2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bence hiç yanlış düşünüyorsun anlattığın durumda bu şekilde olması en mantıklısı gibi geldi bana hem ilk zamanları çekirdek aile başbaşa geçirmek güzel olur yavaş yavaş birbirinize alışırsınız. Bir de herkes iyi niyetli bile olsa akıl vermeye çok meraklı ilk günler bu bence yeni doğum yapmış biri için kötü bir deneyim oluyor. İlk acemiliği atıp sonradan yardım almak mantıklı

Kızlar benim de emzirme ile ilgili kafama takılan bir konu var. Şimdi bebek doğdu emzirmeye başladık, hangi memeden ne kadar emecek? Bir yerde okudum ya da izledim emin değilim ama bir memeyi emerken diğer memeyi sağın diyordu. Ee o sağılan memeyi emmeyecek mi bu bebek? Ya da her emzirme sırasında iki memeyi de bitirmesi mi lazım? Bir de memedeki sütün bittiğini nerden anlıcam bebek emiyorsa sağım yapmaya gerek var mı bi de? kafamda deli sorular

Ben Doktor Osman Gonulal'dan dinliyorum. Iki videosu var cok guzel bu konuda. Gerci diger videolari da cok kiymetli. Bebekle ilk hafta, ikinci ahfta, burun temizligi, uyku vs gibi. Bunlar emzirme ile alakali:

Temel Emzirme egitimi:
Ay ay emzirme sureleri vs :

İki senin bitmiş

Kizlar bu iri bebek olayı genelde kemik ölçümü baş ölçümü yapıyorlar ya ona göre diyorlar benm bebek 33. Haftada 35-36 hafta çıkıyordu. Ama kiloyla 2650 dedi çok önde şekerde yok vs dedi yani bence boyu kemik yapısından bu kilodan değil ya. Benm de 21 Ekim'de gün alıyoruz 23-28 arası gel dicek ameliyat listesine göre

Şöyle ilk zamanlar zaten süt fazla olmadığı için iki memeden de emmek isteyebilir ancak yettiği için gerçi küçük olunca çabuk yorulup bırakabilirler de. Süre olarak bebek ne kadar isterse diyor doktorlar ama en az 15 dakika emmeli diye biliyorum. Ben emzirirken hiç sağma yapmadım. Sütü arttırmak için bir yöntem ama sanırım. Sıralama da mesela en son sağı verdiniz bir dahakine solu vermelisiniz yani dönüşüm olmalı her seferinde. Süt de hiç bitmez sağdıkça gelir yani bunu anlayamazsınız ama mesela benim emzirmenin başında akardı hatta tazyikli gelirdi emdikten sonra bir kaç damla o şekilde anlardım doyduğunu. Sağmak zor durumlar için iyi oluyor. Sizin işiniz varken bebeğinizin sütsüz kalmamasına yarıyor. Benim dışarıda işlerim oluyordu eşim evde veriyordu bebeğe o şekilde hallediyorduk

Altından sonra en iyi yatırım Psikoterapistler kendimede randevu alacağım hatta doğum öncesi 1 seans gitsem rahatlarım kaygilarimi dizginliyor paralı arkadaşım
Kesinlikle yıllardır onlara verdiğim parayla neler yapmazdım Git git çok iyi olur. İstanbul'da belediyeninkiler oluyor artık onlara takılıyorum. Senin orada var mıdır bilmiyorum. Ücretsiz. Tabi seans aralığı biraz uzun oluyor ama olsun hiç yoktan iyidir.

ben kesinlikle gelip gitsinler isteyenlerdenim tek başıma hep canım sıkılır evde durmaya alışkın değilim hem de ilk deneyimim olacağı için lohusa kafası nasıl bir şey bilmiyorum

Eveet ben de bunu dinliyorum sanki bu doktor demişti bir memeyi emerken diğerini sağın diye aklımda öyle kalmış ama tekrar izleyeceğim videolarını

Evet evde olmadığımız zamanlar için sağım yapmak önemli gibi. Sanırım zamanla emzirdikçe biz de neyin ne olduğunu anlayacağız ben şu an çok acemi hissediyorum ama bir iki haftadan sonra rutini oturturuz gibi geliyor

Bir yerde buharlı olsun yazıyor bir yerde buharsız bunda bile fikir birliği yok internette. Neyse buharsız başladım öyle devam edeyim.
artık hiçbir şey araştırmıyorum ve takmıyorum ne olursa olsun zaten bir şekilde yolunu bulacağız modundayım öyle bir hafiflik var üstümde anlatamam neden var onu da bilmiyorum

Gumus gogus ucu kapagi alan var mi?Cok ciddi tqvsiye edenler var az da degil 400 lira civari. Ne onerirsinz?Gogus pedleri kesinlkle yara yapiyo.
Canım sahibinden ikinci el aldım. Aldığım kişi ihtiyaç duymamış kullanmamış. Sıfır sayılır yani. 400-500 civarı olan kapağı 150ye aldım. Temizliğini yapıp kullanacağım yavaş yavaş.

Hangi memeden başladığını unutmadan o memeyi 15 dakika kadar emmesi gerek sonra ikinci emmede o memeden biraz verip 3 4 dakika diğer memeye geçmen gerek bu şekilde sıra takibi, ilk zamanlar hemen doyuyorlar süt iyi gelirse tek meme yetiyor canım hatta süt fazla bile oluyor , bebiş emdikten sonra kalanı sağıp buzluğa atmak çok yararlı oluyo bazen hasta olduğunda, yorgun ve sancılı olduğunda eşin ya da yanında kalan kişi dolaptaki sütü bebişe verirken sen dinleyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…