Lütfen öyle negatifleri yükleme kendine güzel düşün güzel olsun inşallahÇok sagol büşra güzel dileklerin için.
Rahimağzı yetmezliği için suan bişey yapılmadı eğerki hamile kalırsam 12-14 hafta arasında rahimağzına dikiş atılması planlanıyor yani serklaj
Agır kaldırmam yasak çok yürümem yasak hızlı hareket yasak genel anlamda bol dinlenmeli yavaş bi hamilelik yaşamam gerekiyor.
Sanırım iki embriyo transferi istiycem biri tutmazsa biri bari tutsun diye aşırı aşırı ümitsizim bugün rüyamda bile düşük yapıyodum heycanım yok
Canım çok üzüldüm hissettiklerine. Ben de anneme çok kızıyorum yeterince yanımda olmadığı için. Benimki hassasiyetimin farkında hiç sesini çıkarmıyor. Seninki baya abartmış yani. Ya da sen çok hassas davranıyorsun. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Ben en çok anneme ihtiyaç duyuyorum bu süreçte. Çünkü çok zor bir süreç ve insana annesinden daha iyi gelen kimse yok. Annemin mecburiyetleri var elinde değil ama ben gene de içten içe kızıyorum onaBende de uçuk var ama ailevi problemlerden.. Hamile değilken çocugun olmuyor mu doktora git diyen Öz annem benle ilgilenmiyor bebeğime erkek değil iması yapıyor daha neler neler
Güzel olsun da diyor Bi de (eşime laf atıyo yani)
Eli ayagı sağlam olsun da diyor (benim kolum kırılmıştı kas kemik zayıflığı var)
çok yalnız bıraktı beni
Bir kere sormadı doktor ne dedi diye
Kaynanam bile daha çok ilgilendi sordu
Marketten alacaginiz tahin yeterlihah cok yasayin. muthis tavsiye. tahin yagi yani susam yagi cok oneriliyor. hem dogal bir cozum hem de derinlemesine nemlendiriyor. Cogu kremden de uygun fiyatli.
Gayet de güzel bakarsınız bence. Ev küçük. Zor olur gerçekten. Ablanin çocuğu engelli ise zaten çok faydası olamaz. Bence doğru düşünüyorsun.Kızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Doğum şeklim henüz kesin değil. Her halükarda eşim kalacak hastahanede yanımda. Sonrasında da 1 hafta izin alacak. Kayınvalidem çok yakın oturuyor ama yaşlı ve asla onun yanında rahat edemem. Ablam var şehirdışında, gelmeyi de çok istiyor ancak engelli bir oğlu var. Evim 1+1, kalmaya geldiği zamanlarda bütün düzenimiz bozuluyor. Ee şimdi bebekle zaten alışma sürecinde evde bir düzen olmayacak, ekstra onun gelmesiyle bozulacak bir düzen psikolojik olarak beni çok yıpratacak diye düşünüyorum. 2 kedim var yani onların da alışma süreci olacak.
Bir de hani uykusuzluk, yorgunluk vs eşime istediğim kadar bağırıp çağırabilirimancak yanımda başka biri olsa kırılmasın, üzülmesin diye daha çok stres olurum sanki.
Ben 1 hafta 10 gün alışma sürecini eşimle başbaşa geçirip sonrasında ablam hem bebek görmeye hem de isterse bir süre kalmaya gelsin istiyorum.
Kimle konuşsam ikiniz de acemisiniz, nasıl bakacaksınız çocuğa diyor. Yemek işini dert etmiyorum kayınvalidem yapar yollar ya da eşim gider alır, eşim de basit şeyleri evde hazırlar elinden gelir, temizlik zaten 1hafta 10günde ne kadar batacak ama batsa da o da eşimin elinden gelir yani sorun değil. Yani 2 koca insan kendi evladına 1 hafta yalnız bakamayacak mıÇok mu saçma düşünüyorum
İnsallah canım ben de kararlıyım o konu daEvet benim ilkinde yaşadığım sorunlardan biri de oğlumda dudak bağı olmasıydı biberonu bile zor tutuyordu tüm çabalarıma rağmen getirdiğim sütüm elimde kaldı. İstediğin kadar sağ çocuğun emdiği gibi olmuyor ben bu kez başaracağıma eminim inşallah
Evde bir organik tahin vardi, sabahlari lansinoh kremim var onu surerim. aksamlari da organik tahinin yagini. bu arada baya tahinin uzerinde iki parmak yag var :)Marketten alacaginiz tahin yeterlitahinini pekmezle karistirip yersiniz uzerinde biriken yagini da goguslere surersiniz
aaa senin hepimizden önce tarihi evetttt ama bellide olmaz bence nedense içime @navicula gibi doğuyor ama genelde içime doğanlar olmaz
Bana da öyle geliyo belki sona bile kalmazbence de sen ekimin sonuna doğru gelir gibi :)
O hikaye akış az da olsa sabit geliyo meme ile aynı değil hiç bir biberon ben de avent kullandım 2 büyük 2 kucuk ve temizleme fırçası ile set olanlardanBu arada kızlar ben de ilk günler Philips Aventin anne memesine en yakın olan biberonunu kullanmıştım.
Ben de bu grupdan ögrendim cogu seyiEmzirme Akademisi | Facebook
Umarim doğru paylasmisimdir ozman facebook daha etkindi. En çok bu gruptan faydalanmistim. Tek tek hergun sukadar ml sut verdim bukadar ml mama verdim diye yoneticilere yaziyordum kilosuna gore onlar da sagolsun yonlendiriyorlardi şimdi şöyle yap bukadar mama azalt falan diye hep destek oluyorlar. Enazndan girip tecrubeleri okumanizi tavsiye ederim. Instagramda da birsuru emzirme danismani var takip edebileceginiz.
Anne memesine en yakin biberon vs diye bisey yok çünkü biberon ucu %100 anne memesi gibi bile olsa biberonda verdigin mama bebek her çektiginde ayni hizda ve ayni miktarda mideye giriyor. Ama anne memesinde atiyorum 3 4 kere çekiyor 5.de Süt geliyormuş. Kimi çekmede az kiminde daha çok geliyormuş mesela. Bebek biberonda herseferinde löp löp çektigi için ona alisiyor, memeye gelince biraz az gelsin hemen sinirleniyor kafasini çekiyor. Sorun burda yani, biberonun memeye benzeme oraninda değil maalesef. Oyuzden mecbur verilecekse kaşıkla falan verilebilir.
Emziğe de karşılar ama ben kullandım yineemzik de surekli emme refleksi yarattigi için yalanci doymusluk gibi biseye sebep oldgndan meme reddine sebep oluyormus. Ama belki sadece uykuya dalarken kullanilabilir gibi geliyor.
Süt sağma makineleri de sadece mekanik olarak memeyi uyardigi için asla bebegin emdiginde geldiği kadar Süt gelmiyormuş. Çünkü bebek emerken dudaklari değince farkli hormonlar da devreye girdiginden dahs cok sut salginaliyor. Sen de bakiyosun sadece su kadar ml çıkmış diye üzülüyorsun stresten daha da azaliyor sütün. Bol bol emzirip bol su içerek en iyi performansi saglayabilirsin gibi gibi...
Daha bir sürü tüyo var tabi okudukça çıkıyor. Insaalah busefer hepsini deniycem enazndan iki gun de emmiyor diye pes etmiycem, artik nasip kısmet yine de.
Tansiyonunu mutlaka kontrol ettir canm. Bu haftalarda çok önemli bu gibi ani değişiklikler. Ekstra şişlik vs de varsa mutlaka kontrole git
Ben istemiyorum canım gereksiz kalabalık haklısın faydası olmayanın zararı bari olmasın modundayımKızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Doğum şeklim henüz kesin değil. Her halükarda eşim kalacak hastahanede yanımda. Sonrasında da 1 hafta izin alacak. Kayınvalidem çok yakın oturuyor ama yaşlı ve asla onun yanında rahat edemem. Ablam var şehirdışında, gelmeyi de çok istiyor ancak engelli bir oğlu var. Evim 1+1, kalmaya geldiği zamanlarda bütün düzenimiz bozuluyor. Ee şimdi bebekle zaten alışma sürecinde evde bir düzen olmayacak, ekstra onun gelmesiyle bozulacak bir düzen psikolojik olarak beni çok yıpratacak diye düşünüyorum. 2 kedim var yani onların da alışma süreci olacak.
Bir de hani uykusuzluk, yorgunluk vs eşime istediğim kadar bağırıp çağırabilirimancak yanımda başka biri olsa kırılmasın, üzülmesin diye daha çok stres olurum sanki.
Ben 1 hafta 10 gün alışma sürecini eşimle başbaşa geçirip sonrasında ablam hem bebek görmeye hem de isterse bir süre kalmaya gelsin istiyorum.
Kimle konuşsam ikiniz de acemisiniz, nasıl bakacaksınız çocuğa diyor. Yemek işini dert etmiyorum kayınvalidem yapar yollar ya da eşim gider alır, eşim de basit şeyleri evde hazırlar elinden gelir, temizlik zaten 1hafta 10günde ne kadar batacak ama batsa da o da eşimin elinden gelir yani sorun değil. Yani 2 koca insan kendi evladına 1 hafta yalnız bakamayacak mıÇok mu saçma düşünüyorum
Valla hiç Takmayın anne bile olsa herkez kendini düşünüyo bu süreçlerde hep bi bahane hep bısey var cunku herkez işine geldiği gibi kendi kendinize yetiyorsanız kimseye muhtaç etmesinde Allah üstesinden gelirsiniz ben de aynıyım yani üzülmeyi bırakalı cok oldu cunku ilk cocugumda ailemden cok sey bekliyordum gördük ne oldu bunda bi Allah a bi kendime bide eşime güveniyorum kimse gelip yük de olmasın dedim acık acıkCanım çok üzüldüm hissettiklerine. Ben de anneme çok kızıyorum yeterince yanımda olmadığı için. Benimki hassasiyetimin farkında hiç sesini çıkarmıyor. Seninki baya abartmış yani. Ya da sen çok hassas davranıyorsun. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Ben en çok anneme ihtiyaç duyuyorum bu süreçte. Çünkü çok zor bir süreç ve insana annesinden daha iyi gelen kimse yok. Annemin mecburiyetleri var elinde değil ama ben gene de içten içe kızıyorum ona
İlk doğumum tam da pandeminin başına denk geldi hatta anneler günüydü ve sokağa çıkma yasağı vardı. Ailelerimiz de şehir dışındalar ve iller arası seyahat da yasaktı. Hâliyle kimse gelemedi ve eşimle ben baktık. Hatta ben tek baktım çünkü eşimin işi yoğun olduğu için doğum izni kullanmadı işten kalan zamanlarda ilgilendi. Her anne bebeğine yetebilir. Elbette alışma süreci zor ama ben yalnızlık hissetsem de kendi bildiğim gibi büyüttüğüm için rahattım çünkü insanlar özelikle ilk zamanlar sürekli konuşup tavsiye verirler benimle de telefonda konuşuyorlardı ama onları susturmak ve tolare etmek kolaydı. Yanımda daha zor olurdu muhtemelen. Yemek işini pratik yemeklerle çözersiniz. Zaten hepinize doğumdan önce buzluğa börek, poğaça, sarma vs yapıp atmanızı öneriyorum. Hatta soğanı bile dondurup atabilirsiniz kolaylık sağlıyor. Yani doğumdan önce pratik yemek stoğu yapın. Ev içinse her şeyi akşam yatmadan yerlerine koyun, eşin ya da sen bebekle ilgilenirken günlük süpürge açın. Bir de akşam yatmadan bulaşık makinesini çalıştırın sabah yerleştirin böylece makine boşken oraya dizersiniz ve tezgahta bir şey kalmaz. Biraz planlı ilerlemek gerekiyor ama halloluyor. Bu arada mükemmel olmak zorunda da değil çocuklu ev dağınık olur zaten sadece temizlik önemli o da sağlık için
İlk bebeğimde ben de ilk 2-3 gün dışında kimseyi istemedim. Gayet de üstesinden geldim ki kolik bir bebekti benimki. Tek bebekte bakılabilir bence. Ama şuan okula giden bir oğlum var 2 bebek katılacak hayatımıza. Kesinlikle annem ve kayınvalidemi dönüşümlü bütün kış yanımızda istiyoruz. Temizliğe 1 hafta en geç 10 günde bir yarım gün ablamız geliyor. Annelerden de mutfak desteği istiyoruz. Oğlum okuldan eşim işten gelince evde yemek olsun, mutfağı derleyip toplasınlar. Ki ben düzen hastası bir insanım gelen herkesin mutfaktaki düzenimi kendine göre değiştireceğini biliyorum ama umursamıyorum artıkkŞuan istediğim tek şey ev işi, yemek gibi şeylerle bebeklerimin zamanından çalmamak. İlk 20-25 gün eşim de babalık izni yıllık izin vs yanımızda olacak. İlk zamanlar zor çünkü özellikle ilk 1 ay. 2 saatte bir besle, gazını çıkar, altını al bütün gün bu rutinde geçiyor. 2 bebekle ekstra zor olacak o nedenle mükemmelliyetçiliği boşverip akışına bıraktım
Hayir tek sen değilsin
Birileri olunca daha kasıntı ve stres oluyorum insan
Hem hersey değişiyor zaten üzerine duzen falan kalmıyor extra yanında olan zaten destek te olamıyor ki sen veya esin kalkıyorsun..
Ben ilk geceden bile kimse kalmasın istiyorum üzmek kırmak istemiyorum kimseyi o halimle bir de kalacakları düşünmek istemiyorum umarim da oyle olur
Bence hiç yanlış düşünüyorsun anlattığın durumda bu şekilde olması en mantıklısı gibi geldi banahem ilk zamanları çekirdek aile başbaşa geçirmek güzel olur yavaş yavaş birbirinize alışırsınız. Bir de herkes iyi niyetli bile olsa akıl vermeye çok meraklı ilk günler bu bence yeni doğum yapmış biri için kötü bir deneyim oluyor. İlk acemiliği atıp sonradan yardım almak mantıklı
ben kesinlikle gelip gitsinler isteyenlerdenim tek başıma hep canım sıkılır evde durmaya alışkın değilim hem de ilk deneyimim olacağı için lohusa kafası nasıl bir şey bilmiyorum
Gayet de güzel bakarsınız bence. Ev küçük. Zor olur gerçekten. Ablanin çocuğu engelli ise zaten çok faydası olamaz. Bence doğru düşünüyorsun.
Bizim oğlan kazık kadar oldu hala kullanıyoruz.Bunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
Ben de yanım da kimseyi istemiyorum. Senin içinden nasıl geliyorsa öyle canım. Acemi olmakla bebeğe bakamamak ne alaka. Emzirip uyuyacaksın. İlk banyosu belki sizi zorlaya bilir onu da bi şekil de halledebilirsiniz. Bu arada benim de ilk bebeğim ama kendi kendimi korkutmuyorum. Bi sürü insan doğum yapıyor yanında bırak aile yakınını eşi bile olmuyor. Umarım sürecin çok güzel geçerKızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Ben istemiyorum canım gereksiz kalabalık haklısın faydası olmayanın zararı bari olmasın modundayım
Ben de yanım da kimseyi istemiyorum. Senin içinden nasıl geliyorsa öyle canım. Acemi olmakla bebeğe bakamamak ne alaka. Emzirip uyuyacaksın. İlk banyosu belki sizi zorlaya bilir onu da bi şekil de halledebilirsiniz. Bu arada benim de ilk bebeğim ama kendi kendimi korkutmuyorum. Bi sürü insan doğum yapıyor yanında bırak aile yakınını eşi bile olmuyor. Umarım sürecin çok güzel geçer
Sağolun. Buharsız devam ediyorum inşallah hata yapmıyorumdur ancak zor işmiş, belim şimdiden koptuben buharli utuleyip havalandirmistim. sonra buradan birileri yazdi, nemli birakmayin bakteri olusur diye. eger buharli yapacaksaniz guzel havalandirin. kolay gelsin :)
En önemli şeylerden birisi bence arkadaşım evi aşırı ısıttığından dolayı bebeği bronşit olmuştu. Doktora gidince arkadaşım şöyle bir cümle kuruyor ‘babamız kombiyi açmak istemiyor’ doktor soruyor ev genel de kaç derece ‘arkadaşım 30 derece sabit tutmaya çalışıyorumBunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
Ben nasıl ütülediydim hatırlamıyorumben buharli utuleyip havalandirmistim. sonra buradan birileri yazdi, nemli birakmayin bakteri olusur diye. eger buharli yapacaksaniz guzel havalandirin. kolay gelsin :)
Niye saçma olsun canım nasıl hissediyorsak öyle davranabilsek keşke ama doğum sonrası biraz farklı bir özen istiyor sanırım.. ben de kimse gelsin istemiyorum mesela ama artık yardıma ihtiyacım olacağı gerçeğini kabullendim.. bizim evimiz de küçük annemler il dışından gelecek kapısını kapatıp kalabilecekleri bir odam yok salonda idare edecekler o sebepten çok uzun kalmalarını beklemiyorum.. kayınvalide üst katta oturuyor şimdiden beni darlamaya başladı annen gelmeyecek mi diye demek ki bi faydası olmayacak annesi gelsin baksın modunda.. ben de temizlik konusunda kocama güveniyorum ama yemek olayını birinin devralması lazım en azından ilk haftalarda ne bileyim olabiliyorsa bir ay sadece bebeğimle ilgilenmek istiyorum.. hayatımın her döneminde kendi işimi kendim hallettim o yüzden yardım kabul etmek zor geliyor.. nasıl olacak diye düşünüyorumKızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Ççoook heyecanlııBenim önde bısey kalmadı bakalım
Bana da öyle geliyo belki sona bile kalmaz
O hikaye akış az da olsa sabit geliyo meme ile aynı değil hiç bir biberon ben de avent kullandım 2 büyük 2 kucuk ve temizleme fırçası ile set olanlardan
Ben de bu grupdan ögrendim cogu seyi
Ben istemiyorum canım gereksiz kalabalık haklısın faydası olmayanın zararı bari olmasın modundayım
Valla hiç Takmayın anne bile olsa herkez kendini düşünüyo bu süreçlerde hep bi bahane hep bısey var cunku herkez işine geldiği gibi kendi kendinize yetiyorsanız kimseye muhtaç etmesinde Allah üstesinden gelirsiniz ben de aynıyım yani üzülmeyi bırakalı cok oldu cunku ilk cocugumda ailemden cok sey bekliyordum gördük ne oldu bunda bi Allah a bi kendime bide eşime güveniyorum kimse gelip yük de olmasın dedim acık acık
İyii bari o zamanBizim oğlan kazık kadar oldu hala kullanıyoruz.
Cocugu marul gibi sarmaya gerek kalmicak en azından kaç derece olduğunu bileceğizEn önemli şeylerden birisi bence arkadaşım evi aşırı ısıttığından dolayı bebeği bronşit olmuştu. Doktora gidince arkadaşım şöyle bir cümle kuruyor ‘babamız kombiyi açmak istemiyor’ doktor soruyor ev genel de kaç derece ‘arkadaşım 30 derece sabit tutmaya çalışıyorum’ doktor da çocuğun hasta olmasının tek sebebi sensin diyor sağlıklı olan ev sıcaklığı 21 en fazla 22 derece olmalıymış ve de o sıra da biz nasıl kıyafetler giyiyorsak bebeği de öyle giydirmeliymişiz Sonrasında da yaptığım internet araştırmaları aynısını söylüyor
O zaman kesinlikle kendin bak kimseyi çağırma söylediğin gibi ilk zamanlar çok özel ve süreci birlikte yaşamamız çok güzeldi banyosunu vs eşimle birlikte yaptık ve ona sorumluluk verdikçe babalık duygusunu hissetti. Bazıları eşlerini bebek bakımına karıştırmıyor ya da büyükler biz buradayız gerek yok diyor erkek de sonradan o sürece dahil olmak istemiyor başta olmadığı için gerçi o erkeğin karakteri ile de alakalı. Ben de aynı senin gibi yalnızlığı ve sakinliği seven bir insanım evde yalnızken daha rahatım ama şimdi iki çocuk olacağı için ve hastane sürecinde vs birinin oğlumla ilgilenmesi gerektiği için annem gelecek ama o bir şeyime karışmaz ve daha çok evle ve büyük çocuğumla ilgilenir o yüzden rahatım onun gelmesi konusunda. Beni kayınvalidem geriyordu çünkü her şeye bir laf söyler, sürekli memnuniyetsiz davranır. Her şeyi bildiğini sanır ama hiç bir şeyi yapamaz onunla kesin kafayı yerdim ama kırkım çıkınca çağırırız dedim eşime tamam dedi o zaman da daha rahat oluruz ve bir düzen kurarız problem olmaz lohusa zamanında ki kadar fakat ilk bebekte yalnız olmak daha iyiBenim normal zamanda da elimin altında hep hazır börek, poğaça falan olur. Hatta mesela havuç alırım fazla fazla doğrar buzluğa atarım yemekte kullanmaya, biberlerimi vs her şeyi doğrar atarımYemek konusunu asla dert etmiyorum. Yalnız olsam belki ilk günler düzen oturtmakta zorlanırım ama sonuçta eşim yanımda olacak ve gerçekten her konuda yardımcıdır. Ev dağınık bile olsa sakinlik tercihim daha ağır basıyr
Bizim ilk bebeğimiz ve tek bebek. Yani evde 2 kedi var onların da yemeği, kumu vs sorumluluk tabi ama bir çocuk ya da bebek kadar full vaktimizi almayacak
Yemek işi sanırım en kolayı. Benim açımdan. Dediğim gibi hasta olduğumda bile kayınvalidem hazırlar paketler, eşim geçerken alır. Çok zorlanırsam arar akşama yemeğim yok derim yani
Ben kimseyi istemiyorum dediğim için biraz yanlış anlaşıldım ama yanımda olsalar ve stres yapıp bağırıp kırsam daha kötü sonuçta.
Bir de çevremden gördüğüm gelenler ev işi yerine hep bebekle ilgilenmek istiyorlar. Birbirimize alışacağımız en özel dönemde niye bebeğim başkalarının kucağında zaman geçirsin
Bizde o akıl verme aşaması bayaa "sen hiçbir şey bilmiyorsun, şöyle yap" emirlerine dönüyor maalesef. Yani 2 sussam 3.de şimdi bile patlıyorum. En büyük çekincem de bu, boşu boşuna kalp kırarım. Dilimin de kemiği yoktur
Yaa ben de tam tersiyim. Evime misafir gelse hani misafir sevmediğimden falan da değil ama gittiği an bi "oh" derimbu ister arkadaşım olsun ister kardeşim/ablam... yalnız kalmayı ve sakinliği çok seviyorum.
Aslında faydası olur yani evet engelli oğlu var ama pratik ve hızlıdır. Of demeden bütün gün yemek/temizlik falan yapar yani
Ancak mesela banyo konusu geçiyor "ben yanınızda olacağım ya nasıl olsa yıkarken izlersiniz, öğrenirsiniz" diyor. Hani bebeğinin ilk banyosunda yardım ister misin, belki heves ediyorsun doğru ya da yanlış sen kendi başına yıkamak ister misin falan yok. Bu düşünceler beni geriyor
Aynen sakinlik ve huzur ilk tercihimYani belki faydaları olur tabi de sanki kar zarar bakınca sakinlik, huzur her şeyden daha ağır basıyor cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?