Gozunaydin canım, doğum yapan taze annelerin hepsine sarılmak ve bugünlerin geçeceğini söylemek istiyorumHanımlar ben de doğum yaptım. Pazartesi genel anestezi ile gerçekleşti. İkimiz de iyiyiz, beslenme ve bez, gaz, uyku üçgeninde sıkıştık, uykusuzluk baş problem. Evde yardımcı olanlar olmasına rağmen çok az uyuyabiliyorum. Daha 6 günlüğüz, umarım her şey zamanla kolaylaşır ancak dünyanın en güzel hissi için her şeye değer.
Yandan kontrol ediyorum kaka yaptıysa ya da bezi cisten sistiyse emzirmeden önce altını alıyorum emzirirken uyuyakaliyor temiz temiz uyusun diye.Kızlar kızlar, gece bebenizi emzirmeye kalktığınızda her seferinde altını da değiştiriyor musunuz? Ben önce altını alıyorum, o ara açlıktan epey ağlıyor, sanırım bu da uykusunu açıyor.
Benimkinde de var bugün başladı sanki sümük takılıyomus gibi korktum hasta olacak diye ama doktor olabilir demişti hapşırıp temizliyor burnunu.Bebeğim hırıltı var hafif ama normal öiusizin bebecikler de var mı
Yok yıkamadım. İçinde beyaz yağ gibi bişey gözüküyor. Bir tarafı tamamen kurumuş bir tarafı tutunuyor. Endişelendim açıkçasıCanim geçen gün bir arkadaşımla konuşuyordum o dedi ki bizimki 16. Gün düştü. Yanlış hatırlamıyorsam doktor yirmi günden sonrası sıkıntı gibi bir şey söylemiş. Yıkadınız mı bebeği? O da geciktirmis olabilir.
biizmki dustukden sonra yarisinda parxa kaldi.Hanımlar bebişimin göbeği Çarşamba günü düştü aynı gün doktor kontrolümüz vardı doktor alkollü mendille temizledi parça kalirsa gümüş nitratla alırız gibi bişey söyledi ve sanirm bebeğimin göbeğinde küçük bir parça kaldı bu işlemi yaptıran var mı acaba?
Merhaba, başka ne gaz yapıyor biliyor musun? Bebeğim gazdan acı çekiyor, ne yiyip içmemeliyim?Laktoz alerjisi de olabiliyormuş evet. Benimkinde var mı yok mu bilmiyorum ama her ihtimale karşı süt ürünü ne varsa kestim. Ne yiyecek olsam önce bi gaz yapar mı ona bakıyorumne zaman atlatırız bu süreci? Bir de diyordum ki, doğurayım da şöyle bi kez az bi parça şarap içeyim! Bırak şarabı çay dahi yok artık hayatımda
Gözün aydın canımHanımlar ben de doğum yaptım. Pazartesi genel anestezi ile gerçekleşti. İkimiz de iyiyiz, beslenme ve bez, gaz, uyku üçgeninde sıkıştık, uykusuzluk baş problem. Evde yardımcı olanlar olmasına rağmen çok az uyuyabiliyorum. Daha 6 günlüğüz, umarım her şey zamanla kolaylaşır ancak dünyanın en güzel hissi için her şeye değer.
E demek ki az kalmış düşecek. Kokulu, akıntılı değilse korkma bence.Yok yıkamadım. İçinde beyaz yağ gibi bişey gözüküyor. Bir tarafı tamamen kurumuş bir tarafı tutunuyor. Endişelendim açıkçası
Doğum iznim ocakta bitiyor canım, Kendi doğum yaptığım hastane verir mi, başka hastaneden alabilir miyim acaba? 3 hekim diye duymuştum tek hekim veriyorsa o daha iyiRefakatçi raporu için tek hekim imzalı da olabilir ama doğum izni zamanında alırsan doğum izninden gidiyor diye biliyorum. İznin bitince doktordan rica edebilirsin
Valla öyle bizimki hoşlanmadığı bi şey olunca hemen viyaklıyorBu zamanın kızları yaygaracı çıktıannem diyor ki bana. Seni emzirir atardım emzirir atardım kayanam diyor ki (bu Arada nefret ediyorum kendisinden iğreniyorum tiksiniyorum) babası da böyleydi babasına benzediği yetmiyormuş gibi bi de huyu da benzemiş
Çok aç olduğu için önce biraz emziriyorum,rahatlayınca ağlaması yoksa alt değiştiriyorum sonra tekrar beslenmeye devamKızlar kızlar, gece bebenizi emzirmeye kalktığınızda her seferinde altını da değiştiriyor musunuz? Ben önce altını alıyorum, o ara açlıktan epey ağlıyor, sanırım bu da uykusunu açıyor.
Canım ben de çok korktum, sezaryen oldum, genel yapın diye yalvardım yapmadılar. Ameliyatta korkudan bayılmışım bir ara ve kusmaya başlamışım. Uyutuyorum dediğini duydum doktorun. Uyutma dediğini de duydum kendi doktorumun. Cesaret iğnesi yaptım dedi doktor, bi gözümü açtım, gayet iyiyim doktorla sohbet ettim. Yani sakinleştirici gibi bir şey iyi geliyor bence. Çok mutlu çıktım doğumdan. Girerken öyle titredim ki iğneyi tutturamamaktan korktular. Korktuğun gibi olmayacak asla merak etme :)Herkrse merhabalar 34haftalık ikiz gebelik hamıleyım sezeryan olcam ama cok korkuyorum 1-2 vıdeo ızledım daha da korktum genel anestezi düşünüyorum ama sonrası beni ürkütüyor uykularımı kacırıyor .. sizlerden bilgi rica ediyorum genel mi olmalıyım genel olmazsam tansıyonum cıkar panıgım tutar dıyede korkuyorum off napcam ben ıcımde kalsınlar cıkmasınlar modundayım korkudan
İnşallah. Sağol canımE demek ki az kalmış düşecek. Kokulu, akıntılı değilse korkma bence.
Burayı bu yüzden seviyorum isteCanım ben de çok korktum, sezaryen oldum, genel yapın diye yalvardım yapmadılar. Ameliyatta korkudan bayılmışım bir ara ve kusmaya başlamışım. Uyutuyorum dediğini duydum doktorun. Uyutma dediğini de duydum kendi doktorumun. Cesaret iğnesi yaptım dedi doktor, bi gözümü açtım, gayet iyiyim doktorla sohbet ettim. Yani sakinleştirici gibi bir şey iyi geliyor bence. Çok mutlu çıktım doğumdan. Girerken öyle titredim ki iğneyi tutturamamaktan korktular. Korktuğun gibi olmayacak asla merak etme :)
Çok teşekkür ederim canım ben de başlayacağım inşallah işe yararBen günde iki üç fincan tüketiyorum. Aktardaki adam bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı koyacaksın.
Gözünüzaydın canım Allah analı babalı büyütsünHanımlar ben de doğum yaptım. Pazartesi genel anestezi ile gerçekleşti. İkimiz de iyiyiz, beslenme ve bez, gaz, uyku üçgeninde sıkıştık, uykusuzluk baş problem. Evde yardımcı olanlar olmasına rağmen çok az uyuyabiliyorum. Daha 6 günlüğüz, umarım her şey zamanla kolaylaşır ancak dünyanın en güzel hissi için her şeye değer.
Üç çocuk gerçekten çok yoruyor bu ara bebek o kadar çok vakit alıyor ki diğerlerini ihmal ediyormuşum gibi geliyor aslında her fırsatta birlikteyiz ama yine de vicdan yapıyorumKızlaaarrr sizi çok özledim yaaa sizler benim hamilelik yoldaşımsınız.3çocukla boğuşuyorum akşama kadar koşturmaca durmak yok. Uykusuzluktan basım çatlıyo artık. Ama bebişimin canı sağolsun yeterki. Öksürüyo bebişim tadım tuzum kaçıyo onu öyle görünce
Bizde de kalıntılar var fakat banyo yaptıkca kendiliğinden çıkıyor.. Ben banyo sonrası tentürdiyot ile temizleyip hametan krem sürüyorum.. Çok az bir kalıntı kaldı zaten.Hanımlar bebişimin göbeği Çarşamba günü düştü aynı gün doktor kontrolümüz vardı doktor alkollü mendille temizledi parça kalirsa gümüş nitratla alırız gibi bişey söyledi ve sanirm bebeğimin göbeğinde küçük bir parça kaldı bu işlemi yaptıran var mı acaba?
Burnu için geçmiş olsun kuzucuğa.. şu an bizim öyle bir problemimiz yok fakat olsa bile aspiratör ile çekmek için erken.. Ben vakumlu burun temizleyicisi aldım başlangıçta kullanmak adına .. Olur ise onunla mukozaları alabildiğim kadar alırım. Pişik kremini popomuzun durumuna göre kullanıyorum. Bir kızarıklık olmadığı sürece sürmüyorumBebeğim emerken nefes alışverişi çok hızlı bir iki gündür burnu tıkanıyor. Doktoruna yazdım iki damla fizyolojikle temizleyebilirsiniz yazmış. Onu sıkıp aspiratörle çekiyorum. Bayağı sümük geldi. Ama bugün bebek hemşiresi geldi o da bebek burnu hassas olduğu işin aspiratör kullanmamamı söyledi. Siz bebeğiniz burnu dolunca ne ile temizliyorsunuz? Bir de neden bu minnoşların burnu doluyor anlamıyorum. Nem cihazı kullanmadığım için mi acaba. Hemen kullanmaya başlıcam hiç kıyamıyorum. Bir de pişik kremi kullanma dedi hemşire ben her açmada sürüyordum sizler sürüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?