- 4 Şubat 2021
- 2.660
- 3.292
- 83
Canım ne zamandır kısır istiyordu yarın yapayımda yiyim bariKızlar bugün sağlık ocağındaki ebe, bulgur dereotu kuru soğan ve tahin çok güzel süt yapıyor dedi. Kayınvalidem de eve gelince kısır yaptı 3 malzemeyi tek tarifle birleştirdik ama gaz yapar mı acaba içine kimyon basıp yedim siz nasıl yapıyorsunuz
Muhakkak bakicam tesekkurlerMümkünse kullanmayın. Biraz araştırın zaten şikayetleri görürsünüz.
Bi doktor var özel muayenehanesi var biraz tuzlu o yüzden ona gidemedim açıkcası ben. Ameliyatlarını acıbadem veya medline da yapıyor. Adam 70 ine yakın ama muhteşem bir cerrahmış. Sünneti de onda düşünmüştüm ama ali Bey çok samimi yaklaşınca ali beyi değiştirmek istemedim. O bahsettiğim cerrah sünneti anneyi emerken yapıyor bu arada. Çocuk farkında bile olmadan. Medline da ali Bey 1 saat falan yatırıyormuş. Dikişli yapıyormuş.
Çocuk doktorunuz ismet Bey dimi gitmedik daha bakalım
Medline a sordun mu aşı orda yapılıyor mu? Sağlık ocağındaki densiz topuk kanı alırken bile yavruma 3 kere batırmış iğneyi evde gördüm bi ağız dolusu saydırdım. Yavrum sarılıktan zaten çok kan verdi ayağını elletmiyordu o karıdan sonra ayağını elleyince çığlığı basıyor. Aşı falan yaptırmam ona.
Ay ben bunların hepsini yiyorum. Ama bebişim hala mamasız doymuyorKızlar bugün sağlık ocağındaki ebe, bulgur dereotu kuru soğan ve tahin çok güzel süt yapıyor dedi. Kayınvalidem de eve gelince kısır yaptı 3 malzemeyi tek tarifle birleştirdik ama gaz yapar mı acaba içine kimyon basıp yedim siz nasıl yapıyorsunuz
Ben doktorumuzu çok sevdim doğumda ilk muayenede doktoru hastane görevlendiriyor şansımıza çok iyi bir doktor geldi ondan devam edeceğiz hatta. 15.gun 1.ay kontroller randevularını şimdiden aldım bulamam diyeYabancı gelmedi sanki. Görmüş olabilirim adınu. Sizin doktor iyiymiş. Bizimkiler dayadı içeriği kirlileri
Ortalama 10 gün sürdü galiba net hatırlamıyorum günü. Ama 10. Gün düşüş haberini aldık. 3 günde bi kan verdik. 9. Gün pazara denk geldi 10. Gün verdik düşüş haberi geldi çok şükür. Burnuna dokundum laf verdim konuştum o uyudu ben uyandırmak için kork takla attım o uyudu ben uyandırdım kendi sütümü biberonla saat başı verdim yetmedi tabi mama verdim. Abo olayına rağmen düşüş erken geldi çok şükür.
Yeter ki gecirsin valla kök sökturdu bana :))O ilaci biliyorum canim gebeligim suresince enfeksiyon vardi hep o ilactan kullandim. İdrarin rengini degistiriyor korkma niye bu renk diye
Bebegin emis kuvveti nasil?baslarda ben ppmpayla sagdim oyle arttiAy ben bunların hepsini yiyorum. Ama bebişim hala mamasız doymuyorüstüne bestlak damla ve solgarın süt yapan vitaminini içiyorum ne zaman tam yeterli olacak acaba
Bence babadan geçmiştir canımBenim salaklığımdan. Ev sahibim sağolsın yardımcı olmaya çalıştığı için misafir kabul etmeye başladığımda geldi gğnde bi defa yardımcı olmak için. Bu çocuğu çok örtüyorsunuz diye diye etkiledi. Ben de battaniyesini bi tık ince olanla değiştirdim. Kollarını açtım. Baba da boğaz ağrısı geçirdi. Ya babadan kaptı ya benim salaklıktan. Bide benimki üzerimde uyuyor haliyle benim ısımdan ince yere geçince üşümüş belli ki.
Var mı böyle doktorlar yahuBen doktorumuzu çok sevdim doğumda ilk muayenede doktoru hastane görevlendiriyor şansımıza çok iyi bir doktor geldi ondan devam edeceğiz hatta. 15.gun 1.ay kontroller randevularını şimdiden aldım bulamam diyeçocuk 5.gunde doğum kilosuna geldi diye bize teşekkür edip elinize sağlık dedi adam
canim bir aylik olana kadar 3 saati gecmesin uykusu dedi dr bana. uyandir yedir geri yatsin dedi cunku kan sekerleri dusermis farketmezlermisBen de tam bunu soracaktım bizimki meme+mama alıyor. Çoğu zaman kendi acıkıp uyanıyor ama bazen de 3 saati geçkin uyuyor, böyle zamanda uyandırsam mı bilemiyorum. Zaten kesintisiz uyuduğu nadir oluyor uyumuşken bırakayım diyorum
Kesin bilmiyorum tabi. Ama üzerimde 40 50 dk falan uyuyor sıcacık koyuyordum. Evin ısısj da 23 25 derece arası değişiyor. İlk iş battaniye değiştirdim zaten. Balsamı sürüp göğsünü sırtını sıcak tutuyorum.Bence babadan geçmiştir canımçünkü bazen ben de üzerini açıyorum çok bunalmasın diye, evin ısısı yeterli ise bence bundan dolayı üşütmemiştir.
Ay tamam canım dikkat edeyim ben decanim bir aylik olana kadar 3 saati gecmesin uykusu dedi dr bana. uyandir yedir geri yatsin dedi cunku kan sekerleri dusermis farketmezlermis
Bence iyi emiyor çekiyor yani baya hissediyorum uzun uzun da emiyor. Pompa yapmaya da fırsatım olmuyor pek çünkü ya kucağımda uyuyor ya da memedeBebegin emis kuvveti nasil?baslarda ben ppmpayla sagdim oyle artti
ben valla bugun inat ettim sabah 5 den beri mama vermedim. meme de uyuduktan sonra yataga koyuyorum , mizildaninca emzik veriyorum , 30-45 dk uyuyorBence iyi emiyor çekiyor yani baya hissediyorum uzun uzun da emiyor. Pompa yapmaya da fırsatım olmuyor pek çünkü ya kucağımda uyuyor ya da memede
yuzune hafif hafif üfle :)Dün gece yaygara koparan kızım banyodan sonra bir uyudu 2 saat oldu emzirecem uyanmiyor nasıl uyandiriyosunuz kızlar bebisleri. Yüzünü ıslak pamukla sildim ayaklarını gidikladim altını değiştirdim soydum uyanmadıetkili yöntem istiyorum
Röntgen çektiler şimdi serum takıldı sanırım onu öğrenmek için dahiliye gitmem lazımben gecen hafta baya bulgur tukettim ama bana faydasi olmadi yabu hafta tekrar denim soganli pilav seklinde .
dereotunuda ben sade yiyemiyorum. kabakli yogurtlu meze yapiyorum.
ya zaten gecen dusunduminekler hep ot yiyor ve sutleri hep var, bizimde yesillik yememiz lazim bence
gecmis olsun kuzum , tas fln mi var ?
TeşekkürlerMamayı hazırlayacak bi baba bulsam belki bende arada kaçamak yaparım
Bulgur ve soğan gaz yapıyor dediler
Kan uyuşmazlığondan kastın abo uyuşmazlığı ise bizde de var. Ona rağmen 18 dediler.
Geçmiş olsun.
En iyi ilaç anne sütü zaten.
Hala hastanedeyim bebiş anneannesiyle eşim yanımdaOyyy geçmiş olsun kuzum yaa. Bebiş babasıyla mı? Sen hastanede mi yatıyorsun?
Su bardağımi yanağına degdirdim anca uyandıyuzune hafif hafif üfle :)
Bizim iki gün içinde kendine geldi. Yani 16 iken çok kötüydü. Zorla uyandiriyorduk. 14 e düştüğünde normale döndü. Ama ben gene de beslenme düzenine devam ettim. Mama vermiyorum. Sütüm güzel geliyor şükürler olsun. Şöyle bir on günlük olana kadar sıkı takip yap canım.Sağ mememi tutuyor solu tutmuyor bende sağıp veriyorum bağ kopmasın diye sonra yine ikisini de sağıp veriyorum mamada veriyorum üstüne o kadar korkuttu ki beni ne kadar sürer acaba bu durum
Ne kadar sürdü acaba
Çok geçmiş olsun canım.Safra kesem beni doğurduktan sonrada rahat bırakmadı dün ölüyordum ağlaya ağlay uyudum simdi hastanedeyim 20 günlük bebemi.evde bıraktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?