2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ay evet resmen uyuklamaya başlamıştı 2.dozu oldu hastanedeki aylık muayenesinde yaptı doktor.
Bize olmuyor yok dediler
Hangi hastahane kuzum
Benim hemşire arkadaşım var ona sormuştum evet 2.doz hastahanedelerde yapılıyor dedi .
Yeni doktorumuzda aşı yok dedi sanırım oda yapabiliyor olmadığı için öyle dedi

Saglik ocagi ne marka d vitamini verdi?

Bi dk bi dk şanlış anlamışımdır inşallah. Senin oğlan da da göbek fıtıpı mı çıktı??
Aşıyı olmadı daha 5 günümüz var. Ben sağlık ocağındaki mendebur karıya yaptırnak istemiyorum medline da yapmıyorlar mı?

Hayırlı olsun Allahım bir daha ayrı bırakmasın

Kuzum evde çıplak emdir .
Memeye yaklaşınca ağlamaya başlıyorsa hemen konuşmaya başla güzel sözlerle iki göğsünün arasına reflu yatağıni hatırla eğimli şekilde yatır sırtını okşa konuş sakinleşince tekrar memeye daya bu döngü bir süre devam eder sabır et o seni asla bırakmaz sadece adapte olması lazım
Seni reddettiğini düşünme her bebekte meme reddi oluyor çok sinirlenince ayrı kalınca koku hassasiyetleri bile var onlarsa bir birey hisleri var
Kızınca bile anlayıp ağlıyorlar o zaman bile memeyi reddediyorlar
Sabrın sonu selamettir tatlım benim

Oncelikle sukur ki ikiniz de hayattasiniz sahsen 5 gundur yazmayinca ben korktum senin adina canim.
Çok zorluk yasamissin o agri sizilari iyi bilirim ama 1 hafta sonra goreceksin baya hafiflemks olacaksin. Ben de agladim ilk 2 gun, dogumum boyle travmatik olmamaliydi diye ay ne cektim. Allah tez toparlanmani nasipe tsin .Insan bebegi icin cabuk iyilesmek istiyo, kendini bile hosveriyosun.

Hayırlı olsun Allah seni yavruna bağışlasın canm.ilk dogumumda benim 4 dikisim.vardi onun acısı bile nasıldı oturamiyordum wcye kaç hafta ayakta yaptım zor biliyorum ama geçiyor. O dikisleri temiz tut her wcden sonra bı solüsyon vermişlerdir temizle pamukla.Allah kolaylık versin ins bebisinide sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Kuzum her hastahaneyi aradık yapmıyorlar.
Doktor evet bu fıtık dedi yalnız karın çevresi zayıf olduğu için zamanla geçecek dedi .
Birde daha çıkık olanlar var dedi .
Sağlık ocağına ara gitmeden aşı varmi diye sor bu soğukta boşuna bebeği götürme
Dün ben rezil oldum gittim ne kendi doktorum nede aşı
Şikayet oluşturmuştuk geri dönüş sağlandı.
Depolarda var kargodan kaynaklı gelmemiş.
Ne zaman geleceği meçhul

Bu arada biri sormustu idrar yaparkenki agri icin. Doktor tahlil yapti idrar enfeksiyonu cikti pyelo... isimli ilac baslatti onu kullaniyorum birazcik hafifledi ama hala var. Bi de acayip eklem agrisi yapiyo bu enfeksiyon. Herhalde enfeksiyondandir yani ben de sastim kaldim. Parol iciyorum agri icin.

Sütün yetmiyor diye birsey yok bunu aklından çıkar.
Arada yapıyorlar hatta benimki hep yapıyor yinede memeye yapistiriyorum konuşuyorum hatta memede çıldırıyor çok uykusu var ucuyla oynuyor alıyormuş gibi yapıp sinirlenip bırakıyor sonra geri almaya çalışıyor kısır bir döngü tam tamına yarım saatin sonunda yapışıyor 4 5 çekiyor uykuya dalıyor

Gözünüz aydın. Benimki ortalama 22 gün falan biberonla beslendi küvez kaynaklı değil benden kaynaklı ortalama 17 gün de memeye tutmadım bile. Sonrasında meme vermek istediğimde tabi ki reddetti. Her biberon öncesi 5 dk falan meme vermeye çalıştım 17 günden sonra. 40 ml mama veya süt içiyorsa 30 da çekip yine memeye dayadım 2 çekse bile yeter diyerek. Ki çoğunda da çekmedi. Öyle öyke derken 2 gündür memeden besleniyor. Tabi ki sadece meme değil. Yetmiyor o kadar süre etmediği için.Umarım siz de aşarsınız.

MaşAllah benim kuzuma pes etmemişsiniz etmede zamanla daha çok emcikleyecek sündürecek damağını geçirecek

Bana verdiler de o yuzden merak ettim
Mümkünse kullanmayın. Biraz araştırın zaten şikayetleri görürsünüz.
Bi doktor var özel muayenehanesi var biraz tuzlu o yüzden ona gidemedim açıkcası ben. Ameliyatlarını acıbadem veya medline da yapıyor. Adam 70 ine yakın ama muhteşem bir cerrahmış. Sünneti de onda düşünmüştüm ama ali Bey çok samimi yaklaşınca ali beyi değiştirmek istemedim. O bahsettiğim cerrah sünneti anneyi emerken yapıyor bu arada. Çocuk farkında bile olmadan. Medline da ali Bey 1 saat falan yatırıyormuş. Dikişli yapıyormuş.
Çocuk doktorunuz ismet Bey dimi gitmedik daha bakalım
Medline a sordun mu aşı orda yapılıyor mu? Sağlık ocağındaki densiz topuk kanı alırken bile yavruma 3 kere batırmış iğneyi evde gördüm bi ağız dolusu saydırdım. Yavrum sarılıktan zaten çok kan verdi ayağını elletmiyordu o karıdan sonra ayağını elleyince çığlığı basıyor. Aşı falan yaptırmam ona.

Bazen kendi bırakıyor ucunu heh diyorum şimdi uyuyacak beşiğinde yatırırken aranıyor sapır şupur geri basa dönüyoruz. Şimdi de öyle güzel uyuyo ki sanki ben onu uyutmadim emzirmek için aldım yatagindan mizmizlandi hanfendi

Kuzum benim bebiste korktuğu için altını açınca çığlık atıyordu psikolojisini bozmuslardi masaj yağını elimde ısıtıp dokun çek yöntemi yaptım sonra hafif masaj yaparak annem bak acıtmıyorum ben birşey yok diyip diyip 3 5 masajdan sonra geçti şimdi hoşuna gidiyor
Sordum canım hocaya hastahanedede yok yapmıyor
Sünneti bu doktoru düşünüyorum yaptıracağımda sünnet olayınada sordum çocuk sağa sola dönmeden yaptırın dedi
Senin bulduğun doktor kim
Bu doktor hem medline hastahanesinde hemde batikent hastahanesinde yapıyormuş
Baraj yolundaki devlet hastahanesinde bile yaptırabilirim hemen iyileştiği için fazla sorun etmiyorum o doktor yapsın bu doktor yapsın diye devlettede olabilir .

Eklentiler

• Screenshot_20221125-120100_Instagram.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 42
Hayırlısıyla İnşAllah senin bebis kolik olmaz
Öğlen 2 den sonra huzursuzluk başlayıp gece pik yapıyor ve zamanla şiddeti artıyor. İyice gözlemle kuzum .
Memede 2 dk daha tut kuzum bırakınca birde gazını cikarmasa bile çıkarmaya calis yatırınca kendi çabalar çıkarır.
Birde gaz çıkarmadan önce geğirirse gazını daha rahat çıkarır

Kilo olarak en az kaç olması lazım benimki 4 kg altı almıyor canim
Kuzum benim arkadaşım 3 kilo üzeri dedi hatta senin yazdığın kiloyu yazmadan söyledim kilo şartı varmi diye bende pinpirikliyim ya kendimce şimdi o kilonun altını der diye belirtmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…