka dediler ama çıkmıyor yani baya uğraştık. Bir kaç güne belki düzelir.
Allah’ıma şükürler olsun sağ Salim geldiler dünyaya darısı hepinizin başına inşallah.
Bebeklerim çok güzeller
İns bekleyebiliriz. Ben 39u gorurmuyum diyodum kendimce doktor 37 deyince bı panik yaptımm. Hiiiic hazırlığım yoktu şimdi harıl harıl iş yapıyorumEvet benim aslında plasentanın çoğu yukardaymış yüzde 90dan fazlası hatta. Ama bir şekilde ucu gelip kapatıyor rahim ağzını. O yüzden 37nin başında alırız demişti. Ben 38i beklemek isterim ama bakalım nasıl olacak.
Terbiyesiz iste. Gerci bu terbiyesizligin bir kac derece ust hali. Oncelikle hamile bir kadin gorup, yillarin jinekologuymus gibi cahil cahil karniniz konusunda yorum yapmasi kotu niyetlilik. Ama kabul ederseniz, ben kuvvetle muhtemel yasi sizden buyuk bir hamis arkadasiniz olarak bu insanin tiynetine dair bir yorum yapmak isterim. Boyleleri ile cok ayni ortamda calistim. Tek gayesi sizin mutsuzlugunuzdan beslenmek. Kendisi mutsuzluk ve haset icinde kivraniyor, acaba bunu size nasil yansitir da sizi uzerek biraz mutlu olur onu dert ediyor. Beni en cok da cahil cahil agzini acma cesareti irrite etti. Icimden bir his de sizi kiskandi diyor ama neyse.Ya kızlar ben bu her şeyi bilen çekinmeden herkese her şeyi söyleyen insanlardan bıktım usandım kızımın arkadaşının annesiyle karşılaştık hamile olduğumu farketti sordu ne kadarlık diye 8. Ayda olduğumuzu söyledim hemen suratının şekli değişti bi ciddileşti böyle acıyormuş gibi baktı karnın çok küçük bebeğin durumu iyi mi dedi ya ben zaten hepi topu 5 kilo aldım yani nasıl bir karın bekliyorlar anlamadım hamilelik psikolojisi gidip gelip aynaya bakıyorum deli ediyorlar beni yani karınlarınız çok mu büyük kızlar bende mi bi terslik var
Çok teşekkür ederimay böyle insanlara hem sinir oluyorum bir yandanda çok gülüyorum ya hakikaten..yahu karın büyüklüğü herkesin yapısına göre değişir alınan kilolar değişebilir kimisinin karnı küçük kimisinin daha büyük olabilir ..bebeğin sağlığı karın büyüklüğü ile olculmezki ..böyle insanların söylediklerine takılmayın hiç sizin ve bebeğinizin kontrolleri düzenli yapiliyor zaten şükür bir sorun yok az bir vakit kaldı doğuma daha ne olsun ..tadını çıkarın
Aslında kolay kolay sıkıntı etmem ama hormonlardan mı nedir çok takıldım bu kez haklısınız takmamalıyız teşekkürlerBenim de karnım ilk gebeliğime göre daha küçük canım endişe etme kiloda almadım hiç (5 kilo verdim ilk 5 ayda sonra bu ayıma kadar geri aldım verdiğim kiloyu şuan hamile kaldığım kilodayım) sanırım bunun etkisi var eğer bebeğin anne karnında gelişiminde sıkıntı yoksa büyük yada küçük olmasının bir önemi yok kendine dert etme sakın.
Her yerde var bunlardan demekki teşekkürler ay sağlıkla gelsin bebeklerimiz gerisinin bi önemi yokHer gün oğlumu okula bırakırken aynı sorularla karşılaşıyorum karnım çok küçükmüş napabilrim kilo almadım ama insan ciddi anlamda takılıyor böyle şeylere doktor gayet normal dedi takılmayalkm bence
Gülümsettiniz beni çok teşekkür ederimTerbiyesiz iste. Gerci bu terbiyesizligin bir kac derece ust hali. Oncelikle hamile bir kadin gorup, yillarin jinekologuymus gibi cahil cahil karniniz konusunda yorum yapmasi kotu niyetlilik. Ama kabul ederseniz, ben kuvvetle muhtemel yasi sizden buyuk bir hamis arkadasiniz olarak bu insanin tiynetine dair bir yorum yapmak isterim. Boyleleri ile cok ayni ortamda calistim. Tek gayesi sizin mutsuzlugunuzdan beslenmek. Kendisi mutsuzluk ve haset icinde kivraniyor, acaba bunu size nasil yansitir da sizi uzerek biraz mutlu olur onu dert ediyor. Beni en cok da cahil cahil agzini acma cesareti irrite etti. Icimden bir his de sizi kiskandi diyor ama neyse.
Lutfen Dr Kaan Kocatepenin videolarini da izleyin. Bu karin karsilastirma ve yorumlarin cehaleti ile ilgili sozleri var. Oncelikle karin buyuklugu-bebek buyuklugu vs bunlarin saglikla vs ile ilgisi yok. Disarda karsilasilan insanlarin hepsi bir boyda-bir ende mi? Siz bu isin egitimini almis hekimlerin kontrolundesiniz. Cok sukur sagliklisiniz. O haset gozlerini ultrasonografi cihazi sanan cahilleri hic umursamayin. Bir daha karsilasirsaniz, hangi Tip Fakultesini bitirip nerede Jinekoloji uzmanligini yapmis Allah Askina sorun.Kocaman Sevgiler
Darısı başımıza bakalım. Bizim de yukarı çıkar inşallah.32 de devlete gittim iyi durumda dedi 33+3 gittim tamamen cikmis yer degismis dedi. 24. Haftada lekelenme olmustu. Plesenta pravia marjinaldi. Tam kapatma yoktu
Evet hemşire işi şans işi. Çok tatlı olanlar da var azarlayanlar bile oldu beni. Niye ağlıyorsun diye.Ay bize denk gelenler hiç öyle değiller hatta tam tersilerben kolay kolay kimseye kötü demem aşırı suratsız ve kötüler Allah’a havale ettim onları. Bana bugün ilk defa orda taze süt sağımı yaptım görüşe gidince 15dk yapabildim 12Ml süt çıktı ama çok mutluyum dondurulmuş da getirmişim bi sürü, mutlulukla sütü teslim ediyorum ki bence 34.haftada sezeryan doğum yapmışım bir gün önce 2damla çıkmışken 2.gün sütüm gelmeye başlamış ben mucizevi olarak bakıyorum çok mutluyum bu konuda hemşire ‘bu nee bu kadarcık mı çıktı sütün’ dedi bana şok oldum bi sürü şey söyledim nasıl böyle diyebilir diye bebeklere takviye yapmak zorunda kalıyoruz o yüzden dedim falan diye toparlamaya çalıştı. Ben bebeklerimi onun kadar düşünmüyorum sanki. Yanımdaki ikiz annesi de bebişlerinden birini teslim alacakmış artık emzirme denemesi yapılmış tutarken zorlanmış 16 yaşındaki kız senden iyi tutuyor demiş kadına Kadın da her an ağlamaklı bir modda çok yıkık çok üzgün yüzüne baksan üzülüyorsun o kadar üzüldüm ki öyle anlatınca nasıl der bunu bir insan üstelikte orda ne çektiğimizi bilenler.
Hiç genelleme yapılamıyor yani canım. Doktor da konuşmaktan aciz hiç bir bilgi vermiyor. Bebeklerim Allah’ın izniyle bir çıksın o hastaneye kadın doğum doktorum dışında adım atmayacağım. Çocuk doktoru araştırıyorum öyle.
Duruyor canım minik minik beyaz noktalar şeklinde iğnelerin girdiği yerler. Hem ellerde hem ayaklarında var.Yaa evet geçenlerde bir arkadaşımdan duydum yoğunbakım anneleri yoğun bakım bebeklerini ellerinden tanır çünkü o izler kalıyor geçmiyor dedi kendi oğlu da 32haftalık doğmuş şuanda 1yaşında çok iyi maşallahgerçekten geçmiyor mu sizinki hala duruyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?