2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Gozunaydin canım, doğum yapan taze annelerin hepsine sarılmak ve bugünlerin geçeceğini söylemek istiyorum ilk günler zorlu geçiyor, alışma süreci, 2 saatte bir beslenme vs.. ama gecicek geçiyor emin ol

Kızlar kızlar, gece bebenizi emzirmeye kalktığınızda her seferinde altını da değiştiriyor musunuz? Ben önce altını alıyorum, o ara açlıktan epey ağlıyor, sanırım bu da uykusunu açıyor.
Yandan kontrol ediyorum kaka yaptıysa ya da bezi cisten sistiyse emzirmeden önce altını alıyorum emzirirken uyuyakaliyor temiz temiz uyusun diye.

Hanımlar bebişimin göbeği Çarşamba günü düştü aynı gün doktor kontrolümüz vardı doktor alkollü mendille temizledi parça kalirsa gümüş nitratla alırız gibi bişey söyledi ve sanirm bebeğimin göbeğinde küçük bir parça kaldı bu işlemi yaptıran var mı acaba?

Yok yıkamadım. İçinde beyaz yağ gibi bişey gözüküyor. Bir tarafı tamamen kurumuş bir tarafı tutunuyor. Endişelendim açıkçası

biizmki dustukden sonra yarisinda parxa kaldi.
oda gittikce kurudu , 3-4 gun sonrada o dustu.

Merhaba, başka ne gaz yapıyor biliyor musun? Bebeğim gazdan acı çekiyor, ne yiyip içmemeliyim?

Gözün aydın canım

Refakatçi raporu için tek hekim imzalı da olabilir ama doğum izni zamanında alırsan doğum izninden gidiyor diye biliyorum. İznin bitince doktordan rica edebilirsin
Doğum iznim ocakta bitiyor canım, Kendi doğum yaptığım hastane verir mi, başka hastaneden alabilir miyim acaba? 3 hekim diye duymuştum tek hekim veriyorsa o daha iyi

Valla öyle bizimki hoşlanmadığı bi şey olunca hemen viyaklıyor rahatına düşkün anası gibi
Ay bugün de eşim diyor bizim kız anneme benziyor alakası bile yok aslında

Kızlar kızlar, gece bebenizi emzirmeye kalktığınızda her seferinde altını da değiştiriyor musunuz? Ben önce altını alıyorum, o ara açlıktan epey ağlıyor, sanırım bu da uykusunu açıyor.
Çok aç olduğu için önce biraz emziriyorum,rahatlayınca ağlaması yoksa alt değiştiriyorum sonra tekrar beslenmeye devam

Canım ben de çok korktum, sezaryen oldum, genel yapın diye yalvardım yapmadılar. Ameliyatta korkudan bayılmışım bir ara ve kusmaya başlamışım. Uyutuyorum dediğini duydum doktorun. Uyutma dediğini de duydum kendi doktorumun. Cesaret iğnesi yaptım dedi doktor, bi gözümü açtım, gayet iyiyim doktorla sohbet ettim. Yani sakinleştirici gibi bir şey iyi geliyor bence. Çok mutlu çıktım doğumdan. Girerken öyle titredim ki iğneyi tutturamamaktan korktular. Korktuğun gibi olmayacak asla merak etme :)

Burayı bu yüzden seviyorum iste cok saol umarım kolayca gecer ikiz oldugu ıcın genel anestezi benim ıcın daha iyi olcak gibi yasayıp görcez insallah

Ben günde iki üç fincan tüketiyorum. Aktardaki adam bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı koyacaksın.
Çok teşekkür ederim canım ben de başlayacağım inşallah işe yarar
Gözünüzaydın canım Allah analı babalı büyütsün
Üç çocuk gerçekten çok yoruyor bu ara bebek o kadar çok vakit alıyor ki diğerlerini ihmal ediyormuşum gibi geliyor aslında her fırsatta birlikteyiz ama yine de vicdan yapıyorum inşallah bebişin çabucak atlatır canım emziriyorsan bol meyve tüket sütünden onz geçer geçmiş olsun

Bebeğim emerken nefes alışverişi çok hızlı bir iki gündür burnu tıkanıyor. Doktoruna yazdım iki damla fizyolojikle temizleyebilirsiniz yazmış. Onu sıkıp aspiratörle çekiyorum. Bayağı sümük geldi. Ama bugün bebek hemşiresi geldi o da bebek burnu hassas olduğu işin aspiratör kullanmamamı söyledi. Siz bebeğiniz burnu dolunca ne ile temizliyorsunuz? Bir de neden bu minnoşların burnu doluyor anlamıyorum. Nem cihazı kullanmadığım için mi acaba. Hemen kullanmaya başlıcam hiç kıyamıyorum. Bir de pişik kremi kullanma dedi hemşire ben her açmada sürüyordum sizler sürüyor musunuz?

Bizde de kalıntılar var fakat banyo yaptıkca kendiliğinden çıkıyor.. Ben banyo sonrası tentürdiyot ile temizleyip hametan krem sürüyorum.. Çok az bir kalıntı kaldı zaten.

Burnu için geçmiş olsun kuzucuğa.. şu an bizim öyle bir problemimiz yok fakat olsa bile aspiratör ile çekmek için erken.. Ben vakumlu burun temizleyicisi aldım başlangıçta kullanmak adına .. Olur ise onunla mukozaları alabildiğim kadar alırım. Pişik kremini popomuzun durumuna göre kullanıyorum. Bir kızarıklık olmadığı sürece sürmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…