2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Selam kızlar sabahtan beri kanguru bakıyorum heryöne. Alanınız var mı?
Ben mamadus aldım canım benim diğer kanguru belimi inanılmaz ağrıtıyordu. Bunu da doktor bir anne önerdi bel destekli, yenidoğandan itibaren kullanılabilirmiş her yöne zaten 20 kiloya kadar da taşıyormuş. Şimdilik beğendim umarım kullanımda da beğenirim

Herkes böyle söyleyince kendimi sorguluyorum resmen
Yorgan zaten en azından 2 yaşına kadar kullanmam diye bakmadım bile. Ağır olur çünkü. Kar falan yağmadığı sürece zıbın+tulum üstüne penye battaniye ile yarım kundak yapmayı planlıyorum. Şuan hala (Kocaeli) evde kısa kollu ile geziyorum ve gece pile örtüyorum yani benden 1 kat fazla giymesi gerekiyorsa gayet yeterli gelir.
Kar falan yağmaya başladığında ocak/şubat gibi zaten birazcık kendini toparlamış olacak. O zaman uzun kollu zıbın + tulum üstüne örgü battaniye kullanırım. İhtiyaç duyarsam uyku tulumu bakarım belki. Ancak dışarının derecesine göre değil içeriye göre giydireceğiz sonuçta.
Bir de bebekleri soğuk değil sıcak hasta ediyor gerçekten. Park yatak aldım ve yatak odasında yatacak. Ben yatak odasının peteğini bile kapatmayı düşünüyorum havayı kurutmasın diye. Kapı mecbur açık evde kediler var, koridordaki sıcaklık oda için gayet yeterli olur. Bebeklerin kan dolaşımı bizden daha hızlı yani aslında daha çok üşümelerine imkan yok

İlk bebeğim olacak sancıyla ağrıyı nasıl ayırt edeceğim nasıl anlayacağım gibi bir sürü soru var aklımda. Umarım her şey güzel ilerler
Emin ol o an gelince anlıyorsun o yalancı kasılma yalanciymis bu ne be diyorsun zaten sık aralıklarla durmadan gelince bir sayayım kaç dakikada bir geliyo bu diye bakma ihtiyacı duyuyorsun süre hep sabitlwaince sancıların zaten çok daha siddetlenmis olur

Tabiki resmi gazeteden aldim
657 ye tabi iseniz ki sanırım öyle öğretmenler size de uygulanır. Tam maaş alınıyor bu sürede.
Maas tamda ögretmenlerde farkli uyor süt hzni kullanimida farkli diye biliyorum idarenizle gorusun tam net bilgim yok ögretmenler konusunda 657 bu sekildede
Sağolun kızlar süt iznini biliyordum da bu daha iyiymiş
inşallah yine idarecilerin insafına kalmayız da.. dilekçemi veririm ben.. biraz raporla geçirsem ayarlayabilirsek sonrasında da bunu kullansam çok iyi olacak

Yoktur bence de

Aaa evef doğru dedin canım 37+5 te doğum olacak geriye kalan 2 haftayı da ekletirim. Ben de dilekçeye kanun maddesini ekleyeyim sağ ol canım

Oda mantıklı ben oyun kendisine okudum canım Meryem suresini de uzun çünkü yasin den uzun ben götürcem eşim doğumdan sonra cıkaracak insallah evde koyarım suya suyundan da içerim bugun doktorum dedi 8 cm acılmayla haber vermiş doktor gelene kadar kadın dogurmus cok da evde bekleme diye

Meryem ana otu şu meşhur suya konulan tammaamm şimdi anladım. Onun başka bir adı daha vardı ben onla biliyordum da. Gerçi şimdi diğer adını da unuttum
Ahahha o düşünceler ara ara bana da geliyor, sonra diyorum ki sancılar gelip o yola girince mecbur dayanacaksın katre, düşünme şimdi oraları diyorum
Bugun bizimde gorus gunumuzdu kizlar tam 36 hafta olduk bugun ve 2500 kg doktor normal dedi hersey
Ay maaşallah darısı başıma yarın sabah da ben görmeye gidicem

Bakıcı artık seçeneklerimin arasında bile yok o kadar maaş vereceksem bakıcıya kendim bakarım artık hem gözüm arkada kalmaz.. Günden güne her şeye zam gelirken 1 sene ücretsiz izin bile nasıl olacak diye düşünüyorum kara kara

Özele gidiyorum ama bebek doğduktan sonra kadın doğumla en azından bir süre işim olmaz diye umuyorum

Doktor doğum pozisyonu almış dedi ama herhalde totosu ve bacakları ile ittiriyor yukarıdan

Maaş durumu nasıl oluyor acaba ?
Öğretmen arkadaşlardan bilen var mı bizde uygulanıyor mu?
Bizde tam gun mesai yapmiyoruz diye bunlar uygulanmiyo diye biliyorum ama yillar onceki bilgi. Degismistir belki

Benimde şuanlım sımı takip dedi. Haftada bir gidicem ama sezeryan falan demedi. Suyu, ona giden damarları, kan akışı falan normalmiş. Aranın açılmaması gerekiyor sadece sıkı takip edicez dedi. Haftaya salı çağırdı bir de perinatoğa gösterelim içimiz rahat etsin dedi. Gidince bana tekrar yazarsan memnun olurum canım.

Geçenlerde arkadaşıma soruyordum regl ağrısı gibi mi yoksa bıçak batması gibi mi diye. Şiddetli regl ağrısı dedi. Aman çok erken gelmesinde beklemedeyim artık. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…