- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 39
Yeee yee afiyet olsun.Maşallah kuzuya. Umarım gönlünden geçen doğumu yaparsın. Benimki de iri ve senin mesajı okurken ev yapımı poğaçaya tereyağ ve reçel sürüp yiyordumBoğazıma dizildi. Bana hiç öyle şeyler demediler ama
Altından sonra en iyi yatırım Psikoterapistler kendimede randevu alacağım hatta doğum öncesi 1 seans gitsem rahatlarımGünaydın canım. Ne yazık ki hormonlar ve tabi belirsizlikler strese sokuyor çok normal. Yıllardır kaygı bozukluğu tedavisi gören biri olarak çok iyi anlıyorum seni. Kısır döngü oluşuyor. Bebeğe zarar verme korkusu süreci daha da zorlaştırıyor tabi. Kafanı dağıtacak şeyler yap. Ben kitap okuyorum iyi geliyor. Örgü de örüyorum ara ara. Bu aralar sürekli ağlama krizleri geliyor. Eşim gık dese alınıyorum. Çok ilgisizmis gibi geliyor. Annem arıyor kendimce trip yapıyorum. Kendimi yalnız bırakılmış hissediyorum. Offf ne bileyim zor süreçler. Umarım doğumla geçer. Lohusalıkta artarsa muhakkak destek al. Ben terapiye gidiyorum iyi geliyor. Allah kolaylık versin canım
İri bebeğin dogumu zor olur gerçekten benim ilk bebeğim 3bucuk kiloydu başı iki hafta önce gidiyodu çok zorlandım ben zaten zayıfımGeçen hafta cuma 35. Haftadayken 2850 gram ölçtü. İri bebek normal doğumda zor oluyor gerçekten benim oğlan 3820 idi inşallah kızım 3500 ü fazla geçmez. Ben de bu ara sürekli kilo alıyorum. Normalde ayda 1 alırken şimdi haftada bir alıyorum neredeyse o yüzden ben de dikkat etmeye başladım
Benide o korkutuyor ama dikkat edicem bakalım biraz32 haftalıkken benimki 2kg dı daha önce 1hafta önden gidiyodu 32de haftasıyla uyumlu çıktı yarın randevum var son durum ne merak ediyorum. Aslında normal doğum olduğu için iri bebek istemiyorum
32. Hafta civari kacti kilodu canim hatrliyo musunGeçen hafta cuma 35. Haftadayken 2850 gram ölçtü. İri bebek normal doğumda zor oluyor gerçekten benim oğlan 3820 idi inşallah kızım 3500 ü fazla geçmez. Ben de bu ara sürekli kilo alıyorum. Normalde ayda 1 alırken şimdi haftada bir alıyorum neredeyse o yüzden ben de dikkat etmeye başladım
Kuzu silverette var silver nurse var silvermom var biri çok pahalı biri orta biride çok ucuz geldi birde meme ucunun boyutuna göre alınıyormuş henüz almadım karar aşamasındayımGumus gogus ucu kapagi alan var mi?Cok ciddi tqvsiye edenler var az da degil 400 lira civari. Ne onerirsinz?Gogus pedleri kesinlkle yara yapiyo.
Meme ucu boyutuna gore mi yoksa areola mi cwnim ?Kuzu silverette var silver nurse var silvermom var biri çok pahalı biri orta biride çok ucuz geldi birde meme ucunun boyutuna göre alınıyormuş henüz almadım karar aşamasındayım
Dahami sağlıklı kuzum buBu arada kızlar ben de ilk günler Philips Aventin anne memesine en yakın olan biberonunu kullanmıştım.
İşte o kahverengi yuvarlak yer kuzum ben yanlış söyledim senin dediğin tablodada gösteriyorMeme ucu boyutuna gore mi yoksa areola mi cwnim ?
Kız kardeşim kullandı çok memnun kaldı. Benim göğürslerim ilk cocugumda tecrubesizlikten çok kötü oldu ama 2.de sütümle göğüs ucumu etrafını sütle ıslatıp nemlendirip öyle emzirdim sorun yaşamadımGumus gogus ucu kapagi alan var mi?Cok ciddi tqvsiye edenler var az da degil 400 lira civari. Ne onerirsinz?Gogus pedleri kesinlkle yara yapiyo.
İşte o kahverengi yuvarlak yer kuzum ben yanlış söyledim senin dediğin tablodada gösteriyorMeme ucu boyutuna gore mi yoksa areola mi cwnim ?
İşte bizimki de sorunsuz ama temas ve meme bağımlısı bir bebekti, hatta emziği kendi bıraktığı zaman 1-2 hafta çok zorlandım çünkü normalde 15 dakikada uyur emziği verirdim o uyumaya devam ederdi ama emziği bırakınca uykuya geçme aşamasında memeyi çektiğim gibi uyanır ağlardı tam 1 saat derin uykuya geçmesini beklerdim bu yüzden. Ben de emzik vermeyi düşünüyorum yine bakalım, inşallah abisine çekmiştir zaten hamile kaldığımı öğrendiğimden beri hep abisine benzemesi için dua ediyorum. Kabul olur inşallahKızlar ben hastahane çantasına emzik bıraktım. Emzige alışsın istiyorum benim iki çocuğum da tam bir memekolikti gece ağızlarından çekince ağlarlardi uyutmazlardi. Memeyi ağızlarına verip o şekilde uyuduğum çok olmuştur. Çocuklarımın yaş aralığı 2yaş tam 4yil bu şekilde sürdü çok yıprandım en son bir gece düşüp bayıldım stres ve yorgunluktan inanın çok zordu. Ondan dolayı bu bebeğimde kesinlikle kararlıyım emzik almasını çok çok istiyorum alıştıra bilirim inşaAllah
Aynen kesinlikle ya emzik candırİşte bizimki de sorunsuz ama temas ve meme bağımlısı bir bebekti, hatta emziği kendi bıraktığı zaman 1-2 hafta çok zorlandım çünkü normalde 15 dakikada uyur emziği verirdim o uyumaya devam ederdi ama emziği bırakınca uykuya geçme aşamasında memeyi çektiğim gibi uyanır ağlardı tam 1 saat derin uykuya geçmesini beklerdim bu yüzden. Ben de emzik vermeyi düşünüyorum yine bakalım, inşallah abisine çekmiştir zaten hamile kaldığımı öğrendiğimden beri hep abisine benzemesi için dua ediyorum. Kabul olur inşallah
Bende aynı çok zorlandım doğumda. Açılma aşaması ağrılı bile olsa kısa sürmüştü bir çoklarına göre 5-6 saat çektim sancıyı sadece ama doğum masasında yarım saatten fazla kaldım. Hatta yandaki doğumhaneye kadın benden sonra geldi önce doğurdu çıktı ben hâlâ doğuramamıştımİri bebeğin dogumu zor olur gerçekten benim ilk bebeğim 3bucuk kiloydu başı iki hafta önce gidiyodu çok zorlandım ben zaten zayıfım
okadarda iri değil ya son zamanlarda drlarda her bebeğe iri diyorlar anlmadım ki banada iri dedi şeker takibi önerdi şeker çıkmadı 33+4 de 2400 dedi . arkadaşa 35+5 2700 dedi ikimizede iri dedi2 hafta once 2.2 civari demisti doktor. Sekerden kaynakli degil ama. Esim ve ailesi cok yapili, ben ortalama bir boy ve kilodayim.
1800 dü o zaman da yanlış hatırlamıyorsam32. Hafta civari kacti kilodu canim hatrliyo musun
Bende de uçuk var ama ailevi problemlerden.. Hamile değilken çocugun olmuyor mu doktora git diyen Öz annem benle ilgilenmiyor bebeğime erkek değil iması yapıyor daha neler nelerGünaydın kızlar. Ben bu aralar psikolojik olarak biraz zor bi süreçten geçiyorum. Bebeğimle alakalı değil çok şükür sağlığımız yerindesadece hormonlardanmı artık bilmiyorum ama çok stresliyim evham vesvese gibi şeyler oluyor son zamanlar ve panik atak. Şuanki endişem bu huzursuzluğum stresimin bebeğime yansıması malum annelerin yaşadığı stresli dönemleri hissederlermiş.. dudaklarım ucukladı en sonunda
Varmı böyle süreçten gecenler psikolojik olarak iyimisiniz sizler ?
İnşallah gönlüne göre olur canım. İlkler kolaysa ikinciler zor olur. İlkler zorsa ikinciler kolay olur diyor çevremdekiler o yüzden etkileniyorum ve endişeleniyorum ama düşünüp olumsuzu çağırmamaya çalışıyorum. İnşallah güzel ve uslu olacak kızım da. Hepimizinki öyle olsun inşallahAynen kesinlikle ya emzik candırbende tam tersi inşaAllah kızım abilerine çekmez daha uslu daha sakin olur diye dua ediyorum akıllı çocuğa çok ihtiyacım var
Benim ikincisi abisine göre daha hareketli tabiki ama ikisi erkek olduğu ve yaş aralıkları kısa olduğu için birlik oluyolar kavga edip dövüş oyunları oynuyolar şuan hangisi hangisinden daha akıllı çözemiyorumİnşallah gönlüne göre olur canım. İlkler kolaysa ikinciler zor olur. İlkler zorsa ikinciler kolay olur diyor çevremdekiler o yüzden etkileniyorum ve endişeleniyorum ama düşünüp olumsuzu çağırmamaya çalışıyorum. İnşallah güzel ve uslu olacak kızım da. Hepimizinki öyle olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?