2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
neresi hata yaptiysa sikayet edin. yanlis gebelik testi sonucu ve kan grubu testi laboratuvar kapattirmaya kadar gider

Kızlar iyi akşamlar. Benim kuzum çok kusuyor ya. Çökelek çökelek ağzı hep. Korkuyorum geceden ne yapsam?
Canım benim kızda öyle çökelek gibi kusuyor ama az fışkırır tarzda olmadıkça sorun yok demişti doktor yan ve yastıksız yatır mutlaka

Kizlar bebelerimizin genelde davrwnislari ayni bu emme uyuma konusunda. Henuz minnaciklar adapte olmalari onlarin da zamanjnj alacak biraz. Ama gazini atamayan bebiş için cok zor, oyle olanlara daha bi kolaylik diliyorum gercekten.

Benim ilk günler daha rahatmış onu anladım. Emiyor yetmediği için mama veriyorum ama hala huzursuzdu uykuya dalamıyor. Kucağıma alıyorum üstümde uykuya dalıyor anca öyle yerine yatırıyorum. Bu sefer de ben uykuya dalmaktan çok korkuyorum

Feriha misali her an hamilelikte bayılan birisi olarak söylüyorum korkmayın çocuğu görünce de ay ben bayılıyorum dedim sakinleştirici istedim onlar uyuttu o ana kadar da ayık tuttular konuşarak ilaç vererek vs. Şöyle özetleyim kontrolde doktorumun kollarına bile bayıldım anestezi yapılırken iğne girince(belfen) tutmuyorlardı ay ben gidiyorum dedim tabi personel biliyor halimi ondan sonra tuttular bayılırsam iğne sıkıntı olmasın diye paniğe değinecek olursam ekstrem hastası biriyken hamile kalınca 3 katlı binada oturmak kalbimi sıkıştırır hale geldi ya yıkılırsa diye. ev sahibim ekstra koltuk takımı aldı ev kaldırmıcak diye oturdum ağladımAma şuan tostosum yanımda uyuyor geçti bitti hiiç video falan izlemeyin.

Pasha22 gozunaydin canim
Allah analı babalı büyütsün saglikla insallah
Umarim hemen toparlarsin
Bak ben 1 hafta önce ağlayarak yürüyordum simdi koşuyorum
Hepsi geçecek Allahin izniyle ozaman tadına varacaksin bebeginin

Günaydın kızlar benim minnoş durup durup ikiniyor sadece süt içen bir canlının kabız olma ihtimali var mı

benim kizim da galiba kolik
4-5 gundur ayni saatlerde gaz sancisi basliyor, bazen agliyor bazen soylenme seklinde devam ediyor.

oncesinde cok rahat gunde 2-3 kere kakasi yaparken simdi gunde bir kere zor yapiyor.

ben hergun 2-3 fincan rezeneli cay iciyorum ama faydasi olmuyor heralde mercimek bulgur fln da yemiyorum iki uc gundur

Günaydın kızlar benim minnoş durup durup ikiniyor sadece süt içen bir canlının kabız olma ihtimali var mı
Banada öyle geliyordu da doktor normal anca yapabiliyor dedi. Cidden öyle çok ıkınıyor sulu yapıyor falan. Senin saçlar nasıl rahat mısın

Canım kolik sırf gaz sancısı kaynaklı olmuyor. Tam nedeni bilinmese de gaz sancısı bunun nedenlerinden sadece biri. Benim anladığım kadarıyla kolik duyarlı bebek demek. Dış ortama duyarlı, bağırsak hareketlerine duyarlı, uyku saatine duyarlı, vs vs.

Anne karnındaki ortamı aramaları ve ona yaklaşınca (beyaz gürültü) biraz huzur bulmaları en belirgin özelliği.

Okuduğum bir kitapta, insanların diğer canlılar içinde en aciz şekilde dünyaya gelen canlı olduğu söyleniyordu. Kedi yavrusu, at yavrusu vs doğumdan kısa süre sonra yürüyebilirlen insan yavrusunu memeye koyduğunda burnunun ucunu dahi açmak gerekiyor. Nedeni de insan yavrusunun aslındaverken doğmasıymış. Bebeğin ilk 3 ayının hamileliğin dördüncü trimesterı olması gerekirmiş. Ama kafa büyüklüğü ve ağırlığından dolayı 9 ayın da ötesinde karında taşımak imkanı yok, bu nedenle bebekler 3 ay erken doğuyorlar aslında diyor. Bu 3 ay süreyi de eğer aşırı duyarlı bir bebekse kolik olarak geçirebiliyor.

Banada öyle geliyordu da doktor normal anca yapabiliyor dedi. Cidden öyle çok ıkınıyor sulu yapıyor falan. Senin saçlar nasıl rahat mısın
Endişelendim kıyamam ikiniyo ikiniyo bişey çıkmıyo sabah 6 dan beri kaka yapmadı.
Saç konusuna değinecek olursam iyi ki insanları dinleyip saçımı kestirmemisim. Çocuğumla ilgilenirken tepeden topluyorum, dışarı çıkarken saliyorum duş almak da rahat bebişi emzir yatır hop duşa. Bir de yeni fon makinesi aldım kalın telli saçlarımı bile 5 dakikada kurutuyor.

Kaka sayısının zaten zamanla azalması normalmiş ama koliklikte susturulamadan sancılar giriyor benimki mesela kolik değil gaz sancısı çekince normalde ağlıyor huysuzlanıyor. Memeye alıyorum sakinleşip çıkartmaya çalışıyo gazı onu bir dene istersen. Kolik olunca mümkün değilmiş memede durması falan. Kolikli annişler daha iyi yönlendirir gerçi.

anladim canim, tesekkur ederim ne guzel yazmissin
haftaya kontrolde bir sorucam dr ma.
birde diyorum acaba inek sutunemi alerjisi bisisi varda , bagirsak sorunu yasiyor

Mama veriyorsanız ve bebeğinizin gaz kaka problemi varsa ıkınma vs çoksa aptamil conformil e bakın. Normale göre fiyatı bi tık pahalı. Tadı da normale göre bayağı kötü bu yüzden zaten kolik olanları memeden soğutmuyor. Yağlı olduğu için de kakayı kolaylaştırıyor. Doktorlar genelde koliklere öneriyor.

Kuzum ben hem mama hem meme verdim .
13 ten yavaş yavaş 12 11 10 9.7 düştü bu kontroldede 6.2 çıktı
Şekerinin düşmemesi önemli.
Ama o yüksek çıktığı gün 3 gün üst üste test yapıldı. Sonra 10 a düşünce doktor 15 günlükken gelin dedi biz yinede kendimiz gittik ölçtürdük düşmeye başlamıştı.

Bizim doktor ne yaparsan yap ise yaramaz dedi bu döngü devam eder dedi .
Bebek arabasıyla babası gezdirsin dedi .
Birde fitil verdi babası yokken seni çok zor durumda birakiyorsa bas fitili dedi
Burun içinde deniz tuzu spreyi verdi .
Aspiratörle cekmeye gerek kalmiyormus.
Gribi alerjiyi önlüyormuş.

Zaten gazın çözümü yok ki azaltmaya bakıyoruz fitil mi ay ben koyamam kıyamamdeniz suyu ben tercih etmiyorum. Zararları fazla. Eşimde bekarken kullanırdı bıraktırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…