Benim de öyle eşime diyorum valla bir taraftan eli ayağı cikacak diye korkuyorum oyle bir vuruyor ki Allah ne verdiyse
Evet ben de gördüm onu ekim annelerinde görmüş olabilirim.kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki
kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki
1 haftayı gectı ishal meselem de suyu iyi bebişin doktor reflör verdi kesmedi dün dedi ki kan ilacını bırak ondandır bide öyle dene olcak mı dedi bugun içmiycemBen yasiyorum ama kan ilaci vitamin bi suru takviye aliyorum ondan oluyo diye dusunuyorum :/ yani insallah ondandir
Herkese günaydın..grubu yakindan takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor pek. Ilk doğumum hipertansiyondan dolayi sezeryandı bunda da öyle olacak nasipse. Okuduğum kadariyla genel olarak stres heyecan panikler başlamış dogumla ilgiliben de ilkinde böyleydim nasil olacak sorunsuz gececekmi ya sezeryana girene kadar normal dogum baslar da sorun yaşarsam, ya bebekte sorun olursa ya beyin kanamasi falan gecirirsem
Illaki bu düşünceler insani delirtiyor hele ki evhamli biriyseniz. Yeterki şu doğum sağ salim olsun evime bir geçeyim gerisi sorun degil halledilir diyordum. Cok şükür önemli bir sorun çıkmadı ama esas olay bubdan sonra başlıyormuş. Sezeryan olunca hemen sütüm gelmedi, o panikle sarılık olmasn diye hemen mama aldırdım, biberonla içirdim. Emzik zaten verdim. Ilk geceler çok agrim acim oldugu için bazi öğünleri sağıp anneme verdim ben 1 saat bari uyuyayim sen vakti gelince bunu içir dedimtabi çocuk ilk gunlerden biberona emzige alışınca beni zor emmeye başladı. Sonra da meme reddi oldu 4 ay zor emzirdim mamayla devam ettik. Emzirme gruplarina üye oldum, eds yönteminden tut, parmakla emzirme, kaşık vs herseyi denedim sabahlara kadar ugrastim ama maalesef devam edemedik. Okadar çok hata yapmışım ki o gruplara girip insanların tecrubelerini okudukca, yapilmasi gerkeenleri ogrendkce kızdım kendime. Ben sadece kendimi düşünüp doğuma kadar olan kisimla kafayi bozmusum dedim. Keşke hamilelikte bunlarla evham yapacagima şu gruplara girip yada araştırıp dogumdan sonraki tecrübeleri ogrenseydim daha bilinçli olurudm belki daha çok emerdi bebegim dedim. Her bebek emecek diye bi kural yok ama benim hatalarimdan dolayi böyle olduysa da vicdan azabi tavan yapıyor iste
Diyeceğim o ki şuan akliniz tamamen dogumdaysa, panik yapiyorsaniz biraz uzaklasin ve dogum sonrası bebek bakimlariyla alakali videolar izleyin, emzirme gruplara simdiden uye olun yapilan hatalari görün. Hem kafaniz dagilir hem bebekle basbasa kalinca kendinizi daha tecrübeli hissedersiniz inşaalah. Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin bir çok kişi de stres gorunce paylasmak istedim. Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Kan ilacı ilk gebeliğimde bende kabızlık yapıyordu şimdi niye böyle oldu anlamadımBen yasiyorum ama kan ilaci vitamin bi suru takviye aliyorum ondan oluyo diye dusunuyorum :/ yani insallah ondandir
Valla bu sene ki hamislerden kim normal ki biz olalimKan ilacı ilk gebeliğimde bende kabızlık yapıyordu şimdi niye böyle oldu anlamadım
Gruba hoşgeldin diyelim o zaman. Yazdıklarında kendimden o kadar çok ortak nokta buldum ki kendim yazdım sandım. İlk doğumumda lohusa depresyonunun da azizliğine uğrayarak çok yanlış yol izlediğimi bu yüzden emzirmeyi kaçırdığımı düşünüyorum çünkü ben de senin gibi ilk günden emzik ve biberon verdim belki sıklıkla emzirmesin o anın yorgunluğuyla. İkinci bebeğimde de aynı hatayı yapmak istemiyorum şu an doğuma hiç ama hiç takılmıyorum belki yanlış ama emzirmeye fazlasıyla odaklanmış durumdayım. Varsa öğrendiğin, uygulayacağın yöntemler bizimle de paylaşırsan çok güzel olurHerkese günaydın..grubu yakindan takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor pek. Ilk doğumum hipertansiyondan dolayi sezeryandı bunda da öyle olacak nasipse. Okuduğum kadariyla genel olarak stres heyecan panikler başlamış dogumla ilgiliben de ilkinde böyleydim nasil olacak sorunsuz gececekmi ya sezeryana girene kadar normal dogum baslar da sorun yaşarsam, ya bebekte sorun olursa ya beyin kanamasi falan gecirirsem
Illaki bu düşünceler insani delirtiyor hele ki evhamli biriyseniz. Yeterki şu doğum sağ salim olsun evime bir geçeyim gerisi sorun degil halledilir diyordum. Cok şükür önemli bir sorun çıkmadı ama esas olay bubdan sonra başlıyormuş. Sezeryan olunca hemen sütüm gelmedi, o panikle sarılık olmasn diye hemen mama aldırdım, biberonla içirdim. Emzik zaten verdim. Ilk geceler çok agrim acim oldugu için bazi öğünleri sağıp anneme verdim ben 1 saat bari uyuyayim sen vakti gelince bunu içir dedimtabi çocuk ilk gunlerden biberona emzige alışınca beni zor emmeye başladı. Sonra da meme reddi oldu 4 ay zor emzirdim mamayla devam ettik. Emzirme gruplarina üye oldum, eds yönteminden tut, parmakla emzirme, kaşık vs herseyi denedim sabahlara kadar ugrastim ama maalesef devam edemedik. Okadar çok hata yapmışım ki o gruplara girip insanların tecrubelerini okudukca, yapilmasi gerkeenleri ogrendkce kızdım kendime. Ben sadece kendimi düşünüp doğuma kadar olan kisimla kafayi bozmusum dedim. Keşke hamilelikte bunlarla evham yapacagima şu gruplara girip yada araştırıp dogumdan sonraki tecrübeleri ogrenseydim daha bilinçli olurudm belki daha çok emerdi bebegim dedim. Her bebek emecek diye bi kural yok ama benim hatalarimdan dolayi böyle olduysa da vicdan azabi tavan yapıyor iste
Diyeceğim o ki şuan akliniz tamamen dogumdaysa, panik yapiyorsaniz biraz uzaklasin ve dogum sonrası bebek bakimlariyla alakali videolar izleyin, emzirme gruplara simdiden uye olun yapilan hatalari görün. Hem kafaniz dagilir hem bebekle basbasa kalinca kendinizi daha tecrübeli hissedersiniz inşaalah. Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin bir çok kişi de stres gorunce paylasmak istedim. Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Gözün aydın canım maşallah kızlarınaİyi geceler kızlar son mesajları okuyamadım herkes iyidir inşallahkimse doğurmadı değil mi?
Bugün bebeklerimi emzirdimmm
Çok minikler iki fırt çekip hemen uyuyorlar ikinci denememiz daha başarılı geçti çok güzeldi.. Allah isteyen herkese nasip etsin
Tahlilleri de iyi çıkmış Yarın kızlarımı çıkarıyoruz öğleden sonra çıkmış olacağız inşallah
Darısı hepimize herkes sağ Salim kavuşsun bebeklerine inşallah
Kıyamam ona ben bizim kız da bebek arabasına göz koydu bu aralarHafta sonu besigi kurduk ve bilin bakalim kim yatiyor suan
Aman bebiş spora devam onlar bizim fitness hocamız olacaklarhayırlısıyla bir dogurim sana öncesi sonrası atacağım birde lohusalik halimi çubuk krakerden pizza krakere dönmüş halimi gör sonrası için spora teşvik eder diye
Uyku arkadaşının farkı nedir ? Normal bir oyuncağı veya oyuncaklı,battaniyeler falan var uyku,arkadaşı olsa olmaz mı ? Benim bildiğim önemli olan uyku rutinini oluşturması için bir obje lazım. Elektronik seslere alışmasının iyi olmadığını söyleyenler var. Diyorlar ki yardımcı etken olmadan çocuklar uykuya alışmalı. Ama çoğu kişi de beyaz gürültü iyi diyor. Ayy ne zor işler. Uyku,eğitimini araştırmak istiyorum. İlk günler zor olur muhtemelen ama 2 aylık olduktan sonra umarım başarırız.Bu eksikler al al bitmiyor yahu. Şunları alim bitiyor diyorum ama hop bidaha çıkıyor. Uyku arkadaşı ( Fisher price. Budiz hakkında çok şikayet var) ve owli kundak sizce gerekli mi
Çok geçmiş olsun canım, neyse ki teşhis konulmuş, emin ellerdesin. Allah yardım etsinBenim kanım pıhtılaşmıyordu canım o yüzden özel hastaneler kabul etmiyordu eğitim araştırmada da hep sallıyorlar önemsemiyorlar gibi olabiliyordu ağır bi tipi hastalığın yani bayağı hiç pıhtılaşmıyor gibi düşünün ameliyat da doğum da riskti hala riskli ama temkinli olacak en azından
Ay çok sevindim bitanem. Gözünüz aydınİyi geceler kızlar son mesajları okuyamadım herkes iyidir inşallahkimse doğurmadı değil mi?
Çok minikler iki fırt çekip hemen uyuyorlar ikinci denememiz daha başarılı geçti çok güzeldi.. Allah isteyen herkese nasip etsin
Tahlilleri de iyi çıkmış Yarın kızlarımı çıkarıyoruz öğleden sonra çıkmış olacağız inşallah
Hımm hiç aklıma gelmemişti haftaya sorayım.Ben çok korkuyorum doğumdan ne yapacağım bilmiyorum düşününce çok stres oluyorum araştırdiniz mi previa ameliyatları genelmi anestezi yoksa spinal mi oluyormus
Çok sevindim canım gözünüz aydın, haberdar et biziİyi geceler kızlar son mesajları okuyamadım herkes iyidir inşallahkimse doğurmadı değil mi?
GünaydııınlaaarHerkese günaydın..grubu yakindan takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor pek. Ilk doğumum hipertansiyondan dolayi sezeryandı bunda da öyle olacak nasipse. Okuduğum kadariyla genel olarak stres heyecan panikler başlamış dogumla ilgiliben de ilkinde böyleydim nasil olacak sorunsuz gececekmi ya sezeryana girene kadar normal dogum baslar da sorun yaşarsam, ya bebekte sorun olursa ya beyin kanamasi falan gecirirsem
Ben de oğluma doktor takviye etmeliyiz dediği için mama, biberon verdim o yüzden herkese lazım olur diye kendi deneyimimi yazayım dedim yorumuma. Mamayı günde bir sefer ilk günler 30 sonra 60 cc verdim. Anne göğüsüne en yakın biberonu kullanmak gerekli bende Philips aventinki vardı. 40 çıktıktan sonra mamayı kestim ve sütle devam ettik. Sağdığın sütün içirilmesi de şöyle. Gece sağılan süt gece, gündüz sağılan süt gündüz verilir çünkü süt bebeğin ihtiyacına göre şekillenir gece olanda bebeği uyutmaya gündüz olanda enerji vermeye yönelik oluyor o yüzden sağdığınız sütü saklarken saati de yazın. Biz sonrasında biberonu sağdığımız sütü vermek için kullanmaya devam ettik ama burada önemli nokta emzirirken ki pozisyonda verilmeli yani çocuğu yatağına yatırıp içirilmemeli biberonla besleme yaparken de ten teması önemli. Çok şükür ben 2 yaş 10 günlüğe kadar emzirdim, bunun sebebi oğlumdan mı yoksa bu yaptıklarımdan mı tam emin değilim tabii ama benim deneyimlerim bu şekilde. Emzik konusu ise yenidoğanlar çok fazla ağlarlar ve ben emzik ve meme dışında zor sustururdum. Hastaneye götürmemiştim ve o gece sabaha kadar ağlamıştı. Yani emzik kullanımı yardımcı oluyor çünkü bebek bir yerden sonra anneyi emzik olarak kullanıyor. Tabii ki bu da tercih edebilebilir ama benim göğüs ucu yaralarım vardı ve o neredeyse hiç ayrılmak istemiyordu çünkü bebekler sadece aç olduğu için değil güven hissetmek için de emerler ve dediğim gibi bir yerden sonra anne yıpranıyor o yüzden emzik verdim ama Bağımız artsın diye kucağımda tuttum sürekli. Zaten oğlum da 11 aylıkken birden attı ve bir daha istemedi. Dişleri de güzel çok şükür. Burada önemli nokta bence ten temasını kesmemek, damak yapısına uygun emzik kullanmak ve 7/24 vermemek ben yenidoğan zamanı hariç çok zorlanınca verirdim sürekli ağzında değildi. Umarım hepimizin bebeği 2 yaşına kadar emer ve süt problemi yaşamayız hiç birimizBahsettiğiniz Emzirme grupları nerede bende katılmayı düşündüm şuan. Çünkü hata dediğiniz herşeyi bende yapacaktım. Hastane çantama mama biberon emzik koydum hatta. Süt poşetleri aldım sütüm inşallah fazla olursa gece ben uyuyim eşim gündz sağdığımı versin diye.
ishalde, kabızlıkta tehlikeliymiş maalesef. Rahimde kasılma yapıyormuş ishal, ulaşabiliyorsanız doktorunuza yada sağlık ocağında ebenize bir danışın. Yada muz gibi, haşlanmış patates gibi şeyler yiyin ama kabız olmamaya dikkat ederek onda da ıkınma açılma için tehlikeliymiş. Yemin ederim anam, nenem bunlara dikkat etmiş mi, biz mi böyle huylu olduk bilemiyorum. Her şeye dikkat etmekten ciğerimiz soldu.kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki
Aynen bende bu durumdayım doğum yaklaştıkça stresim artiyo. Tekrar panik atağım tutacak diye korkuyorumGünaydın kızlar. Ben bu aralar psikolojik olarak biraz zor bi süreçten geçiyorum. Bebeğimle alakalı değil çok şükür sağlığımız yerindesadece hormonlardanmı artık bilmiyorum ama çok stresliyim evham vesvese gibi şeyler oluyor son zamanlar ve panik atak. Şuanki endişem bu huzursuzluğum stresimin bebeğime yansıması malum annelerin yaşadığı stresli dönemleri hissederlermiş.. dudaklarım ucukladı en sonunda
Varmı böyle süreçten gecenler psikolojik olarak iyimisiniz sizler ?
Bende kaç gündür uyuyamıyorum ve bendede 2cocuk var Allah yardımcımız olsunKızlar bu ara baş ağrısı çeken var mı kalitesiz uykudan mı nedir iki gündür baş ağrısı çekiyorum zaten iyice ağırlaştım iki çocukla da artık iyice zorlaştıofff bugün modum çok düşük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?