2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Uyku arkadaşının amacı aslında bebeğin bir objeyi uykuyla özleştirmesi demek. Yani ona sarılıp yatağa yatınca artık uyku vaktinin geldiğini anlamasını sağlamak. Bebek genelde o nesne ile bağ kurar ve güvende hisseder. Bu beyaz gürültülü de olabilir, sessiz bir uyku arkadaşı da olabilir, normal bir battaniye de olabilir. Sesli olanlar sadece şu açıdan işe yarar bebek kendini ilk 3 ay anne karnında zannetmeye devam eder o seste karındaki sese benzer olduğu için kendini güvende hisseder ve daha rahat uyur ama evet uzun süreli kullanım pek önerilmiyor. O yüzden telefondan açmak ya da kurutma makinesi gibi aletleri çalıştırmak da bence yeterli çünkü dediğim gibi 3 aydan sonra pek önerilmiyor ve yavaş yavaş kesmek gerekiyor. Uyku arkadaşını kabullenmesi için de önerim, ara sıra siz de onunla uyuyun ya da boynunuza, göğüsünüze falan koyun bir müddet orada kalsın ki kokunuz geçsin. Anne kokusu sinince oyuncağa daha kolay bağlanıyorlar. Uyku eğitimi de ilk 3 ay önerilmiyor çünkü dediğim gibi bebek daha doğduğunun farkında bile olmuyor o zamanlarda ama dört aydan itibaren oluşturabilirsiniz. benimki memede uyurdu ama uyuma, uyanma saatleri hep belliydi sadece ayına göre değişim gösteriyordu. İlk günden itibaren belli bir rutin oluşturdum ve ayına göre şekillendirdim sadece. Memeyi kestiğimizden beri de kendi kendine ya da yanıma uzanıp uyuyor. Umarım kızımda da belli bir düzen kurup ona bağlı kalabilirim çünkü uyku hem anne hem de bebek için çok önemli

verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Bende Philips Avent biberon var, ancak hastane icin kasik biberon aldim. Doktor takviye vermeliyiz dediginde ilk denemeyi kasik biberon ile yapmali mi?

Sakin öyle bir şey yapma canım. Hemen alışır biberona. Netice de emmek de bir iş. Ve kolayı tercih eder. İlkinde çantama mama koydum üç dört gün sütüm gelmedi. Ara ara verdim. Ama mememden de düşürmedim. O yüzden memelerim haşat oldu o ayrı mesele. Çünkü oğlum iri doğdu çok güçlü çekiyordu garibim. Ama süt yeterli gelmedikçe o da abandi memeye. Neticede oğluma ilk zamanlar ara ara mama vermeme rağmen sütüm artınca keisnlikle gerek kalmadı. Mamayı sadece ilk günler aç kalıp sarılık olmasın diye alacağım gene.

Çok sagol büşra güzel dileklerin için.
Rahimağzı yetmezliği için suan bişey yapılmadı eğerki hamile kalırsam 12-14 hafta arasında rahimağzına dikiş atılması planlanıyor yani serklaj
Agır kaldırmam yasak çok yürümem yasak hızlı hareket yasak genel anlamda bol dinlenmeli yavaş bi hamilelik yaşamam gerekiyor.
Sanırım iki embriyo transferi istiycem biri tutmazsa biri bari tutsun diye aşırı aşırı ümitsizim bugün rüyamda bile düşük yapıyodum heycanım yok

Teşekkürler. Zaten benimki minnak olcak inşallah süt sıkıntım olmaz bakalım. Gücü de yetmez ilk zamanlar

Kızlar selam. Doktordan geldim. Kaşıntı için ve rutin kan, idrar testi verdim. Bebeğim tombişmiş 2.5 kg ve 45 cm. Haftasına göre 10 gün öndeymişiz. Karbonhidrat ı ve vitaminleri kes 2 hafta sonra düzene girer dedi bakalım Doktor. Normal planlıyorduk doğumu. Sizin bebişler kaç kg?

Tam altın değerinde bilgiler

Sağol canım evet maşallah oğlum pek sorunlu bir bebek değildi. İnşallah kızım da öyle olur ve tabii tüm annelerin bebekleri de. İşte ben deneyimimi yazdım ama herkeste öyle olacak diye bir şey yok tabii. Umarım hepimizin süreci rahat ve güzel geçer ve bebekler 2 yaşına kadar emer

verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Bende Philips Avent biberon var, ancak hastane icin kasik biberon aldim. Doktor takviye vermeliyiz dediginde ilk denemeyi kasik biberon ile yapmali mi?
Evet yani bebekten bebeğe değişebiliyormuş sanırım bu biberon için red etme olayı, o yüzden kaşık biberon normal biberondan zor olduğu için memeyi bırakmamasına daha fazla yardımcı olur muhtemelen

3.gelince neler olur hiç bilmiyorum artık kıskançlık krizlerimi dersin okul beslenme ödevler mi dersin ev işleri yemek misafir ay bana bişeler oluyo amaaan herşeyin başı sağlık canımız sağolsunda gerisi aşılır diye düşünüyorum azıcık pozitif olmaya çalışmayalım mı

Maşallah kuzuya. Umarım gönlünden geçen doğumu yaparsın. Benimki de iri ve senin mesajı okurken ev yapımı poğaçaya tereyağ ve reçel sürüp yiyordum Boğazıma dizildi. Bana hiç öyle şeyler demediler ama

Kızlar ben hastahane çantasına emzik bıraktım. Emzige alışsın istiyorum benim iki çocuğum da tam bir memekolikti gece ağızlarından çekince ağlarlardi uyutmazlardi. Memeyi ağızlarına verip o şekilde uyuduğum çok olmuştur. Çocuklarımın yaş aralığı 2yaş tam 4yil bu şekilde sürdü çok yıprandım en son bir gece düşüp bayıldım stres ve yorgunluktan inanın çok zordu. Ondan dolayı bu bebeğimde kesinlikle kararlıyım emzik almasını çok çok istiyorum alıştıra bilirim inşaAllah

Geçen hafta cuma 35. Haftadayken 2850 gram ölçtü. İri bebek normal doğumda zor oluyor gerçekten benim oğlan 3820 idi inşallah kızım 3500 ü fazla geçmez. Ben de bu ara sürekli kilo alıyorum. Normalde ayda 1 alırken şimdi haftada bir alıyorum neredeyse o yüzden ben de dikkat etmeye başladım

Evet benim ilkinde yaşadığım sorunlardan biri de oğlumda dudak bağı olmasıydı biberonu bile zor tutuyordu tüm çabalarıma rağmen getirdiğim sütüm elimde kaldı. İstediğin kadar sağ çocuğun emdiği gibi olmuyor ben bu kez başaracağıma eminim inşallah

32 haftalıkken benimki 2kg dı daha önce 1hafta önden gidiyodu 32de haftasıyla uyumlu çıktı yarın randevum var son durum ne merak ediyorum. Aslında normal doğum olduğu için iri bebek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…