- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
Çok güldüm canımSezeryan aninda anestezi doktoru hep basinizda oluyo kizlar. Devamli tansiyonunuza kalbinize bakiliyo. Diyelim panik oldunuz ki ben olmustum tir tir titremeye basladim kontrol edemiyorum kendimi hem üşüyorum hem dislerim titriyo. Doktor dedi ki korkma simdi biraz sakinlestiricez seni.hemen sakinlestirici yaptilar. Sonrasi zaten yuksek dozda alkol almis gibiydimdoktora bagirmisim hatta bi ara ne zaman dikeceksin diye anestezi doktoru dedi ki kizim bagirma hocanin konsantresi bozuluyo boyle seylerde olabiliyo yani arkadaslar
Anne karnındaki sesleri taklit ettiği için bebeği güvende hissettirir yarım kundak ile kullanıldışında uyku eğitimini destekler tarzı şeyler için alcam ben. Zaten ilk başlarda sadece sesini kullanmış olcak yarım kundak dolayısı ileKıyamam ona ben bizim kız da bebek arabasına göz koydu bu aralargeçende çıngırağa merak sardı. Sürekli onlar için alışveriş yapıyoruz sanıyorlar galiba
Aman bebiş spora devam onlar bizim fitness hocamız olacaklar
Uyku arkadaşının farkı nedir ? Normal bir oyuncağı veya oyuncaklı,battaniyeler falan var uyku,arkadaşı olsa olmaz mı ? Benim bildiğim önemli olan uyku rutinini oluşturması için bir obje lazım. Elektronik seslere alışmasının iyi olmadığını söyleyenler var. Diyorlar ki yardımcı etken olmadan çocuklar uykuya alışmalı. Ama çoğu kişi de beyaz gürültü iyi diyor. Ayy ne zor işler. Uyku,eğitimini araştırmak istiyorum. İlk günler zor olur muhtemelen ama 2 aylık olduktan sonra umarım başarırız.
Çok geçmiş olsun canım, neyse ki teşhis konulmuş, emin ellerdesin. Allah yardım etsin
Teşekkürler bilgilendirme için bende tam olarak buna benzer şeyler okudum gerek arkadaşlarım gerekse hastanedeki bi iki hemşireden kendi yaptıkları ile ilgili. Mama mutlaka olsun çantada bebek açlık çekmesin dediler. Tabi ki uğraşacak lar süt için 2 saat falan ama çocuğu daha fazla aç bırakmaua lüzum yok. Onların vereceği mamayı istemediğim için de çantaya koydum.Ben de oğluma doktor takviye etmeliyiz dediği için mama, biberon verdim o yüzden herkese lazım olur diye kendi deneyimimi yazayım dedim yorumuma. Mamayı günde bir sefer ilk günler 30 sonra 60 cc verdim. Anne göğüsüne en yakın biberonu kullanmak gerekli bende Philips aventinki vardı. 40 çıktıktan sonra mamayı kestim ve sütle devam ettik. Sağdığın sütün içirilmesi de şöyle. Gece sağılan süt gece, gündüz sağılan süt gündüz verilir çünkü süt bebeğin ihtiyacına göre şekillenir gece olanda bebeği uyutmaya gündüz olanda enerji vermeye yönelik oluyor o yüzden sağdığınız sütü saklarken saati de yazın. Biz sonrasında biberonu sağdığımız sütü vermek için kullanmaya devam ettik ama burada önemli nokta emzirirken ki pozisyonda verilmeli yani çocuğu yatağına yatırıp içirilmemeli biberonla besleme yaparken de ten teması önemli. Çok şükür ben 2 yaş 10 günlüğe kadar emzirdim, bunun sebebi oğlumdan mı yoksa bu yaptıklarımdan mı tam emin değilim tabii ama benim deneyimlerim bu şekilde. Emzik konusu ise yenidoğanlar çok fazla ağlarlar ve ben emzik ve meme dışında zor sustururdum. Hastaneye götürmemiştim ve o gece sabaha kadar ağlamıştı. Yani emzik kullanımı yardımcı oluyor çünkü bebek bir yerden sonra anneyi emzik olarak kullanıyor. Tabii ki bu da tercih edebilebilir ama benim göğüs ucu yaralarım vardı ve o neredeyse hiç ayrılmak istemiyordu çünkü bebekler sadece aç olduğu için değil güven hissetmek için de emerler ve dediğim gibi bir yerden sonra anne yıpranıyor o yüzden emzik verdim ama Bağımız artsın diye kucağımda tuttum sürekli. Zaten oğlum da 11 aylıkken birden attı ve bir daha istemedi. Dişleri de güzel çok şükür. Burada önemli nokta bence ten temasını kesmemek, damak yapısına uygun emzik kullanmak ve 7/24 vermemek ben yenidoğan zamanı hariç çok zorlanınca verirdim sürekli ağzında değildi. Umarım hepimizin bebeği 2 yaşına kadar emer ve süt problemi yaşamayız hiç birimiz
Be yaşadım ama kuru meyveyi fazla kaçırmıştım. Bol su ve reflor öneririm canım.kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki
Cok cok sevindim :) Ne tatlilardir :) Saglikli ve mutlu omurleri olsun. Anne babalariyla nese dolu gecsin gunleri.İyi geceler kızlar son mesajları okuyamadım herkes iyidir inşallahkimse doğurmadı değil mi?
Bugün bebeklerimi emzirdimmm
Çok minikler iki fırt çekip hemen uyuyorlar ikinci denememiz daha başarılı geçti çok güzeldi.. Allah isteyen herkese nasip etsin
Tahlilleri de iyi çıkmış Yarın kızlarımı çıkarıyoruz öğleden sonra çıkmış olacağız inşallah
Darısı hepimize herkes sağ Salim kavuşsun bebeklerine inşallah
Guzummİyi geceler kızlar son mesajları okuyamadım herkes iyidir inşallahkimse doğurmadı değil mi?
Bugün bebeklerimi emzirdimmm
Çok minikler iki fırt çekip hemen uyuyorlar ikinci denememiz daha başarılı geçti çok güzeldi.. Allah isteyen herkese nasip etsin
Tahlilleri de iyi çıkmış Yarın kızlarımı çıkarıyoruz öğleden sonra çıkmış olacağız inşallah
Darısı hepimize herkes sağ Salim kavuşsun bebeklerine inşallah
38+3 yada 38+5 verdi bana. Bebegim iri kategorisinde.Perşembe günü kontrolüm var daha 2 gün var ama heyecandan mı artık ağırlaştım ondan mı uyuyamıyorumBu arada kızlar kesin sezaryen olacaklara doktor kaç haftalıkken gün verdi
tansiyona baktır baş ağrısı tehlikeli ben ilk gebeliğimde sonuna kadar başım ağrıdı ama hiç tansiyonum çıkmadı. belki gebelik hormonlarındandır. zaten ne olsa ona bağlıyoruz:)Kızlar bu ara baş ağrısı çeken var mı kalitesiz uykudan mı nedir iki gündür baş ağrısı çekiyorum zaten iyice ağırlaştım iki çocukla da artık iyice zorlaştıofff bugün modum çok düşük
şuanda kaç kilo38+3 yada 38+5 verdi bana. Bebegim iri kategorisinde.
Bende öyle istiyorum aslında bakalım ne diyecekler nasıl olacak insallah çok güzel geçer sağlicakla evimize döneriz Allah yardımcımız olsunBen de panik olabilirim gibi geliyor aynı korkular bendd de var malesefama bebeğimin doğum anı da görmek istiyorum bebeği göreyim beni sonra uyutun dicem çünkü bizim ameliyatlar uzun sürebiliyor normal sezaryene göre.
Son asamalarda herkeste ayri bir anksiyete basliyor. Ben de hicbirsey yetismiyor, oyle sacma sapan doguma gidecegim stresi vardi. Onu agir asabiyet takip etti ki zor kontrol ettim.Günaydın kızlar. Ben bu aralar psikolojik olarak biraz zor bi süreçten geçiyorum. Bebeğimle alakalı değil çok şükür sağlığımız yerindesadece hormonlardanmı artık bilmiyorum ama çok stresliyim evham vesvese gibi şeyler oluyor son zamanlar ve panik atak. Şuanki endişem bu huzursuzluğum stresimin bebeğime yansıması malum annelerin yaşadığı stresli dönemleri hissederlermiş.. dudaklarım ucukladı en sonunda
Varmı böyle süreçten gecenler psikolojik olarak iyimisiniz sizler ?
Sezeryan aninda anestezi doktoru hep basinizda oluyo kizlar. Devamli tansiyonunuza kalbinize bakiliyo. Diyelim panik oldunuz ki ben olmustum tir tir titremeye basladim kontrol edemiyorum kendimi hem üşüyorum hem dislerim titriyo. Doktor dedi ki korkma simdi biraz sakinlestiricez seni.hemen sakinlestirici yaptilar. Sonrasi zaten yuksek dozda alkol almis gibiydimdoktora bagirmisim hatta bi ara ne zaman dikeceksin diye anestezi doktoru dedi ki kizim bagirma hocanin konsantresi bozuluyo boyle seylerde olabiliyo yani arkadaslar
Suan yaptıgın seyleri yapmayacam diyebiliyosun arastırıp öğrenmeye cabalıyosun bilinclisin emin ol oyle olmaz ben de senin gibiyim dünya emzirme platformu var emzirme pozisyonları ve emziren kadın vidioları izlemeni öneririm ben baya inceledim kafama kazıdım emzik biberon mama sart değil etkin emzirmek önemli ve cocugun dil dudak bagı var mı ona mutlaka baktır ilk oglum da basıma geldi hiç bi doktor anlamadı 1.5 aylıkken baska bi doktora goturdum o doktor anladı ve cerraha kestirdik tabi emziremedim cunku cocuk biberona alısmıstı emzik hiç emmedi face de emzirme akademisi var oraya da bakınGruba hoşgeldin diyelim o zaman. Yazdıklarında kendimden o kadar çok ortak nokta buldum ki kendim yazdım sandım. İlk doğumumda lohusa depresyonunun da azizliğine uğrayarak çok yanlış yol izlediğimi bu yüzden emzirmeyi kaçırdığımı düşünüyorum çünkü ben de senin gibi ilk günden emzik ve biberon verdim belki sıklıkla emzirmesin o anın yorgunluğuyla. İkinci bebeğimde de aynı hatayı yapmak istemiyorum şu an doğuma hiç ama hiç takılmıyorum belki yanlış ama emzirmeye fazlasıyla odaklanmış durumdayım. Varsa öğrendiğin, uygulayacağın yöntemler bizimle de paylaşırsan çok güzel olur
Günaydııınlaaarbenimde tek korktuğum konu doğum sonrası ya. Etrafıma korktuğumu hiç belli etmiyorum ufacık tereddüt etsem ben bakarım diye kayınvalidem yanımıza taşınır. Doğum olayı hayırlısı neyse o olacak bir şekilde yaşanacak. Allahtan geçici bir acı olacak. Dün hastane çantamı tamamladım biberon koymak istedim sonra kötüyü çağırmayayım dedim koymadım. Süt pompası koydum ama sırf internette koyun yazıyor diye yaptım yani emzirme konusunda önereceğiniz sayfalar isimler kitap vs bir şeyler var mıdır yada diğer bakımları ile ilgili de olabilir.
Sen sanslı grupdasın canım bastan biberon mama emzik verince cocuk meme bası karmaşası yasıyo diyolar emzik emmeyi öğrendikten sonra ama araya biberon girince iş karısıyo cocugun cok iyiymiş masallah hem biberon emip hem emzik alıp artı seni emmiş masallah diyeyimBen de oğluma doktor takviye etmeliyiz dediği için mama, biberon verdim o yüzden herkese lazım olur diye kendi deneyimimi yazayım dedim yorumuma. Mamayı günde bir sefer ilk günler 30 sonra 60 cc verdim. Anne göğüsüne en yakın biberonu kullanmak gerekli bende Philips aventinki vardı. 40 çıktıktan sonra mamayı kestim ve sütle devam ettik. Sağdığın sütün içirilmesi de şöyle. Gece sağılan süt gece, gündüz sağılan süt gündüz verilir çünkü süt bebeğin ihtiyacına göre şekillenir gece olanda bebeği uyutmaya gündüz olanda enerji vermeye yönelik oluyor o yüzden sağdığınız sütü saklarken saati de yazın. Biz sonrasında biberonu sağdığımız sütü vermek için kullanmaya devam ettik ama burada önemli nokta emzirirken ki pozisyonda verilmeli yani çocuğu yatağına yatırıp içirilmemeli biberonla besleme yaparken de ten teması önemli. Çok şükür ben 2 yaş 10 günlüğe kadar emzirdim, bunun sebebi oğlumdan mı yoksa bu yaptıklarımdan mı tam emin değilim tabii ama benim deneyimlerim bu şekilde. Emzik konusu ise yenidoğanlar çok fazla ağlarlar ve ben emzik ve meme dışında zor sustururdum. Hastaneye götürmemiştim ve o gece sabaha kadar ağlamıştı. Yani emzik kullanımı yardımcı oluyor çünkü bebek bir yerden sonra anneyi emzik olarak kullanıyor. Tabii ki bu da tercih edebilebilir ama benim göğüs ucu yaralarım vardı ve o neredeyse hiç ayrılmak istemiyordu çünkü bebekler sadece aç olduğu için değil güven hissetmek için de emerler ve dediğim gibi bir yerden sonra anne yıpranıyor o yüzden emzik verdim ama Bağımız artsın diye kucağımda tuttum sürekli. Zaten oğlum da 11 aylıkken birden attı ve bir daha istemedi. Dişleri de güzel çok şükür. Burada önemli nokta bence ten temasını kesmemek, damak yapısına uygun emzik kullanmak ve 7/24 vermemek ben yenidoğan zamanı hariç çok zorlanınca verirdim sürekli ağzında değildi. Umarım hepimizin bebeği 2 yaşına kadar emer ve süt problemi yaşamayız hiç birimiz
Bende gecen haftalarda oldu ayni sekilde endiselendim. Sularda sanirim birsey var, tum Turkiye'de salgin varmis. Daha evvelde acillik olmustum burada yazmistim ki bulasici imis.kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki
Ben kendimden bekliyorum ama bilmiyorumkızlar Ekimde ki ilk doğum kimden gelir tahminleri aliyim
aaa senin hepimizden önce tarihi evetttt ama bellide olmaz bence nedense içimeBen kendimden bekliyorum ama bilmiyorum
Amin canım valla 3. Gelincede huniyi takıp gezeriz artıkBende kaç gündür uyuyamıyorum ve bendede 2cocuk var Allah yardımcımız olsun
bence de sen ekimin sonuna doğru gelir gibi :)Ben kendimden bekliyorum ama bilmiyorum
Kesinlikle öyle bunu normallestiren doktor Türkiyede rastlamak beni sinir etmişti arkadaşta ben düşünmüyorum ama normal demişti yapılıyor bu yöntem demişti o yüzden yazmak istedimSana tamamen katılıyorum canım biz sagimizdan solumuza dönerken korkuyoruz bir şey olacak diye bir doktora müdahale ettirmek çok sakıncalı ne kadar profosyonel olursa olsun asla öyle bi şey yaptirmam şahsen, bazen ultrasonu fazla bastırıyor da doktor ne çok can yakıyor. En fazla sezeryan dogurulur yani donmemis olursa ne emeklerle geldik bu güne sırf normal doğum için bu risk bana saçma geliyor doktorum da her iki doğum şeklinin de riskleri var diyor Allah korusun ben hayırlısını sağliklisini diliyorum madalya takmiyorlar normal doğurunca ya da sezeryanla doğurmuş olmak anneliğimizden bir şey eksiltmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?