- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 39
Memnun musun canim?Ben aldım canm alınması gerektiğini de düşünüyorum göğüs acısı çatlağı aşırı zor sıkıntılı
Ay ben de almak istiyorm tam olarwk kullanimi nasil bilgin va rmi ?Canım sahibinden ikinci el aldım. Aldığım kişi ihtiyaç duymamış kullanmamış. Sıfır sayılır yani. 400-500 civarı olan kapağı 150ye aldım. Temizliğini yapıp kullanacağım yavaş yavaş.
Yani denemedim. Temizliğini yapınca araştıracağım. Yani sürekli mi takacağım ara ara mi bilmiyorum ben de. Çok iyi geliyormuş bir onu biliyorumAy ben de almak istiyorm tam olarwk kullanimi nasil bilgin va rmi ?
günaydın hamişler ,sabırsızlanan bebişler :) bugün iyi uyudum nedense tabi wc ye kalktım 3 5 kez ama yinede uyuyabildim. Şuan tek düşündüğüm şey doğum ve bebiş başka hiç bir şeye adapte olamıyorum. Çalışmaya devam ediyorum 37 e kadar nasıl dayanacağım onuda bilmiyorum.Aslında masa başı işim ama ben uzanmak istiyorum çok ağırlaştım . Çatı ağrısı mıdır bilmiyorum ama alt tarafımda çok ağrı var bacaklarıma da vuruyor.
Herkese günaydın..grubu yakindan takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor pek. Ilk doğumum hipertansiyondan dolayi sezeryandı bunda da öyle olacak nasipse. Okuduğum kadariyla genel olarak stres heyecan panikler başlamış dogumla ilgiliben de ilkinde böyleydim nasil olacak sorunsuz gececekmi ya sezeryana girene kadar normal dogum baslar da sorun yaşarsam, ya bebekte sorun olursa ya beyin kanamasi falan gecirirsem
Illaki bu düşünceler insani delirtiyor hele ki evhamli biriyseniz. Yeterki şu doğum sağ salim olsun evime bir geçeyim gerisi sorun degil halledilir diyordum. Cok şükür önemli bir sorun çıkmadı ama esas olay bubdan sonra başlıyormuş. Sezeryan olunca hemen sütüm gelmedi, o panikle sarılık olmasn diye hemen mama aldırdım, biberonla içirdim. Emzik zaten verdim. Ilk geceler çok agrim acim oldugu için bazi öğünleri sağıp anneme verdim ben 1 saat bari uyuyayim sen vakti gelince bunu içir dedimtabi çocuk ilk gunlerden biberona emzige alışınca beni zor emmeye başladı. Sonra da meme reddi oldu 4 ay zor emzirdim mamayla devam ettik. Emzirme gruplarina üye oldum, eds yönteminden tut, parmakla emzirme, kaşık vs herseyi denedim sabahlara kadar ugrastim ama maalesef devam edemedik. Okadar çok hata yapmışım ki o gruplara girip insanların tecrubelerini okudukca, yapilmasi gerkeenleri ogrendkce kızdım kendime. Ben sadece kendimi düşünüp doğuma kadar olan kisimla kafayi bozmusum dedim. Keşke hamilelikte bunlarla evham yapacagima şu gruplara girip yada araştırıp dogumdan sonraki tecrübeleri ogrenseydim daha bilinçli olurudm belki daha çok emerdi bebegim dedim. Her bebek emecek diye bi kural yok ama benim hatalarimdan dolayi böyle olduysa da vicdan azabi tavan yapıyor iste
Diyeceğim o ki şuan akliniz tamamen dogumdaysa, panik yapiyorsaniz biraz uzaklasin ve dogum sonrası bebek bakimlariyla alakali videolar izleyin, emzirme gruplara simdiden uye olun yapilan hatalari görün. Hem kafaniz dagilir hem bebekle basbasa kalinca kendinizi daha tecrübeli hissedersiniz inşaalah. Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin bir çok kişi de stres gorunce paylasmak istedim. Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Niye saçma olsun canım nasıl hissediyorsak öyle davranabilsek keşke ama doğum sonrası biraz farklı bir özen istiyor sanırım.. ben de kimse gelsin istemiyorum mesela ama artık yardıma ihtiyacım olacağı gerçeğini kabullendim.. bizim evimiz de küçük annemler il dışından gelecek kapısını kapatıp kalabilecekleri bir odam yok salonda idare edecekler o sebepten çok uzun kalmalarını beklemiyorum.. kayınvalide üst katta oturuyor şimdiden beni darlamaya başladı annen gelmeyecek mi diye demek ki bi faydası olmayacak annesi gelsin baksın modunda.. ben de temizlik konusunda kocama güveniyorum ama yemek olayını birinin devralması lazım en azından ilk haftalarda ne bileyim olabiliyorsa bir ay sadece bebeğimle ilgilenmek istiyorum.. hayatımın her döneminde kendi işimi kendim hallettim o yüzden yardım kabul etmek zor geliyor.. nasıl olacak diye düşünüyorum
O zaman kesinlikle kendin bak kimseyi çağırma söylediğin gibi ilk zamanlar çok özel ve süreci birlikte yaşamamız çok güzeldi banyosunu vs eşimle birlikte yaptık ve ona sorumluluk verdikçe babalık duygusunu hissetti. Bazıları eşlerini bebek bakımına karıştırmıyor ya da büyükler biz buradayız gerek yok diyor erkek de sonradan o sürece dahil olmak istemiyor başta olmadığı için gerçi o erkeğin karakteri ile de alakalı. Ben de aynı senin gibi yalnızlığı ve sakinliği seven bir insanım evde yalnızken daha rahatım ama şimdi iki çocuk olacağı için ve hastane sürecinde vs birinin oğlumla ilgilenmesi gerektiği için annem gelecek ama o bir şeyime karışmaz ve daha çok evle ve büyük çocuğumla ilgilenir o yüzden rahatım onun gelmesi konusunda. Beni kayınvalidem geriyordu çünkü her şeye bir laf söyler, sürekli memnuniyetsiz davranır. Her şeyi bildiğini sanır ama hiç bir şeyi yapamaz onunla kesin kafayı yerdim ama kırkım çıkınca çağırırız dedim eşime tamam dedi o zaman da daha rahat oluruz ve bir düzen kurarız problem olmaz lohusa zamanında ki kadar fakat ilk bebekte yalnız olmak daha iyi
Sağ ol canım bu dediklerine de dikkat edeceğimHangi memeden başladığını unutmadan o memeyi 15 dakika kadar emmesi gerek sonra ikinci emmede o memeden biraz verip 3 4 dakika diğer memeye geçmen gerek bu şekilde sıra takibi, ilk zamanlar hemen doyuyorlar süt iyi gelirse tek meme yetiyor canım hatta süt fazla bile oluyor , bebiş emdikten sonra kalanı sağıp buzluğa atmak çok yararlı oluyo bazen hasta olduğunda, yorgun ve sancılı olduğunda eşin ya da yanında kalan kişi dolaptaki sütü bebişe verirken sen dinleyebilirsin
Merhaba kaç haftalik kaç kg çıktı acaba bebeginiz38+3 yada 38+5 verdi bana. Bebegim iri kategorisinde.
Evet canım eşimin kuzeni kadındoğum uzmanı oda kız kardeşime önerdi kız kardeşim yaptı çok iyi geldi. Bende gittim en yağlı tahini aldım şimdiden sürmeye başlayayım. Ben doğal olmayan şeyler kullanamıyorum bebek emiyo sonuçta kullandığım ürüne güvenmem lazım. En güzeli doğal olmasıKizlar aklima gelmisken gene size de yazayim belki uygulamak isteyen olur. İlk dogumumda goguslerim nasil yara olmustu anlatamam kizimi ilk gunler aglayarak emziriyodum. Sonra tahin yagini duydum hemen surmeye basladim gogus uclarima nasil iyi geldi duzeltti zararli da degil. Simdi gene gogus uclarim susuz cöller misali yarık yarıkbasladim kullanmaya hemen toparladi . Bildiginiz tahin sisesinin uzerinden tabaga aliyorum makyaj temizleme mendilini hafif batirip uclarina koyyorum. Aman allahim oda ne yumusacik
Benim bebişte 10 gün önden gidiyor kafasida 3 hafta önden gidiyor biraz koca kafalıyız. Normal dogumu yaşamayı çok istiyordum ama yalan oldu koca kafalı bebisim sayesindeİri bebeğin dogumu zor olur gerçekten benim ilk bebeğim 3bucuk kiloydu başı iki hafta önce gidiyodu çok zorlandım ben zaten zayıfım
Bende almak istiyorum ya sanki gerekli gibiBunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
Bende bir kaç gün önce aldım da açma kapama tuşu yokmuş devamlı çalışıyor ona gıcık oldumBunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
Kızlar benim de emzirme ile ilgili kafama takılan bir konu var. Şimdi bebek doğdu emzirmeye başladık, hangi memeden ne kadar emecek? Bir yerde okudum ya da izledim emin değilim ama bir memeyi emerken diğer memeyi sağın diyordu. Ee o sağılan memeyi emmeyecek mi bu bebek? Ya da her emzirme sırasında iki memeyi de bitirmesi mi lazım? Bir de memedeki sütün bittiğini nerden anlıcambebek emiyorsa sağım yapmaya gerek var mı bi de? kafamda deli sorular
Ay inşallah gelirKuzum şimdi minik olacak ya minnoslar hemen doyuyorlar aldın sağ göğsünü emzirdin uyudu yerine koydun bidahakine sol göğsünü emzireceksin diğeri dolacak öyle oluyor ben hep öyle emzirmistim oğlumda sıkıntı olmadı bu sezeryanda nasıl olur hemen emzirebilir miyiz süt gelirmi bilmiyorum normal doğumda hemen gelmişti
Enazindan sizinki garanti olmus :) Ben iki gune boldum artik ayaklarim agrimisti, minik minik ugrasmaktanSağolun. Buharsız devam ediyorum inşallah hata yapmıyorumdur ancak zor işmiş, belim şimdiden koptu
utuledikten sonra daha kenara koyarken kuruyorlar. Cunku kucucukler. Hic endiseniz olmasin.Ben nasıl ütülediydim hatırlamıyorumYa buharlı ütüleyip katladıysam yaa bi daha mı yıkayıp ütülicemmm
Evet bende kizimda kullandim. Krem almistik ama icin hic rahat etmedi kremli kremli cocuk emecek. En iyisi dogal olaniEvet canım eşimin kuzeni kadındoğum uzmanı oda kız kardeşime önerdi kız kardeşim yaptı çok iyi geldi. Bende gittim en yağlı tahini aldım şimdiden sürmeye başlayayım. Ben doğal olmayan şeyler kullanamıyorum bebek emiyo sonuçta kullandığım ürüne güvenmem lazım. En güzeli doğal olması
Canım dogurmadan mümkünse annenle yüzleş derim. İçindekileri söylersen bu kadar gergin olmazsın. İçindekileri dök bari. Annen ister anlasın ister anlamasın. Tabi kırmadan dökmeden. Yapabilir misin bilmiyorum. Ben ara ara anneme söylüyorum kızdığım şeyleri. Alınıyor ama napiyim içimde kalınca öfkem de büyüyor. Bu sefer olur olmadık tepkiler veriyorum. Allah kolaylık versin canım. Umarım huzurla doğurdum, dogururuzYalnız olmadığımı bilmek güzel B benimadimumutOKYANUS302
Youtube doğum videolarında anneler kızım sancı çekiyor diye nasıl endişeleniyor. Nasıl bu hale geldim annemle anlayamıyorum
Kendisi hacca gitti agustosta ben hergün aradım ilgilendim
haketmedim hamile iken bu muameleyi.. Madem böyle ilgisiz olacan ne diye çocugun yok iması yapıyon hevesli gibi bakacak gibi...
Ama hamile kızıyla ilgilenmemek aramamak çok büyük birşey değil mi
Doğuma da gelsin istemiyorum herşeye bişey deyip hiç Bi iş yapmıyor
Beni beğenmez çocugumu kocamı beğenmez
Hastaneye Kimse gelsin istemiyorum bende ama eşimi ikna edemiyorum
Gelen gelsin konuşan konuşsun sonra da defolsun gitsin sabret diyor eşim de kendince..
Bi de hastaneye gelip napcak lar ki yaşlı insanlar oralarda bekleyip
Kaynanama dedim 40 mevlüdü yapcam ona gelin dedim yok diyor hastaneye gelcem diyor.
Annem tamamen sessiz
Ya Bi de Normal mi sezeryan mı emdi mi emmedi mi... Kavga ederim diye korkuyorm o halde... Doluyum çünkü...
Erkekler daha iyi valla bak kayınbabam kaynım filan :) Allah yardımcın olsun diyorlar hiç yorum yapmıyorlar
Ben istiyorum ki sadece eşim ve Kız kardeşim olsun hastanede
40 mevlüdünde de evladımın nenesi dedesi amcası teyzesi VS. İşte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?