2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Lütfen öyle negatifleri yükleme kendine güzel düşün güzel olsun inşallah Çift olması daha güzel şansın artıyor diyorlar hayırlısı haber ver bizede güzel haberlerini bekliyorum

Canım çok üzüldüm hissettiklerine. Ben de anneme çok kızıyorum yeterince yanımda olmadığı için. Benimki hassasiyetimin farkında hiç sesini çıkarmıyor. Seninki baya abartmış yani. Ya da sen çok hassas davranıyorsun. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Ben en çok anneme ihtiyaç duyuyorum bu süreçte. Çünkü çok zor bir süreç ve insana annesinden daha iyi gelen kimse yok. Annemin mecburiyetleri var elinde değil ama ben gene de içten içe kızıyorum ona

Gayet de güzel bakarsınız bence. Ev küçük. Zor olur gerçekten. Ablanin çocuğu engelli ise zaten çok faydası olamaz. Bence doğru düşünüyorsun.

İnsallah canım ben de kararlıyım o konu da

aaa senin hepimizden önce tarihi evetttt ama bellide olmaz bence nedense içime @navicula gibi doğuyor ama genelde içime doğanlar olmaz
Benim önde bısey kalmadı bakalım
bence de sen ekimin sonuna doğru gelir gibi :)
Bana da öyle geliyo belki sona bile kalmaz
Bu arada kızlar ben de ilk günler Philips Aventin anne memesine en yakın olan biberonunu kullanmıştım.
O hikaye akış az da olsa sabit geliyo meme ile aynı değil hiç bir biberon ben de avent kullandım 2 büyük 2 kucuk ve temizleme fırçası ile set olanlardan
Ben de bu grupdan ögrendim cogu seyi
Ben istemiyorum canım gereksiz kalabalık haklısın faydası olmayanın zararı bari olmasın modundayım
Valla hiç Takmayın anne bile olsa herkez kendini düşünüyo bu süreçlerde hep bi bahane hep bısey var cunku herkez işine geldiği gibi kendi kendinize yetiyorsanız kimseye muhtaç etmesinde Allah üstesinden gelirsiniz ben de aynıyım yani üzülmeyi bırakalı cok oldu cunku ilk cocugumda ailemden cok sey bekliyordum gördük ne oldu bunda bi Allah a bi kendime bide eşime güveniyorum kimse gelip yük de olmasın dedim acık acık

Benim normal zamanda da elimin altında hep hazır börek, poğaça falan olur. Hatta mesela havuç alırım fazla fazla doğrar buzluğa atarım yemekte kullanmaya, biberlerimi vs her şeyi doğrar atarım Yemek konusunu asla dert etmiyorum. Yalnız olsam belki ilk günler düzen oturtmakta zorlanırım ama sonuçta eşim yanımda olacak ve gerçekten her konuda yardımcıdır. Ev dağınık bile olsa sakinlik tercihim daha ağır basıyr

Bizim ilk bebeğimiz ve tek bebek. Yani evde 2 kedi var onların da yemeği, kumu vs sorumluluk tabi ama bir çocuk ya da bebek kadar full vaktimizi almayacak
Yemek işi sanırım en kolayı. Benim açımdan. Dediğim gibi hasta olduğumda bile kayınvalidem hazırlar paketler, eşim geçerken alır. Çok zorlanırsam arar akşama yemeğim yok derim yani

Ben kimseyi istemiyorum dediğim için biraz yanlış anlaşıldım ama yanımda olsalar ve stres yapıp bağırıp kırsam daha kötü sonuçta.
Bir de çevremden gördüğüm gelenler ev işi yerine hep bebekle ilgilenmek istiyorlar. Birbirimize alışacağımız en özel dönemde niye bebeğim başkalarının kucağında zaman geçirsin

Bizde o akıl verme aşaması bayaa "sen hiçbir şey bilmiyorsun, şöyle yap" emirlerine dönüyor maalesef. Yani 2 sussam 3.de şimdi bile patlıyorum. En büyük çekincem de bu, boşu boşuna kalp kırarım. Dilimin de kemiği yoktur

ben kesinlikle gelip gitsinler isteyenlerdenim tek başıma hep canım sıkılır evde durmaya alışkın değilim hem de ilk deneyimim olacağı için lohusa kafası nasıl bir şey bilmiyorum

Yaa ben de tam tersiyim. Evime misafir gelse hani misafir sevmediğimden falan da değil ama gittiği an bi "oh" derim bu ister arkadaşım olsun ister kardeşim/ablam... yalnız kalmayı ve sakinliği çok seviyorum.

Gayet de güzel bakarsınız bence. Ev küçük. Zor olur gerçekten. Ablanin çocuğu engelli ise zaten çok faydası olamaz. Bence doğru düşünüyorsun.

Aslında faydası olur yani evet engelli oğlu var ama pratik ve hızlıdır. Of demeden bütün gün yemek/temizlik falan yapar yani
Ancak mesela banyo konusu geçiyor "ben yanınızda olacağım ya nasıl olsa yıkarken izlersiniz, öğrenirsiniz" diyor. Hani bebeğinin ilk banyosunda yardım ister misin, belki heves ediyorsun doğru ya da yanlış sen kendi başına yıkamak ister misin falan yok. Bu düşünceler beni geriyor

Ben de yanım da kimseyi istemiyorum. Senin içinden nasıl geliyorsa öyle canım. Acemi olmakla bebeğe bakamamak ne alaka. Emzirip uyuyacaksın. İlk banyosu belki sizi zorlaya bilir onu da bi şekil de halledebilirsiniz. Bu arada benim de ilk bebeğim ama kendi kendimi korkutmuyorum. Bi sürü insan doğum yapıyor yanında bırak aile yakınını eşi bile olmuyor. Umarım sürecin çok güzel geçer

Aminn inşallah hepimiz için güzel hatırlayacağımız bir süreç olur
Bana da özellikle ilk 1 hafta 10 gün zaten zamanının çoğunu uyuyarak geçiren bir bebek korkutucu gelmiyor
Sezaryen olursam da bebeği kucağıma almak vs zor olsa bile yanımda eşim var sonuçta diyorum. Yani atom parçalamayacağız ki alt tarafı emzirip bez değiştireceği

ben buharli utuleyip havalandirmistim. sonra buradan birileri yazdi, nemli birakmayin bakteri olusur diye. eger buharli yapacaksaniz guzel havalandirin. kolay gelsin :)
Sağolun. Buharsız devam ediyorum inşallah hata yapmıyorumdur ancak zor işmiş, belim şimdiden koptu

Bunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
En önemli şeylerden birisi bence arkadaşım evi aşırı ısıttığından dolayı bebeği bronşit olmuştu. Doktora gidince arkadaşım şöyle bir cümle kuruyor ‘babamız kombiyi açmak istemiyor’ doktor soruyor ev genel de kaç derece ‘arkadaşım 30 derece sabit tutmaya çalışıyorum’ doktor da çocuğun hasta olmasının tek sebebi sensin diyor sağlıklı olan ev sıcaklığı 21 en fazla 22 derece olmalıymış ve de o sıra da biz nasıl kıyafetler giyiyorsak bebeği de öyle giydirmeliymişiz Sonrasında da yaptığım internet araştırmaları aynısını söylüyor

ben buharli utuleyip havalandirmistim. sonra buradan birileri yazdi, nemli birakmayin bakteri olusur diye. eger buharli yapacaksaniz guzel havalandirin. kolay gelsin :)
Ben nasıl ütülediydim hatırlamıyorum Ya buharlı ütüleyip katladıysam yaa bi daha mı yıkayıp ütülicemmm

Niye saçma olsun canım nasıl hissediyorsak öyle davranabilsek keşke ama doğum sonrası biraz farklı bir özen istiyor sanırım.. ben de kimse gelsin istemiyorum mesela ama artık yardıma ihtiyacım olacağı gerçeğini kabullendim.. bizim evimiz de küçük annemler il dışından gelecek kapısını kapatıp kalabilecekleri bir odam yok salonda idare edecekler o sebepten çok uzun kalmalarını beklemiyorum.. kayınvalide üst katta oturuyor şimdiden beni darlamaya başladı annen gelmeyecek mi diye demek ki bi faydası olmayacak annesi gelsin baksın modunda.. ben de temizlik konusunda kocama güveniyorum ama yemek olayını birinin devralması lazım en azından ilk haftalarda ne bileyim olabiliyorsa bir ay sadece bebeğimle ilgilenmek istiyorum.. hayatımın her döneminde kendi işimi kendim hallettim o yüzden yardım kabul etmek zor geliyor.. nasıl olacak diye düşünüyorum

Ççoook heyecanlıı
Bizim oğlan kazık kadar oldu hala kullanıyoruz.
İyii bari o zaman
Cocugu marul gibi sarmaya gerek kalmicak en azından kaç derece olduğunu bileceğiz

O zaman kesinlikle kendin bak kimseyi çağırma söylediğin gibi ilk zamanlar çok özel ve süreci birlikte yaşamamız çok güzeldi banyosunu vs eşimle birlikte yaptık ve ona sorumluluk verdikçe babalık duygusunu hissetti. Bazıları eşlerini bebek bakımına karıştırmıyor ya da büyükler biz buradayız gerek yok diyor erkek de sonradan o sürece dahil olmak istemiyor başta olmadığı için gerçi o erkeğin karakteri ile de alakalı. Ben de aynı senin gibi yalnızlığı ve sakinliği seven bir insanım evde yalnızken daha rahatım ama şimdi iki çocuk olacağı için ve hastane sürecinde vs birinin oğlumla ilgilenmesi gerektiği için annem gelecek ama o bir şeyime karışmaz ve daha çok evle ve büyük çocuğumla ilgilenir o yüzden rahatım onun gelmesi konusunda. Beni kayınvalidem geriyordu çünkü her şeye bir laf söyler, sürekli memnuniyetsiz davranır. Her şeyi bildiğini sanır ama hiç bir şeyi yapamaz onunla kesin kafayı yerdim ama kırkım çıkınca çağırırız dedim eşime tamam dedi o zaman da daha rahat oluruz ve bir düzen kurarız problem olmaz lohusa zamanında ki kadar fakat ilk bebekte yalnız olmak daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…