2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Biz ikinci elini almıştık canım. Yavaştan koyuyoruz. Kısa süreli. Sanki biraz oturur gibi oluyor içime sinmiyor. Zaten pek durmuyor. Şu anda yorum yapmam için erken.

Güle güle kullanın canım. Ben de indirimden faydalanmak adına az önce satın aldım. Bakalım, doktor 2 aydan sonra rahat kullanabilir dedi. En azından indirimli almış olurum dedim.

Zaten bebek fazlasını kusuyorsa boş yere çocuğa gaz yapmanın hiç anlamı yok canım bence içini ferah tut her bebek kilolu olacak diye bir şey de yok sağlıklı olsun yeter
Şu an bebişi emzirirken okudum İnan gözlerim doldu, insan takdir edilmek istiyor gerçekten çok teşekkür ederim, ilk bir hafta kızıma bakıp sürekli ağladım ona haksızlık ettim diye yeni yeni kendime geliyorum. Gündüzleri evde tekiz bebek uyudukça ve yattıkça sürekli kızımla oyun kuruyorum , akşam da babası gelince onunla zaman geçiriyor ve gece onunla odasında uyuyor Allahtan Ama kardeşini kıskanıyor özellikle bebek uzun süre emmek isteyince onu bırakıp kendisini almamı istiyor ve kriz anları yaşıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun
Senin evladında bebişe alışır inşallah o zaman yanından ayrılmaz hele de bebiş ona dokunmaya başlayınca iyice kendini sevdirir kendi de sever inşallah

Bence artmadan gitmelisin canım bizim de sınırda çıktı fototerapi almadan taburcu etmediler eve gidince hızlı artar diye.
Aslinda tek belirtimiz dediğim gibi sarı ten ve göz beslenme uyku gayet iyi bir sorun yok. Kilo alımı da iyi. Hatta çocuk doktorumuz bir ay sonra görüşelim demişti bize. Bizim göbek düşmeden hafif kanama olunca acile gittik oradaki çocuk doktoru tekrar bu sarılık muhabbetini başlattı oysa doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktorumuz besleyelim bol bol bir ay sonra görüşelim demisti o yüzden de kararsız kaldım kan verme olayı çok acılı oluyor verdik üç tüp acilde çünkü

Öyle mi diyorsunuz? Benim bebişin iştahı da iyi şuan için yani doyuyor ve kilo alıyor 3 defa tartildi doğduğundan bu yana. Yani ilk günler sarılığı kalmamıştır diyor cevremdekiler de çok kararsız kaldım kan vermekte acılı bir süreç sürekli hastaneye gitmekte yoruyor psikolojik olarak. Dediğiniz gibi zayif bebek olunca iki kere düşünüyorum çünkü atlatamadi mi acaba diyorum sarılığı. Gaz ilacı da ayı dolmadan vermiyorum dedi en son gösterdiğimiz doktor

Çok güzel maşallah darısı bize inşallah sanırım içimizi rahatlatmak adına kan vermek gerekiyor

Bendeki belirtiler de doğuma mı işaret emin olamıyorum ki valla sana da 1 cm açılma var demişler senin de nişanın gelmiş ama bekliyorsun ya ben de nişan ve açılma sonrası senin kadar beklersem
Ama günüm de gelmemişti öyle olumsuz düşünme. Üstelik doktor sana yakında doğum yaparsın demiş. Bana belli olmaz bu işler bugün de doğum yapabilirsin 2 hafta sonra da demişti zaten 2 hafta önce Zaten doktorum aa nişanın gelmiş her şey hazır falan demedi. Zaten 38-39 haftalık hsmilesin bu dönemde nişan gelmesi normal ama bu doğumun hemen olacağı anlamına gelmez, bekleyelim bakalım demişti. Belki de doğumun hemen olmayacağını tahmin etti, benim moralimi çok bozmamak için öyle yuvarlak cevaplar verdi. Her hamilelik kendine özel biliyorsun.

Bizde de aynen öyle şuan kan alma olayı beni de yordu ve zayıf doğduk diye sürekli hastaneye gidip gelmek. Çok şükür kilo alıyor besleniyor artık psikolojik olarak hastaneye gitmek istemiyorum. Bir taraftan da sarılık değerine mutlaka baktırmaliyim hissi kesinlikle her günü farklı geçiyor bebislerin. Ben de kimyon rezene anason çayı içiyorum ama pek faydasını göremedim gaz açısından. Ya orası öyle ailenin olması da tam anlamıyla rahatlık denilmez belki ama uzakta olmak yalnız olmakta yoruyor anneme ihtiyaç duyuyorum. Bebek ikindiginda ağladığın da burada olsa beni yönlendirirdi diye düşünüp üzülüyorum maalesef

tabi canim , 20-30 ml mama yiyen cocuk fototerapiden sonra direk 69 ml e cikti
bana gore benim bebegiminde istahi yerindeydi, olmasi gereken sayida gunluk cisli ve kakali bezleride vardi ama her zaman beslenmeyle atamayabiliyormus bebekler.
Gende fototerapiden sonra iki katina cikti beslenmesi.

bak yukar da Evaa da yazmis, onun bebeginin de istahi acilmis.

En azindan testi yaptir aklinda kalmasin ama sen bilirsin tabi

Yani belki de dediğin gibi ikimizde farklı gördkleri noktalar vardı, o yüzden iki doktor farklı yorumkar yaptı, haklısın. Bu akşam yemek saatinden itibaren dikkat ettim yarım saatte bir kasılmalarıım oluyor, şimdi de uyandım ve burnum kanadı sabah sabah burun kanamasını da doğum belirtisi sayabilir miyiz doktor randevun kaçta? Gidince yaz bana da ne dicek doktorun merak ediyorum.

dogurun da artik emdi mi , cis yapti mi fln onlari konusalim

Bol bol emzir asla aç olmadığından emin ol. Canı yerindeyse atlatacaktır. Benim kızımın sarılığını ölçmediler bile göz kenarları yeni yeni geçmeye başladı. Sen de kimyon demleyip içebilirsin. Gaz sancısına ve çıkarmaya iyi geliyor. Kimyon tohumunu bir kupa suya 1 tatlı kaşığı atarak demliyorsun ılıyınca içebilirsin ben sabah akşam bir de gece içiyorum. Şifa olsun inşallah

Kızlar günaydın 37 saat sancı sonrası 10 cm açıklıkla ameliyata girdim buna rağmen 4 saatten fazla süren çok zor bir doğum yaptım normal oldu ama epidural istememe rağmen doktor vermedi resmen hastaneyi ayağa kaldırdım acıdan, dikişlerim çok alt taraf günlerdir beni zırıl zırıl ağlatıyor acıdan duramıyorum oturamıyorum. doktor ıkınmaktan yoğun baskı vardı normal dedi. Bebek çıkarken çok zorlandığı için kafası bıngıldağı bana yamuk geldi, oda normalmiş düzelirmiş, ben B +, eşim A+ çocuk 0+ bu durumda Abo kan uyuşmazlığı mı oluyor bu ama hepimiz Rh pozitif ? Kırmızı kan hücre değerleri anormal yüksek çıkıyor. Sarılık şimdilik yok, 3 gündür acıdan sürekli ağladım ne kendime ne bebeğime yetebiliyorum diye gerçekten çok zor hala bile gözlerim dolu dolu yazıyorum sizlere, ellerim titreyerek..
Tek tek etiketleyemedim. Merak edenlere çok teşekkür ederim.

Kızlar 3 saate bir 60 ml anne sütü yeterlimi ??
Ya bebişim 3,025 doğdu 2,800 düşüp 2,920 oldu 3 gün önce ve şuan kilosu ayni kilo almıyor 9 günlük oldu kilo artışı durdu normal mi yaa ?

Benimki de durmuyo acaba ondan mıdır sabah akşam mememde ağzından yüzünden sütler akiyo şakir hala maşallah

cok merak ettik seni kuzum,
allah anali babali buyutsun
cok zor gecmis dogumun , keske epidural verselermis ya
tez zamanda toparlarsin insallah

Kızlar 3 saate bir 60 ml anne sütü yeterlimi ??
Ya bebişim 3,025 doğdu 2,800 düşüp 2,920 oldu 3 gün önce ve şuan kilosu ayni kilo almıyor 9 günlük oldu kilo artışı durdu normal mi yaa ?
kilosuna gore hesapla canim

Kiloyu 160 çarpiyoruz ve 8 bölüyoruz. ( gunde 8 kere besledigimizi dusunursek , her 3 saatte bir gbi )

Ornegin benim bebegim 2785 kg en son , 2785*160 = 445,600
445,600/8= 55.7 ml ben direk 60 ml veriyorum ne kadarini yerse artik.
Benimki de durmuyo acaba ondan mıdır sabah akşam mememde ağzından yüzünden sütler akiyo şakir hala maşallah
bizimde meme de meme bitince , biberon da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…