- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
Kuzu yalnız değilsin. Anlatsam roman olur ben de. Üzülme boşver.Yalnız olmadığımı bilmek güzel @benimadimumut @OKYANUS302
Youtube doğum videolarında anneler kızım sancı çekiyor diye nasıl endişeleniyor. Nasıl bu hale geldim annemle anlayamıyorum
Kendisi hacca gitti agustosta ben hergün aradım ilgilendim
haketmedim hamile iken bu muameleyi.. Madem böyle ilgisiz olacan ne diye çocugun yok iması yapıyon hevesli gibi bakacak gibi...
Ama hamile kızıyla ilgilenmemek aramamak çok büyük birşey değil mi
Doğuma da gelsin istemiyorum herşeye bişey deyip hiç Bi iş yapmıyor
Beni beğenmez çocugumu kocamı beğenmez
Hastaneye Kimse gelsin istemiyorum bende ama eşimi ikna edemiyorum
Gelen gelsin konuşan konuşsun sonra da defolsun gitsin sabret diyor eşim de kendince..
Bi de hastaneye gelip napcak lar ki yaşlı insanlar oralarda bekleyip
Kaynanama dedim 40 mevlüdü yapcam ona gelin dedim yok diyor hastaneye gelcem diyor.
Annem tamamen sessiz
Ya Bi de Normal mi sezeryan mı emdi mi emmedi mi... Kavga ederim diye korkuyorm o halde... Doluyum çünkü...
Erkekler daha iyi valla bak kayınbabam kaynım filan :) Allah yardımcın olsun diyorlar hiç yorum yapmıyorlar
Ben istiyorum ki sadece eşim ve Kız kardeşim olsun hastanede
40 mevlüdünde de evladımın nenesi dedesi amcası teyzesi VS. İşte.
Ben vajinusmus sorunumu çözen psikoterapiste devam edeceğim kuzum lohusaliktada büyük ihtimalle giderim hem ben hem bebek açısından iyi olurKesinlikle yıllardır onlara verdiğim parayla neler yapmazdımGit git çok iyi olur. İstanbul'da belediyeninkiler oluyor artık onlara takılıyorum. Senin orada var mıdır bilmiyorum. Ücretsiz. Tabi seans aralığı biraz uzun oluyor ama olsun hiç yoktan iyidir.
Bana göre çok iyi balım korkma 3 ü bulur bulmaya bile küveze girmez .Başka gelişim açısından sorun yoksa takmaKızlar bugün devlet hastanesine kontrole gittim, doktor çıkacakmış acele baktı, 2450 gr geriden geliyor dedi. Sizce zayıf mı? 34 hafta içindeyiz
ben hep ekim de dogurcam diyordum ama bu gidisle kasim i gorcem galibasezeryanlılar belli zaten normal bekleyen için demmiştimm anamm ikinci ikizlerimiz mi geliyorr
canim benim 32. haftada 1840 gr diKızlar selam. Doktordan geldim. Kaşıntı için ve rutin kan, idrar testi verdim. Bebeğim tombişmiş 2.5 kg ve 45 cm. Haftasına göre 10 gün öndeymişiz. Karbonhidrat ı ve vitaminleri kes 2 hafta sonra düzene girer dedi bakalım Doktor. Normal planlıyorduk doğumu. Sizin bebişler kaç kg?
Yarım kundak aldım. Açıkçası uyku,arkadaşı diye satılan şeylere gerek var mı onu düşünüyorum. Normal oyuncak 200 ise uyku,arkadaşı denince 400 e çıkıyor. Bahsettiğin hem kundak hem oyuncak mı nasıl bişey ? Fisher ı biliyorum bitek o da sadece oyuncak. Yanlış anlaşılmasın para sıkıntısı yok, evladıma can feda ama gereksiz şey almak, bebek diye 1 liralık şeyin 5 liraya satılması gibi şeylere alet olmak da istemiyorum. O paraya 2 oyuncak alırım, eğitici şeyler alırım diyorum. Ses gerekirse telefondan da açarım veya bi kayıt ayarlarım. Oyuncak bozulursa bir anlamı kalmaz bence. İşindeki mekanizma önemli olan.Anne karnındaki sesleri taklit ettiği için bebeği güvende hissettirir yarım kundak ile kullanıldışında uyku eğitimini destekler tarzı şeyler için alcam ben. Zaten ilk başlarda sadece sesini kullanmış olcak yarım kundak dolayısı ile
Teşekkürler bilgilendirme için bende tam olarak buna benzer şeyler okudum gerek arkadaşlarım gerekse hastanedeki bi iki hemşireden kendi yaptıkları ile ilgili. Mama mutlaka olsun çantada bebek açlık çekmesin dediler. Tabi ki uğraşacak lar süt için 2 saat falan ama çocuğu daha fazla aç bırakmaua lüzum yok. Onların vereceği mamayı istemediğim için de çantaya koydum.
Canım bende öyle biliyorum. Uyku arkadaşı almayı çok istedim ama elim gitmedi. Normal fiyatı 200 ise uyku,arkadaşı diye 400 e satılıyor. Değer mi diyorum ? Battaniye, oyuncaklı battaniye vb herhangi bir obje de olabilir ki bebek karsr verecek buna. Bebeğime can feda, para derdi yok ama o parayı verene kadar eğitici oyuncaklar alırım. Hem o mekanizma bozulursa bir anlamı kalmayacak. Uyku arkadaşı diye satılan ses çıkaran oyuncaklardan falan bir kaç kere alayım dedim hep gereksiz geldi. Bilemiyorum. 400-500 lira gerek var mı ? 2 tane oyuncak alırım veya eğitici setlerden alırım gibi. Oyuncaklı battaniye düşünüyorum aslında olur değil mi ? Veya büyük oyıncaklar var ses çıkarmayan fil falan onlardan istiyorum.Uyku arkadaşının amacı aslında bebeğin bir objeyi uykuyla özleştirmesi demek. Yani ona sarılıp yatağa yatınca artık uyku vaktinin geldiğini anlamasını sağlamak. Bebek genelde o nesne ile bağ kurar ve güvende hisseder. Bu beyaz gürültülü de olabilir, sessiz bir uyku arkadaşı da olabilir, normal bir battaniye de olabilir. Sesli olanlar sadece şu açıdan işe yarar bebek kendini ilk 3 ay anne karnında zannetmeye devam eder o seste karındaki sese benzer olduğu için kendini güvende hisseder ve daha rahat uyur ama evet uzun süreli kullanım pek önerilmiyor. O yüzden telefondan açmak ya da kurutma makinesi gibi aletleri çalıştırmak da bence yeterli çünkü dediğim gibi 3 aydan sonra pek önerilmiyor ve yavaş yavaş kesmek gerekiyor. Uyku arkadaşını kabullenmesi için de önerim, ara sıra siz de onunla uyuyun ya da boynunuza, göğüsünüze falan koyun bir müddet orada kalsın ki kokunuz geçsin. Anne kokusu sinince oyuncağa daha kolay bağlanıyorlar. Uyku eğitimi de ilk 3 ay önerilmiyor çünkü dediğim gibi bebek daha doğduğunun farkında bile olmuyor o zamanlarda ama dört aydan itibaren oluşturabilirsiniz. benimki memede uyurdu ama uyuma, uyanma saatleri hep belliydi sadece ayına göre değişim gösteriyordu. İlk günden itibaren belli bir rutin oluşturdum ve ayına göre şekillendirdim sadece. Memeyi kestiğimizden beri de kendi kendine ya da yanıma uzanıp uyuyor. Umarım kızımda da belli bir düzen kurup ona bağlı kalabilirim çünkü uyku hem anne hem de bebek için çok önemli
Sadece gününden geri geliyor bir kaç gün dedi. En başından beri bir hafta iki hafta geriden geldi, son zamanlarda ilerlemişti hatta haftasını geçmişti ama bu sefer yine geriden geliyor dedi. Bide aceleyle baktı, başka hastaları vardı, devlet hastanesi yoğun oluyor malum, hata yapmıl olabilir mi diye düşündğm.Bana göre çok iyi balım korkma 3 ü bulur bulmaya bile küveze girmez .Başka gelişim açısından sorun yoksa takma
Bu doktorlar iyice saçmalamaya başladı gayet iyi son ayda da zaten bebek 1 kiloya yakın alıyorKızlar bugün devlet hastanesine kontrole gittim, doktor çıkacakmış acele baktı, 2450 gr geriden geliyor dedi. Sizce zayıf mı? 34 hafta içindeyiz
Nasıl geriymiş ya bence gayet iyi daha ne olacakKızlar bugün devlet hastanesine kontrole gittim, doktor çıkacakmış acele baktı, 2450 gr geriden geliyor dedi. Sizce zayıf mı? 34 hafta içindeyiz
Yalnız olmadığımı bilmek güzel @benimadimumut @OKYANUS302
Youtube doğum videolarında anneler kızım sancı çekiyor diye nasıl endişeleniyor. Nasıl bu hale geldim annemle anlayamıyorum
Kendisi hacca gitti agustosta ben hergün aradım ilgilendim
haketmedim hamile iken bu muameleyi.. Madem böyle ilgisiz olacan ne diye çocugun yok iması yapıyon hevesli gibi bakacak gibi...
Ama hamile kızıyla ilgilenmemek aramamak çok büyük birşey değil mi
Doğuma da gelsin istemiyorum herşeye bişey deyip hiç Bi iş yapmıyor
Beni beğenmez çocugumu kocamı beğenmez
Hastaneye Kimse gelsin istemiyorum bende ama eşimi ikna edemiyorum
Gelen gelsin konuşan konuşsun sonra da defolsun gitsin sabret diyor eşim de kendince..
Bi de hastaneye gelip napcak lar ki yaşlı insanlar oralarda bekleyip
Kaynanama dedim 40 mevlüdü yapcam ona gelin dedim yok diyor hastaneye gelcem diyor.
Annem tamamen sessiz
Ya Bi de Normal mi sezeryan mı emdi mi emmedi mi... Kavga ederim diye korkuyorm o halde... Doluyum çünkü...
Erkekler daha iyi valla bak kayınbabam kaynım filan :) Allah yardımcın olsun diyorlar hiç yorum yapmıyorlar
Ben istiyorum ki sadece eşim ve Kız kardeşim olsun hastanede
40 mevlüdünde de evladımın nenesi dedesi amcası teyzesi VS. İşte.
Bu benim kendi düşüncem tabi ama Fisher ın gerek nefes olayı gerek ses takliti bana gerekli geliyor. Budizz bana da gereksiz geliyor mesela tamam ses duyarı daha uzun öalılma gibi artıkarı var ama ben Fisher i gerekli görüyorum.Yarım kundak aldım. Açıkçası uyku,arkadaşı diye satılan şeylere gerek var mı onu düşünüyorum. Normal oyuncak 200 ise uyku,arkadaşı denince 400 e çıkıyor. Bahsettiğin hem kundak hem oyuncak mı nasıl bişey ? Fisher ı biliyorum bitek o da sadece oyuncak. Yanlış anlaşılmasın para sıkıntısı yok, evladıma can feda ama gereksiz şey almak, bebek diye 1 liralık şeyin 5 liraya satılması gibi şeylere alet olmak da istemiyorum. O paraya 2 oyuncak alırım, eğitici şeyler alırım diyorum. Ses gerekirse telefondan da açarım veya bi kayıt ayarlarım. Oyuncak bozulursa bir anlamı kalmaz bence. İşindeki mekanizma önemli olan.
Canım bende öyle biliyorum. Uyku arkadaşı almayı çok istedim ama elim gitmedi. Normal fiyatı 200 ise uyku,arkadaşı diye 400 e satılıyor. Değer mi diyorum ? Battaniye, oyuncaklı battaniye vb herhangi bir obje de olabilir ki bebek karsr verecek buna. Bebeğime can feda, para derdi yok ama o parayı verene kadar eğitici oyuncaklar alırım. Hem o mekanizma bozulursa bir anlamı kalmayacak. Uyku arkadaşı diye satılan ses çıkaran oyuncaklardan falan bir kaç kere alayım dedim hep gereksiz geldi. Bilemiyorum. 400-500 lira gerek var mı ? 2 tane oyuncak alırım veya eğitici setlerden alırım gibi. Oyuncaklı battaniye düşünüyorum aslında olur değil mi ? Veya büyük oyıncaklar var ses çıkarmayan fil falan onlardan istiyorum.
Sadece gününden geri geliyor bir kaç gün dedi. En başından beri bir hafta iki hafta geriden geldi, son zamanlarda ilerlemişti hatta haftasını geçmişti ama bu sefer yine geriden geliyor dedi. Bide aceleyle baktı, başka hastaları vardı, devlet hastanesi yoğun oluyor malum, hata yapmıl olabilir mi diye düşündğm.
ay super bilgi , sagol canimKizlar aklima gelmisken gene size de yazayim belki uygulamak isteyen olur. İlk dogumumda goguslerim nasil yara olmustu anlatamam kizimi ilk gunler aglayarak emziriyodum. Sonra tahin yagini duydum hemen surmeye basladim gogus uclarima nasil iyi geldi duzeltti zararli da degil. Simdi gene gogus uclarim susuz cöller misali yarık yarıkbasladim kullanmaya hemen toparladi . Bildiginiz tahin sisesinin uzerinden tabaga aliyorum makyaj temizleme mendilini hafif batirip uclarina koyyorum. Aman allahim oda ne yumusacik
benim uyku arkadaslarim hep ayiciklardiYarım kundak aldım. Açıkçası uyku,arkadaşı diye satılan şeylere gerek var mı onu düşünüyorum. Normal oyuncak 200 ise uyku,arkadaşı denince 400 e çıkıyor. Bahsettiğin hem kundak hem oyuncak mı nasıl bişey ? Fisher ı biliyorum bitek o da sadece oyuncak. Yanlış anlaşılmasın para sıkıntısı yok, evladıma can feda ama gereksiz şey almak, bebek diye 1 liralık şeyin 5 liraya satılması gibi şeylere alet olmak da istemiyorum. O paraya 2 oyuncak alırım, eğitici şeyler alırım diyorum. Ses gerekirse telefondan da açarım veya bi kayıt ayarlarım. Oyuncak bozulursa bir anlamı kalmaz bence. İşindeki mekanizma önemli olan.
Canım bende öyle biliyorum. Uyku arkadaşı almayı çok istedim ama elim gitmedi. Normal fiyatı 200 ise uyku,arkadaşı diye 400 e satılıyor. Değer mi diyorum ? Battaniye, oyuncaklı battaniye vb herhangi bir obje de olabilir ki bebek karsr verecek buna. Bebeğime can feda, para derdi yok ama o parayı verene kadar eğitici oyuncaklar alırım. Hem o mekanizma bozulursa bir anlamı kalmayacak. Uyku arkadaşı diye satılan ses çıkaran oyuncaklardan falan bir kaç kere alayım dedim hep gereksiz geldi. Bilemiyorum. 400-500 lira gerek var mı ? 2 tane oyuncak alırım veya eğitici setlerden alırım gibi. Oyuncaklı battaniye düşünüyorum aslında olur değil mi ? Veya büyük oyıncaklar var ses çıkarmayan fil falan onlardan istiyorum.
Sadece gününden geri geliyor bir kaç gün dedi. En başından beri bir hafta iki hafta geriden geldi, son zamanlarda ilerlemişti hatta haftasını geçmişti ama bu sefer yine geriden geliyor dedi. Bide aceleyle baktı, başka hastaları vardı, devlet hastanesi yoğun oluyor malum, hata yapmıl olabilir mi diye düşündğm.
Canım emerken neden sagacaksin.niye biberona alistircaksin. Zaten bı bı gogusunu sonra diğerini vereceksin. Yani sirayla olacak... Süt oldugunda göğsün sert olur böyle taş gibi olduğu bile olacak. Çocuk emdikçe yumuşar o. Burdan bileceksin süt olup olmadiginiKızlar benim de emzirme ile ilgili kafama takılan bir konu var. Şimdi bebek doğdu emzirmeye başladık, hangi memeden ne kadar emecek? Bir yerde okudum ya da izledim emin değilim ama bir memeyi emerken diğer memeyi sağın diyordu. Ee o sağılan memeyi emmeyecek mi bu bebek? Ya da her emzirme sırasında iki memeyi de bitirmesi mi lazım? Bir de memedeki sütün bittiğini nerden anlıcambebek emiyorsa sağım yapmaya gerek var mı bi de? kafamda deli sorular
Kızlar aranızda doğum sonrası yanına kimseyi istemeyen var mı, tek deli ben miyim
Doğum şeklim henüz kesin değil. Her halükarda eşim kalacak hastahanede yanımda. Sonrasında da 1 hafta izin alacak. Kayınvalidem çok yakın oturuyor ama yaşlı ve asla onun yanında rahat edemem. Ablam var şehirdışında, gelmeyi de çok istiyor ancak engelli bir oğlu var. Evim 1+1, kalmaya geldiği zamanlarda bütün düzenimiz bozuluyor. Ee şimdi bebekle zaten alışma sürecinde evde bir düzen olmayacak, ekstra onun gelmesiyle bozulacak bir düzen psikolojik olarak beni çok yıpratacak diye düşünüyorum. 2 kedim var yani onların da alışma süreci olacak.
Bir de hani uykusuzluk, yorgunluk vs eşime istediğim kadar bağırıp çağırabilirimancak yanımda başka biri olsa kırılmasın, üzülmesin diye daha çok stres olurum sanki.
Ben 1 hafta 10 gün alışma sürecini eşimle başbaşa geçirip sonrasında ablam hem bebek görmeye hem de isterse bir süre kalmaya gelsin istiyorum.
Kimle konuşsam ikiniz de acemisiniz, nasıl bakacaksınız çocuğa diyor. Yemek işini dert etmiyorum kayınvalidem yapar yollar ya da eşim gider alır, eşim de basit şeyleri evde hazırlar elinden gelir, temizlik zaten 1hafta 10günde ne kadar batacak ama batsa da o da eşimin elinden gelir yani sorun değil. Yani 2 koca insan kendi evladına 1 hafta yalnız bakamayacak mıÇok mu saçma düşünüyorum
YouTube de videolar var canım ben yelek ve battaniye yapmıştım yapabilirsin izleyipBayanlar şu parmakla örülen iplerle bişeyler yapan var mı?
Hayatta ip eline almamış söküleb kıyafeti bile atmış yada Terzi'ye yaptırmış olan ben neyime güvendiysem ondan aldım sabahtan beri patik olmuyor bundançocuğuma anasından hatıra kalsın dedim ama gemi gibi bişey oldu bu
Kaçıncı haftada canım benimde suyu az ve kilosu 1950 senin yine daha iyiymis inşallah kolaylıkla atlatırsınız bu süreci. Kilosu az değil bence .Kızlar beni bugün rutin kontrolde hastaneye yatırdılar çok kötüyüm kendime engel olamıyorum ağlamaktan helak oldum, suyu sınırda dediler bebeğin şimdi ciğer geliştirici yaptılar yarın sezaryene alabiliriz böyle devam eder ya da azalırsa diyorlar ama çok erken daha 2 kg 300 gram çok küçük nasıl olacak
canim benim gorumcem gecenlerde dogum yapti 2400 gr ve gayet saglikli bir bebek. iki gun hastanede kalip eve geldiler. Hic uzme kendini. Sagsalim alicaksin kucagina yavrunuKızlar beni bugün rutin kontrolde hastaneye yatırdılar çok kötüyüm kendime engel olamıyorum ağlamaktan helak oldum, suyu sınırda dediler bebeğin şimdi ciğer geliştirici yaptılar yarın sezaryene alabiliriz böyle devam eder ya da azalırsa diyorlar ama çok erken daha 2 kg 300 gram çok küçük nasıl olacak
Çok sağol canım, bunu bende çok duydum. Şimdi krem kullanıyorum ama bebek doğduktan sonra mümkün olduğunca organik şeyleri denemek istiyorum. İnşallah o kremlere falan gerek kalmaz, ayve çekirdeği tahin yağına bile gerek kalmaz ama gerekirse dr sadece bunlar yeter inşallah.Kizlar aklima gelmisken gene size de yazayim belki uygulamak isteyen olur. İlk dogumumda goguslerim nasil yara olmustu anlatamam kizimi ilk gunler aglayarak emziriyodum. Sonra tahin yagini duydum hemen surmeye basladim gogus uclarima nasil iyi geldi duzeltti zararli da degil. Simdi gene gogus uclarim susuz cöller misali yarık yarıkbasladim kullanmaya hemen toparladi . Bildiginiz tahin sisesinin uzerinden tabaga aliyorum makyaj temizleme mendilini hafif batirip uclarina koyyorum. Aman allahim oda ne yumusacik
Ay ne bileyim azıcık moralim de bozuldu. Çabuk çabuk baktı acelesi varmış.Bu doktorlar iyice saçmalamaya başladı gayet iyi son ayda da zaten bebek 1 kiloya yakın alıyor
Ne bileyim moralim bozuldu aslında ilk başlarda da geriden geliyordu ama geç döllenme falan deniyordu. Bu doktor acele acdle baktı acaba hata mı yaptı bilmiyorum kiNasıl geriymiş ya bence gayet iyi daha ne olacak
Sağol canım bu,açıdan da düşüneceğim.Bu benim kendi düşüncem tabi ama Fisher ın gerek nefes olayı gerek ses takliti bana gerekli geliyor. Budizz bana da gereksiz geliyor mesela tamam ses duyarı daha uzun öalılma gibi artıkarı var ama ben Fisher i gerekli görüyorum.
Hehee benim de kocaman bi bebeğim vardı saçı falan yoktu.ay super bilgi , sagol canim
benim uyku arkadaslarim hep ayiciklardi
Yeleği öğlen bende yaptım videodskiylr alakası olmasa daYouTube de videolar var canım ben yelek ve battaniye yapmıştım yapabilirsin izleyip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?