Uyku arkadaşının amacı aslında bebeğin bir objeyi uykuyla özleştirmesi demek. Yani ona sarılıp yatağa yatınca artık uyku vaktinin geldiğini anlamasını sağlamak. Bebek genelde o nesne ile bağ kurar ve güvende hisseder. Bu beyaz gürültülü de olabilir, sessiz bir uyku arkadaşı da olabilir, normal bir battaniye de olabilir. Sesli olanlar sadece şu açıdan işe yarar bebek kendini ilk 3 ay anne karnında zannetmeye devam eder o seste karındaki sese benzer olduğu için kendini güvende hisseder ve daha rahat uyur ama evet uzun süreli kullanım pek önerilmiyor. O yüzden telefondan açmak ya da kurutma makinesi gibi aletleri çalıştırmak da bence yeterli çünkü dediğim gibi 3 aydan sonra pek önerilmiyor ve yavaş yavaş kesmek gerekiyor. Uyku arkadaşını kabullenmesi için de önerim, ara sıra siz de onunla uyuyun ya da boynunuza, göğüsünüze falan koyun bir müddet orada kalsın ki kokunuz geçsin. Anne kokusu sinince oyuncağa daha kolay bağlanıyorlar. Uyku eğitimi de ilk 3 ay önerilmiyor çünkü dediğim gibi bebek daha doğduğunun farkında bile olmuyor o zamanlarda ama dört aydan itibaren oluşturabilirsiniz. benimki memede uyurdu ama uyuma, uyanma saatleri hep belliydi sadece ayına göre değişim gösteriyordu. İlk günden itibaren belli bir rutin oluşturdum ve ayına göre şekillendirdim sadece. Memeyi kestiğimizden beri de kendi kendine ya da yanıma uzanıp uyuyor. Umarım kızımda da belli bir düzen kurup ona bağlı kalabilirim çünkü uyku hem anne hem de bebek için çok önemliUyku arkadaşının farkı nedir ? Normal bir oyuncağı veya oyuncaklı,battaniyeler falan var uyku,arkadaşı olsa olmaz mı ? Benim bildiğim önemli olan uyku rutinini oluşturması için bir obje lazım. Elektronik seslere alışmasının iyi olmadığını söyleyenler var. Diyorlar ki yardımcı etken olmadan çocuklar uykuya alışmalı. Ama çoğu kişi de beyaz gürültü iyi diyor. Ayy ne zor işler. Uyku,eğitimini araştırmak istiyorum. İlk günler zor olur muhtemelen ama 2 aylık olduktan sonra umarım başarırız.
kızlar Ekimde ki ilk doğum kimden gelir tahminleri aliyim
Bitiyor canm hiç üzülmeKızlar bı reflü doğumdan sonra jilet gibi kesilip bitecek değil miartık çok yoruyor bunaldım
verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Bende Philips Avent biberon var, ancak hastane icin kasik biberon aldim. Doktor takviye vermeliyiz dediginde ilk denemeyi kasik biberon ile yapmali mi?Ben de oğluma doktor takviye etmeliyiz dediği için mama, biberon verdim o yüzden herkese lazım olur diye kendi deneyimimi yazayım dedim yorumuma. Mamayı günde bir sefer ilk günler 30 sonra 60 cc verdim. Anne göğüsüne en yakın biberonu kullanmak gerekli bende Philips aventinki vardı. 40 çıktıktan sonra mamayı kestim ve sütle devam ettik. Sağdığın sütün içirilmesi de şöyle. Gece sağılan süt gece, gündüz sağılan süt gündüz verilir çünkü süt bebeğin ihtiyacına göre şekillenir gece olanda bebeği uyutmaya gündüz olanda enerji vermeye yönelik oluyor o yüzden sağdığınız sütü saklarken saati de yazın. Biz sonrasında biberonu sağdığımız sütü vermek için kullanmaya devam ettik ama burada önemli nokta emzirirken ki pozisyonda verilmeli yani çocuğu yatağına yatırıp içirilmemeli biberonla besleme yaparken de ten teması önemli. Çok şükür ben 2 yaş 10 günlüğe kadar emzirdim, bunun sebebi oğlumdan mı yoksa bu yaptıklarımdan mı tam emin değilim tabii ama benim deneyimlerim bu şekilde. Emzik konusu ise yenidoğanlar çok fazla ağlarlar ve ben emzik ve meme dışında zor sustururdum. Hastaneye götürmemiştim ve o gece sabaha kadar ağlamıştı. Yani emzik kullanımı yardımcı oluyor çünkü bebek bir yerden sonra anneyi emzik olarak kullanıyor. Tabii ki bu da tercih edebilebilir ama benim göğüs ucu yaralarım vardı ve o neredeyse hiç ayrılmak istemiyordu çünkü bebekler sadece aç olduğu için değil güven hissetmek için de emerler ve dediğim gibi bir yerden sonra anne yıpranıyor o yüzden emzik verdim ama Bağımız artsın diye kucağımda tuttum sürekli. Zaten oğlum da 11 aylıkken birden attı ve bir daha istemedi. Dişleri de güzel çok şükür. Burada önemli nokta bence ten temasını kesmemek, damak yapısına uygun emzik kullanmak ve 7/24 vermemek ben yenidoğan zamanı hariç çok zorlanınca verirdim sürekli ağzında değildi. Umarım hepimizin bebeği 2 yaşına kadar emer ve süt problemi yaşamayız hiç birimiz
Sakin öyle bir şey yapma canım. Hemen alışır biberona. Netice de emmek de bir iş. Ve kolayı tercih eder. İlkinde çantama mama koydum üç dört gün sütüm gelmedi. Ara ara verdim. Ama mememden de düşürmedim. O yüzden memelerim haşat oldu o ayrı mesele. Çünkü oğlum iri doğdu çok güçlü çekiyordu garibim. Ama süt yeterli gelmedikçe o da abandi memeye. Neticede oğluma ilk zamanlar ara ara mama vermeme rağmen sütüm artınca keisnlikle gerek kalmadı. Mamayı sadece ilk günler aç kalıp sarılık olmasın diye alacağım gene.Bahsettiğiniz Emzirme grupları nerede bende katılmayı düşündüm şuan. Çünkü hata dediğiniz herşeyi bende yapacaktım. Hastane çantama mama biberon emzik koydum hatta. Süt poşetleri aldım sütüm inşallah fazla olursa gece ben uyuyim eşim gündz sağdığımı versin diye.
sezeryanlılar belli zaten normal bekleyen için demmiştimm anamm ikinci ikizlerimiz mi geliyorr
Çok sagol büşra güzel dileklerin için.Mesajını şimdi okudum inşallah her şey yolunda ilerler
Kendini toparlamana çok sevindim kayıplarına çok üzüldüm bilmiyordum daha önce söylediysende kaçırmışım her şey bizler için ah ilk zamanlar neler neler yaşadık kimimiz atlattı kimimiz baştan aldı
Rabbim neyler meyletse güzel eyler
Eğer ki mucizeni bekletiyorsa güzelleştiriyordur
Cumartesi inşallah her şey çok güzel ilerler
Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili ne yapıldı peki
2 hafta once 2.2 civari demisti doktor. Sekerden kaynakli degil ama. Esim ve ailesi cok yapili, ben ortalama bir boy ve kilodayim.şuanda kaç kilo
Teşekkürler. Zaten benimki minnak olcak inşallah süt sıkıntım olmaz bakalım. Gücü de yetmez ilk zamanlarSakin öyle bir şey yapma canım. Hemen alışır biberona. Netice de emmek de bir iş. Ve kolayı tercih eder. İlkinde çantama mama koydum üç dört gün sütüm gelmedi. Ara ara verdim. Ama mememden de düşürmedim. O yüzden memelerim haşat oldu o ayrı mesele. Çünkü oğlum iri doğdu çok güçlü çekiyordu garibim. Ama süt yeterli gelmedikçe o da abandi memeye. Neticede oğluma ilk zamanlar ara ara mama vermeme rağmen sütüm artınca keisnlikle gerek kalmadı. Mamayı sadece ilk günler aç kalıp sarılık olmasın diye alacağım gene.
Tam altın değerinde bilgilerBen de oğluma doktor takviye etmeliyiz dediği için mama, biberon verdim o yüzden herkese lazım olur diye kendi deneyimimi yazayım dedim yorumuma. Mamayı günde bir sefer ilk günler 30 sonra 60 cc verdim. Anne göğüsüne en yakın biberonu kullanmak gerekli bende Philips aventinki vardı. 40 çıktıktan sonra mamayı kestim ve sütle devam ettik. Sağdığın sütün içirilmesi de şöyle. Gece sağılan süt gece, gündüz sağılan süt gündüz verilir çünkü süt bebeğin ihtiyacına göre şekillenir gece olanda bebeği uyutmaya gündüz olanda enerji vermeye yönelik oluyor o yüzden sağdığınız sütü saklarken saati de yazın. Biz sonrasında biberonu sağdığımız sütü vermek için kullanmaya devam ettik ama burada önemli nokta emzirirken ki pozisyonda verilmeli yani çocuğu yatağına yatırıp içirilmemeli biberonla besleme yaparken de ten teması önemli. Çok şükür ben 2 yaş 10 günlüğe kadar emzirdim, bunun sebebi oğlumdan mı yoksa bu yaptıklarımdan mı tam emin değilim tabii ama benim deneyimlerim bu şekilde. Emzik konusu ise yenidoğanlar çok fazla ağlarlar ve ben emzik ve meme dışında zor sustururdum. Hastaneye götürmemiştim ve o gece sabaha kadar ağlamıştı. Yani emzik kullanımı yardımcı oluyor çünkü bebek bir yerden sonra anneyi emzik olarak kullanıyor. Tabii ki bu da tercih edebilebilir ama benim göğüs ucu yaralarım vardı ve o neredeyse hiç ayrılmak istemiyordu çünkü bebekler sadece aç olduğu için değil güven hissetmek için de emerler ve dediğim gibi bir yerden sonra anne yıpranıyor o yüzden emzik verdim ama Bağımız artsın diye kucağımda tuttum sürekli. Zaten oğlum da 11 aylıkken birden attı ve bir daha istemedi. Dişleri de güzel çok şükür. Burada önemli nokta bence ten temasını kesmemek, damak yapısına uygun emzik kullanmak ve 7/24 vermemek ben yenidoğan zamanı hariç çok zorlanınca verirdim sürekli ağzında değildi. Umarım hepimizin bebeği 2 yaşına kadar emer ve süt problemi yaşamayız hiç birimiz
Sağol canım evet maşallah oğlum pek sorunlu bir bebek değildi. İnşallah kızım da öyle olur ve tabii tüm annelerin bebekleri de. İşte ben deneyimimi yazdım ama herkeste öyle olacak diye bir şey yok tabii. Umarım hepimizin süreci rahat ve güzel geçer ve bebekler 2 yaşına kadar emerSuan yaptıgın seyleri yapmayacam diyebiliyosun arastırıp öğrenmeye cabalıyosun bilinclisin emin ol oyle olmaz ben de senin gibiyim dünya emzirme platformu var emzirme pozisyonları ve emziren kadın vidioları izlemeni öneririm ben baya inceledim kafama kazıdım emzik biberon mama sart değil etkin emzirmek önemli ve cocugun dil dudak bagı var mı ona mutlaka baktır ilk oglum da basıma geldi hiç bi doktor anlamadı 1.5 aylıkken baska bi doktora goturdum o doktor anladı ve cerraha kestirdik tabi emziremedim cunku cocuk biberona alısmıstı emzik hiç emmedi face de emzirme akademisi var oraya da bakın
Sen sanslı grupdasın canım bastan biberon mama emzik verince cocuk meme bası karmaşası yasıyo diyolar emzik emmeyi öğrendikten sonra ama araya biberon girince iş karısıyo cocugun cok iyiymiş masallah hem biberon emip hem emzik alıp artı seni emmiş masallah diyeyim
Evet yani bebekten bebeğe değişebiliyormuş sanırım bu biberon için red etme olayı, o yüzden kaşık biberon normal biberondan zor olduğu için memeyi bırakmamasına daha fazla yardımcı olur muhtemelenverdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Bende Philips Avent biberon var, ancak hastane icin kasik biberon aldim. Doktor takviye vermeliyiz dediginde ilk denemeyi kasik biberon ile yapmali mi?
3.gelince neler olur hiç bilmiyorum artık kıskançlık krizlerimi dersin okul beslenme ödevler mi dersin ev işleri yemek misafir ay bana bişeler oluyoAmin canım valla 3. Gelincede huniyi takıp gezeriz artıkçocuklarla okul zor oluyor beslenmeleri hazırlıkları götürüp getirmesi derken anne bir penguen gibi yürüyorum az kaldı inşallah bakalım her şey güzel olacak inşallah inancım tam buna
Maşallah kuzuya. Umarım gönlünden geçen doğumu yaparsın. Benimki de iri ve senin mesajı okurken ev yapımı poğaçaya tereyağ ve reçel sürüp yiyordumKızlar selam. Doktordan geldim. Kaşıntı için ve rutin kan, idrar testi verdim. Bebeğim tombişmiş 2.5 kg ve 45 cm. Haftasına göre 10 gün öndeymişiz. Karbonhidrat ı ve vitaminleri kes 2 hafta sonra düzene girer dedi bakalım Doktor. Normal planlıyorduk doğumu. Sizin bebişler kaç kg?
Geçen hafta cuma 35. Haftadayken 2850 gram ölçtü. İri bebek normal doğumda zor oluyor gerçekten benim oğlan 3820 idi inşallah kızım 3500 ü fazla geçmez. Ben de bu ara sürekli kilo alıyorum. Normalde ayda 1 alırken şimdi haftada bir alıyorum neredeyse o yüzden ben de dikkat etmeye başladımKızlar selam. Doktordan geldim. Kaşıntı için ve rutin kan, idrar testi verdim. Bebeğim tombişmiş 2.5 kg ve 45 cm. Haftasına göre 10 gün öndeymişiz. Karbonhidrat ı ve vitaminleri kes 2 hafta sonra düzene girer dedi bakalım Doktor. Normal planlıyorduk doğumu. Sizin bebişler kaç kg?
Evet benim ilkinde yaşadığım sorunlardan biri de oğlumda dudak bağı olmasıydı biberonu bile zor tutuyordu tüm çabalarıma rağmen getirdiğim sütüm elimde kaldı. İstediğin kadar sağ çocuğun emdiği gibi olmuyor ben bu kez başaracağıma eminim inşallahSuan yaptıgın seyleri yapmayacam diyebiliyosun arastırıp öğrenmeye cabalıyosun bilinclisin emin ol oyle olmaz ben de senin gibiyim dünya emzirme platformu var emzirme pozisyonları ve emziren kadın vidioları izlemeni öneririm ben baya inceledim kafama kazıdım emzik biberon mama sart değil etkin emzirmek önemli ve cocugun dil dudak bagı var mı ona mutlaka baktır ilk oglum da basıma geldi hiç bi doktor anlamadı 1.5 aylıkken baska bi doktora goturdum o doktor anladı ve cerraha kestirdik tabi emziremedim cunku cocuk biberona alısmıstı emzik hiç emmedi face de emzirme akademisi var oraya da bakın
Sen sanslı grupdasın canım bastan biberon mama emzik verince cocuk meme bası karmaşası yasıyo diyolar emzik emmeyi öğrendikten sonra ama araya biberon girince iş karısıyo cocugun cok iyiymiş masallah hem biberon emip hem emzik alıp artı seni emmiş masallah diyeyim
32 haftalıkken benimki 2kg dı daha önce 1hafta önden gidiyodu 32de haftasıyla uyumlu çıktı yarın randevum var son durum ne merak ediyorum. Aslında normal doğum olduğu için iri bebek istemiyorumKızlar selam. Doktordan geldim. Kaşıntı için ve rutin kan, idrar testi verdim. Bebeğim tombişmiş 2.5 kg ve 45 cm. Haftasına göre 10 gün öndeymişiz. Karbonhidrat ı ve vitaminleri kes 2 hafta sonra düzene girer dedi bakalım Doktor. Normal planlıyorduk doğumu. Sizin bebişler kaç kg?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?