- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 83
- 41
Biz ikinci elini almıştık canım. Yavaştan koyuyoruz. Kısa süreli. Sanki biraz oturur gibi oluyor içime sinmiyor. Zaten pek durmuyor. Şu anda yorum yapmam için erken.
Zaten bebek fazlasını kusuyorsa boş yere çocuğa gaz yapmanın hiç anlamı yok canım bence içini ferah tut her bebek kilolu olacak diye bir şey de yok sağlıklı olsun yeterBen hep çişli bezlere güvendim açıkçası kilo alımına çok takılmadım ama doktor dediğiniz gibi büyük tepki verip az besliyorsun diyince kafam çok karıştı gerekirse emzirme sonraları daha fazla mama verebilirim ama bi öğünü komple mama verecek kadar tehlikeli görmemiştim durumu
Şu an bebişi emzirirken okudum İnan gözlerim doldu, insan takdir edilmek istiyor gerçekten çok teşekkür ederim, ilk bir hafta kızıma bakıp sürekli ağladım ona haksızlık ettim diye yeni yeni kendime geliyorum. Gündüzleri evde tekiz bebek uyudukça ve yattıkça sürekli kızımla oyun kuruyorum , akşam da babası gelince onunla zaman geçiriyor ve gece onunla odasında uyuyor AllahtanCanım sağlıkla büyüt. Biz de eşimle tekiz. Sizi takdir ettim ama. İlk çocuğun da daha bebekmiş, ne kadar ilgi istiyordur kim bilir. Ben tek bebekle dağılmış durumdayım, gece yardımcı olacak birilerinin olmaması beni çok yıpratıyor. Ama ailelerimizde de yaş ve hastalıklar var, gece yardımcı olamazlar. Sağolsunlar yemek desteği veriyorlar.
Bende ilk evlat olarak bir kedi var, ilgi bekliyor, ben yeteri kadar ilgilenemiyorum, kahroluyorum. Gün içinde hep başka odada takılıyor, bebekten korkuyor, bebek ağladığında kaçacak yer arıyor.
O nedenle bence güzel idare ediyorsun ve takdiri hak ediyorsun. Çok çok yorulmuşsundur tabi. sana güç kuvvet diliyorum
Masallah oglusunuza :) Allah anali babali saglikli bir omur versin. Gecmis olsun size de.Kızlar bende doğurdum geldim :)
17 Kasım
3095 gr / 49 cm
Alperen
Aslinda tek belirtimiz dediğim gibi sarı ten ve göz beslenme uyku gayet iyi bir sorun yok. Kilo alımı da iyi. Hatta çocuk doktorumuz bir ay sonra görüşelim demişti bize. Bizim göbek düşmeden hafif kanama olunca acile gittik oradaki çocuk doktoru tekrar bu sarılık muhabbetini başlattı oysa doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktorumuz besleyelim bol bol bir ay sonra görüşelim demisti o yüzden de kararsız kaldım kan verme olayı çok acılı oluyor verdik üç tüp acilde çünküBence artmadan gitmelisin canım bizim de sınırda çıktı fototerapi almadan taburcu etmediler eve gidince hızlı artar diye.
Öyle mi diyorsunuz? Benim bebişin iştahı da iyi şuan için yani doyuyor ve kilo alıyor 3 defa tartildi doğduğundan bu yana. Yani ilk günler sarılığı kalmamıştır diyor cevremdekiler de çok kararsız kaldım kan vermekte acılı bir süreç sürekli hastaneye gitmekte yoruyor psikolojik olarak. Dediğiniz gibi zayif bebek olunca iki kere düşünüyorum çünkü atlatamadi mi acaba diyorum sarılığı. Gaz ilacı da ayı dolmadan vermiyorum dedi en son gösterdiğimiz doktorBenimde bebegimin sadece gozlerinde sarilik vardi ama degeri cok yuksek cikti. hemen fototerapiye aldilar 12 saat.
benim bebegimde ayni kilolarda dogdu. dusuk kiloda ki bebekler icin daha da tehlikeli. Bence mutlaka kan testi yaptir.
Zaten fototerapiden sonra masallah iştahı resmen 2-2.5 katina cikti. ben mama + meme veriyorum, bir hafta da 434 gr almis ve 3434 olmus kizim.
bence goz ardi etme sariligi.
gaz icinde dr ile konus damla veriyorlar. rahatlatir bebegini
Çok güzel maşallah darısı bize inşallah sanırım içimizi rahatlatmak adına kan vermek gerekiyorCanim bende 37 haftada doğum yaptım 2400 doğdu iki gün sonra 2200 e düştü sarılık 16lardaydi gün aşırı kontrole çağırdı mama ve emzirerek destekledim sarılık düştü benimde 20.gunde 0@ düştü
Ama günüm de gelmemişti öyle olumsuz düşünme. Üstelik doktor sana yakında doğum yaparsın demiş. Bana belli olmaz bu işler bugün de doğum yapabilirsin 2 hafta sonra da demişti zaten 2 hafta önceBendeki belirtiler de doğuma mı işaret emin olamıyorum ki vallasana da 1 cm açılma var demişler senin de nişanın gelmiş ama bekliyorsun ya ben de nişan ve açılma sonrası senin kadar beklersem
Bizde de aynen öyle şuan kan alma olayı beni de yordu ve zayıf doğduk diye sürekli hastaneye gidip gelmek. Çok şükür kilo alıyor besleniyor artık psikolojik olarak hastaneye gitmek istemiyorum. Bir taraftan da sarılık değerine mutlaka baktırmaliyim hissiBugün doktorum ilk gözde başlar en son gözde biter sarılık dedi. O da bir bir buçuk ayı bulur dedi. Bizim ilk 16 idi sonra 14 e düştü. Bir daha da goturmedik çünkü kan alırken de yavrum çok hirpalaniyordu ve emmesinde sorun yoktu. Aşırı uyku hali de geçmişti. Nitekim bugün kontrol vardı doktor hiçbir şey demedi. Kilo alımı da güzel. Bence boş yere götürme. Gaz bizde de iki gündür var. Dün çok kötüydü. Bugün daha iyiydi. Zaten bir günleri bir günlerini tutmaz ilk zamanlar. Ben kimyon tohumu çayı tüketiyorum iki gündür. O da ise yaramış olabilir. Bugün doktor biogaia diye bir probiyotik verdi. Çok sıkıntısı olursa kullan her gün kullanma dedi. Bakalım zorda kalırsam kullanacağım. Sana da Allah kolaylık versin canım. Ayrıca aile yanında olunca da kuş gibi hafiflemiyorsun. Hatta bazen daha da zorlaştırıyolar süreci. Dert etme yani. Buralardan daha çok şey öğreniyoruz valla
Tamam canim çok sagol. Hepsini tek seferde mi veriyorsun peki.Evet 3 damla kuzum her bebeğe aynı oluyor d vitamini miktarı.
Fisfisla daha iyi oluyor oda her bir sıkış 3 damla
tabi canim , 20-30 ml mama yiyen cocuk fototerapiden sonra direk 69 ml e ciktiİştahının sebebi fototerapi mi canım benimki de memede geziyor iki gündüryaka iğnesi gibi yaktım yakama
Ebebekte mycey diye bir markanınkini aldım canım normalde gümüş kapak takıyorum ama gümüş kapağın içine süt doluyor alttan sızıyor. Bunda hem göğüs ucu nemli kalıyor hem de süt içinde toplanıp sizdirmiyor
bana gore benim bebegiminde istahi yerindeydi, olmasi gereken sayida gunluk cisli ve kakali bezleride vardi ama her zaman beslenmeyle atamayabiliyormus bebekler.Öyle mi diyorsunuz? Benim bebişin iştahı da iyi şuan için yani doyuyor ve kilo alıyor 3 defa tartildi doğduğundan bu yana. Yani ilk günler sarılığı kalmamıştır diyor cevremdekiler de çok kararsız kaldım kan vermekte acılı bir süreç sürekli hastaneye gitmekte yoruyor psikolojik olarak. Dediğiniz gibi zayif bebek olunca iki kere düşünüyorum çünkü atlatamadi mi acaba diyorum sarılığı. Gaz ilacı da ayı dolmadan vermiyorum dedi en son gösterdiğimiz doktor
Yani belki de dediğin gibi ikimizde farklı gördkleri noktalar vardı, o yüzden iki doktor farklı yorumkar yaptı, haklısın. Bu akşam yemek saatinden itibaren dikkat ettim yarım saatte bir kasılmalarıım oluyor, şimdi de uyandım ve burnum kanadı sabah sabahAma günüm de gelmemişti öyle olumsuz düşünme. Üstelik doktor sana yakında doğum yaparsın demiş. Bana belli olmaz bu işler bugün de doğum yapabilirsin 2 hafta sonra da demişti zaten 2 hafta önceZaten doktorum aa nişanın gelmiş her şey hazır falan demedi. Zaten 38-39 haftalık hsmilesin bu dönemde nişan gelmesi normal ama bu doğumun hemen olacağı anlamına gelmez, bekleyelim bakalım demişti. Belki de doğumun hemen olmayacağını tahmin etti, benim moralimi çok bozmamak için öyle yuvarlak cevaplar verdi. Her hamilelik kendine özel biliyorsun.
dogurun da artik emdi mi , cis yapti mi fln onlari konusalimYani belki de dediğin gibi ikimizde farklı gördkleri noktalar vardı, o yüzden iki doktor farklı yorumkar yaptı, haklısın. Bu akşam yemek saatinden itibaren dikkat ettim yarım saatte bir kasılmalarıım oluyor, şimdi de uyandım ve burnum kanadı sabah sabahburun kanamasını da doğum belirtisi sayabilir miyiz doktor randevun kaçta? Gidince yaz bana da ne dicek doktorun merak ediyorum.
Hiç deme yaaa, resmen topicin gerisinde kaldıkdogurun da artik emdi mi , cis yapti mi fln onlari konusalim
Bol bol emzir asla aç olmadığından emin ol. Canı yerindeyse atlatacaktır. Benim kızımın sarılığını ölçmediler bile göz kenarları yeni yeni geçmeye başladı. Sen de kimyon demleyip içebilirsin. Gaz sancısına ve çıkarmaya iyi geliyor. Kimyon tohumunu bir kupa suya 1 tatlı kaşığı atarak demliyorsun ılıyınca içebilirsin ben sabah akşam bir de gece içiyorum. Şifa olsun inşallahHanımlar merhabalar 17 gün oldu doğum yapalı. Bebişin son haftalarda karın çevresi gelişmiyordu ve minnak bir şekilde doğduk. 37+6 da sezaryen doğum yaptım. 2470 doğduk. Şuan kilo almaya çalışıyoruz. Bebeğim de hala hafif sarılık var. Göz kenarları ve teni hala sarı en son ciltten ölçümle 11 çıktı bir sonraki hafta kan istedi doktor ama ben hiç götürmek istemiyorum. Çünkü cilt dışında sarılık belirtimiz yok aşırı uyku halsizlik yok çok şükür. Sizlerin önerisi nedir acaba yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Bir de aşırı ikiniyoruz ve üstten gaz cikaramiyoruz bu da normal mi bilemiyorum. Ailemde yakınımda olmadığı için yakınımda deneyimli birilerine çok ihtiyaç duyuyorumilk çocukta olunca her hareketi kafama takılıyor.
Valla ona dikkat etmedim her ikiside aynı gibiSleppy natural bionatural var sanırım değil mi hangisi daha iyidir acaba
Benimki de durmuyo acaba ondan mıdır sabah akşam mememdetabi canim , 20-30 ml mama yiyen cocuk fototerapiden sonra direk 69 ml e cikti
bana gore benim bebegiminde istahi yerindeydi, olmasi gereken sayida gunluk cisli ve kakali bezleride vardi ama her zaman beslenmeyle atamayabiliyormus bebekler.
Gende fototerapiden sonra iki katina cikti beslenmesi.
bak yukar da Evaa da yazmis, onun bebeginin de istahi acilmis.
En azindan testi yaptir aklinda kalmasin ama sen bilirsin tabi
cok merak ettik seni kuzum,Kızlar günaydın 37 saat sancı sonrası 10 cm açıklıkla ameliyata girdim buna rağmen 4 saatten fazla süren çok zor bir doğum yaptım normal oldu ama epidural istememe rağmen doktor vermedi resmen hastaneyi ayağa kaldırdım acıdan, dikişlerim çok alt taraf günlerdir beni zırıl zırıl ağlatıyor acıdan duramıyorum oturamıyorum. doktor ıkınmaktan yoğun baskı vardı normal dedi. Bebek çıkarken çok zorlandığı için kafası bıngıldağı bana yamuk geldi, oda normalmiş düzelirmiş, ben B +, eşim A+ çocuk 0+ bu durumda Abo kan uyuşmazlığı mı oluyor bu ama hepimiz Rh pozitif? Kırmızı kan hücre değerleri anormal yüksek çıkıyor. Sarılık şimdilik yok, 3 gündür acıdan sürekli ağladım ne kendime ne bebeğime yetebiliyorum diye gerçekten çok zor hala bile gözlerim dolu dolu yazıyorum sizlere, ellerim titreyerek..
Tek tek etiketleyemedim. Merak edenlere çok teşekkür ederim.
kilosuna gore hesapla canimKızlar 3 saate bir 60 ml anne sütü yeterlimi ??
Ya bebişim 3,025 doğdu 2,800 düşüp 2,920 oldu 3 gün önce ve şuan kilosu ayni kilo almıyor 9 günlük oldu kilo artışı durdu normal mi yaa ?
bizimde meme de meme bitince , biberon daBenimki de durmuyo acaba ondan mıdır sabah akşam mememdeağzından yüzünden sütler akiyo şakir hala maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?