2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Aynen öyle canım şöyle uçuyoruz böyle kaçıyoruz deniyor. Her şeyden önce temel annelik hakkını elinden alıyorlar insanın. Ne var yani anneye 6 ay izin verilse (ki gelişmiş ülkelere göre bu süre çok az). Sanki batacak memleket asıl sağlıklı nesiller bu en gerekli şey.
Ben de aynı durumdayım seninle. Devlet memuruyum. İlk oğlumda 2 yıl ücretsiz izin almıştım ama bu sefer mümkün değil :/ Hatta bugün bakıcının biri ile konuştum asgari ücret+sgk primi diyor. Ve hemen başlatırsan diyor doğumdan önce başlatacakmışım yani. Buna bile bütçemiz yok ki zaten

Aynen canim magnezyum normalde oyledir keza ben de hep kulandm kasik agrilarima falan cok iyi gelmisti ama 34. Haftadan sonra onerilmiypr dendi ben de sasirmistim. Tabiki herkes doktorunun dedigini yapsin, en dogrusu bu.

Canım yalnız 37 ya da 38 de doğum olacak diye hatırlıyorum. 3 haftadan kalan süreyi mutlaka dilekçen de belirt. Onu da eklerler. Ben de şimdiden bizdeki kötü niyetli memurlarla uğraşıyorum. Ekleyemezsin diyor bana. Ben dilekçeye kanun maddesini de ekleyeceğim. açıkça belirtiyor çünkü.

Kızlar bebeğin üzerine örgü battaniye mi örteceksiniz yorgan falan mı ? Yorgan kalın olur gibime geliyor. Havalar da soğudu
Kundak battaniye almış kayinvalidem sanırım onun içinde yatiririm geceleri tek kat bı battaniye daha orterim diye düşünüyorum termometre aldım duruma göre bakicam

Bebek yok ortada beni maaşa mı bağla diyor? Tövbeeeeeee
Aynen canim magnezyum normalde oyledir keza ben de hep kulandm kasik agrilarima falan cok iyi gelmisti ama 34. Haftadan sonra onerilmiypr dendi ben de sasirmistim. Tabiki herkes doktorunun dedigini yapsin, en dogrusu bu.
Dur bakim yarın sabah 9da randevum var. Doktora sorucam, bakalım ne dicek, sana yazıcam dediğini

Benim de bugün kontrol vardı rahim ağzı kisalmasindan dolayı önümüzdeki cumartesi günü 37+0 da alacaktı doktor bebişimi ama bugün kontrolde daha da kısalmıs 21 mm'e düşmüş. Perşembe günü doğuma gidiyorum artık 36+5'de doğmuş olacak oglusum Allahin izniyle. Coook heyecanlıyım şaka gibi 2 gün kaldı

Evaante MathiIda ayy sizin tam 30 gün kalmış doğuma 30 gün benim psikolojik sınırım da, şok oldum sizde 30u okuyunca
Ay evet yaa çok heyecanlı bugün aktara geldim ahududu yapraği, Kudüs hurması, Meryem Ana otu aldım Çarşamba başlıyorum görevlerime artık ne zaman gelirse minişim

Ayy çok heyecanlı sağlıkla gelsin minik adam

Ay evet yaa çok heyecanlı bugün aktara geldim ahududu yapraği, Kudüs hurması, Meryem Ana otu aldım Çarşamba başlıyorum görevlerime artık ne zaman gelirse minişim
37den sonra hurmaya falan başlanıyor mu? Ahududu yaprağı ve meryem ana otunu bilmiyordum napıyorsun, kaynatıp suyu mu içiliyor?
Aynen canım kaçırma beni diyor yani :/
Bir önceki mesajlarımda kendi annemin bile evde 3-4 gün kalmasından rahatsız olurum demiştim. Şu an bu dediklerimi geri alıyorum. Benim canım anam gelsin de baksın bebeme

Benim de şu sıra böyle bir şeye gücüm yok. Yöneticilik terfisi falan istiyorum işte ama ne zaman olur Allah bilir. Ancak belki o zaman belkiii

Kurumda bir 2 yas alti kresi sunmalilar. Haklisiniz hem anne olun diyorlar hem de anne olduktan sonra kim destek olacak sifir destek.
Ben annem olmasaydi ne yapardim bilemiyorum. Tabii onun da stresi olacak, baska sehirden yemyesil bir sitedeki evden gelip bizimle sehrin icinde apartmanda kalacak. Umarim bunalmaz.

Gerçekten artık hepimiz son düzlükteyiz, sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Bizim kuruma yeni açıldı kreş o da 3 yaşından sonra alıyor. Oğlum da yararlanamadım. Zaten güvenip de verir miyim bilmem. 3 yaşına getirdikten sonra zaten bir şekilde hallediliyor. Onların açtığı kreşe ihtiyacım yok.

Aynen canım doğumu kolaylaştırsin diye bir gün 2 dilim ananas bir gün 7 tane hurma yiycem döngü şeklinde. Aynı zamanda ahududu yapraği çayı adaçayı ve yeşil çay icicem dönüşümlü. Meryem Ana otu da kasılma anında suya koyuluyor Meryem suresi falan okunuyor manevi destek için. Ne olur ne olmaz diye aldım doğum çantama koyacağım

selam canıım, çok az kalmış hadi gözünaydın :) benim 25 ekimde bitiyo tam 37+0 oluyorum. çok şükür iyi geldik yine bu zamanlara kadar. ama artık bi tıkta olsa zor geliyor işe gitmek :)
Kesinlikle ise gitmek en zoru :/ ama sukur gecip gidiyo gunler
sağlıkla doğumun olsun inşallah canım, sonrasında da yaparsın yapmak istediklerini inşallah. tam kaç artı kaçta alacak doktorun?
Allah razi olsun 38+2 de almis olacak allah izin verirse. Zaten sezeryani 38-39 arasinda aliyolar bi sikinti olmadigi surece

Canım ben penye battaniye ile kundak yapacağım üzerine de soğukluğa göre normal battaniye ortecegim bizim ev merkezi sistem ama bizim kontrolümuz yok tek hattan yakıp kapatiyorlar sabaha karşı soğuk oluyor
Sağol canım. Örgü battaniye ile 4 katlı müslin falan var. Penye battaniye 1 2 tane olacaktı. Artık beynim yandı, tek tek yazmayı düşünüyorum ne var ne yok. Ufak kundak var. Uyku tulumu yok. Üşürse diye tedirgin oluyorum biraz. Kombili evimiz, bol bol yakarız. Odayı da değiştirmey düşünüyorum bakalım. Küçük odada geçirebiliriz kışı.

Minnosuma uyku tulumu yapiyodum bitti nihayet. Bi de tac yapip foto cekiminde de kullanirim Allah icinde gormeyi de nasip etsin
Eline sağlık çok güzel olmuş yeteneklisin maşallah benim aklım örgüye ermiyor. Anneme söyleyeyim belki o modelinden çıkarır. Çok güzelmiş

Sağol canım, Bende emin olamadım yorgan konusunda, tehlikeli deniyor ama üşüyecek diyede korkuyorum. Penye 4 katlı müslin ve örgü batyaniyeler var yeter değil mi? 1 tanesi çok kalın hatta örgü battaniyenin. Yarım kundak var bide ama uyku tulumu almadım. Gerek var mı ?

Kundak battaniye almış kayinvalidem sanırım onun içinde yatiririm geceleri tek kat bı battaniye daha orterim diye düşünüyorum termometre aldım duruma göre bakicam
Sağol canım. Şimdi düşündüm bendekiler de yeter. Bakalım duruma göre gerekirse alırım

Kizlar bugun ise gitmedigim ilk gunumdu.
Evi temizlemeye koyuldum.hergun azar azar yapayim diyorum ama cabuk yoruluyorum umarim bebis gelmeden bitirirm isleri.
Cumaya tum islerim kolaylamis olur plana uyursam
Artik az kaldi ne zaman gelcek bakalim bebislerimiz 10 15 gun sonra bebek gelme dusuncesi heyecanlandiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…