2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kizlar aklima gelmisken gene size de yazayim belki uygulamak isteyen olur. İlk dogumumda goguslerim nasil yara olmustu anlatamam kizimi ilk gunler aglayarak emziriyodum. Sonra tahin yagini duydum hemen surmeye basladim gogus uclarima nasil iyi geldi duzeltti zararli da degil. Simdi gene gogus uclarim susuz cöller misali yarık yarık basladim kullanmaya hemen toparladi . Bildiginiz tahin sisesinin uzerinden tabaga aliyorum makyaj temizleme mendilini hafif batirip uclarina koyyorum. Aman allahim oda ne yumusacik

Evet bence de annenin hisleriyle ilgisi var. Oğlumda araştırmacı ama gamsızdım Hiç sıkıntı stres yaşamadım hamileliğim boyunca neredeyse. Bunda sürekli olmasa da bir kaç olay oldu canımı sıkan ve daha evhamlı ve endişeliyim oğluma göre. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama her zaman mümkün olmuyor. İnşallah kızım rahat olduğum zamanlardan daha çok etkilenmiştir diye umut ediyorum. Çünkü dediğim gibi oğlumun bu kadar rahat ve huzurlu bir bebek olmasının sebebinin benim özellikle hamileyken rahat ve mutlu olmama bağlıyorum. Bunda elimde olmayan şeyler yaşandığı için acaba etkilenmiş midir diye endişeleniyorum işte ama kötüyü çağırmayacağım düşünüp. Olumlu düşünelim olumlu olsun

Gümüş kapak alırken gümüş kaplama değil tamamen gümüş olanı almak gerekiyormuş o yüzden fiyat farkı varmış

Emzirme eğitimi aldım ben de. Çok şey öğrendim ilk bebeğim bişey bilmiyorum büyüklerin bildikleri de genelde batıl inanç ya da yanlış şeyler oluyor.
İlk 6 hafta emzik yok demişti ebe kadın
Emzik biberon mama almadım
Kaşık biberon aldım
Gümüş kapak xl aldım memenin koyu yerinin çapı 6 cm den büyük ise xl
Bir de gögüs ucum küçük olduğu için ve de yeni doğuran arkadaşım önerdiği için ve de indirime girdiği için silikon gögüs ucu koruyucu aldım
Bir de gögüs ucu kremi aldım
Gögüs pedi ve kalkanı almadım zaten ucuzlar..
doktor önerirse eşim eczaneden alır diye ki ilk zamanlar süt aşırı akmaz ped e gerek yok yara yapıyor diyen de var.
Gümüş kapak kullanırken de zaten süt ile nemli olması gerekiyormuş meme başının

Emzirme Akademisi | Facebook
Umarim doğru paylasmisimdir ozman facebook daha etkindi. En çok bu gruptan faydalanmistim. Tek tek hergun sukadar ml sut verdim bukadar ml mama verdim diye yoneticilere yaziyordum kilosuna gore onlar da sagolsun yonlendiriyorlardi şimdi şöyle yap bukadar mama azalt falan diye hep destek oluyorlar. Enazndan girip tecrubeleri okumanizi tavsiye ederim. Instagramda da birsuru emzirme danismani var takip edebileceginiz.

Anne memesine en yakin biberon vs diye bisey yok çünkü biberon ucu %100 anne memesi gibi bile olsa biberonda verdigin mama bebek her çektiginde ayni hizda ve ayni miktarda mideye giriyor. Ama anne memesinde atiyorum 3 4 kere çekiyor 5.de Süt geliyormuş. Kimi çekmede az kiminde daha çok geliyormuş mesela. Bebek biberonda herseferinde löp löp çektigi için ona alisiyor, memeye gelince biraz az gelsin hemen sinirleniyor kafasini çekiyor. Sorun burda yani, biberonun memeye benzeme oraninda değil maalesef. Oyuzden mecbur verilecekse kaşıkla falan verilebilir.

Emziğe de karşılar ama ben kullandım yine emzik de surekli emme refleksi yarattigi için yalanci doymusluk gibi biseye sebep oldgndan meme reddine sebep oluyormus. Ama belki sadece uykuya dalarken kullanilabilir gibi geliyor.

Süt sağma makineleri de sadece mekanik olarak memeyi uyardigi için asla bebegin emdiginde geldiği kadar Süt gelmiyormuş. Çünkü bebek emerken dudaklari değince farkli hormonlar da devreye girdiginden dahs cok sut salginaliyor. Sen de bakiyosun sadece su kadar ml çıkmış diye üzülüyorsun stresten daha da azaliyor sütün. Bol bol emzirip bol su içerek en iyi performansi saglayabilirsin gibi gibi...

Daha bir sürü tüyo var tabi okudukça çıkıyor. Insaalah busefer hepsini deniycem enazndan iki gun de emmiyor diye pes etmiycem, artik nasip kısmet yine de.

Tansiyonunu mutlaka kontrol ettir canm. Bu haftalarda çok önemli bu gibi ani değişiklikler. Ekstra şişlik vs de varsa mutlaka kontrole git

kızlar bu haftalarda ishal yaşayan var mı sanki tehlikeli olabileceği doğumu tetikleyeceği konuşulmuştu burada. Bende de birkaç gündür var endişelenmeli miyim ki

Haftasonu ölüyor muyum, midemi mi üşüttüm, zehirlendim mi falan moduna girdim resmen. Bu yaşıma kadar böyle şiddetli ishal yaşamadım ki üstüne bir de istifra ederek 2 gün yattım.
Midemde su bile durmuyordu ama kendimi zorladım en azından su içebilmek için. Çok şükür sıvı kaybı ciddi boyutta olmadığı seruma gerek kalmadı. Doktorum en büyük risk sıvı kaybı dedi. Onun dışında korkulacak bir şey şu aşamada, sancı hissedersen ihmal etme hemen acilden giriş yap falan dedi.
Çok şükür 1-2 lokma da olsa haşlanmış patates, beyaz peynir, zeytin yağsız tuzlu zeytin, leblebi arasında dönüp durdum bütün gün. Midemde kaldığı kadarıyla da olsa işe yaradı

Biz buguj konuştuk ama cok erken dedi daha 38 sonuna kadar tutmayı planliyorum dayanırsa dedi o bile heyecan yapti bende
Bakalım bana yarın ne diyecek ben de 38 bitsin en azından istiyorum öyle iri bi bebek de değil zaten anne karnında biraz daha gelişsin :)

eras0201 nerdesin, ses ver dün hiç yazmamışsın. Nst kontrolün falan vardı hem de. Meraklandım bakkk
Burdayım canım, dün kendimi pek iyi hissetmiyordum bütün gün kafam kalkmadı yattım durdum enerjim düşüktü. Tansiyon ölçmek hiç aklıma gelmedi oysa günde birkaç kez tansiyon takibi yapıyorum. Akşamüstü bi ölçeyim dedim 13-9 civarıydı Nabzım yüksekti sonra sonra düştü şükür bugün iyi. Kafam kalkmadığında ölçsem belki de epey yüksekti Nst’ye de akşam girdim bu kez oğluşta sancı vardı. Zaten kasılmalarım devam hep hissediyorum taş gibi karnım. Umarım dayanırlar planlanan güne kadar. Yarın son doktor kontrolüm var, oksaparı pazar kesicem pazartesi yatışım yapılcak. Yarın bir de ciğer geliştirici vurulcam. Bakalım hayırlısı

eras0201 değil miydi ya 11 Ekime gün vermişti doktoru ben mi yanlış hatırlıyorum
Evet canım 11 ekim benim inşallah, benimkiler veya içimizden başka arkadaşlarınki sürpriz yapmazsa

Haklısın aslında ama hiç tansiyon problemim olmadı aksine hep düşüktür 9/6 10/6 filan olur hep ama haklısınız bi baktırayım teşekkürler

Kızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Doğum şeklim henüz kesin değil. Her halükarda eşim kalacak hastahanede yanımda. Sonrasında da 1 hafta izin alacak. Kayınvalidem çok yakın oturuyor ama yaşlı ve asla onun yanında rahat edemem. Ablam var şehirdışında, gelmeyi de çok istiyor ancak engelli bir oğlu var. Evim 1+1, kalmaya geldiği zamanlarda bütün düzenimiz bozuluyor. Ee şimdi bebekle zaten alışma sürecinde evde bir düzen olmayacak, ekstra onun gelmesiyle bozulacak bir düzen psikolojik olarak beni çok yıpratacak diye düşünüyorum. 2 kedim var yani onların da alışma süreci olacak.
Bir de hani uykusuzluk, yorgunluk vs eşime istediğim kadar bağırıp çağırabilirim ancak yanımda başka biri olsa kırılmasın, üzülmesin diye daha çok stres olurum sanki.
Ben 1 hafta 10 gün alışma sürecini eşimle başbaşa geçirip sonrasında ablam hem bebek görmeye hem de isterse bir süre kalmaya gelsin istiyorum.
Kimle konuşsam ikiniz de acemisiniz, nasıl bakacaksınız çocuğa diyor. Yemek işini dert etmiyorum kayınvalidem yapar yollar ya da eşim gider alır, eşim de basit şeyleri evde hazırlar elinden gelir, temizlik zaten 1hafta 10günde ne kadar batacak ama batsa da o da eşimin elinden gelir yani sorun değil. Yani 2 koca insan kendi evladına 1 hafta yalnız bakamayacak mı Çok mu saçma düşünüyorum

Hadi bakalım ilk planlı doğumu sen yapacaksın inşallah sağlıkla gelsinler

Gumus gogus ucu kapagi alan var mi?Cok ciddi tqvsiye edenler var az da degil 400 lira civari. Ne onerirsinz?Gogus pedleri kesinlkle yara yapiyo.
Ben aldım canm alınması gerektiğini de düşünüyorum göğüs acısı çatlağı aşırı zor sıkıntılı

İlk doğumum tam da pandeminin başına denk geldi hatta anneler günüydü ve sokağa çıkma yasağı vardı. Ailelerimiz de şehir dışındalar ve iller arası seyahat da yasaktı. Hâliyle kimse gelemedi ve eşimle ben baktık. Hatta ben tek baktım çünkü eşimin işi yoğun olduğu için doğum izni kullanmadı işten kalan zamanlarda ilgilendi. Her anne bebeğine yetebilir. Elbette alışma süreci zor ama ben yalnızlık hissetsem de kendi bildiğim gibi büyüttüğüm için rahattım çünkü insanlar özelikle ilk zamanlar sürekli konuşup tavsiye verirler benimle de telefonda konuşuyorlardı ama onları susturmak ve tolare etmek kolaydı. Yanımda daha zor olurdu muhtemelen. Yemek işini pratik yemeklerle çözersiniz. Zaten hepinize doğumdan önce buzluğa börek, poğaça, sarma vs yapıp atmanızı öneriyorum. Hatta soğanı bile dondurup atabilirsiniz kolaylık sağlıyor. Yani doğumdan önce pratik yemek stoğu yapın. Ev içinse her şeyi akşam yatmadan yerlerine koyun, eşin ya da sen bebekle ilgilenirken günlük süpürge açın. Bir de akşam yatmadan bulaşık makinesini çalıştırın sabah yerleştirin böylece makine boşken oraya dizersiniz ve tezgahta bir şey kalmaz. Biraz planlı ilerlemek gerekiyor ama halloluyor. Bu arada mükemmel olmak zorunda da değil çocuklu ev dağınık olur zaten sadece temizlik önemli o da sağlık için

hah cok yasayin. muthis tavsiye. tahin yagi yani susam yagi cok oneriliyor. hem dogal bir cozum hem de derinlemesine nemlendiriyor. Cogu kremden de uygun fiyatli.

İlk bebeğimde ben de ilk 2-3 gün dışında kimseyi istemedim. Gayet de üstesinden geldim ki kolik bir bebekti benimki. Tek bebekte bakılabilir bence. Ama şuan okula giden bir oğlum var 2 bebek katılacak hayatımıza. Kesinlikle annem ve kayınvalidemi dönüşümlü bütün kış yanımızda istiyoruz. Temizliğe 1 hafta en geç 10 günde bir yarım gün ablamız geliyor. Annelerden de mutfak desteği istiyoruz. Oğlum okuldan eşim işten gelince evde yemek olsun, mutfağı derleyip toplasınlar. Ki ben düzen hastası bir insanım gelen herkesin mutfaktaki düzenimi kendine göre değiştireceğini biliyorum ama umursamıyorum artıkk Şuan istediğim tek şey ev işi, yemek gibi şeylerle bebeklerimin zamanından çalmamak. İlk 20-25 gün eşim de babalık izni yıllık izin vs yanımızda olacak. İlk zamanlar zor çünkü özellikle ilk 1 ay. 2 saatte bir besle, gazını çıkar, altını al bütün gün bu rutinde geçiyor. 2 bebekle ekstra zor olacak o nedenle mükemmelliyetçiliği boşverip akışına bıraktım

Hayir tek sen değilsin
Birileri olunca daha kasıntı ve stres oluyorum insan
Hem hersey değişiyor zaten üzerine duzen falan kalmıyor extra yanında olan zaten destek te olamıyor ki sen veya esin kalkıyorsun..
Ben ilk geceden bile kimse kalmasın istiyorum üzmek kırmak istemiyorum kimseyi o halimle bir de kalacakları düşünmek istemiyorum umarim da oyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…