2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar evde ana kucağı ne zaman kullanmaya başlarsınız? Başladınız mı ya da? Öneriniz var m? Babybjörn’e bayıldım, bu fiyata gerek var mı bilemedim.
Ben de nuna aldım ama daha koymadım çünkü görerek bir aktivite yapmıyor şimdilik oyalama ihtiyacı hissetmiyorum yatağında yatıyor dünyadan habersiz

Hanımlar merhabalar 17 gün oldu doğum yapalı. Bebişin son haftalarda karın çevresi gelişmiyordu ve minnak bir şekilde doğduk. 37+6 da sezaryen doğum yaptım. 2470 doğduk. Şuan kilo almaya çalışıyoruz. Bebeğim de hala hafif sarılık var. Göz kenarları ve teni hala sarı en son ciltten ölçümle 11 çıktı bir sonraki hafta kan istedi doktor ama ben hiç götürmek istemiyorum. Çünkü cilt dışında sarılık belirtimiz yok aşırı uyku halsizlik yok çok şükür. Sizlerin önerisi nedir acaba yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Bir de aşırı ikiniyoruz ve üstten gaz cikaramiyoruz bu da normal mi bilemiyorum. Ailemde yakınımda olmadığı için yakınımda deneyimli birilerine çok ihtiyaç duyuyorum ilk çocukta olunca her hareketi kafama takılıyor.

Bence artmadan gitmelisin canım bizim de sınırda çıktı fototerapi almadan taburcu etmediler eve gidince hızlı artar diye.

İyi akşamlar hanımlar ben de pek giremiyorum 17 aylık bi kızım var bebeğe alışmaya çalışıyor bir de hastaydı ve daha çok bana düştü bu süreçte, kaynanam sadece 4 gün bizimle kaldı ve biz evde tekiz , iki bebişe yetişmeye çalışıyorum çok yoruluyorum çünkü oğlum geceleri uyanınca uzun süre uyanık kalıyor bu aralar kucakta durmak istiyor, bugğn de 15 gün kontrolü için sağlık ocağına gittik şükür her şey yolunda kilo da almaya başlamışız . Ama erkek bebek kız bebekten çok daha zormuş çok gazı oluyor ve sesli yapıyor yapana kadar uyanıksa uyumuyor kucak istiyor memede durmuyor Arada mama vereyim iyi uyusun diyorum pek almıyor az içip diliyle itiyor

Benimde bebegimin sadece gozlerinde sarilik vardi ama degeri cok yuksek cikti. hemen fototerapiye aldilar 12 saat.
benim bebegimde ayni kilolarda dogdu. dusuk kiloda ki bebekler icin daha da tehlikeli. Bence mutlaka kan testi yaptir.
Zaten fototerapiden sonra masallah iştahı resmen 2-2.5 katina cikti. ben mama + meme veriyorum, bir hafta da 434 gr almis ve 3434 olmus kizim.
bence goz ardi etme sariligi.

gaz icinde dr ile konus damla veriyorlar. rahatlatir bebegini

Sleppy natural bionatural var sanırım değil mi hangisi daha iyidir acaba
Bionatural kullanıyorum canım. Bir iki kez sızdırma oldu. Ama uyurken bez dolmuş. Hatta birinde sulu kaka yapmış ya da cisle kaka birleşince yatağa kadar geçmişti. Hafif kızarıklık oluyor ama benim oğlumun cildi hassas. Çünkü bacaklarında falan da kızarıklık var.

Cnm hangi marka neyi aldın bana da yazar mısın? Bi bakayım belki bende alayım.Gögüs ucunda duruyor mu düşmüyor demi ? Amacı süt toplamak mo yoksa süt birikmesi için mi?

Canim bende 37 haftada doğum yaptım 2400 doğdu iki gün sonra 2200 e düştü sarılık 16lardaydi gün aşırı kontrole çağırdı mama ve emzirerek destekledim sarılık düştü benimde 20.gunde 0@ düştü

Bugün doktorum ilk gözde başlar en son gözde biter sarılık dedi. O da bir bir buçuk ayı bulur dedi. Bizim ilk 16 idi sonra 14 e düştü. Bir daha da goturmedik çünkü kan alırken de yavrum çok hirpalaniyordu ve emmesinde sorun yoktu. Aşırı uyku hali de geçmişti. Nitekim bugün kontrol vardı doktor hiçbir şey demedi. Kilo alımı da güzel. Bence boş yere götürme. Gaz bizde de iki gündür var. Dün çok kötüydü. Bugün daha iyiydi. Zaten bir günleri bir günlerini tutmaz ilk zamanlar. Ben kimyon tohumu çayı tüketiyorum iki gündür. O da ise yaramış olabilir. Bugün doktor biogaia diye bir probiyotik verdi. Çok sıkıntısı olursa kullan her gün kullanma dedi. Bakalım zorda kalırsam kullanacağım. Sana da Allah kolaylık versin canım. Ayrıca aile yanında olunca da kuş gibi hafiflemiyorsun. Hatta bazen daha da zorlaştırıyolar süreci. Dert etme yani. Buralardan daha çok şey öğreniyoruz valla

Bende tık yok Yarın sabah gideceğim bakalım doktor ne diyecek. Muhtemelen bir hafta daha beklememi söyleyecek Ben kendimden umudumu kestim canım sen doğur bir an önce
Bendeki belirtiler de doğuma mı işaret emin olamıyorum ki valla sana da 1 cm açılma var demişler senin de nişanın gelmiş ama bekliyorsun ya ben de nişan ve açılma sonrası senin kadar beklersem

Kızlar merhaba. Çok yoğun günler. Bebişim meme emiyor ama benim sütüm çok az. Mama ile destekliyorum ama geceleri çok ağlıyor çok zorluyor. Evaante 20 Kasım da doğduk 3500 51 cm

Selam güzel anneler. Benim tecrübeli emziren annelere danışmak istediğim bi şey olacak. Bugün 27 günlük bebeğimi aylık kontrole götürdüm 2800 kg doğan bebeğim ilk hafta 2600 grama kadar düşmüştü şimdiki ölçümde kilosu 3400 gram olmuş. Bebeğimi günde ortalama 3 def takviye mama ile besliyorum sütüm yetersiz çünkü ancak doktorum kilo alımının yetersiz olduğunu kesinlikle bi meme bi mama verip mamayı en az 60 90 cc vermemi söyledi. Ben bebeğim doymadıkça emzirip ardından 30 cc veriyordum fazlasını da kusuyordu hatta. Çişli bezleri de çok yeterli aslında. Şimdi sorum şu sadece bebeğin kilosu yetersiz diye beslenmesine yetersiz diyebilir miyiz. Doktoru dinleyip fazla mama mı vermeliyim sizce. Eşim de ben de minyon bebeklerdik hala zayıfızdır bilemiyorum herkesin bebeği çok mu kilo aldı bir ayda sizin takibiniz nasıldı açıkçası moralim bozuldu. Bebeğimi az mı besliyorum korkusu yaşıyorum

Günlük yaklaşık 30 gram alması bebeğin yeterli beslendiğini gösterir hatta ilk bir hafta doğum kilosunu yakalayıp sonrasında kilo almaya başlaması gerekir bence bebeğiniz yeterli besleniyor doktor abartmış durumu

İştahının sebebi fototerapi mi canım benimki de memede geziyor iki gündür yaka iğnesi gibi yaktım yakama
Cnm hangi marka neyi aldın bana da yazar mısın? Bi bakayım belki bende alayım.Gögüs ucunda duruyor mu düşmüyor demi ? Amacı süt toplamak mo yoksa süt birikmesi için mi?
Ebebekte mycey diye bir markanınkini aldım canım normalde gümüş kapak takıyorum ama gümüş kapağın içine süt doluyor alttan sızıyor. Bunda hem göğüs ucu nemli kalıyor hem de süt içinde toplanıp sizdirmiyor

Ben hep çişli bezlere güvendim açıkçası kilo alımına çok takılmadım ama doktor dediğiniz gibi büyük tepki verip az besliyorsun diyince kafam çok karıştı gerekirse emzirme sonraları daha fazla mama verebilirim ama bi öğünü komple mama verecek kadar tehlikeli görmemiştim durumu

Canım sağlıkla büyüt. Biz de eşimle tekiz. Sizi takdir ettim ama. İlk çocuğun da daha bebekmiş, ne kadar ilgi istiyordur kim bilir. Ben tek bebekle dağılmış durumdayım, gece yardımcı olacak birilerinin olmaması beni çok yıpratıyor. Ama ailelerimizde de yaş ve hastalıklar var, gece yardımcı olamazlar. Sağolsunlar yemek desteği veriyorlar.

Bende ilk evlat olarak bir kedi var, ilgi bekliyor, ben yeteri kadar ilgilenemiyorum, kahroluyorum. Gün içinde hep başka odada takılıyor, bebekten korkuyor, bebek ağladığında kaçacak yer arıyor.

O nedenle bence güzel idare ediyorsun ve takdiri hak ediyorsun. Çok çok yorulmuşsundur tabi. sana güç kuvvet diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…