- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
657 ye tabi iseniz ki sanırım öyle öğretmenler size de uygulanır. Tam maaş alınıyor bu sürede.Maaş durumu nasıl oluyor acaba ?
Öğretmen arkadaşlardan bilen var mı bizde uygulanıyor mu?
Maas tamda ögretmenlerde farkli uyor süt hzni kullanimida farkli diye biliyorum idarenizle gorusun tam net bilgim yok ögretmenler konusunda 657 bu sekildede657 ye tabi iseniz ki sanırım öyle öğretmenler size de uygulanır. Tam maaş alınıyor bu sürede.
Ben mamadus aldım canım benim diğer kanguru belimi inanılmaz ağrıtıyordu. Bunu da doktor bir anne önerdi bel destekli, yenidoğandan itibaren kullanılabilirmiş her yöne zaten 20 kiloya kadar da taşıyormuş. Şimdilik beğendim umarım kullanımda da beğenirimSelam kızlar sabahtan beri kanguru bakıyorum heryöne. Alanınız var mı?
Sağol canım. Örgü battaniye ile 4 katlı müslin falan var. Penye battaniye 1 2 tane olacaktı. Artık beynim yandı, tek tek yazmayı düşünüyorum ne var ne yok. Ufak kundak var. Uyku tulumu yok. Üşürse diye tedirgin oluyorum biraz. Kombili evimiz, bol bol yakarız. Odayı da değiştirmey düşünüyorum bakalım. Küçük odada geçirebiliriz kışı.
Sağol canım, Bende emin olamadım yorgan konusunda, tehlikeli deniyor ama üşüyecek diyede korkuyorum. Penye 4 katlı müslin ve örgü batyaniyeler var yeter değil mi? 1 tanesi çok kalın hatta örgü battaniyenin. Yarım kundak var bide ama uyku tulumu almadım. Gerek var mı ?
Emin ol o an gelince anlıyorsun o yalancı kasılma yalanciymis bu ne be diyorsun zaten sık aralıklarla durmadan gelince bir sayayım kaç dakikada bir geliyo bu diye bakma ihtiyacı duyuyorsun süre hep sabitlwaince sancıların zaten çok daha siddetlenmis olurİlk bebeğim olacak sancıyla ağrıyı nasıl ayırt edeceğim nasıl anlayacağım gibi bir sürü soru var aklımda. Umarım her şey güzel ilerler
Tabiki resmi gazeteden aldim
657 ye tabi iseniz ki sanırım öyle öğretmenler size de uygulanır. Tam maaş alınıyor bu sürede.
Sağolun kızlarMaas tamda ögretmenlerde farkli uyor süt hzni kullanimida farkli diye biliyorum idarenizle gorusun tam net bilgim yok ögretmenler konusunda 657 bu sekildede
Yoktur bence deGeçen kontrolde doktorum banada burası totosu dedi, aynı tarif ettiğin yerde sağda üste doğrubazen ittiriyor ittiriyor iyice belli ediyor totoyu bazende minik şişlikler oluyor farklı yerlerde, eli veya ayağı diyorum ona da büyüklüğüne göre
İkisi de aynı fabrikanın diye biliyorum, farkı yoktur herhalde.
Bazı doktorlar magnezyumu da belli bir haftada bıraktırıyor ama benim doktorum devam dedimagnezyum değil de progestranı kesiyor 38 de bırak dedi bana magnezyum için birşey demedi.
Olsun canim maşallah dahada iyi olsunlarİnsss canimm tam yakalamamıs ama baya yaklaşmış dedi bunuda şükür. Geriye düşmemiş en azından buna sevindim
Olsun canim güzel madallah sağlıkla gelsin insallahAmin canım inşallah2850 civarında kafasını çatıya tam dayamış o yüzden çok net olcemedi doktor
Aaa evef doğru dedin canım 37+5 te doğum olacak geriye kalan 2 haftayı da ekletirim. Ben de dilekçeye kanun maddesini ekleyeyim sağ ol canımCanım yalnız 37 ya da 38 de doğum olacak diye hatırlıyorum. 3 haftadan kalan süreyi mutlaka dilekçen de belirt. Onu da eklerler. Ben de şimdiden bizdeki kötü niyetli memurlarla uğraşıyorum. Ekleyemezsin diyor bana. Ben dilekçeye kanun maddesini de ekleyeceğim. açıkça belirtiyor çünkü.
34 TE 2025 demişti Perşembe günü ne çıkacak bakalimS
Senin kaç kiloydu canim
Oda mantıklı ben oyun kendisine okudum canım Meryem suresini de uzun çünkü yasin den uzun ben götürcem eşim doğumdan sonra cıkaracak insallahBana da doula şey dedi bir kavanoz suya her gün yasin suresi Meryem suresi oku sonra sancin baslayinca o suya koyarız otu dedi. Hastaneye de getirebiliriz ama ilk sancilari evde atlatirsak evde koyarız evde kim kalırsa doğumdan sonra çıkarır dedi
Meryem ana otu şu meşhur suya konulan tammaamm şimdi anladım. Onun başka bir adı daha vardı ben onla biliyordum da. Gerçi şimdi diğer adını da unuttumAynen canım doğumu kolaylaştırsin diye bir gün 2 dilim ananas bir gün 7 tane hurma yiycem döngü şeklinde. Aynı zamanda ahududu yapraği çayı adaçayı ve yeşil çay icicem dönüşümlü. Meryem Ana otu da kasılma anında suya koyuluyor Meryem suresi falan okunuyor manevi destek için. Ne olur ne olmaz diye aldım doğum çantama koyacağım
Ahahha o düşünceler ara ara bana da geliyor, sonra diyorum ki sancılar gelip o yola girince mecbur dayanacaksın katre, düşünme şimdi oraları diyorumAy hiç sorma ya o kadar bekleyecekleride kesin değil, bazen ben nasıl doğuracam ya diyorum bir panik oluyorum bazen de diyorum yaparım ya hallederiz şöyle yaparım böyle yaparımama o ilk belirtiler geldiğinde kesin panik olucam yani orası kesin
Ay maaşallahBugun bizimde gorus gunumuzdu kizlartam 36 hafta olduk bugun ve 2500 kg doktor normal dedi hersey
Bakıcı artık seçeneklerimin arasında bile yokAynen öyle canım şöyle uçuyoruz böyle kaçıyoruz deniyor. Her şeyden önce temel annelik hakkını elinden alıyorlar insanın. Ne var yani anneye 6 ay izin verilse (ki gelişmiş ülkelere göre bu süre çok az). Sanki batacak memleket asıl sağlıklı nesiller bu en gerekli şey.
Ben de aynı durumdayım seninle. Devlet memuruyum. İlk oğlumda 2 yıl ücretsiz izin almıştım ama bu sefer mümkün değil :/ Hatta bugün bakıcının biri ile konuştum asgari ücret+sgk primi diyor. Ve hemen başlatırsan diyor doğumdan önce başlatacakmışım yani. Buna bile bütçemiz yok ki zaten
Özele gidiyorum ama bebek doğduktan sonra kadın doğumla en azından bir süre işim olmaz diye umuyorumMagnezyum kasılmaları durdursun diye veriliyor aslında. 8. haftada kanamayla hastaneye gidince tüm yatışımda magnezyum vermişlerdi hatta eve gidince de kullanırdımışlardı bu amaçla. Başka bir şey olabilir mi arkadaşların dediği gibi acaba?
Özele gitmiyor musun? Devamlılığın olsun diye her türlü verir
Bir arkadaşımın da kaburgasına acayip baskı yapıyordu. Onun meğerse kafasını kaburgaya dayamış. Bebek hareket ettikçe nefesi kesiliyordu. Benim de mesela bazen anüse baskı hissettiğim oluyor. Bebek başını koyduğu yere baskı yapıyor demekki diye düşünüyorum şu an, benimkinin başı uzun süredir aşağıda da
Benim de aynı sağ üsttü şişiriyor hep, doktora sordum totosuymuş. Bzen o kadar şişiriyor ki canım acıyor içten içten. Tahmin ediyorum o sırada ayaklarını belime omurgama falan dayayıp kendini itiyorSenin gibi küçük şişliklere de dokunup elini ayağını tahmin etmeye çalışıyorum ben de @Spicelover
Bizde tam gun mesai yapmiyoruz diye bunlar uygulanmiyo diye biliyorum ama yillar onceki bilgi. Degismistir belkiMaaş durumu nasıl oluyor acaba ?
Öğretmen arkadaşlardan bilen var mı bizde uygulanıyor mu?
Benimde şuanlım sımı takip dedi. Haftada bir gidicem ama sezeryan falan demedi. Suyu, ona giden damarları, kan akışı falan normalmiş. Aranın açılmaması gerekiyor sadece sıkı takip edicez dedi. Haftaya salı çağırdı bir de perinatoğa gösterelim içimiz rahat etsin dedi. Gidince bana tekrar yazarsan memnun olurum canım.Ben canım geçen hafta ilke ondan önceki hafta arasında gerileme oldu bir kez daha ölçüm yapılacak aynı şekilde ilerliyorsa sezaryene alınacağım
Ama benim ona ek olarak bütün ölçümlerde 1 hafta geri çıktı suyunda azalma çıktı birde kilosunda da gerileme çıktı
Ya pozisyondan ötürü ölçüm hatası dedi yada bebek gelişimi anne karnında durdu dedi
Ama yine ona ek kan akışında hiçbir sorun çıkmadı bizde anlamadık yani çarşamba bakalım randevumuz var
Geçenlerde arkadaşıma soruyordum regl ağrısı gibi mi yoksa bıçak batması gibi mi diye. Şiddetli regl ağrısı dedi. Aman çok erken gelmesinde beklemedeyim artık. Teşekkür ederimEmin ol o an gelince anlıyorsun o yalancı kasılma yalanciymis bu ne be diyorsun zaten sık aralıklarla durmadan gelince bir sayayım kaç dakikada bir geliyo bu diye bakma ihtiyacı duyuyorsun süre hep sabitlwaince sancıların zaten çok daha siddetlenmis olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?